Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Minister edukacji...

Gość Beaty

Recommended Posts

Z innej beczki :roll:

Oddałam dzisiaj, w końcu, sprawdzoną ostatnią pracę maturalną :lol:

Mogę podsumować: 3 pełne weekendy byłam skoszarowana w szkole- od południa w piątek do niedzieli wieczorem- nocleg w domu, przeznaczono na nasze wyżywienie po 5 zł na dzień- nie pytajcie co jadłam i co piłam- schudłam 2,5 kg :roll: , musiałam dojeżdżać- w jedną stronę 30 km- jeździłam samochodem, który pali 8 l na 100 km, za jedną pracę dostanę 8 zł brutto- sprawdziłam 125 prac.

Policzyliście, jaka będę bogata, jak mi w sierpniu wypłacą moje pieniądze? :evil:

• Odpowiedzi 396
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie sprawa się jeszcze bardziej komplikuje, bo żona to polonistka. Poprawianie to jej specjalność. Nie pamiętam kiedy w ogóle miała wolną niedzielę. Zdecydowanie Pan Minister musi coś z tym zrobić. Np. zakaz poprawiania w niedziele i święta. :wink: Poza tym w maju tradycyjnie były jeszcze ustne. W naszej rodzinie ten miesiąc nie jest obchodzony i mile wspominany.

Czyli dobrze, że już czerwiec :wink:

Pogoda ma się poprawić w drugiej połowie sierpnia, a ja mam już wtedy zapowiedziane, od 23 sierpnia, siedzenie nad poprawą jakości pracy w szkole :x Czy to już norma, że od kilku lat zatrzymują nas w szkole do 10 lipca, a skracają czas odpoczynku w sierpniu?

dobrze że za ministra Wiatra żadna polonistka nie sprawdzała w niedziele.....!!!!

Szalenie merytoryczna uwaga. W ogóle nie złosliwa i nie ad personam, w ogóle. Kolega kolejny raz rozwala spokojna rozmowę. A do moich konkretnych uwag nie odnosi się wcale.

ps. Roman ponoc według niektórych jest wszak panaceum :), choć dla mnie on i Wiatr to awers i rewers. Ale tego samgo medalu.

A czy minister Wiatr wypowiedał się na temat pracy w niedzielę w ogóle?

Wiatr nie walczył chyba także z plagą ściągania, podpowiadania, donoszenia, skarżenia, posługiwaniem się cudzymi pracami jako swoimi.

Tu ma Giertych pole do popisu, nie sądzisz lewakku?

Bo jak my w świecie z tym wyglądamy? Donosik to nasza specjalność...

Z innej beczki :roll:

Oddałam dzisiaj, w końcu, sprawdzoną ostatnią pracę maturalną :lol:

Mogę podsumować: 3 pełne weekendy byłam skoszarowana w szkole- od południa w piątek do niedzieli wieczorem- nocleg w domu, przeznaczono na nasze wyżywienie po 5 zł na dzień- nie pytajcie co jadłam i co piłam- schudłam 2,5 kg :roll: , musiałam dojeżdżać- w jedną stronę 30 km- jeździłam samochodem, który pali 8 l na 100 km, za jedną pracę dostanę 8 zł brutto- sprawdziłam 125 prac.

Policzyliście, jaka będę bogata, jak mi w sierpniu wypłacą moje pieniądze? :evil:

Przeraża mnie to :o . Jestem polonistką, a raczej będę po wrześniowej obronie. Zastanawiam się, czy w ogóle podejmować się pracy w szkole. Na razie wspomagam męża w prowadzeniu własnej działalności. Małżonek śmieje się, że praca w szkole to praca charytatywna, jedynie dla pasjonatów. No i jeszcze tym Giertychem to mnie dobili kompletnie. "Ciemno wszędzie, głucho wszędzie...co to będzie, co to będzie..." :o :wink:

Dropsiak spójrz powyżej na swoją wypowiedź i sama zobacz ile w tejże wypowiedzie jest na temat????

Ale dobrze Dropsiak że masz słuszne wątpliwości, ale należy pamiętać że i do dziś podręczniki musiały mieć weryfikację ministerstwa z obojętnie jakiej partii....., niewątpliwie powstało masa podręczników.... ale z ilością nie zawsze idzie jakość.... jeśli w podręczniku historii (syn mi to pokazał) czytam że np. Jezus urodził się w NAzaret (!!!!) to tylko zapytam kto takiego knota przepuścił do edukacji w szkole....

jeżeli jak słyszałem zakup tego czy innego podręcznika ma być konsultowany z szkołami.... to ryzyko się zmniejsza...

z dziennika zapomniał dodać mtom co do podręczników zdania

"najbardziej zadowoleni są rodzice"

naciewsze jest to że ktoś chyba od 16 lat poraz pierwszy chce pomagać biednym dzieciom. bo danie darmowych podręczników to realna pomoc, a danie pieniędzy na książki, z tym różnie bywało....

niewątpliwie każdy wybór książek będzie stroniczy i tu moja obawa jest identyczna jak Dropsiaka...., ale z drugiej strony jeśli w podręcznikach do j. polskiego nie ma miejsca na hymn narodowy.....

zauważcie jedno, to pierwszy minister który mówi o realnych zmianach, podniesienie roli nauczycieli, podwyżki (dlaczego ZNP będący wiele lat w rządach nic w tym kierunku nie zrobił?????? :o :o :o a dziś protestuje :o :o :o ) walka z narkotykami, tanie podręczniki..... to jakaś reforma, a nie kolejna zamiana nowej matury na nową maturę co tylko dokładało nauczycielom obowiązków bez dodatkowej gratyfikacji często....., oczywiście polskie jest narzekać i krytykować, no kto nic nie robi tego nie krytykuja......

może krytykujmy gdy zobaczymy co z tej reformy wyjdzie, jakie podręczniki wybierze.... czyny oceniajmy!!!

z dziennika zapomniał dodać mtom co do podręczników zdania

"najbardziej zadowoleni są rodzice"

Lewakk, a jak w starym stylu tniesz moje wypowiedzi to jest ok? Mogę Cię nazywać Kali?

Tekst przytoczony przeze mnie pochodził z onetu i był skopiowany w całości.

naciewsze jest to że ktoś chyba od 16 lat poraz pierwszy chce pomagać biednym dzieciom. bo danie darmowych podręczników to realna pomoc, a danie pieniędzy na książki, z tym różnie bywało....

Przepraszam, a dożywianie w szkołach? Kiedy to wprowadzono. Bądź uczciwy w ocenach. Przypominam o wartościach.

Pomysł z podręcznikami polega na tym, że MEN je sfinansuje, ale da mniejsze dotacje dla szkół. Różnicę pokryją... rodzice (sic!). Giertych zyskuje jedynie wpływ na wybór podręczników i programów. Cofamy się do czasów PRL-u.

niewątpliwie każdy wybór książek będzie stroniczy i tu moja obawa jest identyczna jak Dropsiaka...., ale z drugiej strony jeśli w podręcznikach do j. polskiego nie ma miejsca na hymn narodowy.....

To jest kolego kłamstwo. W szkole ponadgimnazjalnej się go omawia. Oświecenie. Uczniowie mojej żony uczą się wszystkich zwrotek, nie tylko tych, które weszły do Mazurka. Moje dziecko uczęszcza do podstawówki i także już zna. Uczyli się.

Mam nadzieję, Kali, że to jedynie brak wiedzy...

zauważcie jedno, to pierwszy minister który mówi o realnych zmianach, podniesienie roli nauczycieli, podwyżki (dlaczego ZNP będący wiele lat w rządach nic w tym kierunku nie zrobił?????? :o :o :o a dziś protestuje :o :o :o ) walka z narkotykami, tanie podręczniki..... to jakaś reforma, a nie kolejna zamiana nowej matury na nową maturę co tylko dokładało nauczycielom obowiązków bez dodatkowej gratyfikacji często....., oczywiście polskie jest narzekać i krytykować, no kto nic nie robi tego nie krytykuja......

Kolego Kali, o podwyżkach mówili wszyscy ministrowie, a najwięcej Handke.

może krytykujmy gdy zobaczymy co z tej reformy wyjdzie, jakie podręczniki wybierze.... czyny oceniajmy!!!

Od kiedy to nie wolno władzy krytykować. Mnie się wydawało, że to największa zdobycz wywalczona 16 lat temu...

Ja tam wolę wyborowi podręczników bacznie się przyglądać za wczasu. Nie wiadomo jaką ideologię Roman zechce wsączać naszym dzieciem do głowy (może nie tyle Roman ile jego młodzi koledzy)

Mam nadzieję, że moje pozostałe postulaty dotyczące walki z plagą też popierasz w pełni.

Młodzież należy uczyć pozytywnych wartości, a nie tylko podpowiadania i ściągania. Potem wyrastają tacy, którym w dorosłym życiu w głowie tylko donosicielstwo i teczki.

Bardzo słusznie, nalezy uczyc pozytywnych wartosci, zeby jak najmniej było hipokrytów o mentalnosci Kalego, co to sobie przypisuja prawo do oceny wszystkich wokół a u siebie belki w oku nie dostrzegaja.

Liczne przykłady z życia opisują forumowicze w tym wątku:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=72186

Jak się zacznie od dzieci to moze za parę lat będzie efekt. Liczę tu na Romana :) :)

ps.Lewakk :) oceń swoje posty pod tym kątem, stosujac te same kryteria ,według jakich oceniasz moje. I badź obiektywny.

gregmeny, wareczki, kali, kłamstwa.... czy kiedyś niektórzy zaczną tu rozmawiać???? czy tylko pozostaną w kręgu zdartej płyty....????

Ot Twoje kłamstwo. W podręcznikach jest miejsce na hymn...

I przykład na manipulację:

dziś za pobicie nauczyciela nawet ucznia ze szkoły nie mozna wyrzucić

Odpisałem:

Można. Od tego jest statut, który przewiduje odpowiednią gradację kar.

Wyciąłeś drugie zdanie. Po co?

Czy to już podpada pod łamanie regulaminu forum? :wink:

Dropsiak, jestem jak nabardziej za tym by szerzono w szkole pozytywne wartości. By nie było w niej chamstwa, agresji, by uczniowei wiedzieli, że donosicielstwo, ściąganie to coś złego. Liczę tutaj na Romana. Nauczyciele niestety nie mieli szczęścia do dobrych ministrów. Miejmy nadzieję, że nastąpił przełom.

mtom a potrafisz normalnie rozmawiać????

bez krytykowania, gregmenizowania, kalowania, wyszukiwania haków, kłamstw...??? po prostu prezentując argumenty????

rozumiem że to po prostu wypełnianie zasady Dropsiaka.... zacznij od siebie.... :lol: :lol: :lol: :lol:

chciałbym zauważyć że prezentuję tu takie czy inne pomysły ministra.... nie skupiam się na pisaniu o mtomie, czy kimś innym, za to 90% tekstów niektórych osób jest o innych osobach na forum... a to już podpada pod regulamin forum

co do manipulacji na google na hasło statut szkoły podstawowej, pierwsze wychodzi

http://www.plock.edu.pl/zawidz/sp/statut.htm

w poprzednim poście mtom stwierdził dobitnie że można ucznia wyrzucić ze szkoły, pytam na podstawie którego przepisu tejże szkoły

prosze o konkretną odpowiedź wprost