Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających na wiosnę 2007 z PODKARPACIA

Gość AAgnieszk@

Recommended Posts

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Tomku! :) Tynki mieszane zrobi mi ta sama firma, są to specjaliści od gipsowych knaufa, ale obiecali, że przy okazji zrobia też cem. wapienne, tak przynajmniej sie umawialiśmy. Doszłam do wniosku, że nie ma sensu w całym domu robić gipsowych, bo szkoda kasy, a gdzieniegdzie nawet zalecane są cem.-wap. np. kominy muszą być otynkowane tradycyjnym, łazienki czyli tam gdzie będą płytki, ściana w kuchni tam gdzie zabudowa, garaż i kotłownia i najprawdopodobniej hol tez, bo planujemy tam położyć "coś" na ścianę jakiś tynk dekoracyjny... czy sama nie wiem i szkoda pieniędzy na gipsowy. Gipsowy ma kosztować 20zl za m2 a tradycyjny ok.16zl, ceny oczywiście z materiałem.

A dzisiaj doczekałam się ślicznych balustrad na balkonikach i już nie muszę się bać wychodzenia z dziećmi na poddasze... a oto ONE:

http://images28.fotosik.pl/167/19e003b9e813d265.jpg

http://images23.fotosik.pl/166/920527a17710e173.jpg

Dziękuję Danusiu za pochwały... oczywiście balustrad :p , co do tynków to tak to wygląda, ale na 100% powiem jak to naprawdę było pod koniec marca gdy fachowcy wkroczą do akcji...a ja zapłacę im za robotę, choć najpierw ustalimy stawkę robocizny wraz z materiałem.

We wtorek jestesmy umówieni z instalatorami DGP, w końcu zaczyna się coś dziać! :wink:

Pozdrowionka :p

Samych uśmiechow nie tylko w tym dniu lecz w życiu codziennym dla Ciebie Aga oraz wszystkich forumowiczek.

Tomek, no to ładnie, ładnie :) ... teraz to już pójdzieee.... :D

chyba z torbami.... teraz to dopiero kasa topnieje, roboty nie widać, i wysypuję taczkami gruz który wcześniej kupowałem jako całe bloczki za ciężko zarobione pieniądze. tak na marginesie to tych odpadów + gruz z kucia uzbierała sie całkiem spora kupka. :D

ale jak to mówia gdzie drwa rąbią .....

Odnoszę wrażenie że :

albo wszyscy z naszej grupy się wprowadzili już i przeszli do grupy : nareszcie na swoim,

albo biernie czytają, czekając na wiosenny bummmmm. :wink:

Kochani mam pytanko odnośnie hydrauliki a tak dokładnie, chodzi mi o rozprowadzenie wody. Robiliście to przed tynkami ,czy po?

Chcialam zrobić przed tynkami ,zeby nie rujnować ścian, a potem znów bawić się w zaklejanie bruzd.

Wszyscy fachowcy z którymi rozmawial mąż, mówią że zrobią, ale po tynkach.

Agnieszka- co to jest DGP ? :oops: czy to jest moze rozprowadzenie ciepla z kominka?

...Odnoszę wrażenie że :

albo wszyscy z naszej grupy się wprowadzili już i przeszli do grupy : nareszcie na swoim,

albo biernie czytają, czekając na wiosenny bummmmm. :wink:

Nie wszyscy, nie wszyscy :wink:

A propos hydrauliki to moi instalatorzy chcą ją robić po tynkach - też byłem zaskoczony. Mówią, że wytną diaxem parę bruzd i śladu nie będzie - zwłasza, że większość rur będzie pod płytkami - jak zauważył tomasz3211.

Na chwilę obecną mam zrobioną "elektrykę", odpływy kanalizacyjne, wstawione okna i oczekuję na tynkarzy, którzy obiecali zacząć pracę w poniedziałek (obiecanki cacanki ? :roll: ).

Z inicjatywy Forumowiczów została zorganizowana aukcja na rzecz pomocy dla Stefka syna Zeljki i Gabora syna Izy.

Licytowane przedmioty są naprawdę atrakcyjne, http://forum.muratordom.pl/tu-mozesz-zobaczyc-co-licytujemy,t126304.htm

Jeżeli coś Ci się spodobało i chcesz pomóc tu możesz zalicytować

http://forum.muratordom.pl/a-tu-licytujemy,t126307.htm

Serdecznie zapraszamy do udziału w licytacji :D

Agnieszka - ciekawa jestem , to rozprowadzenie lepiej robić przed tynkami ,czy po? Czy kominek też masz już zainstalowany?

Pytam się, poniewaz też przewiduje kominek a jak kominek to szkoda byłoby marnować tego ciepełka, lepiej przy okazji ogrzać pokoje na poddaszu.

Mac Iek napisał:

A u mnie jednak obiecanki cacanki - też mieli dzisiaj zacząć

Co się martwisz, przyjdą po swiętach.... może kochani mężowie,chcą pomóc swoim" ślubnym" w pożądkach przedświatecznych