Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających na wiosnę 2007 z PODKARPACIA

Gość AAgnieszk@

Recommended Posts

Forum zamarło wszyscy szczęśliwcy budują....... (kiedy u nas będzie ten etap :( )

U mnie projekt już po ostatnich konsultacjach, niedługo będzie składany wniosek o pozwolenie na budowę.

Będę miała moją wymarzoną oranżerię :D :D :D

Pozdrowienia dla wszystkich budowniczych

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam wszystkich forumowiczów.

Mialem rozpocząć budowę swojego domku w czerwcu - jest sierpień a ja pozwolenia na budowę nie mam. Proszę o terminy w jakich dostaliście pozwolenia. Zacząłem starać sie juz lutym a to nic. W internecie pięknie można wyczytać, że to dwa miesiące. W rezultacie budowę przeniosę pewnie na przyszły rok.

AAgnieszk@ co u Ciebie? zdjecia pokaż bo pewnie już góra skończona :D

Na razie ciągle walczymy z wiezbą, prawie skończyliśmy impregnację, za kilka dni wkracza cieśla, nie mogę się doczekać. Pracy na działce i sprzątania mamy tyle,że nie wiemy za co się zabierać w pierwszej kolejności, a tu chudziak jeszcze nie zalany i taras i schody... bo nie ma na nic czasu, gonitwa totalna :roll:

Witam AAgnieszka. Otórz nie składałem sam dokumentów. Zrobił to mój architekt, przyszły kierownik budowy. Podobno gmina do której należy moja działka ma straszne tyły z wydawaniem pozwoleń. Ale co to mnie obchodzi? Jak nie zapłacę podatku drogowego do tej gminy na czas to idą odstki natychmiast. Cóż będę czekał niecierpliwie.

Mój wykonawca dachu zapowiedział, że nie będzie murował końcówki kominów z dziurawki, a trzy ostatnie warstwy z pełnej cegły klinkierowej(tak było w naszych planach)... cały komin ma być z pełnej! Teraz szukam pełnej, bo jakie mam wyjście? A może ma rację, lepiej wydać więcej i mieć spokój i zero problemów z cieknącym kiedyś kominem? :roll:

Kupiłam wczoraj pełną w Krośnie, w Sanoku w rcmb drożej o 1 zł na 1 szt.

Aga, zrób wyceny na blachę i dachówkę, zobacz różnicę i zdecyduj, weż pod uwagę wieżbę (w projekcie musi być dostosowana do dachówki jeśli się zdecydujesz), koszt krycia dachówką przez wykonawcę dachu.

Ja wybrałam dachówkę by mieć spokój na wiele lat, dach jest o wiele piękniejszy, komfort mieszkania nieopisanie większy zwłaszcza latem w upały, zimą cieplej, nie trzeba malować... itd...

Pozdrawiam serdecznie :p

Hej

Wrzuciłam pytanie do grupy podkarpackiej, wrzucę i do podkarpackiej 2007:

Szukam dobrej sprawdzonej firmy z Rzeszowa lub okolic do wykonania fundamentów i stanu surowego. Może mi kogoś polecicie?

Albo ewentulanie dajcie namiary do podkarpackiej listy wykonawców.

Pozdrawiam

Pisałaś w początkowych postach, że znalazłaś świetnego architekta. Jeżeli możesz to podaj namiary - akurat jestem na etapie poszukiwań takowego fachowca. Przymierzam się do budowy w Sanoku, a o ile pamiętam Ty też podawałaś tę nazwę na początku tematu :)

Niestety nie znam jeszcze żadnych fachowców, więc w kwestii komina nie pomogę