Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witaj Wojtku!

Cóż moge ci doradzić? Na pewno nie możesz pozostać przy jednym składzie budowlanym i tam zaopatrywać się w we wszystko, bo ceny trzeba porównywać przy kazdym zakupie jesli zależy Ci na ekonomicznym budowaniu Twojego domku.Wszędzie trzeba negocjować dobrą cenę i kupować tam gdzie najtaniej zaoferują ta samą markę. Ja kupowałam w Mrówce (Dąbrówka), RCMB, beton zamawiałam w Satlbecie. Większość materiałów na stan surowy kupiłam juz w grudniu i korzystnie na tym wyszłam, teraz też już mam kupioną wełnę do ocieplenia poddasza, styropian pod wylewki, bo ceny spadly ok. 30%.

Życzę Ci trafnych wyborów! Powodzenia! :p

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

AAgnieszk@ dobrze radzisz koledze.Jednak czasem warto kupić coś drugi raz w tym samym składzie bo można dostać duży rabat.Ja np.dostałem 28% zniżki na okna bo kupiłem w danym składzie dach.Nie znalazłem tańszej oferty (dzięki zniżce) :wink: .Pozdrawiam
Walker z tymi rabatami masz całkowita rację, w RCMB dostałam "złotą kartę", dosyć duże rabaty, ale często na allegro kupowałam mimo to taniej.Teraz w RCMB mają promocyjną cenę na wełnę, sprawdzałam wszędzie również na allegro i... kupiłam w RCMB. Trzeba się trochę pogimnastykować by korzystnie kupić, cóż, uroki budowania :p :p :p

Czesc Kasiu dzieki za porady odnosnie materialow. Mam jeszcze jedno pytanie , czy masz moze namiary na jakies uczciwe i niedrogie grupy budowlane.Glownie chodzi mi o murarzy i ekipe od dachu. bylem wstepnie ugadany z jenym murarzem ale sie rozchorowal i nie bierze nic na 2008. Z gory dziekuje.

Serdeczne zyczeni Swiateczne i Noworoczne dla Wszystkich z podkarpacia!!!

Pachnącej lasem choinki,

Na stole wódki i szynki,

Wesołych kolędników,

Podarków bez liku,

Seksu na śniegu,

Mniej życia w biegu!

Dużego Bałwana

I zabawy do rana.

Cześć Wojtek! Nie wiem czy zwracasz się do mnie, bo nie jestem Kasia :p ... ekip budujących nie mogę polecić bo murarzy miałam beznadziejnych i wystarczy, że my sie z nimi męczyliśmy, a fachowcy od dachu drodzy i zajęci, ale namiary mogę ci dać jeśli chcesz... pozdrawiam.

Hej dziewczyny :D zadyszki można dostać,aby dorównać wam kroku :wink:

A tak całkiem serio, dość sprawnie wam to idzie.

Mi też udało się przykryć dom, aż lżej się człowiekowi robi na duszy, jak wie, że po ścianach się nie leje

Agnieszka ,Wiola - wiecie już jakie tynki będziecie robić i jak cenowo to wygląda

Witajcie niestrudzeni budowniczy! :p

Mam umówionych tynkarzy, ale czy sie stawią o umówionym czasie to głowy nie daję, w rezerwie zamówie jeszcze inna ekipę, cena 20 zł/m2 za tynki gipsowe z agregatu, wapienne do 18 zł , ceny materiał z robocizną.

Dzwoniłam dzisiaj z ogłoszenia to zaoferowano mi cenę wraz z materialem z agregatu

tynki gipsowe - 22zł/m2

tradycyjne - 25zł/m2

aż muszę sobie przeliczyć m2 żeby wiedzieć ile ta przyjemność będzie mnie kosztowała :-?

witam

Ja troche z innej beczki- hydraulika

Czy 20 000 to dobra cena za kompleksowe wykonanie centralnego i wody ogrzewania ( rurki miedziane,piec kondensacyjny valiant, zasobnik, grzejniki itp)

prosze o opinie

pozdrawiam

ja mam umowionych tynkarzy po 13-14zl

poradzcie mi proszę czy stal to można gdzieś kupić by potrzymali mi ze 3 miesiące bo na działce niestety nie mogę jej złożyć a chciałbym juz kupić było by taniej niz w kwietniu.