AAgnieszk 27.06.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 witam szukamy ekipy budowlanej na budowę, interesuje nas taka ekipa, która zrobiłaby wszystko od fundamentów do krycia dachu, moze macie kogos wartego polecenia z góry dzieki za namiary Mojej z całą pewnością nie polecę, mam nadzieję, że spece od dachu dadzą nam trochę więcej luzu i spokoju i nie trzeba będzie za nimi latać po dachu i wszystko sprawdzać Życzę trafnego wyboru ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 27.06.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 ......przez pierwsze dwa dni podlewaj bardzo często, nie rzadziej niż dwie, trzy godziny, wiem co mowię bo na moim stropie nie ma ani jednej rysy...pielęgnacja przede wszystkim Niestety nie dałem rady tak często, musiałbym praktycznie siedzieć cały dzień na budowie i polewać........i niestety parę rysek jest.......fachowcy mówią, że zupełnie niegroźne.......ale do Ciebie się nie umywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 28.06.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 No to Mac_Iek ważny etap budowy mamy za sobą, bardzo sie z tego powodu cieszę i niech się mury pną jeszcze wyżej,... do mnie fachowcy zawitają znów w poniedziałek i... znów się zacznie, ale fajnie Wiolasz nasi fachowcy nie są najgorsi, na pewno, ale pilnować trzeba, ale to chyba tak już musi być, co przypilnujesz to masz dobrze zrobione i tak jak ty chcesz, a nie tak jak im się podoba W sumie kierownik i my zadowoleni jesteśmy z efektu ich pracy, ale gdybyśmy nie czuwali, to, brr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 02.07.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 U mnie od poniedziałku robota wre , murarze powrócili, a wraz z nimi nowe problemy do rozwiązania , z każdym, nowym etapem coś się napatoczy, a to jakaś zmiana w projekcie, by coś ulepszyć (mam nadzieję), a to coś głupio wychodzi i trzeba pokombinować... Wytrwałości i sprzyjającej pogody sobie i Wam kochani życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walker 02.07.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Przez ostatnie 2 dni malowałem więźbę impregnatem(pow.ok.200m2). Zakupiłem odpowiedni koncentrat, który miał wystarczyć na ponad 200m2, no właśnie...Jakież było moje zdziwienie kiedy policzyłem rzyczywistą ilość zużytych litrów, zamiast 7 poszło 26l koncentratu!! Mieszałem z wodą zgodnie z instrukcją 1 : 6.Może dlatego tak się stało że drewno dość dobrze podeschło i ladnie "piło" z pędzla . Jeśli chce się w miarę dobrze zabezpieczyć więźbę to nie ma szans zmieścić się w tym przedziale który producent podaje na opakowaniu,powinno być na nim dopisane *nie dotyczy dobrze wyschniętego drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danut 05.07.2007 03:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Witajcie kochani po długiej nieobecności .Co wcale nie oznacza że was nie odwiedzałam. Nie wiem co się stało ,od pewnego dnia nie mogłam się zalogować. Zmieniłam nick i dalej nic.Chodziło o jakieś "ciasteczka" To tak w wielkim skrucie. Widzę, że solidnie wzieliscie się za budowanie. Agnieszkę też problemy nie omijająPędzelito nadrabia straty, jak tam twoje stosunki sąsiedzkie?Oj, dzieje się na tej mojej budowie, dzieje. Woda podciagnieta , prąd prawie też czekam na założenie licznika.Mury podciągnięte do polowy czyli do stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 05.07.2007 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Pędzelito nadrabia straty, jak tam twoje stosunki sąsiedzkie? Sąsiad nie pojawia się na działce więc mam spokój, zaczynam się martwić czy czasem nie zachorował. Przez deszcz roboty wstrzymane, nie mogę zasypać fundamentów bo koparka nie wjedzie na budowę. W międzyczasie podłączyli mi prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 05.07.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 A u mnie prawie wymurowali ściankę kolankową i zabierają się za lukarny, cieśle zapowiedzieli się na sierpień, elektryk 1 pażdziernik. I teraz mam problem, czy to dobre rozwiązanie zrobienie instalacji wod-kan. co przed elektryką? Podobno nie ma przeciwwskazań , co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bansz 05.07.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 witajcieProszę powiedzcie mi, gdzie kupowaliście cegły, interesuje mnie każdy rodzaj, bo nadal nie mozemy sie zdecydowaćjesteśmy z Rzeszowadzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 05.07.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 witajcie Proszę powiedzcie mi, gdzie kupowaliście cegły, interesuje mnie każdy rodzaj, bo nadal nie mozemy sie zdecydować jesteśmy z Rzeszowa dzieki Cegielnia Przewrotne - 1 zł/ szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 10.07.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Murowanie ścianek na poddaszu w toku, lukarny jeszcze nie gotowe, zbrojenie wieńca na ściankach trwa....http://images27.fotosik.pl/23/d6f6b554989e2a09med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danut 12.07.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Po wielu zmaganiach, mam wreszcie zalany strop A bylo tak. Ekipa od murowania, miała go robić.Potem powiedzieli ,że nie zrobią.Po zobaczeniu stempli powiedzieli że to tyczki na fasolę ,wogóle kręcili nosem . Cóż było robic, całować po d.... ich nie będę. Szukanie ekipy w sezonie , stracony czas. Zakasałam rekawy, dobrze że rodzice (myslałam że ich oszczędzę), mają jako takie pojecie o budowie (przy swoim też sami szolowali) zabralismy się za robotę.Sasiad pomógl przy zbrojeniu. Tato, jak zobaczył jak się teraz zbroi, (20 lat temu , druty na krzyż,w środek cegła) ale co ciekawe,wszystkie domy byly tak budowane i stoja do dziś Muszę powiedzieć że przezyłam chwilę grozy , jak po wylaniu betonu 2 godz póżniej, przyszła wielka ulewa. Myślałam, że mi ze stropu ,zrobi się wylewka.W pracy nie moglam wysiedzieć Tyle dobrego ,że nie muszę jeżdzić go polewać. Tyczki na fasolę, też wytrzymały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 12.07.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 No to wielkie gratulacje , to niemały sukces, ja tez miałam tyczki i na szczęście wszystko stoi, a raczej leży jak należy, bo jutro stemple zdejmujemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 12.07.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 ...jutro stemple zdejmujemy... Po jakim czasie od wylania płyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 12.07.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 3 tygodnie B20 z wytwórni-betoniarni, ale wielkie pomieszczenia typu salon+jadalnia i hol zostawimy jeszcze na tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 12.07.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Pytam bo mam dylemat. Brakuje mi desek na wieńce a nie uśmiecha mi się znowu dokupować drzewo. Ponoć książkowo beton B20 wiąże ok. 28 dni. U mnie jest już ok. 2,5 tygodnia ale chyba rozszaluje garaż - może się nie zawali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 13.07.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Mieliśmy takie same dylematy i dlatego robilismy wszystko byle nie wieniec, bo desek już nie chcieliśmy dokupywać, wczoraj minęły trzy tygodnie więc śmiało rozszalowaliśmy garaż, kotłownie, wiatrołap i łazienkę, reszta parteru poczeka kilka dni. Podobno beton z betoniarki wymaga czekania 28 dni, z wytwórni pewniejszy i wystarczy 21, ale dla pewności lepiej większe powierzchnie pozostaw jeszcze na kilka dni, aż tyle desek nie trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 13.07.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Mój wieniec prawie skończony, jeszcze dwa, trzy tygodnie i wrkroczy cieśla Mam niemały delemat jak odizolować taras i schody wejściowe od budynku? Macie jakieś pomysły? http://images23.fotosik.pl/25/bf6f34b4ba2c4e28med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 13.07.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Co do izolacji tarasu i schodów zewnętrznych to jeszcze nie rozeznawałem tematu - mam nadzieję, że podzielisz się swoimi doświadczeniami. A tak poza tym to budujemy w podobnym tempie. U mnie wieńce też już prawie oszalowane.............Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 15.07.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Nareszcie wieniec skończony, stemple stopniowo są zdejmowane, murarze kończą murowanie ścianek działowych na poddaszu i kominów... czasu za wiele nie mamy bo za dwa tygodnie wkracza cieśla, a wieżba czeka na impregnację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts