AAgnieszk 30.01.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Firma Planja ma też świetną blachodachówkę, ale drogą, rynny z pewnościa są dobre, sporo było zachwytow nad nimi tu na forum. Szkoda, że nie moge wejść na podany link przez Sebo, mój komp ostatnio cos odmawia posłuszeństwa... czy to rynny stalowe, czy plastiki? Ja jestem zdecydowana kupić na pewno stalowe. Aga spróbój tu http://www.plannja.com/templates/PageW____2898.aspx Co do materiału to antykorozyjnie zabezpieczona stal z powłoka powlekana czyms w rodzaju plastiku - na gorąco łaczona ze stalą - nie da sie tego w rzaden sposób oddzielic.. a jest niezniszczalne no chyba że się zarysuje do żywej stali.... Sebo8877 Wygląda na to, że to rynny których szukam. nie wiem tylko czy w Sanoku kupię je. Boję się zamawiać np. z Rzeszowa, bo w razie jakiejś wady czy brakującego elementu... dobrze mieć hurtownie pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baśkt 31.01.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Agnieszka, zajrzyj do sanockiego Mansardu, oni również sprzedają rynny stalowe ("parametrów technicznych" nie znam), mają też dosyć duży wybór kolorów ( i śliczną blachodachówkę miedzianą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 31.01.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Basiu dachóweczke juz kupiłam, dzieki za podpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 31.01.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Rety! mam cegłę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 31.01.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Rety! mam cegłę!! Gratulacje ogromniaste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 31.01.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Rety! mam cegłę!! Gratulacje.......a jaką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 31.01.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Maxa 29 z Kolbuszowej, podobno dobra I przechowają do kwietnia/maja.. Mówią, ze od jutra idzie w górę, to ja wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 31.01.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Mówią, ze od jutra idzie w górę, to ja wiem... Jak kupowałem Hadykówkę na początku stycznia też mówili, że od jutra idzie w górę. I trochę poszła (choć niewiele)......widzię, że jest to generalnie "gadka marketingowa" . Chyba większy problem jest z dostępnością tzn. terminami realizacji. Ważne, że udało Ci się już kupić.......na pewno nic nie potanieje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 31.01.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Mój wykonawca chwalił sobie te Maxy z Kolbuszowej, jednak namawiał mnie najbardziej na Harasiuki, tylko że jak mówisz, nigdzie nie przyjmują przedpłat..Poza tym jak ostatnio pytałam o cenę w Harasiukach to 3,36 + transport ponad 1 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walker 02.02.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Gdzie kupujecie Maxa i po ile?? Chce zakupić w najbliższych dniach...będę potrzebował za 2-3 msce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 02.02.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Wiola, Mac Iek, jak tam wasze dachóweczki, zdecydowaliście sie ? Ja tez kiedyś mówiłam tylko blachodachówka , ale po wycenach zdanie zmieniłam i nie żałuję. Codziennie patrze na moja dachóweczke (mam jedna w mieszkaniu ) Życzę trafnych wyborów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 02.02.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Walker, popytaj w Budimaxie na Paderewskiego 90.. AAgnieszk@, No właściwie to najpierw musze popytać p. Tadzia ile policzy za zrobienie mi dachu jednak nie z blachodachówki...potem po ile miałabym drzewo na taki dach a dopiero jak już policzę...to się zdecyduję To trochę zajmie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 02.02.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 AAgnieszk@ jednak dachóweczka. Żonkę też już "nawróciłem" Tyle, że ja planuję cementową. Zaglądałem na Twojego Keramica ale obawiam się, że dla mnie za drogo . W poniedziałek rozpoczynam poszukiwania na poważnie. wiolasz ten "Twój" p. Tadzio to dobry fachura ??? Na razie uzbierałem ekipę do fundamentów, ścian i więźby. Do dachóweczki przydałby się ktoś doświadczony....na razie nikogo takiego nie mam Walker - jak pisałem powyżej brałem Max'a z Hadykówki ale z tego co wiem w tej chwili mają zamówień na pół roku do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 03.02.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Mac Iek mój p. Tadzio to fachura robiący dom od początku po dach. Na sam dach to chyba nie zgodzi się..A czy dobry fachura? Jak skończy u mnie to Ci powiem bo nie wiem... Powiedz mi, bo nawet nie wiem, gdzie są hurtownie z dachówkami w Rzeszowie? Harasiuki podobno mają super Maxa,ale jak dzwoniłam, to najwcześniej na sierpień byłoby i po 3,36 zł. No ale jakość zachwala mój p. Tadzio.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 03.02.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Ogma jak Twoja dachówka, czy już kupiona? A jak projekcik wyszedł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walker 03.02.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Znalażłem w Rzeszowie Maxa z Winerbergeru za 2,97 brutto z transportem.Jak myslicie,brać??Jakoś taniej nie spotkałem,ale też wszędzie nie pytałemPS.W Hadykówce cena 2.99zł i terminy lipiec-sierpien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 03.02.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Mac Iek mój p. Tadzio to fachura robiący dom od początku po dach. Na sam dach to chyba nie zgodzi się..A czy dobry fachura? Jak skończy u mnie to Ci powiem bo nie wiem... Tak tylko pytam Powiedz mi, bo nawet nie wiem, gdzie są hurtownie z dachówkami w Rzeszowie? Powiem Ci, że jeszcze nie robiłem rozeznania. Pytanie z innej beczki. Jak długo planujesz budować (w wersji optymistycznej )? Jakbym wziął kredyt to prawdopodobnie mógłbym skończyć budowę w tym roku ale zaleca się "przezimowanie" stanu surowego. Co o tym myślisz? Jakie masz założenia na ten rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 03.02.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Z moimi planami jest tak, ze nigdy nie wychodzą jak chcę..Jak zaczniemy ok. kwietnia to myślę, że koło sierpnia bedzie stan surowy gotowy. Do jesieni postoi i poschnie a potem wstawiamy okna i robimy środek.I wykańczamy tylko parter. Na następny rok muszę wejść bo nie stać mnie na mieszkanie wynajmowane i spłacanie kredytu..jeszcze sie zastanawiam czy robić elewację w tym roku przed zimą czy już nastepnego roku na wiosne. Ale bardziej skłaniam sie nad tym rokiem bo znowu wszystko pójdzie w górę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 03.02.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 No to widzę, że będziemy mogli synchronizować nasze poczynania.....będzie nam raźniej Ze względu na ciągłe podwyżki cen materiałów budowlanych i robocizny też wolałbym zrobić maksymalnie ile się da w tym roku. Czas pokaże - plany to jedno a rzeczywistość drugie (Life is brutal.... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 03.02.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 No to widzę, że będziemy mogli synchronizować nasze poczynania.....będzie nam raźniej (Life is brutal.... ) and full of zasadzkas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts