Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających na wiosnę 2007 z PODKARPACIA

Gość AAgnieszk@

Recommended Posts

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ile twoja maleńka ma latek? Mojemu synowi tez puchły dziąsła, ale zwiazane to było z wyżynaniem sie zębów stałych, w tej chwili ma 11 lat :p

Warunkiem sprzedaży naszego m... było to, że możemy jeszcze pomieszkać trochę (11 m-cy) w nim, więc spokojnie wybudujemy stan surowy, a raszte przeczekamy u teściowej :roll: :roll: :wink:

Angina jest okropna,przerabialam ją kilka razy z moim synem, najbardziej ją łapał w wieku 6 lat, córcia szczęśliwie (odpukać) jeszcze jej nie miała... Niestety atybiotyki są konieczne, no i pewnie Julka tak na nie reaguje, strasznie mi jej szkoda, bo nie dość, że gardło, wysoka gorączka, to jeszcze te nieszczęsne dziąsła. Ale może to tylko ten jeden antybiotyk ja uczula, może lekarz zamieni go na inny, ktory lepiej będzie tolerować. Oby! Julcia, zdrowiej, bo mama musi załatwiać duuuzo papierów, dla nowego domku ( moja mala kupuje teraz wszystko do nowego domku i nie może sie doczekać budowy) :p

Z mamą tak łatwo chyba nie bedzie, ale poradzi sobie... :lol:

A tata stwierdził, ze jak cały dzień siedzi przy kompie w pracy to w domu juz mu się nie chce...Co dziwne nie dotyczy to allegro.. :roll: :wink:

AAgnieszk@ a jak u Ciebie nastroje? bo robić to chyba nic nie bedziecie teraz?

to chyba faceci tak mają, bo mój tez lubi allegro...a jak usiądzie przed komputerem to nie po to oczywiście by poczytać o budowaniu, twierdzi, że na bieżąco będzie sie zaznajamiał, bo teraz to by mu to wszystko wyleciało z głowy co przeczyta... :roll: :roll:

Myśle teraz nad jakimiś wcześniejszymi zakupami, ale problem ogromny ze składowaniem tego gdzieś, na działce nie ma szans, rodzice 20 km stąd wprawdzie mają dom, ale czy to sie opłaca tam wieżć??? Np. styropian ma szalenie zdrożeć i kupiłabym teraz bo w końcu mieszkanie sprzedane i kasa na to jest.

W nastepnym tygodniu spotkanie z elektrykiem-projektantem który projektuje nam prąd docelowy, oby tylko do wiosny zdązyli, bo nam egregat grozi, no i kolejny niepotrzeby wydatek :evil: :evil:

A my chyba mamy mieć albo agregat albo sąsiada ładnie poprosimy o pomoc, bo też składamy o prąd docelowy a nie budowlany i wiem, ze to dosyc długo trwa...

Mój mąż tez jakoś specjalnie sie nie pali do czytania..tylko albo my panikujące albo onii spokojni bardzo :D

z pradem jest tak, że można i wiele szybciej, lecz trzeba na siebie wziąć całą dokumentacje projektowo-prawna..i to właśnie zlecilismy projektantowi, zapłacimy 500 zł ele ZE zwraca... będzie nas kosztowała tylko opłata przyłączeniowa...

Ale pogoda w Sanoku, szkoda słów....cały dzien deszcz...kap,kap :-?

Wież mi że sprawa kredytów preferencyjnych i mnie interesuje

i jestem w stałym (codziennym) kontakcie z bankiem (tym trochę państwowym), oni nic na ten temat jeszcze nie dostali żadnych wytycznych czy nawet przymiarek -wiedzą tyle co z telewizji

wynika to z tego że teraz na gwałt ludzie biorą to co jest czyli kredyt z odliczaniem od odsetek

bankom nie chce się pchać na niepewny grunt bo i tak chętnych na kredyt jest ful

na wiadomości o nowych kredytach nie ma co liczyć przed końcem roku

Myslę jednak, że od przyszłego roku cos ruszy, na razie pytałam tylko w kerdyt banku bo tam wczoraj spłaciłam kredycik na działke (udało mi się,, ach ten frank) ale żadnych informacji na temat kredytu preferencyjnego nie uzyskałam. jeszcze nie panikuje, bo zamierzam brac dopiero w okolicach wakacji... :wink:

Witam nieliczną Grupę Budujących z Podkarpacia :D

Przymierzam się do budowy domku i jestem na etapie zbierania informacji (czytając wątki forum muratora zaczynam się bać przyszłej budowy).

AAgnieszk@ napisałaś, że masz namiary na dobrego architekta w Sanoku - spadłaś mi z nieba, bo ja właśnie takiego szukam :) Chyba będę musiała zamówić projekt indywidualny ale nie wiem jakie są koszty takiego i co on zawiera. Jak to było u Ciebie?

Witaj Motylku!

GŁowa do góry! Na pewno dasz rade, ja tez byłam przed, a teraz juz pozwolenie trzymam w ręku i jestem bardzo zadowolona, choc dochodza inne problemy budowlane... :wink:

Gdzie budujesz, w jakiej dzielnicy Sanoka? Jesli zamierzasz zacząc od wiosny, to faktycznie czasu nie za wiele i powinnaś nieco podgonić robotę :p

Projektu szukalam tak długo jak działki, ponad rok czasu, ale widocznie tak miało być, by stało się najlepiej dla nas, bo z działki jesteśmy zadowoleni, choć jest kilka minusów, natomiast projekcik nam sie podoba, sami go stworzyliśmy, bazując na kilku. Architekt świetny, uwinął sie szybciutko, najdłużej trwały prace nad projektam. ok.2 m-cy ale to z naszej winy, bo ciągle cos poprawialiśmy.Zobaczymy jaki będzie tego efekt?? :o :o