Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieprzyjemny zapach

Gość skunks

Recommended Posts

• Odpowiedzi 208
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale się narobiło, ale sie narobiło. Wracam po leczeniu kontuzji. Patrzę a tu blokady, protesty itd. Podobno anonimy są bardzo agresywne i zdeterminowane. Mają podobno przejąć władzę w REDAKCJI. A jak REDAKCJA zacznie się bronić, to może przez omyłkę wyrzycić SKUNKSY. A już było tak fajnie. najfajniejsze forum na świecie.

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: wujek dnia 2002-03-20 19:43 ]

• 3 weeks później...

Jeżeli stukanie pochodzi od skunksa, to nie wiem co powiedzieć. W przeciwnym przypadku zwróć uwagę czy pochodzi to z rury wodociągowej, czy od centralnego ogrzewania oraz kiedy stukanie występuje. Czy związane jest z poborem wody? A może tylko w nocy. Ile kondygnacji ma budynek? Czy przy grzejnikach zamontowane są zawory termostatyczne? Oraz inne charakterystyczne okoliczności.

Pozdrawiam S-O

P.s. Czy lubisz takie stukanie i prosisz o więcej, czy chcesz je wyeliminować?

Niestety to nie skunks. Chyba, że jak były "zarzucane" rury to został tam przez przypadek zamurowany i stara się wydostać :wink:

Bardzo chcę to stukanie wyeliminować bo nie daje zasnąć, a póki co mam w mieszkaniu open space...

Trzęsą się rury doprowadzające wodę do bat.termostatycznej (wannowej naściennej). Rury prowadzone są w podłodze ale na pewnym odcinku są na wierzchu (zarzucone zaprawą) potem znowu są w ścianie.

Stukanie jest o różnych porach z przewagą nocy.

Budynek ma 4 kondygmnacje, ja jestem na 2 piętrze.

Grzejnik ma zaworek termostatyczny.