ckwadrat 03.02.2003 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 No dobra. Kto się nudzi (chyba Maco niech spróbuje tego: Dziadek i babcia mają 140 lat. Dziadek ma dwa razy tyle lat ile babcia miała wtedy, kiedy dziadek miał lat tyle ile babcia ma teraz. Ile każde ma tera lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 03.02.2003 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 On 2003-02-03 21:12, ckwadrat wrote: Ile każde ma tera lat? Myślę, że znam już odpowiedź, ale wstrzymam się aby nie popsuć zabawy innym. Mogę tylko powiedzieć, że jak pomyślę o dziadku, przychodzi mi na myśl tytuł powieści Ernesta Hemingwaya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.02.2003 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Ja też myślę, że mam... Wyślę do ckwadrat na priva... Wyszło mi, że ilość lat wstecz, kiedy on miał tyle lat co ona teraz jest tyle razy mniejsza od jego obecnego wieku ile razy jej wiek będzie większy od tej ilości za tyle lat (jak ta ilość) :8 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.02.2003 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Maco - bingo! Ale odpowiedź będzie uznana, jak podasz odpowiednie równanie(a) . Liczby rownań z oczywistych przyczyn podać nie mogę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.02.2003 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 No przestań.... Przecież wiadomo, że równań jest tyle ile niewiadomych Zaraz Ci wyślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.02.2003 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 To przypomniało mi inne "szybkie" zadanie: Jedna cegła kosztuje 2 złote i pół cegły. Ile kosztuje cegła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.02.2003 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Jak zobaczysz na privie liczba niewiadomych nie jest taka oczywista bo ja to rozwiązałem inaczej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.02.2003 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 To już jest banalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.02.2003 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Ja swoje równania uważam za czytelniejsze niż Twoje, mimo że miałem więcej niewadomych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.02.2003 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 4 złocisze ps. droga jakaś?pewno lepsiejszy klinkier... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 03.02.2003 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Błagam o jakiś kawał,cyferki mnie przerażają.Jestem w tej chwili w stanie ogłupienia umysłowego.Właśnie siedzę nad projektem ogrodu(zapisałam się na kurs projektowania ogrodów)i rysuję powierzchnię z płyt kamiennych,maluśkie takie,że plączą mi się przed oczami.A Wy wyskakujecie tutaj z równaniami.Litości,proszę o lżejszy kaliber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.02.2003 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Kasiorku, zapominam wszystkie kawały. Od razu. Szkoda mi je w ogóle opowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.02.2003 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 OK. To będzie 1 kawał i jedna ale za to lekko pikantna zagadka: KAWAŁ:Przychodzi facet do dentysty - homoseksualisty i mówi:- Oral B.Na to dentysta odpowiada:- Anal cacy.. ZAGADKA:Spotkały się cztery osoby, wszystkie heteroseksualne: dwie kobiety i dwóch mężczyzn. Każda z osób ma ochotę na seks z osobą płci przeciwnej (z wzajemnością). Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie jeden problem: do dyspozycji mają zaledwie dwie prezerwatywy, a każda z osób jest potencjalnym nosicielem wirusa HIV. Co mogą zrobić, zakładając, że wszystkie cztery stosunki (w zdecydowanie tradycyjnym tego słowa znaczeniu) mają się odbyć? PS. Kasiorek, czy znalazłaś tego architekta ekologicznego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 03.02.2003 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Oj Maco,takie zagadki kiedy mój chłop wyjechał na tydzień.Sumienia nie masz.Architekta oczywiście znalazłam,ale nie jest ekologiczny,to nie ten.Jeśli jesteś zainteresowany kontaktem z nim, zerknij na stronę projekty,tam zostawiłam nr telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.02.2003 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Dzięki. Nie jestem na razie zainteresowany architeketem. I nie wiedziałem, że jesteś sama ... To może zagadkę o sierotce M... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.02.2003 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Kasiorek, ja mam co nieco z serii z zeszytów szkolnych: "Chłopi" są utworem napisanym w formie kalendarza. "Nie" z rzeczownikami piszemy zawsze razem np. niewiasta, niedziela, niedźwiedź, niewolnik, niemowlę, nieboszczyk. "Rzaba" pisze się przez "rz", bo wymienia się na ropucha. A było ich tysiące, a nawet setki. Aleksander Głowacki to panieńskie nazwisko Bolesława Prusa. Amerykanie mieli swój interes w Morzu Śródziemnym. Andromaka była wdową, jakiej wielu mężów mogłoby sobie życzyć. Anielka głęboko się nasiliła i tak skonała. Anielka, mimo zakazu ojca, kolegowała się z Magdą i świniami. Antek musiał iść w świat, by zarobić kawałek kromki. Antek nie miał ojca, bo był drwalem. Antek w wolnych chwilach strugał sobie części. Antygona czuła miłość do brata i dlatego go zakopała, mimo zakazu króla. Antygona pochowała brata, splunęła moralnie na króla i powiesiła się. Atomem nazywamy nierozdzielną, przy pomocy sprzętów i narzędzi domowych, cześć pierwiastka. Autor opisuje swoich najbliższych przyjaciół, choć ich wcale nie miał i to jest bardzo dziwne. Baryka zakopał precjoza wraz z żoną i synkiem. Beniowski zabił 6-ciu Kozaków. Jeden z nich umarł, a inni uciekli. Biesiadowali przy suto zastawionych stolcach. Bił swoją żonę, z którą miał dzieci, przy pomocy sznurka. Bogumił kochał Barbarę przez całe noce i dnie Dąbrowskiej. Bohaterów "Krzyżaków" dzielimy na: historycznych i erotycznych. Była to wyspa położona z dala od morza. Cały ciężar utrzymania chłopa w Egipcie spadał na barki kobiet. Całymi dniami pił po nocach. Car idąc do celu opierał się na mordzie. Car się zlitował i zamienił mu karę śmierci na żywot wieczny. Chemik pracuje dlatego w białym fartuchu, aby nie wyżreć dziury w ubraniu. Chłop doił krowę nad stawem, a w wodzie wyglądało to odwrotnie... Chłop pańszczyźniany chodził przygarbiony, bo mieszkanie było ciasne. Chłop pańszczyźniany musiał znosić panu jajka. Chłopi chodzili po polu pionowo i poziomo. Chory więzień nie dość, że nie był leczony, musiał jeszcze niekiedy umierać. Chrobry pomógł odzyskać tron swemu zięciowi Świetopchełkowi. Ciało stałe wchodzi do środka - wtedy jednak powietrze uchodzi pęcherzykami. Córki wdowy z przyczyny miłości do Kirkora poszły w las. Czarnecki zebrał dużą kupę chłopską. Czytając fraszki Kochanowskiego jestem bardzo z nich zadowolony i doceniam je. Czytałem sztuki Szekspira. Dwie zapamiętałem: Romeo i Julia. Danusia ratując Zbyszka przed napaścią dzikiego zwierza, zabiła go. Danuśka weszła na ławę i zaczęła grać na lutownicy. Dawniej gdy kawaler chciał zdobyć panienkę, musiał do niej przyjść z dobrym krokodylem. Świadczy o tym wypowiedz Klary do Papkina. Do ludności w "Balladach" Mickiewicza zaliczamy nie tylko pojawienie się rusałki, ale i również jęki chłopa pod jaworem. Dobrze rozwijający się przemysł chemiczny przerabia węgiel na sól kamienną. Dopiero na ostatniej wycieczce nauczyłem się odróżniać wronę i gawrona od siebie. Dosyć szybko można się zorientować, że Izabela nie nadaje się do interesu, który ma Wokulski. Dulska była powodem ciąży Hanki. Dwór Sopliców był patriotyczny, bo zegar grał Mazurka Dąbrowskiego, a na ścianach powiesili patriotów. Działalność polityczna ks. Robaka polegała na tym, że często odwiedzał karczmy. Dziwna, z braku czegoś innego, podniecała na wyspie ogień. Egipcjanie balsamowali ludzi, żeby się człowiek nie rozchorował w trumnie. Egipcjanie nie byli brakorobami. Jak co zrobili to już dobrze, np. piramidy. Faraonowi wmurowano do grobowca jego najlepszą żonę. Wmurowano mu ją na żywca. Fraszka powstała siedząc pod lipą. Gerwazy rozrąbał głowę niedźwiedzia i wyjął kulę, która pochodziła z rodziny Horeszków. Gerwazy wyciągnął szable i strzelił. Górnik pogłaskał konia po głowie i cicho zarżał. Gramatycznie rzecz biorąc dziewczyna ma inna końcówkę niż chłopiec. Grecka boginia piękności była Hermafrodyta. Grecy zrobili Trojan w konia. I nikt nie wiedział co kryło się pod sutanną księdza Robaka. I wtedy Jagienka wybiegła z domu i ruszyła z kopyta za Zbyszkiem. I zginął ten wielki bohater, pożarty przez drapieżne zwierzęta zwane szkorbutami. Izabella nie chciała poślubić Wokulskiego, mimo iż był to człowiek z interesem. Jacek po mordzie wstąpił do stanu duchownego, chcąc wykupić swoje grzechy. Jacek postanowił, jak Tadeusz i Zosia dorosną - związać ich razem. Jacek Soplica miał długie rzęsy i dlatego nazywali go wąsalem. Jacek Soplica ożenił się z pierwszą lepszą dziewczyną i mieli nieślubne dziecko, bo jego żona była panną. Jacek Soplica po swojej śmierci był jakiś nieswój, ale przecież wiedział, że całe życie poświęcił ojczyźnie. Jagna na szczęście nie była długo chora, wkrótce umarła. Jan Kochanowski rzeczy przyjemne spędzał wieczorem, a rzeczy pożyteczne od rana do południa. Janko Muzykant był niedojedzony. Janko Muzykant zrobił sobie skrzypki z gonta i sierści ludzkiej. Jedyną rozrywka szlachcianki na wsi było przebieranie. Jego matka, będąc małym chłopcem, spadła z drzewa. Jej córeczka Ania uśmiechnęła się pod wąsem. Joanna d`Arc nosiła białą zbroje i czarnego konia. Joanna d'Arc była jedyną dziewicą we Francji, za co też poniosła karę. Judym postanowił czuwać nad całkowitym brakiem higieny. Jurand dość długo żyje, a potem zakańcza swój żywot. Jurand nie rzucił się na Krzyżaków, gdyż tymczasem bił się z myślami. Już Rej pisał po polsku, ale dopiero Kochanowski pokazał jaki ma język. Kain zamordował Nobla. Kaj i Gerda nie byli ani bratem, ani siostra, tylko rodzeństwem. Kangur ma łeb do góry, dwie krótkie przednie kończyny, dwie tylne długie. W worku ma brzuch na małego i długi ogon. Kapłani egipscy wywoływali podstępem zaćmienie słońca. Kareta przejechała Marysi przez pierś, która leżała na ziemi. Karol Wielki był człowiekiem sprawiedliwym i nakazał, by ludzie byli sądzeni zanim się ich zabije. Kąt są to dwie półpłaszczyzny zawarte między dwiema półpłaszczyznami. Kikor poszukując cnotliwej żony, załamał się na mostku i poszedł do wdowy. Kochanowski czcił piękno kobiet i ludzi. Kochanowski opisuje lipę rosnącą w jego utworze. Kochanowski przyrównuje Tatarów do psów, które handlują kobietami. Kolumb zobaczył u nagich Indian wisiorki ze szczerego złota. Konikiem Basi Wolodyjowskiej było siedzenie w stroju. Korsarze wyjeżdżali na bezludne wyspy i łapali niewolników. Krowa to zwierze roślinobójcze. Krowa, podobnie jak koń, składa się z rogów, kopyt, wymion i ogona. Królik jest tak oddany swym małym, że wyrywa sobie kłaki sierści z brzucha, żeby wyścielić im gniazdo. Któryż ojciec rodziny zdobyłby się na to? Lato mile spędzę w górach u kuzynek, z których zejdę dopiero po wakacjach. Lawa Wezuwiusza tak dalece zachowała wszystko w Pompei, że znaleziono tam kobiety w trakcie szydełkowania na drutach. Leonardo namalował "Damę z Łysicą". Ludzie pierwotni mieli narządy z kamienia. Ludzie pierwotni mieli wszystko z kamienia. Łokietek został ukoronowany w r. 1320. Łokietek była to też dawna miara człowieka. Małże zdobywają pokarm przez flirtowanie. Mężny Roland leżąc na polu walki widział swój koniec. Mickiewicz urodził się w latach 1789 - 1855. Mieszkała w kamienicy pani Kolichowskiej, która była stara, brzydka i trzypiętrowa. Moniuszko był to muzykant, który zoperował Halkę. Na obrazie Matejki mistrz krzyżacki staje dęba na koniu. Nasz kościec wypełniony jest szpinakiem. Nauka przychodziła mu z trudnością, więc ją skończył i umarł na suchoty. Nel nałożyła mu piersi na głowę i spokojnie usnęła. Obok grobów smutnych i zaniedbanych stały groby tętniące życiem. Odyseusz przykrył się liściem na łokciach i kolanach, bo wstydził się swojej nagości. Oko składa się z siatkówki i koszykówki. Oko umieszczone jest w moczodole. Oprócz zabitych na polu walki leżało wiele obrażonych. Pigmeje są to maleńcy czarni ludzie, tak jak u nas krasnoludki. Po jednej stronie rynku naszego miasteczka stoi kościół, po drugiej ratusz, a dookoła wybudowane same nowe domy publiczne. Poeta przez długie lata gładził swój język. Pot spływał po nim od stop do głów. Potrzeby fizjologiczne u chorych w szpitalu załatwia salowa. Powietrze składa się z tlenu, wodoru i azotoksu. Produkty przemiany materii wydzielamy przez płuca pod postacią CO2, wody i moczu. Prus chcąc odzwierciedlić Ślimaka, uwypuklił mu żonę. Przedstawicielem materializmu był Demokryt z Abwehry. Przerażony pilot poczuł, że ma obcięty ogon. Przez pamięć o Jacku Soplicy nazwano jego imieniem wódkę. Różnica między królem a prezydentem polega na tym, że król jest synem swego ojca, a prezydent - nie. Ryby na wiosnę idą trzeć się w krzaki. Rzemiosło rycerskie upada, a w hełmach chłopi wysiadują pisklęta. Słowacki pisząc "Beniowskiego" wkładał szpilki Mickiewiczowi. Sonet zawiera nędzny opis wsi. Spróchniały ząb czasu dotknął go swoim palcem. Starzy ludzie poumierali i w ten sposób zlikwidowano analfabetów. Stolica Polski przeważnie jest Warszawa. Synowie bogatej szlachty wychowywali się w łonach piastunek, które opowiadały dzieciom straszne opowieści. Szkapę zapewne wychudziła sama Konopnicka, chcąc w ten sposób bardziej podkreślić ówczesną nędze. Szlachta w "Panu Tadeuszu" była bardzo gościnna, bo jak przyjechał pan Tadeusz na koniu, to o nic się go nie pytano, tylko dano mu siana. Szympansy maja ogon, który jest przystosowany do skakania z jednej gałęzi na druga. Ślimakowi ciężko było bronować, ponieważ kamienie właziły mu w zęby. Ślimakowi na Placówce umarła żona, ale on wytrwał na niej jeszcze 2 lata... Tasiemiec rozmnaża się przez podniecenie. Toteż można powiedzieć, że powstanie spadło jak dachówka na głowę. Turcy sądzili, że w obozie nie pozostała już ani jedna żywa noga. Usuwano stare gruzy, a na ich miejsce budowano nowe. W Olsztynie istnieje fabryka opon mózgowych. W puszczy żyje dużo drapieżników, które mogą człowieka pożreć, zadusić i zostawić. W Średniowieczu drogi były tak wąskie, że mogły się minąć najwyżej dwa samochody. Wacek wszedł na lód i zaczął pękać. Wacław kochał Klarę przez dziurę w płocie. Wallenrod podszył się pod wielkiego mistrza, aby działać w samym jego jądrze. We wsi panowała ciemnota, a także wójt. Wiadomo, że medaliony są pamiątką po osobach bliskich, najczęściej noszonych na szyjach. Wieś była samowystarczalna: kobiety dostarczały mleka, mięsa i skór. Wieśniaczki czytają dziś księgi Mickiewicza z łza rozczulenia w jednym, a zachwytu w drugim oku. Wolski przyłożył ucho do ziemi i usłyszał tupot niedźwiedzich kopyt. Wszelkie robaki posuwają się ruchem robaczkowym. Wśród wirusów wyróżniamy: mikroby, mikrony, mikrusy i mikrobusy. Za czasów fanfaronów żywi balsamowali umarłych. Egipcjanie w ogóle mieli zwyczaj zabijania żywych, by z nich zrobić mumie. Za ręką córki Stolnika biegało wielu bogatych paniczów. Za ścianą dał się słyszeć tupot kopyt i po chwili do karczmy wpadła Danusia z księżną Mazowiecka. Za zwłokami bohatera niesiono wszystko, czym się w życiu posługiwał: zbroje i kobiety i płaczki. Zagłoba zakończył swoje życie śmiercią. Zamach w Sarajewie był kroplą wody, która padła na beczkę z prochem. Znanym drapieżnikiem leśnym jest drapichrust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 03.02.2003 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Maco,Ty chyba mieszkasz w forum,co tu zaglądam to Ty jesteś,jak wyglądają Twoje rachunki za internet?Dawaj kawał o sierotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 03.02.2003 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 CKwadrat kochanydawno tak nie płakałam ze śmiechu,dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 04.02.2003 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Właśnie przyjechałąm i widzę że..nie popracuję dzisiaj . Mam superzastą zagadkę rysunkową (nie tylko dla tęgich głów) i już wysyłam mailem tym do których maila posiadam, pozostałym zainteresowanym proponuję podać adres ( może być do mnie na priva ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 04.02.2003 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Kasiorek,za Internet płacę 87 złotych miesięcznie. Czy używam czy nie... Stałe łącze. Becik, mój adres jest w moim profilu ! Przysyłaj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts