DANUTAAA 04.03.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Agnieszka- pytasz o okna dachowe, najtaniej idzie kupić na allegro, właśnie zamierzam tam kupić. Tylko mam obawy, czy aby wszystko będzie ok.Jakiej firmy okna myślisz kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 04.03.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Myślę o fakro albo welluksach, wiem, że na allegro najtaniej ale też boję się ryzyka ostatnio 'pertraktowałam' ceny okien w rcmb ale nie miałam przy sobie "dowodów" na niższe ceny niż oni proponują. Mam obiecane, że zejdą niżej niż gdziekolwiek nawet na allegro... ale zobaczymy jak to będzie w rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oba 06.03.2007 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witam potrzebne pustaki porotherm na gwalt moze ktos wie gdzie kupic -najlepiej Rzeszow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 06.03.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witam, powiedzcie mi, jeszcze nie zaczęliście budowy (wiem, że już blisko ) a już szukacie okien i robicie wyceny? To tak wczesnie trzeba? Czy te ceny, które teraz dostaniecie nie zmienią sie do czasu jak bedziecie wstawiać okna? I kiedy zamierzacie je wstawiać? Na jesień, czy jeszcze latem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 06.03.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witam potrzebne pustaki porotherm na gwalt moze ktos wie gdzie kupic -najlepiej Rzeszow[/quote Ostatnio widziałem na składach RCMB i BOZ'u na Przemysłowej. Ale możliwe, że to już opłacone i czeka na odbiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANUTAAA 06.03.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Wiola- my mówimy o oknach dachowych, mi się wydaje że je się montuje wraz z pokryciem dachowym. Jak ktoś ma jakies oszczedności, warto teraz na spokojnie poszukać, zastanowić się, gdzie taniej.A jezeli chodzi o ceny , to jak nie podniosą, to na pewno nie spadną. Ja wlasnie wczoraj zamówilam w firmie, ktora wystawia na allegro, ciekawa jestem co z tego wyniknie. Nadejdzie chwila prawdy Ja już kupiłam steropian na cały dom, włacznie z podlogowym, upchałam go gdzie sie da. Zastanawiam sie nad watą do ocieplenia poddasza, mamy super cenę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 06.03.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witam, powiedzcie mi, jeszcze nie zaczęliście budowy (wiem, że już blisko ) a już szukacie okien i robicie wyceny? To tak wczesnie trzeba? Czy te ceny, które teraz dostaniecie nie zmienią sie do czasu jak bedziecie wstawiać okna? I kiedy zamierzacie je wstawiać? Na jesień, czy jeszcze latem? no właśnie.. czuję że to jest do mnie. 1. chcę kupić wszystko co gubsze za kasę z kupki, 2. ciułać potem na poskłądanie tego w jedną całoiść 3. jak pisze DANUTAAA na pewno nie potanieje 4. wybór a spokojnie jest lepszy niż ten na łąpu capu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 06.03.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 mam wolne ze 100 m3 ziemi, oddam gratis. Gdyby ktoś? coś? poproszę na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 06.03.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witajcie ! Nareszcie coś zaczęło się dziać... nie nie buduję jeszcze ale dzisiaj przywieżli bloczki fundamentowe, było trochę zachodu przy wyładunku (trzeba było załatwić we własnym zakresie i zgrać godziny pracy ekip) ale jestem zadowolona, przy okazji zrobiliśmy ognisko szkoda, że bez kiełbaski albo ziemniaczków Chyba zamówię też garaż blaszak, trochę szkoda na to kasy, ale innego wyjścia nie widzę... jak mus to mus ... potem się sprzeda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 06.03.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Wiola- my mówimy o oknach dachowych, mi się wydaje że je się montuje wraz z pokryciem dachowym. Jak ktoś ma jakies oszczedności, warto teraz na spokojnie poszukać, zastanowić się, gdzie taniej.A jezeli chodzi o ceny , to jak nie podniosą, to na pewno nie spadną. Ja wlasnie wczoraj zamówilam w firmie, ktora wystawia na allegro, ciekawa jestem co z tego wyniknie. Nadejdzie chwila prawdy Ja już kupiłam steropian na cały dom, włacznie z podlogowym, upchałam go gdzie sie da. Zastanawiam sie nad watą do ocieplenia poddasza, mamy super cenę, Danuta kiedy ocieplasz? Bo ja w przyszłym roku i nie wiem czy tak długo styropian może czekać...a chętnie bym teraz kupiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 06.03.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 pedzelito czytałam, że masz pierwszą utarczkę z sąsiadem z powodu bliskiego posadowienia blaszaka, napisz jak tam sie sprawa rozwiązała. Mam takie plany by bliziutko granicy niezabudowanej działki sąsiada postawić swój garaż tymczasowy Utarczek nie lubię bardzo, więc trzeba będzie mocno rozwazyć gdzie ten blaszak posadowić. Działkę mam 10 ar. wydaje mi się taka malutka w tej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 06.03.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Słuchajcie...szkoda słów na upierdliwych sąsiadów. Wiadomo, że przy budowie nie postawi sobie człowiek blaszaka na środku, w miejscu gdzie będzie stał dom. Na razie jestem po tej samej stronie "barykady" ale w przyszłości jakbym już mieszkał i obok mnie ktoś by się budował, stawiając nawet blaszak blisko ogrodzenia to byłby dla mnie znak, że niedługo ktoś koło mnie zamieszka i trzeba pomyśleć o jakiejś formie odizolowania. Po co na start robić sobie wroga za miedzą? ......... Ludzie są dziwni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 06.03.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Po co na start robić sobie wroga za miedzą? ......... Ludzie są dziwni Mój problem z odległością blaszaka od granicy to naprawdę "pestka" do tego co ten oszołom robił dookoła. Z dwoma sąsiadami miał razem trzy sprawy sądowe i wszystkie przegrał!!! Do mnie powiedział że przepisy są po to aby ich przestrzegać a tak w ogóle to nic do mnie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANUTAAA 07.03.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Pedzelito - niezly pieniacz ci się trafił wspólczuje Agnieszka - kiedyś mówili, że steropian do ocieplenia domu powinien być sezonowany tzn. powinien poleżeć trochę. Mój był prosto z produkcji. kto tam teraz zwraca na to uwagę .Ja nawet w przyszłym roku nie ocieplę ,chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 07.03.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witajcie wiosennie. Przyszlam tu,bo na podkarpackiej to juz chyba sami pobudowani sa i nikt mi nie odpowiada . Powiedzcie,jakie sa ceny kierownikow budowy i za jaki zakres? Wogle to myslalam,ze grupa ZACZYNAJACYCH to juz nie dla mnie,ale jak przejrzalam moj harmonogram prac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 07.03.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 farida, a jaki masz harmonogram? myśle, że tutaj są też tacy planujący zacząć w tym roku Mój kierownik ma brać do 800-1200 zł, w zależnosci od ilosci wizyt, zakres prac wyjdzie w praniu chyba..ale mysle, ze przy najważniejszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 07.03.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witajcie wiosennie. Przyszlam tu,bo na podkarpackiej to juz chyba sami pobudowani sa i nikt mi nie odpowiada . Powiedzcie,jakie sa ceny kierownikow budowy i za jaki zakres? Ja będę to widział "na dniach" więc napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 07.03.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 farida, a jaki masz harmonogram? w zasadzie to do zrobienia jest wszystko oprucz murow i jednego dachu. potrzebuje namiarku na niedrogi styropian(fs 20 i styrodur) i welenke.O styropianie ktos pisal juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 07.03.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 co do styropianu to wiem, że Beti podawała na podkarpackiej. Dzwoniłam i pytałam, to tam jest najtaniej z tych dosyć dobrych styropanów. NTB jest w RCMB po 145 zł/m3. A tak to wszędzie podobnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 08.03.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Witajcie! Dzisiaj dowiedziałam sie od sprzedawcy w hurtowni, że na dysperbit którym maluje sie fundament to.... szkoda zwyczajnie kasy, pic na wodę... Poleca botazit do szpachlowania i można być spokojnym. I żadna tam folia kubełkowa.... Jaką macie w planach izolację pionową i poziomą fundamentów? Bo ja już całkiem zgłupiałam. Jakie materiały zastosować, by ta izolacja miała sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts