Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających na wiosnę 2007 z PODKARPACIA

Gość AAgnieszk@

Recommended Posts

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Myślę o fakro albo welluksach, wiem, że na allegro najtaniej ale też boję się ryzyka ostatnio 'pertraktowałam' ceny okien w rcmb ale nie miałam przy sobie "dowodów" na niższe ceny niż oni proponują. Mam obiecane, że zejdą niżej niż gdziekolwiek nawet na allegro... ale zobaczymy jak to będzie w rzeczywistości 8) 8) :wink:

Witam,

powiedzcie mi, jeszcze nie zaczęliście budowy (wiem, że już blisko :wink: ) a już szukacie okien i robicie wyceny? To tak wczesnie trzeba? Czy te ceny, które teraz dostaniecie nie zmienią sie do czasu jak bedziecie wstawiać okna? I kiedy zamierzacie je wstawiać? Na jesień, czy jeszcze latem?

Wiola- my mówimy o oknach dachowych, mi się wydaje że je się montuje wraz z pokryciem dachowym.

Jak ktoś ma jakies oszczedności, warto teraz na spokojnie poszukać, zastanowić się, gdzie taniej.A jezeli chodzi o ceny , to jak nie podniosą, to na pewno nie spadną.

Ja wlasnie wczoraj zamówilam w firmie, ktora wystawia na allegro, ciekawa jestem co z tego wyniknie. Nadejdzie chwila prawdy :wink:

Ja już kupiłam steropian na cały dom, włacznie z podlogowym, upchałam go gdzie sie da. Zastanawiam sie nad watą do ocieplenia poddasza, mamy super cenę, :D

Witam,

powiedzcie mi, jeszcze nie zaczęliście budowy (wiem, że już blisko :wink: ) a już szukacie okien i robicie wyceny? To tak wczesnie trzeba? Czy te ceny, które teraz dostaniecie nie zmienią sie do czasu jak bedziecie wstawiać okna? I kiedy zamierzacie je wstawiać? Na jesień, czy jeszcze latem?

no właśnie.. czuję że to jest do mnie.

1. chcę kupić wszystko co gubsze za kasę z kupki,

2. ciułać potem na poskłądanie tego w jedną całoiść

3. jak pisze DANUTAAA na pewno nie potanieje

4. wybór a spokojnie jest lepszy niż ten na łąpu capu.

Witajcie :p ! Nareszcie coś zaczęło się dziać... nie nie buduję jeszcze ale dzisiaj przywieżli bloczki fundamentowe, było trochę zachodu przy wyładunku (trzeba było załatwić we własnym zakresie i zgrać godziny pracy ekip) ale jestem zadowolona, przy okazji zrobiliśmy ognisko :p :p szkoda, że bez kiełbaski albo ziemniaczków :cry:

Chyba zamówię też garaż blaszak, trochę szkoda na to kasy, ale innego wyjścia nie widzę... jak mus to mus 8) ... potem się sprzeda :wink:

Wiola- my mówimy o oknach dachowych, mi się wydaje że je się montuje wraz z pokryciem dachowym.

Jak ktoś ma jakies oszczedności, warto teraz na spokojnie poszukać, zastanowić się, gdzie taniej.A jezeli chodzi o ceny , to jak nie podniosą, to na pewno nie spadną.

Ja wlasnie wczoraj zamówilam w firmie, ktora wystawia na allegro, ciekawa jestem co z tego wyniknie. Nadejdzie chwila prawdy :wink:

Ja już kupiłam steropian na cały dom, włacznie z podlogowym, upchałam go gdzie sie da. Zastanawiam sie nad watą do ocieplenia poddasza, mamy super cenę, :D

Danuta kiedy ocieplasz? Bo ja w przyszłym roku i nie wiem czy tak długo styropian może czekać...a chętnie bym teraz kupiła.

pedzelito czytałam, że masz pierwszą utarczkę z sąsiadem z powodu bliskiego posadowienia blaszaka, napisz jak tam sie sprawa rozwiązała. Mam takie plany by bliziutko granicy niezabudowanej działki sąsiada postawić swój garaż tymczasowy :roll:

Utarczek nie lubię bardzo, więc trzeba będzie mocno rozwazyć gdzie ten blaszak posadowić.

Działkę mam 10 ar. wydaje mi się taka malutka w tej chwili :roll: :o

Słuchajcie...szkoda słów na upierdliwych sąsiadów. Wiadomo, że przy budowie nie postawi sobie człowiek blaszaka na środku, w miejscu gdzie będzie stał dom. Na razie jestem po tej samej stronie "barykady" ale w przyszłości jakbym już mieszkał i obok mnie ktoś by się budował, stawiając nawet blaszak blisko ogrodzenia to byłby dla mnie znak, że niedługo ktoś koło mnie zamieszka i trzeba pomyśleć o jakiejś formie odizolowania. Po co na start robić sobie wroga za miedzą? ......... Ludzie są dziwni :wink:

Po co na start robić sobie wroga za miedzą? ......... Ludzie są dziwni :wink:

Mój problem z odległością blaszaka od granicy to naprawdę "pestka" do tego co ten oszołom robił dookoła. Z dwoma sąsiadami miał razem trzy sprawy sądowe i wszystkie przegrał!!!

Do mnie powiedział że przepisy są po to aby ich przestrzegać a tak w ogóle to nic do mnie nie ma. :evil: :evil: :evil:

Witajcie! Dzisiaj dowiedziałam sie od sprzedawcy w hurtowni, że na dysperbit którym maluje sie fundament to.... szkoda zwyczajnie kasy, pic na wodę... :o :o

Poleca botazit do szpachlowania i można być spokojnym. I żadna tam folia kubełkowa....

Jaką macie w planach izolację pionową i poziomą fundamentów? Bo ja już całkiem zgłupiałam. Jakie materiały zastosować, by ta izolacja miała sens?