Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających na wiosnę 2007 z PODKARPACIA

Gość AAgnieszk@

Recommended Posts

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie!

Mam pytanko - czy ma ktoś namiary na solidnego (no i oczywiście taniego :D ) architekta w Rzeszowie??

Mam podobny problem ,chętnie skorzystam z porady doświadczonych forumowiczów.

W najbliższym czasie będe "testował" niedrogiego geodetę.

Jeżeli się sprawdzi przekaże opinie.

Pozdrawiam

Witajcie!

Mam pytanko - czy ma ktoś namiary na solidnego (no i oczywiście taniego :D ) architekta w Rzeszowie??

Mam podobny problem ,chętnie skorzystam z porady doświadczonych forumowiczów.

W najbliższym czasie będe "testował" niedrogiego geodetę.

Jeżeli się sprawdzi przekaże opinie.

Pozdrawiam

Ja bym się chciał zapytać - dlaczego o wykonawców ni epytacie n agr Podlkarpackiej - tam jest więcej ludzisk którzy skończyli juz budowe???

Nie zebym Wam zazdrościł wątku - szkoda tylko po raz wtóry powtórzę że się rozcżłonkowaliśmy- pomimo że z tego samego podkarpacia jesteśmy...

Sebo8877

sebo- a ja własnie na grupie podkarpackiej czytałam że ludzie nie bardzo chcą polecać kogoś dlatego że jak się ktoś sprawdził u jednego to nie znaczy że i drugi bedzie zadowolony.

po drugie wydaje mi się ,ze może to nie jest tak żle troszeczke inne są problemy osob zaczynajacych od tych kończących.No i tutaj moze sie wywiazać mam nadzieję zdrowa mobilizacja 8)

Co mnie najbardziej zastanawia to to że na tej grupie zaczynającej przewazaja "inwestorki" czyzby kobiety brały sprawy we własne rece :wink: :D

Ja też bede zaczynała na wiosnę 2007 jak do tej pory to raczej czytałam posty

i jakos nie miałam śmiałosci sie wpisać , no i mialam dylemat gdzie .

Skoro juz się wpisałam no to pora się przywitać .

WITAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE :D

Witaj Danutaaa! Fajnie, że coraz więcej osób zaczyna na wiosnę, możemy np. przekazać sobie wzajemnie informacje gdzie można najtaniej kupić np. bloczki fundamentowe...Fundament będe miała monolityczny, ale ścianę chyba wymurujemy z bloczków :o

Napisz coś więcej o sobie, gdzie budujesz i jaki wybrałaś projekt... :p :p

Witam po krótkiej nieobecności,

Danutaaa - witamy w Klubie, pisz co budujesz i gdzie?

Sebo8877 - nie gniewaj się, że się wyłamujemy, ale trochę się zgadzam z tym, że my to już różne problemy mamy:-) My tu zastananiwmy się nad początkiem, a dla Was to już końcówka budowy, a poza tym myślę, że każdy i tak zerka na obydwa forum.

Jarecargo - mam namiar na fajnego faceta z uprawieniami architekta, gość jest starszy, ale ma smykałkę, dużo podpowiada i szybko działa, a uwierz mi że wielu archietktów ma nadmiar pracy i schodzi z papierami pieruńsko długo.

Tak więc jak byś reflektował to daj znać.

A ja się chwalę, wczoraj złożone zostały papierki o pozwolenie na budowę.

Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie życząc zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia a w nadchodzącym 2007 roku ... "niech się mury pną do góry..."!!!!!

No i czas wrócić do szarej rzeczywistości, szkoda, że śniegu nie ma tp by się nieco rozjaśniła... :o

Zastanawiam się czy w ogóle podłączać gaz do swojej działki, planuję kuchenkę elektryczną, kominek z rozprowadzeniem ciepła i .... mocno zastanawiam sie nad solarami, podobno są takie które ogrzeja też dom, no i gazu nie trzeba wcale.Dobrze by było...Orientujecie się w tym temacie??? :p

Swięta ,święta i po świetach aż chciało by się zabrać za prace coby zwalić zbędne kalorie :wink:

Ja buduje 10 km od rzeszowa stobierna

Domek skromny .Nie jestem do konca zadowolona jak na dom jednorodzinny troszkę za mała łazienka.U mnie musi przejśc "kurację odchudzającą" będzie miał tylko 9,5 m. Widziałam go w realu i podobał mi się tylko ta lazienka :(

Łazienka faktycznie nie zbyt duża, ale nie taka też mała, widzialam projekty z archon z mniejszymi łazienkami w domach o podobnym metrażu..7,5 po podłodze to nie tak mało, koniecznie tylko zrezygnuj z kabiny by zbytnio jej nie zagracać :wink: , a może zamienisz ja z najmniejszym pokojem na poddaszu a w jej miejsce urządzisz garderobę, chyba, że ta ilość pokoi na poddaszu jest ci niezbędna.

Domek ma fajne rozmieszczenie.. czy wprowadzasz jakieś zmiany?

Witam już po świętach :D

Lena, gratuluję Szybkiego załatwiania papierków!! jeszcze trochę i wyrośnie domek jak się patrzy, ani się nie obejrzysz :lol:

DANUTAAA Twój domek identyczny na parterze jak mój, łazienka wcale nie jest taka mała. Fakt, są mniejsze :D Ale patrz też z innej strony, Jak duża łazienka, to dużo sprzątania, większy koszt jej wykończenia...Dasz jasne płytki, dobre oświetlenie i będzie wyglądała na większą :D

AAgnieszk@my z tym gazem też myśleliśmy podobnie i nie zakładamy, bedę miała tylko butlę do kuchenki. Wydaje mi się, że wystarczy. Gaz w cigu ostatniego roku ile podrożał, to tanieć już nie będzie.

No kurcze tego jeszcze nie słyszałam zeby plan zagospodarowania wykluczał paliwo stale. Mnie planista strasznie namawial na gaz plynny, duża butla przed domem lub w ziemi (wszystkie media musze ciągnąć ok 70 m) prawdopodobnie to się oplaca ,tak mowia inwestorzy ktorym robi projekty, przy okazji tankują samochody 8)

Agnieszka - na pewno musisz zainwestowac w wysokiej klasy kominek. Rożne słyszałam opinie o kominkach .A to że co rok trzeba sciany malować. Tak go zrobić zeby popiół wymiatać w piwnicy. nawet nie wiem czy jest taka możliwość.

Wiola - faktycznie twoj domek ma parter taki jak moj , tylko że twoj jest szerszy. optycznie zawsze idzie powiekszyć, ale nie w tym zecz. Myslalam podobnie jak agnieszka nad zamianą ,to jeszcze daleka droga, bede miała czas na przemyslenia.Jakby nie patrzeć to nie salon ,tanczyć nie muszę :wink:

jutro wybieram się do fachowców ,ciekawe ile mi zaspiewają :roll:

Witam, wszystkich"nowych" w "starym" jeszcze roku.

Z podniesioną głową do górypowiadam Wam, że po 14 m-cach róznego rodzaju turbacjach wkońcu odebrałem wczoraj pozwolenie.

Tak więc od dziesiaj jestem "nowy" w budowaniu w 2007.

projekt http://www.cisdecor.pl/cis02.html

z niewielkimi zmianami.

A przy okazji Moi Drodzy,

życzę Wam w kilku słowach...

szczęścia w życiu osobistym, sukcesów w pracy, dobrego zdrowia, domku z ogrodem i basenem, eleganckiej limuzyny, samych zwycięstw, spełnienia marzeń, miłych niespodzianek losu, grona prawdziwych przyjaciół, niewyczerpanych pokładów energii, uśmiechu na co dzień, drogi usłanej różami, satysfakcji z pracy, genialnych pomysłów, niskich podatków, słodkiego, miłego życia, świeżości spojrzenia, głównej wygranej na loterii, pozytywnej aury, pogody ducha, pomyślnych wiatrów, gorącej miłości, wygodnych butów, cudownych wakacji, szczęścia, pociechy z wnuków, punktualnych pociągów, świętego spokoju, jachtu, żadnych trosk, powodzenia u płci przeciwnej, wysokich lotów, rześkich poranków, pomyślności, trafnych decyzji, intuicji w interesach, prezentów od losu, dużego łóżka, pękatego portfela, szerokiej drogi, miłego szefa, jasności umysłu, niebanalnych wyzwań, miłych snów, pewności siebie, wielkiej fortuny, wielu uśmiechów, bogatego wujka, błyskotliwych ripost, romantycznych wieczorów, udanych łowów, pasjonującej pracy, szansy na sukces, dużo słodyczy, pozycji lidera, szampańskiej zabawy, mocnego dachu nad głową, samych pozytywnych wibracji, pełni życia, wielu niezapomnianych chwil, dużo słońca, olimpijskiej kondycji, jak najmniej zmartwień, wyjścia z każdej sytuacji, uwielbienia u podwładnych, pasma sukcesów, niezmiennie zielonego światła, czystego nieba, stu lat życia, końskiego zdrowia, sławy, pokaźnego konta, manny z nieba, wysokich wygranych, ciągle nowych rekordów, niskich kosztów, bezpiecznych lądowań, wielu ciekawych znajomości, wygranych przetargów, sumiennych dłużników, taaaakiej ryby, najwyższego miejsca na podium, dobrego fryzjera, radosnych świat, serca jak dzwon, pewnej ręki, komfortowych warunków, przyjemnych doznań, wielu wzruszeń, mocnej głowy, powodzenia, stopy wody pod kilem, otrzymania najwyższych odznaczeń, osiągnięcia wyznaczonych celów, pełnego sejfu, szczęścia w kartach, sprzyjającej pogody, dobrych zbiorów, kolorowych chwil, twórczego podejścia do pracy, połamania pióra, góry pieniędzy, samych słonecznych dni, smacznego jajka, uroku osobistego, mnóstwa prezentów, udanych negocjacji, serdecznych przyjaciół, grzecznych dzieci, udanych wakacji, miejsca w Księdze Rekordów Guinessa, większości w parlamencie, miłego wypoczynku, wesołego towarzystwa, dobrego apetytu, szczęśliwej podroży, złotej jesieni, poczucia humoru, anielskiej cierpliwości przy czytaniu tych życzeń, wiecznej młodości, licznego potomstwa, niewieszajacego się komputera, sławy i chwały, lekkości bytu, pokojowego rozwiązania wszystkich konfliktów, szybkiego rozwoju gospodarczego, hojnych sponsorów, korzystnego układu gwiazd, miłosnych uniesień, czytelnych instrukcji, cichych wielbicieli/elek, mistrzowskich zagrań, dobrej nocy, wielkiej przygody, słodkich snów, wystrzałowej zabawy sylwestrowej, zgranej ekipy, pomyślności na nowej drodze życia, pociechy z pociechy, lojalnych współpracowników, bujnej wyobraźni, interesujących przeżyć, rodzinnej atmosfery, pomyślnych wieści, radości życia, dobrego serca, pełnego szkła, suto zastawionego stołu, złotej rybki, zimnego piwa, zasięgu w każdym miejscu, gry fair play, nieomylnych decyzji, miejsca w historii, głównych ról, kreatywności, podroży dookoła świata, udanych szkoleń, efektywnych poszukiwań, pakietu kontrolnego, bogatej kolekcji, dużo wolnego czasu, beztroskiego życia, dobrej passy, celnych strzałów, zdobycia Mount Everestu, wolności, trafnych wyborów, gradu prestiżowych nagród, spokoju ducha, oddechu od codzienności, samych piątek w szkole, godnych przeciwników, szczerych komplementów, wszelkiej pomyślności, codziennych atrakcji, świetlanej przyszłości, hossy na giełdzie, korzystnego horoskopu, zdjęcia na okładce, miłych sąsiadów, wiary w sukces, mocy zawsze z Wami, wielu alternatyw, przychylności bogów, tolerancji, własnego odrzutowca, gorączki sobotniej nocy, piwniczki pełnej wina, silnej woli, wyrozumiałego spowiednika, zamku w Szkocji, ambitnych planów, kilku odkryć i kilku wynalazków, owacji na stojąco, zniewalającego uśmiechu, szczęśliwego trafu, płomiennych uczuć, pomocnej dłoni, niezawodnej pamięci, nieprzemijającej urody, asa w rękawie, sprawnych hamulców, miękkiego ładowania, dużo nadzienia w pączku, strumieni szampana, kominka, rozbicia banku, recepty na szczęście, zabawy do białego rana, odwagi cywilnej, dobrej prasy, ptasiego mleczka, przygód z happy endem, długich wakacji, dużo rodzynek w cieście, zmysłowych nocy, gwiazdki z nieba, wiernego psiaka, celnego oka, sportowego wozu, różowych okularów, ruchu w interesie, stabilnej waluty, zgrabnej figury, siły perswazji, zdolności nadprzyrodzonych, ostatniego słowa, dobrego smaku, własnego sposobu na życie, w zdrowym ciele - zdrowego ducha, właściwych wniosków, widoków na przyszłość, podzielnej uwagi, czterolistnej koniczyny.

Ale się rozgadałem......

pozdrawiam :lol:

JENY :o tomasz3211 takich życzeń w życiu nie czytałam :o :o

Po prostu podziękuję, bo cóż więcej mówić...

DANUTAAA Z tymi zmianami to jeszcze daleka droga, ja już 3 raz zmieniam koncepcję odnośnie wejścia do kuchni z przedpokoju...I pewnie nie raz jeszcze zmienię. MM mówi, że na bieżąco będzie myślał nad zmianami, to inaczej mu sie w głowie kotłuje..

AAgnieszk@ co to za wymysły, żeby ktoś obcy narzucał Ci, czym masz ogrzać dom?? pierwsze słyszę, są takie wymogi gdzieś? jakieś przepisy?

Tomasz 3211 GRATULACJE !!!!!!! Teraz niezwlekaj i jak stopnieja śniegi... do boju!!! A życzenienia imponujące... wow! wow! wow! Oby się spełniły!! :p :p

Napisz jakie zmiany w projekcie wprowadziłeś i z czego budujesz..

Wiolasz coż mam przed sobą wypis z MPZP... czytamy ustalenia w zakresie obsługi w infrastrukturę techniczną...

pkt.6. Ogrzewanie indywidualne paliwem ekologicznym gazowym, olejowym lub energią elektryczną.

No to chyba gaz wychodzi najtaniej z tych trzech opcji które mam do wyboru? :o