Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieprzyjemny zapach

Gość skunks

Recommended Posts

• Odpowiedzi 208
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie martw sie Opal. Teraz już lekarze nie takie operacje robią. Co to jest dla nich wyciąć gruczoły. Mogą ci wyciąć znacznie więcej i przyszyć komuś innemu, komu właśnie brakuje. A jak zostanie uchwalona ta wspaniała ustawa, będziesz mógł być matką własnych dzieci. Ale najlepiej wsadź je do zamrażalnika, bo co będzie jak zmienisz zdanie?

Ktoś był wcześniej zainteresowany instrukcją korzystania z WC. Znalazłem coś takiego, jest to Wyciąg z regulaminu koszarowego Wojska Polskiego z 1926r. A więc:

UBIKACJA - INSTRUKCJA KORZYSTANIA

1) Ubikacja powinna być zawsze utrzymana w czystości

2) Do muszli klozetowych i pisuarów nie należy wrzucać śmieci, niedopałków, zapałek ani resztek jedzenia

3) Na muszlę klozetową nie należy wchodzić nogami, lecz siadać jak na krześle, całym ciężarem ciała, tak aby pośladki całkowicie i dokładnie przylegały do deski klozetowej. Tułów powinien być wyprostowany, przy czym punkt ciężkości należy przenieść ze stóp na pośladki, kładąc ręce wzdłuż odpowiednich kolan. Siedzieć należy w taki sposób ażeby kał wpadał do muszli a nie na deskę. Jednocześnie należy starać się nie zmoczyć deski moczem, w tym celu należy przytrzymać narząd moczowy skierowując go do muszli.

4) Przy korzystaniu z pisuaru należy podejść do niego jak najbliżej, nawet dotykając go lekko kolanami, pochylić się do przodu, wyjąć całkowicie narząd moczowy, lekko nachylić go w dół i oddać mocz aż do ostatniej kropli. Nie należy odchodzić od pisuaru przed zakończeniem oddawania moczu, rozbryzgiwać go po podłodze. W ten sposób podłoga wokół pisuaru będzie sucha.

To na razie tyle podstaw. Szczegóły dopracujcie sami.

On 2002-02-24 18:00, Anonymous wrote:

Mario! Próbowałam kilkakrotnie i mic nie wychodzi. Nie wiem jak skierować narząd moczowy.

Jeśli doczytałaś to była instrukcja z wojska, a tam są przeważnie narządy moczowe, którymi się kieruje, ale czasami ciężko nad nimi zapanować, bo się buntują. Fala jednak daje sobie z nimi radę.

No cóż, w pierwszej wersji mojego tekstu zaznaczyłem, że jest to regulamin raczej dla panów niż pań. Jednak wyciąłem ten kawałek tekstu, aby nie być posądzonym przez feministki o dyskryminację kobiet. I widzę że zrobiłem to niepotrzebnie bo teraz mają nie lada kłopot jak skierować narząd moczowy....... Bardzo przepraszam ale regulamin jest z 1926 roku, a wtedy w armii chyba kobiet nie było i stąd to niedopatrzenie.. Mimo wszystko myśle, że trochę ćwiczen przy pisuarze nie zaszkodzi. Nawet paniom. Pozdrawiam

Mario daj spokój z tymi ćwiczeniami pań przy pisuarze. Nie zmuszajcie pań do korzystania z męskiej toalety i pisuaru w celu oddania moczu. Wystarczy jak zastosują się do pkt. 3) instrukcji dotyczącej korzystania z muszli. Budowa anatomiczna narządu moczowego kobiety sama skieruje mocz w odpowiednie miejsce (zgodnie z instrukcją)- dziwię się anonimowej, że ma z tym problemy i że jej nie wychodzi, a może to przebieraniec - a fe.

Zdaję sobie sprawę, że znowu się mocno narażam.Ale raz kozie śmierć.

Na pomył pisuara damskiego wpadła firma GUSTAVBERG http://www.gustavberg.pl .Mają przedstawicieli we Wrocławiu i Poznaniu. Nie wiem czy nadal produkują. Możliwe, ze pomysł podwchwycili inni. Mam namiary do Poznania i Wrocławia, ale nie wiem czy aktualne.