Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających na wiosnę 2007 z PODKARPACIA

Gość AAgnieszk@

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja chciałabym zacząć na wiosne ale juz mnie przeraża to co do tej pory muszę zdąrzyć, czyli : projekt i adaptacja(podobno tylko dwa miesiące ale muszę czekać na swoją kolej), potem papiery przyłacza i dopiero pozwolenie, jeśli wyjdzie na kwiecień...

AAgnieszk@ gdzie sie budujesz i na jakim etapie jesteś?

Właśnie czekam na pozwolenie na budowę, ma być listopadzie albo na początku grudnia.. :p U mnie papierologia przebiegła dość gładko, znalazłam super architekta, który za niewielkie pieniadze zaprojektował mój przyszły dom, zajął sie papierami (choc o warunki przyłączy występowalismy sami) odrolnił część działki w międzyczasie, przeszedł przez ZUD, teraz zbliża sie wielki FINAŁ i zaczynamy gdy stopnieją... :p

Ale mamy problem z prądem, poniewaz docelowe będzie pół roku po podpisaniu umowy z ZE, no i myslimy nad prądem budowlanym..nie wiem co wyjdzie taniej..może agregat?? :roll:

Buduje w Sanoku.. :wink:

Mam namiary na różne ekipy od fundamentu po dach..nie sa tani, wiec ja zdecydowałam sie na dwóch wykonawców, do dachu osobnego cieślę..Na razie podpisałam umowe na stan surowy bez dachu, teraz szukam kogos do dachu właśnie, niestety większość kładzie blachodachówki, a ja zdecydowałam się jednak na dachówkę, zrobiłam wyceny w składach i różnica wynosi ok.3 ty. na materiale, wieżbę i tak miałam pod dachówkę, a robozizna... zobaczymy o ile droższa w tej opcji..

Jesli potrzebujesz namiary na wykonawców, daj znac..

Jaki wybrałaś projekt?

Dokładnie, robocizna stanu surowego wyniesie mnie ok.22 tys. :p , a robi się to tak: jeżdzisz po budowach i pytasz ludzi.. kto buduje czy zadowoleni, bierzesz namiary... jedziesz do następnych... itp.

Nie ma budowy w okolicy, na której bym nie była i nie rozmawiała z właścicielami i tez już miałam dość...a jednak udało sie i myslę, że będzie dobrze... :wink: