pedzelito 26.11.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 W Pogwizdowie - jestem na początku drogi - tzn. na etapie papierkologii. Wybieramy projekt przy czym ciągle waham się z czego budować (Max, Porotherm..). A ja polecam silikaty Looknij: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=18964&highlight=silk Ja będę budował silikatami z Leżajska. Dzięki - oczywiście poczytam. Czy sylikat cenowo wychodzi taniej czy to raczej kwestia właściwości samego materiału? U mnie to kwestia właściwości materiału - izolacyjność akustyczna, regulaca wilgotności wewnątrz pomieszczenia - stwarza korzystny mikroklimat, w popłączeniu z materiałem izolacyjnym (w moim wypadku będzie to wełna) uzyskujemy bardzo dobry współczynnik przenikania ciepła - około 0,25 W/(m2K). A co do ceny to na stronie producenta jest coś takiego: "ceny wyrobów są konkurencyjne w stosunku do wszystkich materiałów budowlanych. W zależności od rodzaju materiału, stosując silikaty uzyskujemy 20-30% oszczędności przy budowie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 28.11.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Witajcie! Szukam koparkowego... niestety jeden omówił, bo ma nowiutka koparke i szkoda mu jej na moje korzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dklepa 28.11.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 To zapytaj go czy koparkę ma do kopania czy do patrzenia na nią!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 28.11.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 no i szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lena z Rzeszowa 29.11.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Hej, kurcze do tego forum też się kwalifikuję! Zaczynam od wiosny, w Kielnarowej. Jestem po ZUDzie i kolekcjonuję papierki do pozwolenia na budowę. No, i oczywiście rozmawiam z ekipami wykonawców. Anetasz, przeglądałam wczoraj forum podkarpackie i szukałaś fachowców od wiercenia studni. Mam ekipę, która wierciła u mnie i polecam ich bez wątpliwości. Pozdrawiam, Lena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 30.11.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Witaj Lena! Jaki domek wybrałaś? Ale szaro i ponuro na dworze, brr...oby do wiosny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 02.12.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Witajcie! Nareszcie umówiona jestem z panem koparkowym i mam nadzieję, że gdy zobaczy korzenie na mojej działce to nie ucieknie W poniedziałek powinniśmy sie z nimi rozprawić, sądzę, że lekko nie będzie A co u was słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 02.12.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 AAgnieszk@ lecisz szybko jak maszyna jakaś normalnie. Już masz wszystko zaplanowane i papiery w ręku gratuluję...no i pan koparkowy oby nie uciekł. Uśmiechaj się ładnie My byliśmy dziś na działce szukamy panów od studni bo moja ziemia bardzo gliniasta i okazało sie, ze mogą być problemy troszkę z tą studnią. W związku z tym Lena z Rzeszowa mam prośbę, o namiary do tego pana od studni na pw, bo osiwieję niedługo. Co do ekipy to mam dopiero jeden namiar na jakiegoś pana budowlańca ale on ma firmę, to nie wiem. Dopiero mamy zadzwonić i zapytać. Czy ktoś kupował już drewno na dach? macie jakieś dobre oferty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 02.12.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Cześć Wiolu koparkowego nie puszczę..i już... zastanawiam sie tylko co dalej z tymi korzeniskami??? Miałam mieć drzewo na dach za dobrą cenę...niestety nic z tego , no to na razie nie kupuję, problem z odpowiednim ułożeniem go przynajmniej odpadł..., ja to umiem pozbywać się problemów Wiolu łap jakąś firmę budowlaną póki ceny nie szaleja zbytnio, jeszcze miesiąc, dwa i poszybują mocno w górę, bo czasu do wiosny niewiele. Mam znajomych, którzy na ostatnią chwile czekali i doczekali się ale wyjścia już nie mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 02.12.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Najlepiej daj projekt do wyceny kilku firmom, by miec jakieś porównanie... U mnie różnice były spore, w końcu wybraliśmy dwóch wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 02.12.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Może i racja z tymi firmami, ale ja jeszcze nie mam namiarów. Mój mąż czeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 03.12.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 AAgnieszk@ czemu Twego domku nie widać?? Dziwna ta szata, taka blada, chyba też będe pisać dużymi literami bo ja okularnica jestem... Okazało się, że mimo iz mamy działkę na górce i to porządnej to i tak sąsiedzi mają wode stojącą w piwnicy. Bo jak już napada to woda stoi...ziemia gliniasta, by wykopać studnię trzeba kopać głębooooko... No i teraz nie wiemy, czy chcemy piwnicę, bo po co w koszta się pchać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 03.12.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Wiolu, moja szata faktycznie nieciekawa, ale innej nie mam, jak zacznę budowę to będę miała prawdziwe zdjęcia i wkleję, to są rysunki projektu indywidualnego więc nie takie ładne jak w katalogu, ale może domek będzie ciekawiej wyglądał... Piwnica to faktycznie spore dodatkowe koszty, a co na to twój kierownik budowy? Na pewno coś doradzi, bo czasem warunki glebowe zmuszają ludzi do budowy piwnic, nie mówiąc już o ukształtowaniu terenu, jak sama wspomniałaś wasza działka jest na sporym wzniesieniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 03.12.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Wiolu, moja szata faktycznie nieciekawa, ale innej nie mam, jak zacznę budowę to będę miała prawdziwe zdjęcia i wkleję, to są rysunki projektu indywidualnego więc nie takie ładne jak w katalogu, ale może domek będzie ciekawiej wyglądał... Piwnica to faktycznie spore dodatkowe koszty, a co na to twój kierownik budowy? Na pewno coś doradzi, bo czasem warunki glebowe zmuszają ludzi do budowy piwnic, nie mówiąc już o ukształtowaniu terenu, jak sama wspomniałaś wasza działka jest na sporym wzniesieniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 03.12.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Twój domek śliczny, tylko chodziło mi że jakby tylko rysunkiem..ALe na pewno będzie piekny A o szate graficzną chodziło mi forum...Że blado i smutno. Jakbym wypracowanie pisała Z kierownikiem bud. mam sie spotkać jak juz bede miała mapę od geodety ale cos gość mnie unika. Miała być gotowa pod koniec listopada a tu nic. Co zadzwonię to nie ma tego pana i nie ma... Najpierw chyba trzeba wziać geologa zeby powiedział co i jak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lena z Rzeszowa 05.12.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Witam serdecznie,wybrałam projekt z Archonu Dom w Orlikach 3. To nowy projekt i dopiero pierwsza sztuka powstaje gdzieś koło Wawy. Tak więc działam trochę w ciemno. Wiolasz: ja też nie mam najlepszej gleby do wiercenia studni. Najpierw była glina, a później od 2m skała. CHłopaki nieźle się namordowali aby wykopać studnię. Dodatkowo działka jest na górce 300m.n.p.m. i suma sumarum studnia została wykopana na ... 54m. NIestety kosztowna inwestycja, ale nie mam wyjścia, bo wodociągu u nas ze względu na kiepskie ciśnienie nigdy nie będzie. Ekipę polecam, to uczciwi ludzie. Cena którą z nimi uzgodniłam to 225zł/m+cena kręgów (ok.120zł). A teraz spróbuję po raz pierwszy wysłać Ci te namiary na PRV. Pozdrawiam,Lena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.12.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Lena ja ostatnio słyszałam coś wierceniu tak głębokich studni od pana, który ma mi zrobić badanie gruntu... Może to o Tobie? Gdzie masz działkę? Za namiary z góry dziękuję.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 05.12.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Witajcie! Lena projekt "w orlikach 3" bardzo ładny, podoba mi się tym bardziej, że sama wzorowalam sie na domach z archon tworząc swój projekt A u mnie nareszcie cos się na działce dzieje, tzn. działo sie wczoraj... zajechał pan koparkowy swoją kopareczką i zrobił szybciutko porządek z ogromniastymi korzeniami... było tego trochę, ale poszło niezwykle sprawnie i jestem bardzo zadowolona z efektów, koszty też niewielkie, spodziewalam się, że zapłacę trzy razy wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 05.12.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Może macie pomyśł co teraz zrobić z tą górą korzeni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.12.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 AAgnieszk@ A jednak nie puściłaś Pana Koparkowego? Teraz to albo osuszyć i spalić a z większych korzeni ale dobrze przyciętych można machnąć dekoracje ogrodowe ale chyba trzeba mieć do tego wyobraźnie niezłą. Kiedyś widziałam u pewnej pani w ogrodzie. Cudo. Mój też projekt z Archonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts