Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajaca na wiosne 2009

Recommended Posts

Stasiek&Gośka, czy to ten Zlotokłos pod Tarczynem? :D

A i Żelechów nie jest mi obcy, oj i tam oglądało się działeczki! Piękne tereny! I jak szybko rozwija się cała infrastruktura! I domków nowych ile się buduje! :)

:-?

Tak jest może być pod Tarczynem ale ja raczej mówię pod Piasecznem . W obie strony podobna odległość.

Szukaliście w Złotym działki może?

Fajna ta Wasza chatka, a co do służby to się z tobą zgadzam.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no tak to wedle wszelkich znaków na niebie i ziemi mnie już tylko drzewa w przyszłym roku brakować będzie :wink:

No widzisz! :lol:

Stasiek&Gośka :) , fakt - ta sama odległość do Pisaeczna i do Tarczyna. W Złotokłosie akurat nie byliśmy, ale okolicę wszerz i wzdłuż zjeździliśmy. :D

Angorek, "Dom przy gościńcu" też jest świetny, zastanawiałam się nad tym projektem ale my rezygnujemy chyba z garażu, więc musielibyśmy projekt zmodyfikować a to już nie to samo. A kupiście już projekt?

Hmm, szukamy pilnie projektanta do adaptacji projektu - niedrogiego projektanta... Włos się na głowie jeży jak patrzę na ceny 100-70zł/m2 pow.domu za przerobienie dwóch ścianek! :o

AśkaK - szukajcie dalej projektanta - uda sie wam. My mamy tańszego. Znaleźliśmy go z polecenia i wg wyliczenia ze biorą za metr 70 - 100 zł (ja słyszałam nawet o 200 zł za m2 pokoju i 70 za korytarze) powinniśmy wg niższej stawki za nasz dom zapłacić jakieś 10 tyś a płace nawet nie polowe z tej kwoty.

Popytaj znajomych którzy się budowali - albo na grupie w swojej okolicy.

A słuchajcie,

czytałam ostatnio, że architekt adaptujący projekt jest odpowiedzialny za dalszy ciąg procesu papierologii aż do uzyskaniia pozwolenia na bud. Wydaje mi się, że to zależy od ustalenia z architektem, bo wtedy właśnie cena może być wyższa. A jak Wy rozwiązujecie ten problem?

Dowiem sie jutro :)

Na razie jest to u mnie problem nierozwiązany jeszcze.

Do wu - ja mam projekt gotowy - z tym że w środku jest indywidualny - z oryginału na swoim miejscu w ogóle nie zmieniona pozostała tylko sypialnia i garderoba. Z zewnątrz pozostał taki jak oryginał. Z tym że projektantka za ta stosunkowo nieduża kasę jest z nami do końca budowy. Jej rola nie ograniczyła sie tylko do zmian - będzie robić również wnętrza domu.

Pozdrawiam budujących :)

• 4 weeks później...

I ja planuję się budować wiosną (ale raczej bliżej czerwca niż marca) - następna "baba budowniczy" na forum :D

Nasz domek jest malutki - 72m, trzy pokoje. Póki co ma być domem weekendowym, a za jakieś 30 lat, kiedy będziemy już na emeryturze - domem całorocznym.

A wyglądać ma tak: http://www.ciepledomy.pl/project.xml?id=62821&keys=1&offset=2&backcmd=Collection

Bardzo prościutki, bo budować będziemy sami, "tymi ręcami" ;) Ja chyba akurat mniej, raczej mój szanowny małżonek z ojcem budowlańcem.

Działkę pod Płońskiem mamy od 5 lat, do tej pory zarastała chwastami, ale mamy już wodę "miejską" i umowę na prąd. A jak się uda, to za trzy tygodnie będzie ogrodzenie, oczywiście robione "tymi ręcami" :D

ja się muszę wypisać, rozpoczęliśmy budowę. Panowie układają bloczki fundamentowe

Fju, fju! To gratulacje! :D

Pochwalę się jako i inni czynią :lol: - mamy projekt, a adaptacja i wszystkie zmiany w projekcie będą kosztować łącznie 3400. Jak dla mnie dużo, ale nie mamy już czasu szukać taniej. :roll:

Witajcie!!!

My jesteśmy z Poznania. A budować będziemy w Mrowinie (koło Rokietnicy, a Rokietnica koło Poznania).

Co mamy? :roll:

Działkę, warunki zabudowy, projekt: DOM CIEPŁY P180A z biura Lipińskich (bez adaptacji na razie), warunki przyłączenia wody i prądu. Mapka do celów projektowych w drodze ..... i .... wiele wiele pomysłów, no i zapału. :oops: :oops: :oops:

Fajnie że się odzywacie, rozrasta nam się grupka! :D

Stasiek&Gośka - tak, ja :lol: , fotka zrobiona na imprezce sylwestrowej, jak się lepiej przyjżeć to widać narysowany wąsik,normalnie tak nie wyglądam :lol: :wink:

Fajne zdjęcie ,ale inwestorka fajniejsza.

Witam Poznań jesteśmy na tym samym etapie.