AAgnieszk 18.10.2006 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Witam wszystkich planujących budowę od wiosny 2007r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 26.10.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Zaczynam od kwietnia ...no to może ktos sie przyłączy i wymienimy doświadczenia..??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 26.10.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 ja chciałabym zacząć na wiosne ale juz mnie przeraża to co do tej pory muszę zdąrzyć, czyli : projekt i adaptacja(podobno tylko dwa miesiące ale muszę czekać na swoją kolej), potem papiery przyłacza i dopiero pozwolenie, jeśli wyjdzie na kwiecień... AAgnieszk@ gdzie sie budujesz i na jakim etapie jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 26.10.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Właśnie czekam na pozwolenie na budowę, ma być listopadzie albo na początku grudnia.. U mnie papierologia przebiegła dość gładko, znalazłam super architekta, który za niewielkie pieniadze zaprojektował mój przyszły dom, zajął sie papierami (choc o warunki przyłączy występowalismy sami) odrolnił część działki w międzyczasie, przeszedł przez ZUD, teraz zbliża sie wielki FINAŁ i zaczynamy gdy stopnieją... Ale mamy problem z prądem, poniewaz docelowe będzie pół roku po podpisaniu umowy z ZE, no i myslimy nad prądem budowlanym..nie wiem co wyjdzie taniej..może agregat?? Buduje w Sanoku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 26.10.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 to niedaleko... przyłącza załatwiam ja ale juz sie gubie, teraz szukam dobrego geodety...i w miarę taniego bo nie zdążę nazbierać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 26.10.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Zapraszamy wszystkich do grupy podkarpackiej. Tam też sa nowi którzy zaczynają jak i CI co w trakcie jak i Ci co juz mieszkają. sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 26.10.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Wiolasz spokojnie zdażysz do wiosny ze wszystkim.. ale najwazniejsze to umówic się wcześniej z wykonawcami, bo na koniec zostana sami kiepscy, albo holendarnie drodzy.. Gdzie dokładnie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 26.10.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 w Hermanowej. No właśnie o to umawianie sie mi chodzi...Na dodatek jeszcze to, ze nie wiem czy do wiosny się wyrobie z pozwoleniem, najwczesniej na kwiecień moze dostane...Masz moze jakieś dobre namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 26.10.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Mam namiary na różne ekipy od fundamentu po dach..nie sa tani, wiec ja zdecydowałam sie na dwóch wykonawców, do dachu osobnego cieślę..Na razie podpisałam umowe na stan surowy bez dachu, teraz szukam kogos do dachu właśnie, niestety większość kładzie blachodachówki, a ja zdecydowałam się jednak na dachówkę, zrobiłam wyceny w składach i różnica wynosi ok.3 ty. na materiale, wieżbę i tak miałam pod dachówkę, a robozizna... zobaczymy o ile droższa w tej opcji.. Jesli potrzebujesz namiary na wykonawców, daj znac.. Jaki wybrałaś projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 26.10.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Za namiary z góry dziekuję, bo bedę wdzieczna za wszelkie informacje...Mamy projekt z Archonu "w truskawkach 2" , widziałam nawet juz u kogoś jak to na zywo wyglada i chyba bedę zadowolona.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 26.10.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Namiary masz na priv... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 26.10.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Bardzo dziekuję za telefony, wieeelkie dzieki...A ta polecana firma to dobra? i to jest cała firma juz włącznie z kierownikiem budowy itp?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 26.10.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Tak, mają swojego kierownika, ale nie radziłabym ci takiego rozwiązania..lepiej mieć niezaleznego od ekipy budowlanej, trudno im wówczas ukryc ewentualnie jakąś fuszerke itp. firma na pewno ok. duuużo budują i inwestorzy ich chwala.. dla mnie jednak za drogo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 26.10.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Tak, mają swojego kierownika, ale nie radziłabym ci takiego rozwiązania..lepiej mieć niezaleznego od ekipy budowlanej, trudno im wówczas ukryc ewentualnie jakąś fuszerke itp. firma na pewno ok. duuużo budują i inwestorzy ich chwala.. dla mnie jednak za drogo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 27.10.2006 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 ja chyba szukam inaczej: nie całej firmy od stóp do głów tylko typowym systemem gospodarczym... kierownik budowy + 2-3 murarzy... czy tam ilu ich trzeba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 27.10.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 no to tak jak u mnie... mamy juz murarza z pomocnikami, a na dach bedzie ktos inny, kierownikiem budowy będzie natomiast nasz architekt, który stworzył nasz projekt i wszystko załatwił i jestesmy z niego baaardzo zadowoleni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 27.10.2006 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Całość za robocizne stanu surowego wyniesie nas ok.22 tys. a dom ma 180m2 po podłodze, gdybyśmy kładli blache to wyszłoby jeszcze mniej o jakieś 2 tys., trzeba szukać, pytac bo rozbieżność cenowa ogromna, mielismy wyceny na 35 tys. i więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 27.10.2006 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 podpowiedz mi, jak szukałaś tych murarzy? bo ja to nie mam wogle tu nikogo kto mi podpowie cokolwiek...cały dom, stan surowy za 22 tys.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 27.10.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Dokładnie, robocizna stanu surowego wyniesie mnie ok.22 tys. , a robi się to tak: jeżdzisz po budowach i pytasz ludzi.. kto buduje czy zadowoleni, bierzesz namiary... jedziesz do następnych... itp. Nie ma budowy w okolicy, na której bym nie była i nie rozmawiała z właścicielami i tez już miałam dość...a jednak udało sie i myslę, że będzie dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 27.10.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 serdecznie dziękuję za podpowiedzi. Spróbuje jak Ty ja też myslę ze Ci sie uda...ja w swoje uwierze jak zobaczę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts