Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających na wiosnę 2007 z PODKARPACIA

Gość AAgnieszk@

Recommended Posts

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy któryś z Szacownych Forumowiczów ma stemple na zbyciu?

Moje zdejmę za miesiąc ale już zaklepane :wink: choć fachowcy ocenili, że dziadoskie :o

:)

A ile kosztują teraz stemple? Muszę "na dniach" kupić ok. 200 szt.

Z tego co się orientowałem to po ok. 4 złote.....

Dzięki!

Możemy połączyć siły i targować "gdzieś tam". Jak coś to daj znać co znalazłeś. Ja jutro jadę szukać to też pochwalę się efektami. :)

Witam. I nieśmiało pytam czy można dołączyć do waszej grupy? :D Zaczynamy chyba w tym roku (fudnament) -dom w śnieżyczkach a właściwie projekt indywidualny na bazie domu w snieżyczkach. Na razie szukam namiarów na kogoś do wykonania studni wierconej. Będę wdzięczna za info. Pozdrawiam

Witajcie! :p No i nareszcie się doczekałam... strop "się zalał" i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa... :p :p :p :p :p :p :p :p

Efekt zadawalający, schody równiutkie i nic się nie zawaliło!

Wylaliśmy 22 kubiki B-20, grubość stropu 14cm. Uf... fajnie, że mam to już za sobą :wink:

http://images25.fotosik.pl/4/8123505e6ba1ad27med.jpg

http://images25.fotosik.pl/4/6b4b988228979b58med.jpg

http://images24.fotosik.pl/4/d34ec4cf699f9d84med.jpg

...a jednak we wtorek, skąd ja to znam? :roll: :roll: Moi magicy gdy umawialiśmy się na stan surowy bez dachu to śmiali się z terminu jaki im daje na to ich budowanie i co? Kończy się czerwiec, a oni dopiero strop zalali, a do końca bm. mieli skończyć wszystko. Całe szczęście, że cieśla zapowiedział się na sierpień (umowa lipiec-sierpień), bo by chyba po nocach pracowali. Umowę mam to mogłabym egzekwować....jakoś... :roll:

Szczęśliwego wtorku Maćku! :)

A ja jestem po ciężkim weekendzie ale postępy na budowie rekompensują mi wszystko. :)

Fundamenty tylko ocieplić, zasypać i gotowe.

http://images6.fotosik.pl/21/539f5f4291977464m.jpg

Teraz mam "spokój" z ekipą na jakieś 7-10 dni gdyż pojechali zrobić dach na innej budowie. Bardzo się z tego cieszę bo mam czas na ocieplenie fundamentów i zasypanie ich. Może nawet zjawi się ekipa od kanalizacji.

basiah2,witaj.

W Grabownicy (trasa Rezszow -Sanok) jest taka firma.nie korzystalam,ale to firma z dluzszym starzem.Nie pamietam nazwy.Jesli trzeba bedzie,przejezdzajac ,spisze telefony z tablicy info.

Dzięki FARIDA zrobiłam jak poradziłaś. A naciekawsze jest chyba to, że prawdopodobnie znam właścicieli (sądząc ze zbieżności nazwiska i miejscowości) - znajomość wakacyjna :lol: :lol: :lol:

...a jednak we wtorek.........

Szczęśliwego wtorku Maćku! :)

Zalane ale jeszcze nie widziałem :roll: .......... Niestety nie mogłem "urwać" się z pracy i być obecny w tak ważnej chwili. Ale pieniądze trzeba zarabiać.....za darmo tego domu mi nie budują :wink:

Jak pogoda się utrzyma to folia nie będzie potrzebna...nawet polewać nie będę musiał :wink:

Pozdrawiam Wszystkich

No, aż takiego luzu to mieć nie będziesz, o nie mój drogi...przez pierwsze dwa dni podlewaj bardzo często, nie rzadziej niż dwie, trzy godziny, wiem co mowię bo na moim stropie nie ma ani jednej rysy...pielęgnacja przede wszystkim :p :p :p