amyF 17.11.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Jeśli godni polecenia to podaj tutaj a nie na priva. Innym też się przyda, a instalatorzy zadowoleni też pewnie będą, że mają nowych klientów. niestety , pomimo dobrej woli, nie mogę podac na FM namiarów bo po prostu instalatorzy tego nie chcieli - wyrazili tylko zgode na priv... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 17.11.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 niestety , pomimo dobrej woli, nie mogę podac na FM namiarów bo po prostu instalatorzy tego nie chcieli - wyrazili tylko zgode na priv... amyF, no to jacyś dziwni ci Twoi instalatorzy. Ekipy, które u mnie pracowały na budowie wręcz podmawiały się o zamieszczenie na tym forum swoich danych i fotek z efektami ich pracy. Fachowcy doskonale wiedzą, że to najlepszy, a zarazem najtańszy sposób reklamowania własnej działalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 17.11.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 szczerze powiem ze niebardzo interesuje mnie ich podejscie do reklamy - ważne ze dobrze wykonali swoją robotę a ja ich decyzje szanuje i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 17.11.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 szczerze powiem ze niebardzo interesuje mnie ich podejscie do reklamy - ważne ze dobrze wykonali swoją robotę a ja ich decyzje szanuje i tyle to w takim razie bardzo prosze na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.11.2010 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 No to ja się zgłaszam na koniec roku. W ciągu tygodnia chcemy wylać fundamenty.Reszta budowy na rok 2011. Szukam najprzystępniejszej cenowo, otwartej na negocjacje hurtowni materiałów budowlanych (na razie potrzebuję XPS i rury do kanalizy) w okolicach Szczepankowo/Krzesiny/Kórnik/Środa/Śrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 18.11.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 No to ja się zgłaszam na koniec roku. W ciągu tygodnia chcemy wylać fundamenty. Reszta budowy na rok 2011. Szukam najprzystępniejszej cenowo, otwartej na negocjacje hurtowni materiałów budowlanych (na razie potrzebuję XPS i rury do kanalizy) w okolicach Szczepankowo/Krzesiny/Kórnik/Środa/Śrem Ja też tak chciałam zaczynać to mi głowę zmyli, że hej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 18.11.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 a ja żałuję że nie wylałam fundamentów na jesień bo w moim wypadu okazało się że wysoki poziom wód gruntowych przesunął o 3 m-ce planowane rozpoczecie prac na wiosnę.. więc jeśli możecie to lepiej wylać fundamenty teraz a potem wiosną jest szybki start. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 18.11.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Pilnie potrzebuję dobrych fachowców od ocieplenia - mój spec zreszta polecany na forum, wykonał straszną fuszere - przerwy pomiedzy plytami zakleil pianką , na razie czekamy jak to wytlumaczy, w kazdym razie wstrzymalismy jego prace.. szybko musze znalezc kogos naprawde dobrego. PRoszę podzielcie się swoimi sprawdzonymi ekipami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gośka73Wlkp 18.11.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Pilnie potrzebuję dobrych fachowców od ocieplenia - mój spec zreszta polecany na forum, wykonał straszną fuszere - przerwy pomiedzy plytami zakleil pianką , na razie czekamy jak to wytlumaczy, w kazdym razie wstrzymalismy jego prace.. szybko musze znalezc kogos naprawde dobrego. PRoszę podzielcie się swoimi sprawdzonymi ekipami. hmmm a czym miał zakleić ? choć ja tam nie mam przerw między płytami co najwyzej gdzie nie gdzie szczelinki ,( ale sytropian kładł sam inwestor ha ) i tez zaklejone pianką z pistoletu, ciesz się że zrobił pianką bo są tacy co zapaćkaja szybko klejem żeby inwestor nie wiedział wtedy to byłby problem , ekipę mogę polecić ale na już to raczej nie bo mają coś teraz ponoć , nie są drodzy, mozna sie dogadać , ja jestem zadowolona , Arkadiusz tel. 602335295 poleca Małgorzata Kolno (mozna się powołać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 18.11.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 co do szczelin wszystko zależy od szerokości szczelina jak niewielkie to tylko pianka wchodzi w grę jak większe to trzeba docinać styropian. Co do lania fundamentów to teraz jak ktoś ma wysoko wodę to też już może być problem bo pada już jakiś czas i woda wysoko. ale tak czy inaczej jeżeli można to lepiej zrobić fundamenty na jesieni i wtedy można zaczynać jak tylko mróz puści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.11.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 pianka na lepsze parametry ciepłochronności niż styropian, o ile pamiętam, więc to nic strasznego, że piankuje szpary. Gorzej gdyby walił kleju - wtedy mostki termiczne gwarantowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 20.11.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 ale jeżeli przerwy wynoszą 2 cm!!!! w dodatku jak się okazało pianka była tylko na wierzchu a pod spodem .. pusto. Narożniki ścian zostały zrobione bez tzw. mijanki.. chyba powinno tak być że co druga plyta . Nawet kierbud jak to zobaczyl kazal to poprawic...Do wszystkich którzy ocieplają - pamiętajcie że trzeba kontrolować każdy etap prac a nie tylko efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 21.11.2010 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 jeżeli takie duże szpary to powinien wypełnić styropianem na cełej głębokości szczeliny a co do mijanek na narożnikach to powinny być tak jak w przypadku murowania ja wczoraj skończyłem zaciągać klejem styropian i tak zostawię na zimę bo teraz w planie ocieplanie poddaszafachowców nie znam żadnych bo sam robiłem ocieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 21.11.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 czyli nie przesadzam... marna pociecha:) Zazdroszczę Ci takich umiejętności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riczus 21.11.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Witam Czy ktoś może mi pomóc i wskazać jakieś sklepy/salony z parkietami (lite drewno) i drzwiami wewnętrznymi - chodzi o takie z dużymi ekspozycjami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 21.11.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 czyli nie przesadzam... marna pociecha:) Zazdroszczę Ci takich umiejętności! to nic trudnego po kilku godzinach zostaniesz mistrzem przyklejania styropianu. Tylko troche czasu wolnego trzeba mieć a poza tym czasu na takie prace jest coraz mniej bo zima idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_74 22.11.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Czy kupowaliście juz grzejniki? Jeśli tak to jakie wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 23.11.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 ależ denerwuje mnie ta pogoda - ponoc od jutra mrozy chyba nie uda się z tymi tynkami wewn moze uda mi sie namówić mezulka na ocieplenie domku w przyszłym roku skoro to nic trudnego a moze brachol daje korepetycje za drobną opłatą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 23.11.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 ależ denerwuje mnie ta pogoda - ponoc od jutra mrozy chyba nie uda się z tymi tynkami wewn moze uda mi sie namówić mezulka na ocieplenie domku w przyszłym roku skoro to nic trudnego a moze brachol daje korepetycje za drobną opłatą ? pogoda w tym roku nie rozpieszcza. Bardzo mokry rok. a co do korepetycji to mogę udzielić kilku wskazówek ale polecam tez poszukać filmów na youtube i na stronach producentów styropianu, wełny i klejów jest tam tego sporo no i potem praktyka która jak wiadomo czyni mistrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gośka73Wlkp 23.11.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 ależ denerwuje mnie ta pogoda - ponoc od jutra mrozy chyba nie uda się z tymi tynkami wewn moze uda mi sie namówić mezulka na ocieplenie domku w przyszłym roku skoro to nic trudnego a moze brachol daje korepetycje za drobną opłatą ? my jak robiliśmy tynki wew. w zeszłym roku też juz pogoda była kiepska a i mrozy jak pamiętasz przyszły szybko ,(choć przed najgorszymi mrozami zdązyliśmy) ale wyszło wszystko elegancko i schło też dobrze , no ale musze przyznać , że opału poszło sporo , a co do klejenia styropianu to posłuchaj brachol to nie jest takie trudne wiem co mówie tez przykleiłam dwie płyty ale zaraz doszedł męzulek z wagą i dałam sobie spokój haha , tak ze nie taki diabeł straszny..... wszystkiego trzeba w życiu spróbować , no i oczywiście trzeba mieć na to czas a jak wiadomo o to nie zawsze łatwo , powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts