urszulak 16.04.2009 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Szczukot,azalka-spójrzcie na p.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 16.04.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Urszulak a po ile te 2 szt. drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 13.05.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Witam,trochę z opóźnieniem postaram się opisać co działo się w końcówce kwietnia na budowie. Kontynuowaliśmy murowanie ścian, otworów okiennych i drzwiowych (nadproża) i ścian działowych parteru. Wszystko szło w kierunku przygotowania pod założenie stropu.Tu mała zmiana w stosunku do projektu - zdecydowałem sie na strop Teriva w miejsce filgrana. Raz, że musiałbym ściągać ten strop aż ze Słupska, płacić koszty transportu gabarytowego i najmować dźwig na budowie. Teriva jest dostępna na miejscu , położy ją moja ekipa w ramach ceny no i wyszło taniej.Wylaliśmy też podest spocznika, filary i łuki przed wejściem do domu. Po długim weekendzie przyjechał też komin systemowy i już go postawiliśmy - nawet nie jest specjalnie duży. To dobrze bo będziemy budować kominek minimalistyczny i nie zależy mi na przytłoczeniu salonu kominem. Dzisiaj w południe przyjechał transport ze stropem i ekipa przystępuje do jego ułożenia. Mam też dobry namiar na studniarza - jak ktoś jest zainteresowany to prosze o wiadomość na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 01.06.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Trochę tytułem żartu ale fakt - po podstęplowaniu stropu trochę się ściemniło Zgodnie z planem, w ostatni dzień maja zalewaliśmy położony wcześniej strop Teriva. Bloczki i belki wykonane perfekcyjnie w MARSBUD-zie pasują jak ulał do naszego Tymianka. Ekipa murarska, jak zwykle, szybko i sprawnie ułożyła wszystko zgodnie ze sztuką i możemy już oglądać sufit lub podłogę piętra - zależy od punktu spojrzenia. Trochę się obawialiśmy pogody bo piątek i sobota (29 i 30 maja) zapowiadał się deszczowo ale udało się i 9 m3 betonu pokryło całe 150 m2 powierzchni stropu. Założone też zostały kotwy do więźby dachowej w niektórych miejscach i czekamy aż wszystko dobrze zwiąże. Teraz zostanie tylko postawić ściany kolankowe i mury poddasza - potem już więźba, dachówka i będziemy świętować stan surowy otwarty. Jak na razie prace na budowie idą zgodnie za planem i listopadowy termin zamieszkania wydaje się być aktualny. Trzymajcie kciuki! Relacja fotograficzna w galerii na blogu. Zapraszam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 01.06.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Gdzie jest jakikolwiek wybor zaprawy do klinkieru ? W casto az caly jeden typ jest. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 23.06.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Gdzie jest jakikolwiek wybor zaprawy do klinkieru ? W casto az caly jeden typ jest. Fantom Odpowiedz dla siebie i potomnych Kupilem Sopro w Bokaro na Heyki Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuchsler 11.08.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Mam do sprzedania ok 230 szt. dachówki Roben miedziany +, cena 2 zł za szt. do odbioru własnego w Załomiu gm. Goleniów. Zainteresowanych proszę o odpowiedź na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuciar 26.09.2009 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Podobnie ....znajomy ma do sprzedania :- wełnę mineralną.Cześć w rolkach, część w prostokątach. Rolek bodaj 16 szt, prostokątów 34 szt. Warta w sklepie ok 1750 zł, oddam za 1000 zł. Mam też duzą płytę gipsową, stelaże do ścianek działowych, drzwi łazienkowe.Zainteresowani prosze o odpowiedz na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 06.11.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 witam, Trochę milczałem ale roboty mam w bród, praca dyplomowa i jeszcze budowa, to się trochę deaktywowałem. Jutro wrzucę trochę zdjęć na bloga. Co do postępów na budowie: - dach piękny gotowy - instalacje (woda, kanaliza, biały montaż, grzanie, wentylacja, odkurzacz) gotowe, - posadzki wylane, - u mnie z uwagi na ogrzewanie podłogowe trochę nietypowo to poszło, bo musiałem zalać przewody na obu kondygnacjach. Teraz jeszcze 10 dni na podsuszenie posadzek i będzie można stawiać rusztowanie do tynkowania. Przyszły już pierwsze kafle do łazienki na parterze i rozglądamy się za resztą kafli i podłogami. Schody udało się zamówić za naprawdę dobrą cenę - mam z sapeli taniej niż u niektórych z sosny bejcowane. I do tego piękne balustrady w cenie. Kominek sobie na razie odpuszczam - zacznę wiosną - budżet nie wytrzyma, ale swój typ już mamy - skromny, minimalistyczny narożny , z delikatnym wykończeniem/obramowaniem marmurowym - reszta w płycie GK. Ogrzewanie podłogowe będzie gotowe do wygrzewania za 20 dni. Rekuperacją też włączymy na maksa. W sumie to nie spieszy się nam bardzo ale cały czas celujemy w końcówkę grudnia, może nie jeszcze na stałe ale już meble będziemy wnosić i kartony przeprowadzkowe ( a mamy ich 100) powoli rozpakowywać. I to będzie najbardziej oczekiwany moment - na razie żyjemy na kartonach i zestawie ratunkowym ciuchów. Ale jakoś dajemy radę. Zapraszam od jutra na bloga - będą nowe zdjęcia. pozdrawiam, hiromi PS gdyby ktoś ze znajomych poszukiwał ciekawie położonych działek budowlanych w Białuniu o pow. 1505 m.kw., z warunkami zabudowy i dobrą ceną - zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 10.12.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Sprzedam dom według projektu Dandys (kilka przeróbek na wzór Tyberiusza i Dandysa1) w malowniczej miejscowości Kliniska Wielkie pod Szczecinem. Oferta godna uwagi, gdyż chcę sprzedać dom budowany dla siebie, dopracowany, dopieszczony. Nie buduj sam, nie czekaj dwa lata na moment kiedy wniesiesz meble. Wprowadź się za 3 miesiące a czas zamiast na budowę poświęć przyjemnościom i rodzinie. Cena bardzo atrakcyjna. Szczegóły znajdziesz na stronie http://kliniska.info.pl/ http://lh6.ggpht.com/_rO4TfoxBKEs/SvRZKtPPWrI/AAAAAAAACgw/Z88uiuRPAvg/s720/276.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.ryk 22.01.2010 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Kurcze, szkoda... że ten dom nie stoi w moich okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 22.01.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Zawsze możesz się przeprowadzić Okolice Szczecina są prześliczne, blisko morze, kilka dużych jezior, raj żeglarski i surfingowy. Wokół domu Puszcza Goleniowska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 31.03.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Sprzedam dom według projektu Dandys (kilka przeróbek na wzór Tyberiusza i Dandysa1) w malowniczej miejscowości Kliniska Wielkie pod Szczecinem. Oferta godna uwagi, gdyż chcę sprzedać dom budowany dla siebie, dopracowany, dopieszczony. Nie buduj sam, nie czekaj dwa lata na moment kiedy wniesiesz meble. Wprowadź się za 3 miesiące a czas zamiast na budowę poświęć przyjemnościom i rodzinie. Cena bardzo atrakcyjna. Szczegóły znajdziesz na stronie http://kliniska.info.pl/ Na pewno dopieszczony ? Patrzac na budowe balkonu, wydaje mi sie, ze jest tam maly mostek termiczny Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 31.03.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Masz rację ... wydaje Ci się Jakbyś się lepiej przyjrzał to byś dojrzał, że balkon jest obłożony styropianem z każdej możliwej strony, od dołu, od góry i po bokach. Na styropianie jest położona wylewka a pomiędzy nią a posadzką w domu jest 5cm styropianu uszczelnionego pianką. I że niby gdzie ten mostek ma się tworzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 31.03.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Aaaa faktycznie. Ogladanlem zdjecia z budowy. Po samym glownym zdjeciu nie bylo tego wida, ale ile tego styro jest pod balkonem ? Bo tak na oko to z 2 cm ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarook 31.01.2011 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Matko z córką ... zrobili mnie tu moderatorem. Wolność rządzi!! ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarook 07.02.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Oooo... Jaki tu spokój. Bardzo dobrze, znaczy się moderek pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts