Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających na wiosnę 2007 z PODKARPACIA

Gość AAgnieszk@

Recommended Posts

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wiolasz -zobacz tutaj -http://www.leier.pl/tarnow/ofirmie/1000_ofirmie.php

pendzelito- też tak myslałam tylko za duzo sobie tych kominów ubzdurałam

1 do centralnego, na wegiel

2 do junkersa, na ciepłą wodę

3 do kominka, może kiedyś się go zrobi ( tak mi się marzy)

i wszedzie pasowało by dać wkłady. Może wiesz gdzie robią tanio :oops:

pendzelito- też tak myslałam tylko za duzo sobie tych kominów ubzdurałam

1 do centralnego, na wegiel

2 do junkersa, na ciepłą wodę

3 do kominka, może kiedyś się go zrobi ( tak mi się marzy)

i wszedzie pasowało by dać wkłady. Może wiesz gdzie robią tanio :oops:

No to fakt, to są jedne z najdroższych. Ale zawsze można ładnie wytynkować i też wygląda fajnie.

A co do cen to nie pomogę - dla mnie temat jeszcze odległy. :)

Jeden z wkładem z kamionki ale czy murowany czy gotowe bloczki to nie wiem. Wolę murowany chyba, jeszcze pomyslimy. Nad dachem ładna czerwona cegiełka. Drugi od kominka ale jeszcze nie wiem co i jak, a trzeci wentylacyjny...

AAgnieszk@ Nie mam ani teraz ani wczesniej sposobu by jeździć i szukać w okolicach. Wszystko załatwiam przez telefon.

W okolicach mojej działki jest skład ale za drogo troche wychodzi. Dlatego jeszcze szukam....

Olaboga ,ale gorączka panuje :-? .NIedobrze...

Ja też zamierzam budować na wiosnę,ale na razie czekam na uprawomocnienie pozwolenia (odliczam dni :) )

A domek ma by taki http://www.archon.pl/index.php?act=12&menu_act=1&sid=m40f51f2cc6a5b

Co myslicie o tym projekcie? Wprowadziłem w nim parę istotnym zmian.Z ważniejszych to: zwiekszyłem dł.o 1m, wyrzuciłem balkon z el.wejściowej(będzie daszek) i spiżarkę,podwyższę też troszkę ścianę kolankową,

Zamierzam budować z Maxa 29cm+14cm styropianu. Czy myślicie że wyrobię sie w 100tyś za stan surowy otwarty??(zero własnej pracy)

PS.Jesli znacie ekipę godną polecenia, z Rzeszowa lub bliskich okolic, to dajcie znać!

walker Kiedys poważnie myslałam nad tym projektem ale nam 5.

Daszek może być wg mnie, nie zmieni chyba za bardzo wyglądu...Ale czemu 1 m wiecej długości a nie szerokości np.?

Ja też planuję wybudować z Maxa 29 + 14 styropianu i zamierzałam sie zmieścić w tej kwocie. Ale jak teraz to nie wiem, moze przekroczenie nie bedzie jakieś horendalnie...

Otóż podzwoniłam wszędzie. Tylko Markowicze oferują na maj/czerwiec ale po 3,65 :o Bo ja szukam Maxa 29. Koszmar...ale dla mnie dowóz to1 tysiac. to jaka tu oszczędnosc...

Markowicze mają dobrą ceramikę...a dowóz nie taki drogi bo z Hadykówki (ok. 40 km) też zapłacę jakieś 1000 zł (dwa transporty).

Otóż podzwoniłam wszędzie. Tylko Markowicze oferują na maj/czerwiec ale po 3,65 :o Bo ja szukam Maxa 29. Koszmar...ale dla mnie dowóz to1 tysiac. to jaka tu oszczędnosc...

Markowicze mają dobrą ceramikę...a dowóz nie taki drogi bo z Hadykówki (ok. 40 km) też zapłacę jakieś 1000 zł (dwa transporty).

Niestety nie przyjmują wogle zamówień. Na maj czerwiec mają ci, co już zamówili i zapłacili wcześniej..