Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających na wiosnę 2007 z PODKARPACIA

Gość AAgnieszk@

Recommended Posts

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich!Widzę, że grono Sanoczan się powiększa. To dobrze, będziemy wymieniać informacje. Mam już projekt ale pójdzie jeszcze do poprawki. Robiłam rozeznanie w sprawie pustaków ceramicznych MAX, ale jest z nimi duży problem, producent z hadykówki odpisał mi, że termin realizacji na lipiec. Chyba zrezygnuję z z pustaków ceramicznych i przerzucę się na beton komórkowy.

Napiszcie gdzie są najkorzystniejsze ceny na materiały:beton, pustaki, styropian, wełna, dachówki, blachodachówki i td.

Czy ktoś ma doświadczenie ze styropianem jaki jest dobry, z frezem bez frezu jak a firma?

A może ktoś poleci dobrego i taniego wykonawcę, najlepiej z okolic Sanoka.

Pozdrawiam i życze owocnych negocjacji. javascript:emoticon(':lol:')

javascript:emoticon(':lol:')

Witaj Farida, chętnie wesprzemy sie na Twym ramieniu, bo choć jeszcze nie zaczęliśmy budowy to czasem mamy dość... :wink:

Pochwal się swoim domkiem!!!!!! :p

Obecnie na tapecie są u mnie dachówki, walczę z hurtowniami, negocjuję i waham sie pomiędzy koramikiem, ruppem i robenem... :o

No czesc :D

Sama sie kiedys szarpalam z hurtowniami ,wiec wiem czym to pachnie.Zycze wytrwalosci.

My tez mamy dachowki,ale przytargalismy je z Krakowa-Tondach.Cenowo wyszly rewelacyjnie.Co do jakosci nie umiem obiektywnie ocenic,bedaz gledzil,ze nierowne ale mysle,ze chcial poprostu cos doskubac do ceny za robote.(Jesli cie interesuje odezwij sie na priw,pokaze fotki i mozesz wpasc na budowe i zobaczyc).W dowozie pomogl pan z hurtowni udostepniajac swoj samochod,choc nie kupilismy jej u niego! super gosc!

Jesli chodzi o domek,to nie bardzo mam ochote go pokazywac publicznie-stoi w dosc charakterystychnym miejscu a ja wolalabym zachowac troche prywatnosci we wsi-juz i tak maja nas za wariatow :) .ale chetnie wysle fotki na priw.

A co do tego dosc...ech.ja nie mam ,ale kiedy sie zaczelo juz wiedzialam,ze drugi raz zrobila bym to inaczej :evil: .

Farida bardzo chetnie zobaczę twój domek, może być oczywiście na priv :p

Z dachówkami jest tak, że wole je kupić gdzieś niedaleko, myślę, że w ten sposób uniknę problemu z ewentualną wymianą gdy okaże się, że np. spora ilość będzie uszkodzona (odpukać) albo gdy mi zabraknie jakiegoś elementu. Dlatego na razie szukam w Sanoku i chyba w końcu zdecyduję się na Koramik i to w najbliższym czasie, bo od lutego podwyżka 15%.

farida Jak mozna to i ja zdjecia na maila poproszę bo poszukuję inspiracji do swegi jeszcze nieistniejącego

:) prosze bardzo,ale nie wiem co z ta inspiracja,bo u mnie jeszcze wszystko w "proszku".np kolor stolarki i elewacja spedza mi sen z powiek.a myslalam,ze po decyzji o materiale ma sciany bedzie juz z gorki :) .

Firma Planja ma też świetną blachodachówkę, ale drogą, rynny z pewnościa są dobre, sporo było zachwytow nad nimi tu na forum.

Szkoda, że nie moge wejść na podany link przez Sebo, mój komp ostatnio cos odmawia posłuszeństwa... czy to rynny stalowe, czy plastiki?

Ja jestem zdecydowana kupić na pewno stalowe.

Firma Planja ma też świetną blachodachówkę, ale drogą, rynny z pewnościa są dobre, sporo było zachwytow nad nimi tu na forum.

Szkoda, że nie moge wejść na podany link przez Sebo, mój komp ostatnio cos odmawia posłuszeństwa... czy to rynny stalowe, czy plastiki?

Ja jestem zdecydowana kupić na pewno stalowe.

Aga spróbój tu

http://www.plannja.com/templates/PageW____2898.aspx

Co do materiału to antykorozyjnie zabezpieczona stal z powłoka powlekana czyms w rodzaju plastiku - na gorąco łaczona ze stalą - nie da sie tego w rzaden sposób oddzielic.. a jest niezniszczalne :) no chyba że się zarysuje do żywej stali....

Sebo8877