Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających na wiosnę 2007 z PODKARPACIA

Gość AAgnieszk@

Recommended Posts

Firma Planja ma też świetną blachodachówkę, ale drogą, rynny z pewnościa są dobre, sporo było zachwytow nad nimi tu na forum.

Szkoda, że nie moge wejść na podany link przez Sebo, mój komp ostatnio cos odmawia posłuszeństwa... czy to rynny stalowe, czy plastiki?

Ja jestem zdecydowana kupić na pewno stalowe.

Aga spróbój tu

http://www.plannja.com/templates/PageW____2898.aspx

Co do materiału to antykorozyjnie zabezpieczona stal z powłoka powlekana czyms w rodzaju plastiku - na gorąco łaczona ze stalą - nie da sie tego w rzaden sposób oddzielic.. a jest niezniszczalne :) no chyba że się zarysuje do żywej stali....

Sebo8877

Wygląda na to, że to rynny których szukam. nie wiem tylko czy w Sanoku kupię je. Boję się zamawiać np. z Rzeszowa, bo w razie jakiejś wady czy brakującego elementu... dobrze mieć hurtownie pod ręką.

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mówią, ze od jutra idzie w górę, to ja wiem...

Jak kupowałem Hadykówkę na początku stycznia też mówili, że od jutra idzie w górę. I trochę poszła (choć niewiele)......widzię, że jest to generalnie "gadka marketingowa" :wink: . Chyba większy problem jest z dostępnością tzn. terminami realizacji.

Ważne, że udało Ci się już kupić.......na pewno nic nie potanieje.... :cry:

Walker, popytaj w Budimaxie na Paderewskiego 90..

AAgnieszk@, No właściwie to najpierw musze popytać p. Tadzia ile policzy za zrobienie mi dachu jednak nie z blachodachówki...potem po ile miałabym drzewo na taki dach a dopiero jak już policzę...to się zdecyduję :D

To trochę zajmie..

AAgnieszk@ jednak dachóweczka. Żonkę też już "nawróciłem" :wink:

Tyle, że ja planuję cementową. Zaglądałem na Twojego Keramica ale obawiam się, że dla mnie za drogo :-? . W poniedziałek rozpoczynam poszukiwania na poważnie.

wiolasz ten "Twój" p. Tadzio to dobry fachura ??? Na razie uzbierałem ekipę do fundamentów, ścian i więźby. Do dachóweczki przydałby się ktoś doświadczony....na razie nikogo takiego nie mam :(

Walker - jak pisałem powyżej brałem Max'a z Hadykówki ale z tego co wiem w tej chwili mają zamówień na pół roku do przodu :-?

Mac Iek mój p. Tadzio to fachura robiący dom od początku po dach. Na sam dach to chyba nie zgodzi się..A czy dobry fachura? Jak skończy u mnie to Ci powiem bo nie wiem...

Powiedz mi, bo nawet nie wiem, gdzie są hurtownie z dachówkami w Rzeszowie?

Harasiuki podobno mają super Maxa,ale jak dzwoniłam, to najwcześniej na sierpień byłoby i po 3,36 zł. No ale jakość zachwala mój p. Tadzio.. :D

Mac Iek mój p. Tadzio to fachura robiący dom od początku po dach. Na sam dach to chyba nie zgodzi się..A czy dobry fachura? Jak skończy u mnie to Ci powiem bo nie wiem...

Tak tylko pytam :)

Powiedz mi, bo nawet nie wiem, gdzie są hurtownie z dachówkami w Rzeszowie?

Powiem Ci, że jeszcze nie robiłem rozeznania.

Pytanie z innej beczki. Jak długo planujesz budować (w wersji optymistycznej :wink: )? Jakbym wziął kredyt to prawdopodobnie mógłbym skończyć budowę w tym roku ale zaleca się "przezimowanie" stanu surowego. Co o tym myślisz? Jakie masz założenia na ten rok?

Z moimi planami jest tak, ze nigdy nie wychodzą jak chcę..

Jak zaczniemy ok. kwietnia to myślę, że koło sierpnia bedzie stan surowy gotowy. Do jesieni postoi i poschnie a potem wstawiamy okna i robimy środek.I wykańczamy tylko parter. Na następny rok muszę wejść bo nie stać mnie na mieszkanie wynajmowane i spłacanie kredytu..jeszcze sie zastanawiam czy robić elewację w tym roku przed zimą czy już nastepnego roku na wiosne. Ale bardziej skłaniam sie nad tym rokiem bo znowu wszystko pójdzie w górę..

No to widzę, że będziemy mogli synchronizować nasze poczynania.....będzie nam raźniej :wink:

Ze względu na ciągłe podwyżki cen materiałów budowlanych i robocizny też wolałbym zrobić maksymalnie ile się da w tym roku. Czas pokaże - plany to jedno a rzeczywistość drugie (Life is brutal.... :wink: )