stasiekgośka 21.08.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Stasiek&Gośka, czy to ten Zlotokłos pod Tarczynem? A i Żelechów nie jest mi obcy, oj i tam oglądało się działeczki! Piękne tereny! I jak szybko rozwija się cała infrastruktura! I domków nowych ile się buduje! Tak jest może być pod Tarczynem ale ja raczej mówię pod Piasecznem . W obie strony podobna odległość. Szukaliście w Złotym działki może? Fajna ta Wasza chatka, a co do służby to się z tobą zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angorek 23.08.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 AskaKbudujecie Ranczo z Atrium, my dom przy gościńcu też ze studia Atrium, tylko odbicie lustrzane. no i kilka poprawek zrobimy, ale jeszcze nie byliśmy z tym u architekta. na razie czasu brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 24.08.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 no tak to wedle wszelkich znaków na niebie i ziemi mnie już tylko drzewa w przyszłym roku brakować będzie No widzisz! Stasiek&Gośka , fakt - ta sama odległość do Pisaeczna i do Tarczyna. W Złotokłosie akurat nie byliśmy, ale okolicę wszerz i wzdłuż zjeździliśmy. Angorek, "Dom przy gościńcu" też jest świetny, zastanawiałam się nad tym projektem ale my rezygnujemy chyba z garażu, więc musielibyśmy projekt zmodyfikować a to już nie to samo. A kupiście już projekt? Hmm, szukamy pilnie projektanta do adaptacji projektu - niedrogiego projektanta... Włos się na głowie jeży jak patrzę na ceny 100-70zł/m2 pow.domu za przerobienie dwóch ścianek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angorek 25.08.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 tak, kupiliśmy już projekt, ale oczywiście będziemy go trochę przerabiali - wewnątrz. projektanta nie mamy, ale to co piszesz o cenach przeraża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 25.08.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Szukaj dalej - polecam popytać wśród znajomych. Ja mam tańszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 26.08.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 AśkaK - szukajcie dalej projektanta - uda sie wam. My mamy tańszego. Znaleźliśmy go z polecenia i wg wyliczenia ze biorą za metr 70 - 100 zł (ja słyszałam nawet o 200 zł za m2 pokoju i 70 za korytarze) powinniśmy wg niższej stawki za nasz dom zapłacić jakieś 10 tyś a płace nawet nie polowe z tej kwoty. Popytaj znajomych którzy się budowali - albo na grupie w swojej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 27.08.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Szukamy, szukamy! Już są pierwsze efekty - cena 50 zł/m czyli już lepiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 27.08.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 się pochwalę - mam wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 27.08.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 a w ogóle dobry wieczór koszmarne ceny podajecie ja miałam znacznie taniej ale inaczej do tego podeszłam nieco mam niemal indywidulany za cenę gotowca nie żebym się chwaliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angorek 28.08.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 A słuchajcie, czytałam ostatnio, że architekt adaptujący projekt jest odpowiedzialny za dalszy ciąg procesu papierologii aż do uzyskaniia pozwolenia na bud. Wydaje mi się, że to zależy od ustalenia z architektem, bo wtedy właśnie cena może być wyższa. A jak Wy rozwiązujecie ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 28.08.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Dowiem sie jutro Na razie jest to u mnie problem nierozwiązany jeszcze. Do wu - ja mam projekt gotowy - z tym że w środku jest indywidualny - z oryginału na swoim miejscu w ogóle nie zmieniona pozostała tylko sypialnia i garderoba. Z zewnątrz pozostał taki jak oryginał. Z tym że projektantka za ta stosunkowo nieduża kasę jest z nami do końca budowy. Jej rola nie ograniczyła sie tylko do zmian - będzie robić również wnętrza domu. Pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ga7 24.09.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 I ja planuję się budować wiosną (ale raczej bliżej czerwca niż marca) - następna "baba budowniczy" na forum Nasz domek jest malutki - 72m, trzy pokoje. Póki co ma być domem weekendowym, a za jakieś 30 lat, kiedy będziemy już na emeryturze - domem całorocznym. A wyglądać ma tak: http://www.ciepledomy.pl/project.xml?id=62821&keys=1&offset=2&backcmd=Collection Bardzo prościutki, bo budować będziemy sami, "tymi ręcami" Ja chyba akurat mniej, raczej mój szanowny małżonek z ojcem budowlańcem. Działkę pod Płońskiem mamy od 5 lat, do tej pory zarastała chwastami, ale mamy już wodę "miejską" i umowę na prąd. A jak się uda, to za trzy tygodnie będzie ogrodzenie, oczywiście robione "tymi ręcami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 24.09.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 ja się muszę wypisać, rozpoczęliśmy budowę. Panowie układają bloczki fundamentowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 24.09.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 ja się muszę wypisać, rozpoczęliśmy budowę. Panowie układają bloczki fundamentowe Fju, fju! To gratulacje! Pochwalę się jako i inni czynią - mamy projekt, a adaptacja i wszystkie zmiany w projekcie będą kosztować łącznie 3400. Jak dla mnie dużo, ale nie mamy już czasu szukać taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 24.09.2008 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 No no wreszcie coś drgnęło na tym forum Witaj wśród męczenników ga7. Pozdrawiam fajny domek na dwójkę spoko wystarczy. Do Askak . Czy to ty na tym zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 25.09.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Fajnie że się odzywacie, rozrasta nam się grupka! Stasiek&Gośka - tak, ja , fotka zrobiona na imprezce sylwestrowej, jak się lepiej przyjżeć to widać narysowany wąsik,normalnie tak nie wyglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 26.09.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Witajcie!!! My jesteśmy z Poznania. A budować będziemy w Mrowinie (koło Rokietnicy, a Rokietnica koło Poznania). Co mamy? Działkę, warunki zabudowy, projekt: DOM CIEPŁY P180A z biura Lipińskich (bez adaptacji na razie), warunki przyłączenia wody i prądu. Mapka do celów projektowych w drodze ..... i .... wiele wiele pomysłów, no i zapału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 27.09.2008 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Fajnie że się odzywacie, rozrasta nam się grupka! Stasiek&Gośka - tak, ja , fotka zrobiona na imprezce sylwestrowej, jak się lepiej przyjżeć to widać narysowany wąsik,normalnie tak nie wyglądam Fajne zdjęcie ,ale inwestorka fajniejsza. Witam Poznań jesteśmy na tym samym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 29.09.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Witam Poznań jesteśmy na tym samym etapie. Oj nie, wy jesteście dalej macie DZIENNIK. A ja się ciągle czaję i jakoś nie mogę zmobilizować. Ciężko zacząć... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.09.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Guzmanka zmobilizuj się bo to fajne miec własny dziennik póki się dobrze budowa nie zacznie to wpisów mało ale za to emocje na bieżąco opisujesz ja założyłam po pozwoleniu a budowę ale teraz żałuję że nie wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts