coperek 24.08.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 wykończeniówka wykańcza - niedługo trafię do wariatkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 24.08.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 okna są! tfu tfu żeby nie zapeszyć jak na razie nie ma się do czego przyczepić w montażu. Wizualnie jestem mega zadowolona.! Szprosy to był strzał w 10! oto klika fotek http://img811.imageshack.us/img811/6660/dsc09452h.th.jpg http://img692.imageshack.us/img692/9813/dsc09446o.th.jpg http://img685.imageshack.us/img685/9651/dsc09445w.th.jpg Otwieranie i zamykanie też bardzo ładnie działa i mam ładne klameczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 25.08.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Emi, super......pamietam jak sama cieszyłam się, że po roku lezakowania u Pana Mincewicza - chwała mu za cierpliwość - moje okna znalazły się na miejscu..... Ty pewnie też tak się cieszysz...:wiggle: Ty bierzesz się za garaż a ja czekam aż zięć skończy taras....mam nadzieję, że to juz niedługo....gdyby nie choroba męża, to taras byłby juz dawno skończony...a tak schody i barierki dopiero w przyszłym roku jak mąż już będzie chodził.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorana 30.08.2011 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Czy miał ktoś przyjemność kupić np bramę garażową Krispol w sklepie BERSO w Elblągu (rampa PKP na Grunwaldzkiej)? Ostatnio robiłam tam wycenę bramy i zastanawiam się nad zamówieniem. Macie jakieś opinie na temat tego sklepu??? Opinie nt. samych bram garażowych również mile widziane:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 07.09.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 w kwestii Berso i bramy mogę pomóc tylko tyle że pan tam jest bardzo miły i pomocny i bardzo fajnie podchodzi do klientów, aczkolwiek ja tam szukałam drzwi wejściowych a nie bramy. A my bramy ( bo musimy 2 sztuki ) kupujemy uchylne Hormanna , panel typowy Pearlgrain numer 902, kolor brązowy w firmie Tomcat. z ostatnich wieści to powoli zbieram materiały na garaż, najważniejsza rzecz pokrycie dachu! Za bardzo dobrą cenę znalazłam dachówkę cementową Euronit w Ambicie na Druskiej. I powiem Wam coś bardzo ciekawego! byłam o krok od położenia na nim onduliny , kier-bud kazał mi się jeszcze raz zastanowić i lepiej poszukać i miał rację - może nie uwierzycie ale za tyle samo co miałam wydać na kompletne pokrycie onduliną wydam na tą dachówkę i inne potrzebne do niej obróbki folie i takie tam inne. i jestem zacieszona jak nie wiem co bo będzie baaardzo ładnie ! i to jest ta sama dachówka , która ma być na domu! myślałam że na ondulinie zaoszczędzę a tu niespodzianka ! I będziemy mieli komplet : taki sam dach na domu i garażu. ciągle trwają poszukieania drzwi wejściowych do domu, nie mogę znaleźć nic na naszą kieszeń żeby było w kolorze czerwonym :/ ale spodobały mi się bardzo takie , są w obi za przystepną cenę http://www.splendoor.com/img/drzwi/duze/sigmalux_biel.jpg Firma SplenDoor z torunia , drzwi stalowe Crystal - sigma lux. jak z Torunia to może nie chińszczyzna?na razie tylko je w katalogu widziałam, nie miałam jeszcze okazji pomacać. co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 08.09.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Mam problem z wyborem pieca. W pierwotnej wersji planowalem pompe ciepla ale niestety w trakcie budowy doszedlem do wniosku ze mnie nie bedzie stac na ten rodzaj ogrzewania (szkoda) Teraz zastanawiam sie miedzy peletem a groszkiem. Moze tez byc piec w ktorym pali sie i tym i tym. Co do piecow na pelet to na forum zachwalaja najbardziej1. D'Alessandro Termomeccanica CSI 2. piec Granpal firmy Polimet a moze cos innego? Jestem Ciekawy czy gdzies w naszych okolicach jest firma która sprzedaje te piece i jaka jest ich cena na dzień dzisiejszy. No i czy ktos z Was lub z znajomych ma, którys z tych piecy. Co do piecy na ekogroszek to nie mialem ze wiele czasu na poszperanie w necie. Moze cos polecicie. Dom 140 m2 i podobno 20KW wystarczy w zupelności. Pomóżcie bo leb mi plonie od czytania tych wszystkich watkow. W zasadzie najlepiej by bylo jakby można było palić jednym i drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coperek 12.09.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 granpal 15kW (135m2 przy podłogach) u mnie stoi od ~dwóch tygodni, paliłem dobę tylko, ale wyłączyłem bo jeszcze ekipa od wykończeniówki szaleje, pompa od podłogówki nie zasilona, góra cała odcięta, więc tylko dwa grzejniki na parterze chodziły. za tydzień-dwa będę mógł coś więcej napisać i o piecu, i o pellecie bo zamierzam zacząć ostro palić coby domek zacząć wygrzewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 13.09.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 granpal 15kW (135m2 przy podłogach) u mnie stoi od ~dwóch tygodni, paliłem dobę tylko, ale wyłączyłem bo jeszcze ekipa od wykończeniówki szaleje, pompa od podłogówki nie zasilona, góra cała odcięta, więc tylko dwa grzejniki na parterze chodziły. za tydzień-dwa będę mógł coś więcej napisać i o piecu, i o pellecie bo zamierzam zacząć ostro palić coby domek zacząć wygrzewać. Juz wybralem piec. Wybór padł na Sztokera 25 KW. Polecil mi go instalator, bo juz montowal i rozmawial z jednym instalatorem co juz go ma. Bardzo go chwalili, a poza tym poczytalem o nim w necie i sie zdecydowalem. Mam tez drugie pytanie Instalator proponuje grzejniki purmo a mi w necie podpasowaly Regulusy. Jestem ciekawy czy juz ktos je ma i jak sie sprawuja ? A moze nie kombinowac i wziąć Purmo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wsioryba 19.09.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Mam ogromną prośbę, czy ktoś może mi powiedzieć gdzie w Elblągu kupić styrodur? Potrzebuję niedużej ilości i nie mam pojęcie gdzie można go kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudo 20.09.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Witam macie namiar na kogoś rzetelnego i niedrogiego, kto wykonuje posadzki najlepiej z miksokreta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izik 20.09.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 witam wszystkich,czy orientujecie się ile cenią sobie firmy za przygotowanie drogi: usunięcie karp i korytowanie terenu oraz wysypanie gruzem. Droga o szerokości 2,5m na długość ok 100m ( dojazd do działki budowlanej)Może macie namiary na kogoś kto sie tym zajmuje i podejmie się realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izik 21.09.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Mam prośbę, czy ktoś może mi polecić dobrego kierownika budowy . To dla mnie bardzo pilny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkk-kp 23.09.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 wsioryba: Falkon ul. Malborskaizik; firma Stogowski z Gronowa, lub firma Janeczek z Milejewa - porównaj cenydudo; kliknij na priv do coperka, ma dobrze zrobione posadzki za normalną cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 04.10.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 A ja właśnie szukam ekipy która mi zrobi tynki maszynowo. Znacie jakąś ekipę godną polecenia? i ewentualnie ile biorą z materiałem lub bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcaine 08.10.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Witam wszystkich postanowiłem przyłączyć się do waszego forum i liczę na przyjecie mnie do niej.My zaczęliśmy budowę w Łęczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 12.10.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Witam wszystkich postanowiłem przyłączyć się do waszego forum i liczę na przyjecie mnie do niej. My zaczęliśmy budowę w Łęczu. Przyjmujemy :)..... i czekamy na relacje z budowy...Łęcze...hmmm.... dużo znajomych tam się wybudowało....ładne widoki..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coperek 18.10.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 16.10. anno domini 2011 - wprowadziliśmy się. jest ciepło, leci ciepła woda, mam neta, tv i se palę w kominku jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 18.10.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 gratulacje jednak nie skończyłeś w Tworkach tylko przed własnym ogniskiem domowym pięknie! niech się dobrze mieszka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 21.10.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Coperek, gratulacje ....a jeszcze podpowiedz ....to gdzie zamieszkałeś? w jakiej części naszego województwa....i ile czasu zajęło ci budowanie...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coperek 24.10.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 mieszkamy w Pilonie (za Komorowem Żuł. - patrząc od Elbląga),pierwsza łopata wbita 03.08.2010r., czyli 439dni nigdy więcej przeprowadzek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts