basiah2 19.07.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Forum zamarło wszyscy szczęśliwcy budują....... (kiedy u nas będzie ten etap ) U mnie projekt już po ostatnich konsultacjach, niedługo będzie składany wniosek o pozwolenie na budowę. Będę miała moją wymarzoną oranżerię Pozdrowienia dla wszystkich budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 21.07.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Buduje się, buduje, ja właśnie konstruuję schody wejściowe i przy okazji taras, przygotowujemy też podbudowę pod chudziak, który wkrótce mamy zamiar zalać. Pozdrawiam wszystkich budujących i przymierzających się... http://images29.fotosik.pl/33/641a91619d136b58med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 29.07.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Taras zazbrojony i czeka na zalanie... http://images28.fotosik.pl/40/20b7de664492aa74med.jpg A tymczasem nadeszła pora na impregnację... malujemy dwukrotnie, uf.. jak tego duuużo http://images28.fotosik.pl/40/cc61a7eb75e05256med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrRo 31.07.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witam wszystkich forumowiczów. Mialem rozpocząć budowę swojego domku w czerwcu - jest sierpień a ja pozwolenia na budowę nie mam. Proszę o terminy w jakich dostaliście pozwolenia. Zacząłem starać sie juz lutym a to nic. W internecie pięknie można wyczytać, że to dwa miesiące. W rezultacie budowę przeniosę pewnie na przyszły rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 01.08.2007 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 AAgnieszk@ co u Ciebie? zdjecia pokaż bo pewnie już góra skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 02.08.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 KrRo głowa do góry, ale nie zaszkodzi przejść się do starostwa i zagadać dlaczego to tak długo trwa... Ja czekałam 2 tygodnie, załatwiał wszystko mój projektant, ZUD 2 tygodnie i pozwolenie również. A jak to było u ciebie sam składałeś dokumenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 02.08.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 AAgnieszk@ co u Ciebie? zdjecia pokaż bo pewnie już góra skończona Na razie ciągle walczymy z wiezbą, prawie skończyliśmy impregnację, za kilka dni wkracza cieśla, nie mogę się doczekać. Pracy na działce i sprzątania mamy tyle,że nie wiemy za co się zabierać w pierwszej kolejności, a tu chudziak jeszcze nie zalany i taras i schody... bo nie ma na nic czasu, gonitwa totalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrRo 02.08.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam AAgnieszka. Otórz nie składałem sam dokumentów. Zrobił to mój architekt, przyszły kierownik budowy. Podobno gmina do której należy moja działka ma straszne tyły z wydawaniem pozwoleń. Ale co to mnie obchodzi? Jak nie zapłacę podatku drogowego do tej gminy na czas to idą odstki natychmiast. Cóż będę czekał niecierpliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 07.08.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Mój wykonawca dachu zapowiedział, że nie będzie murował końcówki kominów z dziurawki, a trzy ostatnie warstwy z pełnej cegły klinkierowej(tak było w naszych planach)... cały komin ma być z pełnej! Teraz szukam pełnej, bo jakie mam wyjście? A może ma rację, lepiej wydać więcej i mieć spokój i zero problemów z cieknącym kiedyś kominem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2302 09.08.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 mój wykonawca sie zgodzil na wersje z ostatnimi rzedami pelnej,ma zrobic zadaszenie. Mam nadzieje ze wystarczy bo kupilam juz cegle w promocji w rcmb. Glowie sie nadal nad dachem czy dachowka czy blachodachowka??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 10.08.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Kupiłam wczoraj pełną w Krośnie, w Sanoku w rcmb drożej o 1 zł na 1 szt. Aga, zrób wyceny na blachę i dachówkę, zobacz różnicę i zdecyduj, weż pod uwagę wieżbę (w projekcie musi być dostosowana do dachówki jeśli się zdecydujesz), koszt krycia dachówką przez wykonawcę dachu. Ja wybrałam dachówkę by mieć spokój na wiele lat, dach jest o wiele piękniejszy, komfort mieszkania nieopisanie większy zwłaszcza latem w upały, zimą cieplej, nie trzeba malować... itd... Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 10.08.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 nie trzeba malować... itd... teraz są takie blachodachówki, których też nie trzeba malować. podobnie z rynnami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 11.08.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 HejWrzuciłam pytanie do grupy podkarpackiej, wrzucę i do podkarpackiej 2007: Szukam dobrej sprawdzonej firmy z Rzeszowa lub okolic do wykonania fundamentów i stanu surowego. Może mi kogoś polecicie? Albo ewentulanie dajcie namiary do podkarpackiej listy wykonawców. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 11.08.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 A ja jak się okazuje nie mam fachowca do wymurowania końcówki kominów z klinkieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2302 16.08.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 ja nie znam żadnej firmy tylko mojego wykonawce on ma swoich pomocnikow slyszalam ze jest jakas swietna grupa gości z brzozowa ale nie mam namiarow jak zdobede to wpisze. Wrocilam z urlopu...szkoda ze tak krotko:(Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 18.08.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Aga dziekuję za odzew, mam nadzieję, że jakimś cudem ten komin skończymy, ale gdybyś coś dla mnie miała to będę bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewekm 18.08.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Pisałaś w początkowych postach, że znalazłaś świetnego architekta. Jeżeli możesz to podaj namiary - akurat jestem na etapie poszukiwań takowego fachowca. Przymierzam się do budowy w Sanoku, a o ile pamiętam Ty też podawałaś tę nazwę na początku tematu Niestety nie znam jeszcze żadnych fachowców, więc w kwestii komina nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 18.08.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 ewekm podaję namiary na prywatna wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewekm 18.08.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Bardzo dziękuję za namiary Sprawdzę. Na pewno napiszę jakie są moje wrażenia, mam nadzieję, że równie pozytywne jak Twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oba 19.08.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 witam czy znacie jakiegos godnego polecenia producenta lub sklep z okienami pcv w okolicach rzeszowa z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts