cudka1 23.11.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 IMHO najtaniej jest w TRANS NEC Warszawa - Wesoła Ul. Szosa Lubelska 2 Tel. 773-37-67; tel.kom. 602220183 Tel./fax 773-24-63 Aigel, wielkie dzięki. Tylko Ty tu zaglądasz? A gdzie reszta sąsiadów? Ściskam cudka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjaz 23.11.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Witam, Planuję budowę domu w okolicy.Mam pytanko: czy komuś z was udało się zmienić warunki zabudowy tak, żeby zbudować sobie przydomową oczyszczalnię?Wywóz to spore koszty, ale gmina wydaje się być nieugięta...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cudka1 23.11.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Witam, Planuję budowę domu w okolicy. Mam pytanko: czy komuś z was udało się zmienić warunki zabudowy tak, żeby zbudować sobie przydomową oczyszczalnię? Wywóz to spore koszty, ale gmina wydaje się być nieugięta... Pozdrawiam Witaj Wjaz, przydomowa oczyszczalnia to bardzo fajna sprawa. Nie wiem jak w Twojej ulicy, ale moja na przykład niemalże tonie w tym roku. W tej okolicy miejscami jest dość wysoki poziom wód gruntowych, więc nie wiem czy to dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigel 23.11.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Witam, Planuję budowę domu w okolicy. Mam pytanko: czy komuś z was udało się zmienić warunki zabudowy tak, żeby zbudować sobie przydomową oczyszczalnię? Wywóz to spore koszty, ale gmina wydaje się być nieugięta... Pozdrawiam o jest ktoś jeszcze ... a gdzie budujesz??? Przydomowa oczyszczalnia , to może ekonomicznie i fajnie ale jakoś nie przemawia do mnie ... zwłaszcza jak popada - na wiosne było naprawde mokro i nie wyobrażam sobie zeby to całe szambo mi wypływało na trawe... wiem, wiem ..niby oczyszczone ...ale ....... Edytka: a opłaty - ja mam 10,3 m i wybieram co ok 70 dni co kosztuje 200 zł ... a jakie są koszty eksploatacji oczyszczalni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cudka1 24.11.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 o jest ktoś jeszcze ... a gdzie budujesz??? Przydomowa oczyszczalnia , to może ekonomicznie i fajnie ale jakoś nie przemawia do mnie ... zwłaszcza jak popada - na wiosne było naprawde mokro i nie wyobrażam sobie zeby to całe szambo mi wypływało na trawe... wiem, wiem ..niby oczyszczone ...ale ....... Edytka: a opłaty - ja mam 10,3 m i wybieram co ok 70 dni co kosztuje 200 zł ... a jakie są koszty eksploatacji oczyszczalni ? A przy ilo osobowej rodzinie taka częstotliwość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigel 24.11.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 A przy ilo osobowej rodzinie taka częstotliwość ? srednio 4 osoby a co, za czesto ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cudka1 24.11.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 srednio 4 osoby a co, za czesto ?? Aigiel, bynajmniej, Dla mnie to jeszcze czysta abstrakcja. Znajomi, którzy już od jakiegoś czasu mieszkają w domu (rodzina też 4 osobowa) wywożą podobno raz w miesiącu. Płacą podobnie i za każdym razem szlag ich trafia, że tyle pieniędzy wydają na g....no. Szambo, to chyba jedno z niewielu rzeczy jakie przerażają mnie w tym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigel 24.11.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Aigiel, bynajmniej, Dla mnie to jeszcze czysta abstrakcja. Znajomi, którzy już od jakiegoś czasu mieszkają w domu (rodzina też 4 osobowa) wywożą podobno raz w miesiącu. Płacą podobnie i za każdym razem szlag ich trafia, że tyle pieniędzy wydają na g....no. Szambo, to chyba jedno z niewielu rzeczy jakie przerażają mnie w tym domu. to chyba nic nie robią tylko sie kąpią ... ale fakt ze kanaliza by sie przydała... moze kiedyś zrobią ... a to Ty jeszcze nie mieszkasz ??? aigel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cudka1 25.11.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 to chyba nic nie robią tylko sie kąpią ... ale fakt ze kanaliza by sie przydała... moze kiedyś zrobią ... a to Ty jeszcze nie mieszkasz ??? aigel Niestety, jeszcze nie mieszkam. Jakoś tak się nie składa. Raczej bywam. Być może na wiosnę uda się nam wprowadzić. Póki co, rozległe nowo powstałe leśne "jeziora", woda z pola sąsiada zalewająca moją działkę, wszem obecne błoto i dziury w drodze- odstraszają. Wiosną i latem jest pięknie. Zima też ujdzie (mimo że nie lubię tej pory roku), natomiast deszczowa jesień jest ... nie fajna. Trzeba będzie jakoś zaradzić czemu się da z tych niedogodności i w końcu zamieszkać. Przecież kiedyś zakochałam się w tym skrawku ziemi. Pozdrawiam cudka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjaz 21.12.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 o jest ktoś jeszcze ... a gdzie budujesz??? Ha! Żebym to ja wiedział! Gdzieś na granicy Izabeli i Michałówka, niedaleko lasu. Jeszcze nie buduję, ale kończę projekt i zaczynam zbierać wszystkie te potrzebne papióry. A ty gdzie jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigel 31.12.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Ha! Żebym to ja wiedział! Gdzieś na granicy Izabeli i Michałówka, niedaleko lasu. Jeszcze nie buduję, ale kończę projekt i zaczynam zbierać wszystkie te potrzebne papióry. A ty gdzie jesteś? Izabela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derifter 09.03.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Kolo mnie w Izabeli robia oczyszczalnie. Nie wiem czy sie martwic czy cieszyc, jednak wyglada na to ze dostali pozwolenie, chyba raczej nie robiliby na dziko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cudka1 14.03.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Derifter, a w którym miejscu ta oczyszczalnia? Bliżej Sołtysa?, naszego " sklepu"?, gdzieś pod lasem? czy jeszcze gdzie indziej? Swoją drogą za drogę by się wzięli. Pozdrawiam cudka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cudka1 14.03.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Oczyszczalnia ? Czego? Jak nie ma kanalizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjaz 14.03.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Przydomowa oczyszczalnia ścieków.Jako czytelnik-amator tematu POŚ mogę jedynie powiedzieć, że jeżeli to jest faktycznie oczyszczalnia, a nie tylko zwykłe szambo z drenażem, to zanieczyszczenia gruntu raczej nie trzeba się obawiać. U nas jest raczej problem z pozbyciem się oczyszczonej wody. Zgodnie z prawem, drenaż do takiej POŚ musi być położony 1,5m powyżej maksymalnego rocznego poziomu wód gruntowych. U nas maksymalny poziom to 10-15 cm pod poziomem gruntu, więc żeby spełnić wymagania prawa trzeba usypać górkę i tam pompować wodę do rozsączania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cudka1 16.03.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Wjaz, u mnie w zeszłym roku to miejscami był poziom 10-15 cm n a d poziomem gruntu:bash:ręce opadają. Tereny zrobiły się z podmokłych w bagienne. Do domu niedługo nie dojadę, utonę w błocie.Przydomowa oczyszczalnia... u nas to chyba marzenie. Ja myślałam, że to jakaś duża inwestycja. Pozdrawiam wszystkich zmagających się z dziurami i błotem na naszych drogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekpm 17.05.2011 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Zapraszam wszystkich na nowe forum pod adresem http://michalowek.phorum.pl/, Forum jest na chwilę obecną założone na darmowym serwerze jeżeli nie umrze śmiercią naturalną i spodoba się społeczności przeniosę je pod na normalny serwer pod stałą domenę. Jeszcze raz zapraszam i pozdrawiam. Arek. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaC 07.07.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Witam, Dawno mnie tutaj nie było i jak widzę rzadko tutaj zaglądacie/my...Mam jednak nadzieję, że ktoś przeczyta i tę wiadomość, bo staramy się (oj, bardzo się staramy) o Plac Zabaw dla naszych dzieci z Michałówka, Izabeli, Majdanu i okolicznych sołectw.A staramy się o niego klikając na Nivei.W TV pewnie widzieliście taką akcję 100 Placów Zabaw na 100 Lat Nivei. W Izabeli przy głównej drodze jest wykupiony przez Gminę teren na cele kulturalno-sportowe i Gmina zgłosiła ten teren w akcii Nivei. Żeby Plac Zabaw jednak powstał, musimy zebrać dużą liczbę głosów i znaleźć się w pierwszej setce lokalizacji starających się o Place, a na razie jesteśmy na 145 miejscu. Na dziś dzień wyszło mi, że brakuje jeszcze ok. 150 głosów dziennie, więc poproście każdego, kto tylko ma dostęp do NETu, żeby się zarejestrował i codziennie oddawał po 1 głosie - może uda się. U mnie cała rodzina już jest zarejestrowana i głosuje - począwszy od moich małoletnich dzieci, przez ciotki i kuzynów, a skończywszy na prababci, ale to i tak mało. Zasada jest prosta:- Każdy może oddać codziennie 1 głos, czyli nagradzana jest systematyczność. Każdy z rodziny .- Trzeba się zarejestrować na stronie i codziennie oddawać swój głos. Link do rejestracji: http://100latnivea.pl/glosowanie/rejestracja?inv=dorotacholewa- Codziennie oddawać jeden głos : http://100latnivea.pl/glosowanie/plac/1382. Każdy oddany głos przybliża nas do wygranej.- Akcja trwa aż do końca października i do teg czasu musimy znaleźć się w 1-szej SETCE szęśliwców.Poniżej link do facebooka. Proszę Was też podesłanie tego maila do Waszych znajomych - może też wesprą Izabelę. http://www.facebook.com/pages/Plac-Zabaw-dla-Izabeli/137784486297168 PROSZĘ, POMÓŻCIE NAM W TEJ WALCE. Pozdrawiam wszystkich ciepło.Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cudka1 14.07.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 głos oddany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cudka1 16.05.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Reanimacja wątku Jest nas coraz więcej w okolicy, czy ktoś wie jakie plany ma gmina na nasze tereny? Co z drogą przez Izabelę, kanalizacją, nazewnictwem ulic (dwa lata temu Pan w gminie powiedział, że muszą w nadchodzącym roku- czyli 2011 zrobić porządek w nazewnictwie ulic). Ha, ha, ha! A obwodnica (jeżeli w ogóle powstanie). Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts