Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Recommended Posts

Witam Wszystkich!

Też trafiłam tutaj po pobycie w "starej" ( :wink: ) grupie szczecińskiej. Budujemy w Dobrej przy szeregowcach. Widzę, że trochę nas tu już jest. To fajnie.

Jesteśmy w trakcie akceptacji projektu przez architekta (kompleksowo-do złożenia dok. o pozwolenie) mamy wstępnie podany koszt budowy i ekipę na czerwiec. Mam nadzieję, że się wyrobimy...

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Wszystkich!

Też trafiłam tutaj po pobycie w "starej" ( :wink: ) grupie szczecińskiej. Budujemy w Dobrej przy szeregowcach. Widzę, że trochę nas tu już jest. To fajnie.

Jesteśmy w trakcie akceptacji projektu przez architekta (kompleksowo-do złożenia dok. o pozwolenie) mamy wstępnie podany koszt budowy i ekipę na czerwiec. Mam nadzieję, że się wyrobimy...

Witam przyszłych sąsiadów z "pola przy szeregowcach". Kilku już nas tu na grupie jest.

p. s. przydałaby sie jakaś fajna nazwa tego naszego pola :)

Witam Wszystkich!

Witam przyszłych sąsiadów z "pola przy szeregowcach". Kilku już nas tu na grupie jest.

p. s. przydałaby sie jakaś fajna nazwa tego naszego pola :)

Rany! W niedzielę tak wcześnie wstajecie! Szacuneczek :D :D

A co do nazwy... może "Kraina Szczęśliwości" przynajmniej póki co :D :lol: :lol:

Witamy. Nasze palny oscylują na połowę roku jeśli idzie o rozpoczęcie budowy. Projekt WZ jest, zasadniczo projekt domku nabyty. Przed nami adaptacja projektu i mapki do celów projektowych. I tu duży ukłon do Wszystkich, którzy już przeszli ten etap. Szukamy architekta i geodety godnych polecenia z uwagi na cenę i solidność.

Tak poza tym budujemy w Dołujach.

Mogę polecić Ci i architekta i geotechnika. Wrzucę na priw

• 2 weeks później...

To i ja sie przywitam. Jak tylko kupię działkę (mam nadzieję że już za miesiąc dopełnię formalności) to chcę budować domek z projektu Dandys w Kliniskach http://www.extradom.pl/projekt-domu-DANDYS-ID-3690.html

http://www.extradom.pl/grafiki/3995/big695.jpg

Ciągle zastanawiam się nad wyborem materiału na budowę, rozważałem nawet dom szkieletowy ale najbardziej chyba mnie trapi ogrzewanie. Czytałem wiele ostatnio o elektrycznym, a że zamierzam dom wyposażyć w rekuperator, GWC i dobrze ocieplić to może to ma sens. Pochwalcie się czym będziecie "palić w piecu" ;-)

To i ja sie przywitam. Jak tylko kupię działkę (mam nadzieję że już za miesiąc dopełnię formalności) to chcę budować domek z projektu Dandys w Kliniskach http://www.extradom.pl/projekt-domu-DANDYS-ID-3690.html

http://www.extradom.pl/grafiki/3995/big695.jpg

Ciągle zastanawiam się nad wyborem materiału na budowę, rozważałem nawet dom szkieletowy ale najbardziej chyba mnie trapi ogrzewanie. Czytałem wiele ostatnio o elektrycznym, a że zamierzam dom wyposażyć w rekuperator, GWC i dobrze ocieplić to może to ma sens. Pochwalcie się czym będziecie "palić w piecu" ;-)

W Kliniskach!? Witam przyszłego sąsiada! :-)

W Kliniskach!? Witam przyszłego sąsiada! :-)

Sąsiada to jeszcze mocno powiedziane. Dopóki nie uruchomię kredytu na dom to jeszcze nie stawiam kropki nad "i" ;D. Ale mam nadzieję, że moje marzenie się ziści. 16 lat mieszkałem na Pogodnie i jeszcze nie oswoiłem się z myślą tej zmiany ale powoli powoli. W końcu bliżej nad morze! A przy okazji będę szukał mieszkania albo do wynajęcia w Kliniskach na czas budowy - chcę codziennie monitorować prace. Jakbyś sąsiedzie coś słyszał to daj znać ;-)

A przy okazji szukam dobrego architekta do adaptacji projektu. Zależy mi na osobie, która zna nowe technologie. Chcę dom z GWC, rekuperacją może legalett i inne wynalazki

Ale działkę to już chyba masz? (w którym miejscu jesli to nie sekret?) :-)

Jeśli chcesz to mogę Ci podać namiar na naszego architekta z Goleniowa ale nie jesteśmy z niego zbyt zadowoleni i szczerze wątpię by był on świadomy nowych technologii.

PS. Ja w Kliniska to też "siła napływowa" więc nie masz żadnych wieści ad. mieszkanie do wynajęcia.

Ale działkę to już chyba masz? (w którym miejscu jesli to nie sekret?) :-)

Mam i nie mam ;-) Dałem zaliczkę i składam po świętach wniosek o kredyt. Mam w "centrum" niedaleko piekarni. Niestety wejście od południa, czyli salon od północy (takie warunki zabudowy a salon chce mieć od ogrodu) ;-( ale moja kobieta przekonuje mnie, że tak lepiej bo latem będziemy sobie spokojnie na tarasie siedzieć i słońce nas nie będzie przypiekać. Boje się tylko co z zimą. Może być ciemno jak .... No i okna w salonie będę miał duże (zmieniam projekt) więc to wbrew idei "domu pasywnego"

A co do architekta to po takiej reklamie dziękuje ;-)

Znacie jakichś godnych polecenia architektów i geodetów z okolic Szczecina a szczególnie z Goleniowa, Stargardu, Klinisk? Tylko nie ze Szczecina bo tutaj jest koszmarnie drogo. Za przeprojektowanie domu, projekty wod-kan, gaz, elektr. tylko na działce (bez domu) chcą 5000 netto. Kolega w Poznaniu dał za to samo + załatwianie przez biuro wszystkich spraw urzędowych 3000 netto a w Bydgoszczy takie usługi są po 1500 - 2000. Proszę o jakieś opinie, stawki i ewentualnie telefony lub maile. Pozdrawiam wszystkich budujących w Załomiu :lol:

madaszka ale gdzie ty sie budujesz? w dobrej? i czy u ciebie rembud buduje?

bo firma jest b. sprawna, w srode mielismy koparke i geodete, w czwartek robili zbrojenie a w piatej juz wylana lawa, w tyg beda ustawiac bloczki, od 1 marca robia sciany, szybko idzie ale zgodnie z zachowaniem norm budowlanych:)

My na Konwaliowej. Nam buduje dom firma, która buduje domy w Niemczech i od jakiegos czasu jest na Polskim rynku. Budują dom do stanu developerskiego.

Witam sasiadow :)

My budujemy sie od sierpnia zeszlego roku na Kameliowej niedaleko drogi asfaltowej, jestesmy teraz na etapie tynkow wew i juz nie moge sie doczekac konca :)

bo firma jest b. sprawna, w srode mielismy koparke i geodete, w czwartek robili zbrojenie a w piatej juz wylana lawa, w tyg beda ustawiac bloczki, od 1 marca robia sciany, szybko idzie ale zgodnie z zachowaniem norm budowlanych:)

My na Konwaliowej. Nam buduje dom firma, która buduje domy w Niemczech i od jakiegos czasu jest na Polskim rynku. Budują dom do stanu developerskiego.

My budujemy sie od sierpnia zeszlego roku na Kameliowej niedaleko drogi asfaltowej, jestesmy teraz na etapie tynkow wew i juz nie moge sie doczekac konca :)

Witamy kolejnego sasiada :)

Witam:) My jesteśmy na etapie wykopanych dolow pod fundamenty. Niestety stoi woda...

Witam:) My jesteśmy na etapie wykopanych dolow pod fundamenty. Niestety stoi woda...

Taki urok tego terenu. U mnie tez woda wlazla do fundamentow, jakies kilka centymetrow i podmyla wykop znacznie go poszerzajac. Wylalismy chudy beto n do poziomu wody i problem znikl. Ale teraz jest znacznie wyzszy poziom wod .

Witam

Zaczalem czytac grupe "Szczecin" ale wymieklem. Za duzo tam postow do przetrawienia. Chyba zaczne wiec tutaj.

Chcemy kolo czerwca ruszyc z budowa. Aktualnie ostatnie poprawki do projektu.

Domek Lukrecja z Atrium

Miejsce : Zielona Gorka w Dobrej.

No i na poczatek: nie ma ktos do odsprzedania 150m plotu na budowe wraz z palami ? W koncu jak ktos zaczynal w 2007 to ....

Fantom