pedzelito 18.01.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witam Was! Widze że rozpoczynający budowę w 2007 r. skazani są na spore problemy z materiałami których NIE MA!!! Ja buduję z silikatów i czas oczekiwania - minimum 2,5 miesiąca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.01.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Otóż podzwoniłam wszędzie. Tylko Markowicze oferują na maj/czerwiec ale po 3,65 Bo ja szukam Maxa 29. Koszmar...ale dla mnie dowóz to1 tysiac. to jaka tu oszczędnosc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 18.01.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Wiolu namiary wysyłam na priv, ale wątpię czy skorzystasz, pewnie za dowóz nie żle policzą i przestanie ci się opłacać. N ie zawadzi jednak spróbować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 18.01.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 AAgnieszk@ wyslij mi namiar na Twoją hutrownię bo w RCMB nie przyjmują wogle zamówień Sorry, że się wtrącę.... Też jestem w trakcie "zbierania" materiałów budowlanych. Co to znaczy, że w RCMB nie przyjmują zamówień? Na wszystko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 18.01.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Kiedy ja jeszcze pytałam, jakieś dwa tygodnie temu to przyjmowali zamówienia, mogłam kupować co chciałam, w tej chwili nie wiem jak jest... Wszystko kupiłam w niewielkim składzie "Mrówce" taniej niż gdziekolwiek, odbiór na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.01.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 NIe wiem czy na wszystko ale na Maxa 220 na pewno nie i inne ceramiczne też nie. Nigdzie w Rzeszowie, a jak podają najbliższe terminy kiedy będzie możliwy odbiór to najwcześniej podają lipiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANUTAAA 18.01.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Widze że gorzej trafić nie mogliśmy. Też miałam ochotę czekać na spadnięcie śniegu, z myślą że materiały spadną.Jednak kupiliśmy w grudniu, pustaki z betonu komurkowego, dzisiaj gdy pytałam się w RCMB nie mają w sprzedazy, a nowa cena od lutego to 8zl .Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 19.01.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Danusia to jednak startujesz w tym roku? Na wiosne czy póżniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.01.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 AAgnieszk@ dzwonił mój mąż do Brzozowa i teżnici z tego...nie mają i nie przyjmują zamówień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANUTAAA 19.01.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Ja startuje, jak tylko dostanę papierki i ekipę do fundamentów.Zastanawiam się obecnie nad kominami, jak je zrobić. Jakie budujecie kominy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 19.01.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Ja startuje, jak tylko dostanę papierki i ekipę do fundamentów.Zastanawiam się obecnie nad kominami, jak je zrobić. Jakie budujecie kominy? Z cegły zwykłej pełnej poniżej dachu, powyżej dachu klinkier. Do środka wkład kominowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANUTAAA 19.01.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 wiolasz -zobacz tutaj -http://www.leier.pl/tarnow/ofirmie/1000_ofirmie.php pendzelito- też tak myslałam tylko za duzo sobie tych kominów ubzdurałam 1 do centralnego, na wegiel 2 do junkersa, na ciepłą wodę 3 do kominka, może kiedyś się go zrobi ( tak mi się marzy) i wszedzie pasowało by dać wkłady. Może wiesz gdzie robią tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 19.01.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 pendzelito- też tak myslałam tylko za duzo sobie tych kominów ubzdurałam 1 do centralnego, na wegiel 2 do junkersa, na ciepłą wodę 3 do kominka, może kiedyś się go zrobi ( tak mi się marzy) i wszedzie pasowało by dać wkłady. Może wiesz gdzie robią tanio No to fakt, to są jedne z najdroższych. Ale zawsze można ładnie wytynkować i też wygląda fajnie. A co do cen to nie pomogę - dla mnie temat jeszcze odległy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 19.01.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Wiolu szkoda, że wcześniej nie pytałaś, wszystkiego było pod dostatkiem spróbuj poszukac w mniejszych składach budowlanych w małych miejscowościach k.Rzeszowa. Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 19.01.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Będę miała tylko jeden komin i planuje systemowy, dzisiaj pytałam w RCMB kosztowałby ok.3 tys. Ale teraz mysli zaprząta mi dachówka dostałam dwie wyceny z Ruppceramiki i Koramic, trzeba się będzie decydować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.01.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Jeden z wkładem z kamionki ale czy murowany czy gotowe bloczki to nie wiem. Wolę murowany chyba, jeszcze pomyslimy. Nad dachem ładna czerwona cegiełka. Drugi od kominka ale jeszcze nie wiem co i jak, a trzeci wentylacyjny... AAgnieszk@ Nie mam ani teraz ani wczesniej sposobu by jeździć i szukać w okolicach. Wszystko załatwiam przez telefon. W okolicach mojej działki jest skład ale za drogo troche wychodzi. Dlatego jeszcze szukam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walker 19.01.2007 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Olaboga ,ale gorączka panuje .NIedobrze... Ja też zamierzam budować na wiosnę,ale na razie czekam na uprawomocnienie pozwolenia (odliczam dni ) A domek ma by taki http://www.archon.pl/index.php?act=12&menu_act=1&sid=m40f51f2cc6a5b Co myslicie o tym projekcie? Wprowadziłem w nim parę istotnym zmian.Z ważniejszych to: zwiekszyłem dł.o 1m, wyrzuciłem balkon z el.wejściowej(będzie daszek) i spiżarkę,podwyższę też troszkę ścianę kolankową, Zamierzam budować z Maxa 29cm+14cm styropianu. Czy myślicie że wyrobię sie w 100tyś za stan surowy otwarty??(zero własnej pracy) PS.Jesli znacie ekipę godną polecenia, z Rzeszowa lub bliskich okolic, to dajcie znać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 20.01.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 walker Kiedys poważnie myslałam nad tym projektem ale nam 5. Daszek może być wg mnie, nie zmieni chyba za bardzo wyglądu...Ale czemu 1 m wiecej długości a nie szerokości np.? Ja też planuję wybudować z Maxa 29 + 14 styropianu i zamierzałam sie zmieścić w tej kwocie. Ale jak teraz to nie wiem, moze przekroczenie nie bedzie jakieś horendalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 20.01.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Otóż podzwoniłam wszędzie. Tylko Markowicze oferują na maj/czerwiec ale po 3,65 Bo ja szukam Maxa 29. Koszmar...ale dla mnie dowóz to1 tysiac. to jaka tu oszczędnosc... Markowicze mają dobrą ceramikę...a dowóz nie taki drogi bo z Hadykówki (ok. 40 km) też zapłacę jakieś 1000 zł (dwa transporty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 20.01.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Otóż podzwoniłam wszędzie. Tylko Markowicze oferują na maj/czerwiec ale po 3,65 Bo ja szukam Maxa 29. Koszmar...ale dla mnie dowóz to1 tysiac. to jaka tu oszczędnosc... Markowicze mają dobrą ceramikę...a dowóz nie taki drogi bo z Hadykówki (ok. 40 km) też zapłacę jakieś 1000 zł (dwa transporty). Niestety nie przyjmują wogle zamówień. Na maj czerwiec mają ci, co już zamówili i zapłacili wcześniej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts