Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Elbląg i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

okna są! :D

tfu tfu żeby nie zapeszyć jak na razie nie ma się do czego przyczepić w montażu. Wizualnie jestem mega zadowolona.! Szprosy to był strzał w 10!

oto klika fotek

http://img811.imageshack.us/img811/6660/dsc09452h.th.jpg

http://img692.imageshack.us/img692/9813/dsc09446o.th.jpg

http://img685.imageshack.us/img685/9651/dsc09445w.th.jpg

Otwieranie i zamykanie też bardzo ładnie działa i mam ładne klameczki :)

Emi, super...:wiggle:...pamietam jak sama cieszyłam się, że po roku lezakowania u Pana Mincewicza - chwała mu za cierpliwość :) - moje okna znalazły się na miejscu...:).. Ty pewnie też tak się cieszysz...:wiggle::wiggle::wiggle:

Ty bierzesz się za garaż a ja czekam aż zięć skończy taras....mam nadzieję, że to juz niedługo....gdyby nie choroba męża, to taras byłby juz dawno skończony...a tak schody i barierki dopiero w przyszłym roku jak mąż już będzie chodził...:(.

• 2 weeks później...

w kwestii Berso i bramy mogę pomóc tylko tyle że pan tam jest bardzo miły i pomocny i bardzo fajnie podchodzi do klientów, aczkolwiek ja tam szukałam drzwi wejściowych a nie bramy.

A my bramy ( bo musimy 2 sztuki ) kupujemy uchylne Hormanna , panel typowy Pearlgrain numer 902, kolor brązowy w firmie Tomcat.

z ostatnich wieści to powoli zbieram materiały na garaż, najważniejsza rzecz pokrycie dachu! Za bardzo dobrą cenę znalazłam dachówkę cementową Euronit w Ambicie na Druskiej. I powiem Wam coś bardzo ciekawego! byłam o krok od położenia na nim onduliny , kier-bud kazał mi się jeszcze raz zastanowić i lepiej poszukać i miał rację - może nie uwierzycie ale za tyle samo co miałam wydać na kompletne pokrycie onduliną wydam na tą dachówkę i inne potrzebne do niej obróbki folie i takie tam inne. :) i jestem zacieszona jak nie wiem co bo będzie baaardzo ładnie ! :D i to jest ta sama dachówka , która ma być na domu! myślałam że na ondulinie zaoszczędzę a tu niespodzianka ! I będziemy mieli komplet : taki sam dach na domu i garażu. :D

ciągle trwają poszukieania drzwi wejściowych do domu, nie mogę znaleźć nic na naszą kieszeń żeby było w kolorze czerwonym :/

ale spodobały mi się bardzo takie , są w obi za przystepną cenę http://www.splendoor.com/img/drzwi/duze/sigmalux_biel.jpg

Firma SplenDoor z torunia , drzwi stalowe Crystal - sigma lux.

jak z Torunia to może nie chińszczyzna?na razie tylko je w katalogu widziałam, nie miałam jeszcze okazji pomacać.

co myślicie?

Mam problem z wyborem pieca. W pierwotnej wersji planowalem pompe ciepla ale niestety w trakcie budowy doszedlem do wniosku ze mnie nie bedzie stac na ten rodzaj ogrzewania (szkoda)

Teraz zastanawiam sie miedzy peletem a groszkiem. Moze tez byc piec w ktorym pali sie i tym i tym. Co do piecow na pelet to na forum zachwalaja najbardziej

1. D'Alessandro Termomeccanica CSI

2. piec Granpal firmy Polimet

a moze cos innego?

Jestem Ciekawy czy gdzies w naszych okolicach jest firma która sprzedaje te piece i jaka jest ich cena na dzień dzisiejszy. No i czy ktos z Was lub z znajomych ma, którys z tych piecy.

Co do piecy na ekogroszek to nie mialem ze wiele czasu na poszperanie w necie. Moze cos polecicie.

Dom 140 m2 i podobno 20KW wystarczy w zupelności.

Pomóżcie bo leb mi plonie od czytania tych wszystkich watkow. W zasadzie najlepiej by bylo jakby można było palić jednym i drugim

granpal 15kW (135m2 przy podłogach) u mnie stoi od ~dwóch tygodni, paliłem dobę tylko, ale wyłączyłem bo jeszcze ekipa od wykończeniówki szaleje, pompa od podłogówki nie zasilona, góra cała odcięta, więc tylko dwa grzejniki na parterze chodziły. za tydzień-dwa będę mógł coś więcej napisać i o piecu, i o pellecie bo zamierzam zacząć ostro palić coby domek zacząć wygrzewać.

granpal 15kW (135m2 przy podłogach) u mnie stoi od ~dwóch tygodni, paliłem dobę tylko, ale wyłączyłem bo jeszcze ekipa od wykończeniówki szaleje, pompa od podłogówki nie zasilona, góra cała odcięta, więc tylko dwa grzejniki na parterze chodziły. za tydzień-dwa będę mógł coś więcej napisać i o piecu, i o pellecie bo zamierzam zacząć ostro palić coby domek zacząć wygrzewać.

Juz wybralem piec. Wybór padł na Sztokera 25 KW. Polecil mi go instalator, bo juz montowal i rozmawial z jednym instalatorem co juz go ma. Bardzo go chwalili, a poza tym poczytalem o nim w necie i sie zdecydowalem.

Mam tez drugie pytanie

Instalator proponuje grzejniki purmo a mi w necie podpasowaly Regulusy. Jestem ciekawy czy juz ktos je ma i jak sie sprawuja ? A moze nie kombinowac i wziąć Purmo ?

witam wszystkich,

czy orientujecie się ile cenią sobie firmy za przygotowanie drogi: usunięcie karp i korytowanie terenu oraz wysypanie gruzem. Droga o szerokości 2,5m na długość ok 100m ( dojazd do działki budowlanej)

Może macie namiary na kogoś kto sie tym zajmuje i podejmie się realizacji

• 2 weeks później...