lea28 30.10.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Witam wszystkich CZYTAJACYCH... moze ktos ma zamontowana pompe ciepla..prosze o opinie ..i wymiane doswiadczen..Myslimy o PC w naszym domu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 08.11.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Witam wszystkich CZYTAJACYCH... moze ktos ma zamontowana pompe ciepla..prosze o opinie ..i wymiane doswiadczen..Myslimy o PC w naszym domu. pozdrawiam Ja mam zamontowaną pompę ciepła i sobie i chwalę. Teraz będzie już 2 sezon ale na razie nie odpalałem, bo przepalam tylko wieczorami kominkiem i mi to wystarcza. JA mam PC z firmy Ekodom z Grudziądza - polecam dużo tańsza niż w większości firm i się sprawdza. Oprócz mnie z tej firmy ma jeszcze 1 sąsiad, który zakładał ją w tym samym czasie z tej samej firmy i teraz 3 sąsiad, który się buduje wziął i jest w trakcie montażu. JA płaciłem za wszystko, czyli za rozprowadzenie wody i kanalizy, podłogówkę, montaż pompy i odwierty 45 tys. a sąsiad chyba już teraz 51 tys. Takze cena moim zdaniem dobra za to wszystko. Rachunki, bo pewnie to najbardziej Ciebie interesuje to miarodajne beda teraz bo mam prąd 2 taryfowy G12w i dopiero w tym roku sie okaze jak to wyglada a tak to średnio wychodziło za cały prad w domu w 1 sezonie miedzy 700 -800 zł. Najwiecej zapłaciłem w styczniu ale to był jeszcze prąd budowlany. Mam zapisane ile zużywałem prądu w KW/h jeśli chcesz. W okresach jak nie grzałem to za prąd w domu plus podgrzewanie wody płace 200 zł czyli pompa tak śrenio pewnie mi zabierała 500 zł a teraz myślę, że będzie to w granicach 350-400 zł. w taryfie weekendowej. Jeśli to taka ważna decyzja można zawsze podjechać, zobaczyć i pogadać Gdybym miała jeszcze raz wybierać to bym to samo zrobił. To że jest bezobsługowe i czysto jest na prawdę bezcenne. Co do firm to z Pasłęka polecam Primbud. Budowali dom sąsiadów i tera 2 robią i jest na prawdę porządnie. Tylko oni budują z własnym materiałem i się o nic nie martwisz. Na pewno jest troche drożej ale masz pewność, że solidnie a to z perspektywy czasu jest bezcenne. Są jeszcze tacy bracia z Zielonego grądu. Robią po prostu obłednie ale sa bardzo rozchwytywani i za stan surowy bez dachówki u sąsiada chyba wzieli 50 tys. Sam ich chciałem ale nie mieli terminów. Jak bym miał wybierać to ich. Zawsze mogę sie dowiedzieć o kontakt do nich od sąsiada jak go spotkam ale teraz żadko jest na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarka9 08.11.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 lea potrzebujesz jeszcze tej ekipy budowlanej? Witam grupa Elblag milczy ,aktywnosc zamarla ,czy nikt w Elblagu nie buduje? SZKODA!!!! fajnie wymieniac sie pomyslami i doswiadczeniami ...Mam nadzieje ,ze Forum odzyje pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 16.11.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Rachunki, bo pewnie to najbardziej Ciebie interesuje to miarodajne beda teraz bo mam prąd 2 taryfowy G12w i dopiero w tym roku sie okaze jak to wyglada a tak to średnio wychodziło za cały prad w domu w 1 sezonie miedzy 700 -800 zł. Najwiecej zapłaciłem w styczniu ale to był jeszcze prąd budowlany. Mam zapisane ile zużywałem prądu w KW/h jeśli chcesz. W okresach jak nie grzałem to za prąd w domu plus podgrzewanie wody płace 200 zł czyli pompa tak śrenio pewnie mi zabierała 500 zł a teraz myślę, że będzie to w granicach 350-400 zł. w taryfie weekendowej. Wracając do PC. Wczoraj pierwszy raz uruchomiłem C.O., bo do tej pory wystarczało mi przepalanie w kominku wieczorem i wrzucanie jednego kawałka na noc. Po uruchomieniu i sprawdzeniu jak mam poustawiane programy grzania okazało się, że zegarek w pompie był źle ustawiony i zamiast wodę grzać mi w taniej taryfie miedzy 13-15 to grzał mi dopiero po 15 i rano tak do 9. Czyli pewnie nie były by w okresie wiosna - jesień miedzy 170 - 210 zł tylko ze 20-30 zł mniej. Mój kumpel, który ma też PC mówił, że miał w okresie wiosna - jesień rachunki około 150 zł za cały prąd w domu plus grzanie wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kepuc1719510414 18.11.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Witam wszystkich Jako, że planuję budowę domu na wiosnę i szukam ekipy moje pytanie do Wszystkich którzy już wybudowali ? Ile zapłaciliście za robociznę SSO z dachem (deskowanie, papowanie i dachówka). Dom około 147m, moje wyceny wachaja się od 48000 do 67000 i nie wiem czy szukać dalej czy zostać przy tych 48000. Dodam, że ekipy sprawdzone i z polecenia . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea28 19.11.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 lea potrzebujesz jeszcze tej ekipy budowlanej? Witam serdecznie barbarka ... tak potrzebuje ekipy ..dom blizniak razem 220 m.. przeprowadzilam rozmowy wstepne z jedna Firma ale chca bardzo drogo... musze szukac dalej..jezeli jeszcze aktualne to prosze podaj namiary moze na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea28 19.11.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Wracając do PC. Wczoraj pierwszy raz uruchomiłem C.O., bo do tej pory wystarczało mi przepalanie w kominku wieczorem i wrzucanie jednego kawałka na noc. Po uruchomieniu i sprawdzeniu jak mam poustawiane programy grzania okazało się, że zegarek w pompie był źle ustawiony i zamiast wodę grzać mi w taniej taryfie miedzy 13-15 to grzał mi dopiero po 15 i rano tak do 9. Czyli pewnie nie były by w okresie wiosna - jesień miedzy 170 - 210 zł tylko ze 20-30 zł mniej. Mój kumpel, który ma też PC mówił, że miał w okresie wiosna - jesień rachunki około 150 zł za cały prąd w domu plus grzanie wody. Dzieki ryba1977 ,ja osbiscie to wolalabym gaz ale narazie nie ma a z butli ..no coz ponoc trzy razy drozszy... wiec zastanawiam sie nad PC.. a moze ;na podczerwien???? zanim zaczne budowac to zwarjuje i bedzie spokoj ... kasa zostanie ..a ja w kaftanie..hihi pozdrawiam...pisz prosze o swoich przemysleniach i doswiadczeniach.Jaka pompe ma ten Twoj kumpel 150 zl to spoko ..to wiosna jesien a zima?? ma kominek czy tylko PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarka9 21.11.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Witam serdecznie barbarka ... tak potrzebuje ekipy ..dom blizniak razem 220 m.. przeprowadzilam rozmowy wstepne z jedna Firma ale chca bardzo drogo... musze szukac dalej..jezeli jeszcze aktualne to prosze podaj namiary moze na priv? Namiary przesłałam na Priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorana 25.11.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Witam serdecznie barbarka ... tak potrzebuje ekipy ..dom blizniak razem 220 m.. przeprowadzilam rozmowy wstepne z jedna Firma ale chca bardzo drogo... musze szukac dalej..jezeli jeszcze aktualne to prosze podaj namiary moze na priv? Ja mogę polecić grupę Michała Grabowskiego z Nowiny koło Gronowa Górnego. Wybudowali domek u nas i sąsiada. Jeśli chodzi o robotę, to porządni i to jest nie tylko moje zdanie, ale również naszej rodziny. Gdy wycenialiśmy ekipy, to ta którą wybraliśmy była pośrodku. Zrobili z przykryciem dachówką. POLECAM! tel. do p.Michała 796-524-765 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaczo 15.12.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Witam grupę elbląską przymierzam się do budowy domu ale na razie jestem na etapie wybierania działki. Chce przeznaczyc 50-70 tys, max 100 tys za dzialke 1500-2000m2. Przeglądam ogłoszenia i mam już swoje typy ale chciałbym poznać wasze zdanie, gdzie mieszkacie ? jak się wam tam mieszka ? dojazdy, infrastuktura? czy polecacie/niepolecacie szczegolnie jakas okolice ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea28 18.12.2013 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Wszystkim z Grupy Elblaskiej Zdrowych spokijnych swiat .. dzieki za namiary i rady pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 22.12.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Dzieki ryba1977 ,ja osbiscie to wolalabym gaz ale narazie nie ma a z butli ..no coz ponoc trzy razy drozszy... wiec zastanawiam sie nad PC.. a moze ;na podczerwien???? zanim zaczne budowac to zwarjuje i bedzie spokoj ... kasa zostanie ..a ja w kaftanie..hihi pozdrawiam...pisz prosze o swoich przemysleniach i doswiadczeniach.Jaka pompe ma ten Twoj kumpel 150 zl to spoko ..to wiosna jesien a zima?? ma kominek czy tylko PC PC uruchomiłem 15 listopada W tanich godzinach mam na 24 st ustawione, a w weekend 23,5. Zona straszny zmarzluch a te 24 to daje mi to ze temp. w drogiej taryfie spada na tyle ze zonie jest ciepło, a i ja mam spokoj psychiczny. Ze te 15 dni listopada PC i cały prad w domu z wodą za cały miesiac wyszedł mi rachunek 251 zł W drogiej taryfie poszło mi - 131 KW W taniej - 450 KW Przy okazji Wesołych Świąt dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dy_zio 09.01.2014 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Witam i zycze wszystkim Forumowiczom wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Od razu tez zapytuje, czy ma ktos moze (lub mial) godnego polecenia kierownika budowy? A tak przy okazji to mam do sprzedania dzialke w Dabrowie, przy ul. Orzechowej. 1503m2.http://www.portel.pl/ogloszenia.php?id_ogl=634426 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea28 12.01.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Witam i zycze wszystkim Forumowiczom wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Od razu tez zapytuje, czy ma ktos moze (lub mial) godnego polecenia kierownika budowy? A tak przy okazji to mam do sprzedania dzialke w Dabrowie, przy ul. Orzechowej. 1503m2. Witaj dy-zio ta dzialka to ile kosztuje? sa media ? jakie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_g 27.01.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 lea potrzebujesz jeszcze tej ekipy budowlanej? Nie wiem jak lea ale ja potrzebuje Jak ktokolwiek ma cos do polecenia to poprosze o namiary, planuje budowac sie w tym roku w elblagu, pozwolenie juz jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarka9 05.02.2014 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Nie wiem jak lea ale ja potrzebuje Jak ktokolwiek ma cos do polecenia to poprosze o namiary, planuje budowac sie w tym roku w elblagu, pozwolenie juz jest Namiary przesłałam na priv, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziege73 09.02.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Szukam ekip z Elblaga i okolic. z wycena domu Z269. dzialka w gronowie gornym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziege73 09.02.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Szukam ekip z Elblaga i okolic. z wycena domu Z269. dzialka w gronowie gornym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea28 10.02.2014 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Prosze o pomoc szukam namiary na Kierownika budowy dobrze zeby byl wymagajacy Moze ktos z Was moglby polecic swojego z ktorym budowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea28 17.02.2014 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Do budujacych w Elblagu na Dabrowie BEDZIE GAZ ,trzeba tylko jak najszybciej zlozyc wniosek w Gazowni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts