szczukot 21.08.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Witam Poszukuje blaszaka/kontenera/garazu itp aby postawic na budowie do trzymania narzedzi/materialow. Ma ktos juz na zbyciu ? Fantom Szczecin/Dobra Sam jakis czas szukałem - w koncu zdecydowalem się na nowy z : http://www.blaszaki.com. Ceny konkurencyjne dla tych na allegro. Niestety na używkę z naszej okolicy nie trafiłem. I za ile wyszlo ? W Szczecinie znalazlem nowe za 1600 zl. Uzywki z przewiezieniem i montazem (takie jak z Zawadzkiego) po jakies 800 zl. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rychob 26.08.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Właśnie kończę stan surowy w Rurzycy pod Goleniowem. Jeżeli ktoś potrzebuję solidnej i pewnej i przystępnej cenowo ekipy, to służę namiarami i ewentualnym obejrzeniem budowy. ewentualne zapytania proszę kierować na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 29.08.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Witam Poszukuje blaszaka/kontenera/garazu itp aby postawic na budowie do trzymania narzedzi/materialow. Ma ktos juz na zbyciu ? Fantom Szczecin/Dobra Sam jakis czas szukałem - w koncu zdecydowalem się na nowy z : http://www.blaszaki.com. Ceny konkurencyjne dla tych na allegro. Niestety na używkę z naszej okolicy nie trafiłem. I za ile wyszlo ? W Szczecinie znalazlem nowe za 1600 zl. Uzywki z przewiezieniem i montazem (takie jak z Zawadzkiego) po jakies 800 zl. Z transportem i montażem taka sama cena jak powyżej. A skąd te używki - mozna prosić o jakiś namiar na priv. Fantom Na Zawadzkiego na garazach mozna spisac z 4 numery do gosci skupujacych i od nich odkupic z dowozem. Ja przez przypadek akurat tam przejezdzalem i jedni pakowali na lawete. Wiec od razu zagadalem i pol godziny pozniej mialem ten garaz u siebie na dzialce Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 29.08.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Pytanie od zaczynajacego budowe o trzy pierwsze skladniki.Dacie jakies namiary na osoby/firmy (i ceny jakie zaplaciliscie) za :- podlaczenie wody (1 m od granicy dzialki)- podlaczenie pradu (1 m od granicy dzialki)- zdjecie humusu (ile za h pracy i na ile to m2 wystarcza) FantomSzczecin/Dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MTBTREK 29.08.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Pytanie od zaczynajacego budowe o trzy pierwsze skladniki. Dacie jakies namiary na osoby/firmy (i ceny jakie zaplaciliscie) za : - podlaczenie wody (1 m od granicy dzialki) - podlaczenie pradu (1 m od granicy dzialki) - zdjecie humusu (ile za h pracy i na ile to m2 wystarcza) Fantom Szczecin/Dobra Za podłączenie wody w maju 2007 przez Zachodniopomorskie Wodociągi: ok. 5 m + studnia z dwoma licznikami i wszystkimi papierami do odbioru włącznie - 4250,68 brutto. Robiłem teraz przyłącze elektryczne - od skrzynki elektrycznej na granicy dzialki około 20 m kabla docelowo już zakopanego ( z zapasem do domu ) + skrzynka budowlana z oddzielnym zabezpieczeniem na altanę + 70 m zęwnetrznego kabla do podłączenia altany + wszytskie dokumenty az do odbioru włącznie - 5500 zł Humus przede mną. Za koparkę do szamba - bardzo awaryjnie ściagąna ( w jeden dzień ) zapłaciłem 100 zł za godzinę. Wiem, że można taniej, ale byłem postawiony przez niedoszłego wykonawce w sytuacji podbramkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 29.08.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Pytanie od zaczynajacego budowe o trzy pierwsze skladniki. Dacie jakies namiary na osoby/firmy (i ceny jakie zaplaciliscie) za : - podlaczenie wody (1 m od granicy dzialki) - podlaczenie pradu (1 m od granicy dzialki) - zdjecie humusu (ile za h pracy i na ile to m2 wystarcza) Fantom Szczecin/Dobra Humus przede mną. Za koparkę do szamba - bardzo awaryjnie ściagąna ( w jeden dzień ) zapłaciłem 100 zł za godzinę. Wiem, że można taniej, ale byłem postawiony przez niedoszłego wykonawce w sytuacji podbramkowej. No ja na razie najtaniej po 110 zl znalazlem Skad byla ta koparka ? Brali tez dodatkowo za dojazd czy w godziny wliczane ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguś1982 30.08.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 a ja za koparkę płaciłam 70 zł ale to nie w waszej okolicy blisko gryfina jak ktos wie gdzie to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MTBTREK 01.09.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 a ja za koparkę płaciłam 70 zł ale to nie w waszej okolicy blisko gryfina jak ktos wie gdzie to jest W Gryfinie mieszka moja ciocia i od czasu do czasu bywam. Bardzo fajne miasteczko, mili ludzie i gdyby nie ten fatalny dojazd do Szczecina - chętnie tam bym zamieszkał. No i ceny zupełnie inne niż w Szczecinie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 01.09.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Moj koparkowy bierze 90 za godzine plus oczywiscie za dojazd. Do mnie dojazd w kazda strone pol godzinki wiec wyszlo 90 extra. Pan sie nie obijal . Pracowal szybko i sprawnie. W jeden dzien nakopal rowow na 600m (2m glebokie) pod pompe ciepla. Potem to ladnie zakopal i wyrownal teren. jak ktos potrzebuje podam namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MTBTREK 02.09.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Moj koparkowy bierze 90 za godzine plus oczywiscie za dojazd. Do mnie dojazd w kazda strone pol godzinki wiec wyszlo 90 extra. Pan sie nie obijal . Pracowal szybko i sprawnie. W jeden dzien nakopal rowow na 600m (2m glebokie) pod pompe ciepla. Potem to ladnie zakopal i wyrownal teren. jak ktos potrzebuje podam namiary na priv. Dobry koparkowy na wagę złota. Bardzo poproszę o namiary. Nieraz trzeba na "gwałtu rety " i wtedy każdy numer na wagę złota. Wąwelnica to rzut beretem ode mnie, więc i koparkowemu będzie w miarę blisko. Kiedyś często biegałem i jeżdzilem rowerem ta drogą do Bezrzecza, chociaż Burki bardzo to utrudniały, ale od kiedy zrobili Wam porządna drogę, ludziska zaczeli tam jeździć jak wariaci, ruch znacznie sie zwiększyl i to już nie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarook 03.09.2008 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Witam serdecznie forumowiczów. Mam pytanko, więc pytam. Czy ktoś z Was Szanowni Forumowicze korzysta z pompy ciepła? Czy ktoś mógłby mi doradzić: gdzie pytać, o co pytać z czym to się je itd, itp. Z góry dziękuję za "mądre" odpowiedzi i serdecznie wszystkich pozdrawiam. Tak nawiasem mówiąc to geolog powiedział, że działka jest GIT, jeśli chodzi o grunt ale na WZ dalej czekam bo Starostwo w Policach czegoś nie zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 04.09.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Witam Grupę dopisuję sie do Was, bo zaczynam przygodę z budową wlasnego domu. Będzie to "Dom w Tymianku 2' z pracowni ARCHON i będzie powstawał w Białuniu koło Goleniowa. Plan jest taki, że zaczynamy w październiku i ciągniemy do surowego otwartego - z nadzieją na pogodę - do połowy grudnia. Potem przerwa na wysychanie, osiadanie, utwardzanie, zageszczanie, oddychanie itp., itd aż do pierwszego wiosennego słonka. Wówczas startujemy z zamykaniem stanu otwartego ,wykończeniówką aż pod klucz. Cel ustawiony jest na 25 sierpnia 2009 - wprowadzka. Wraz z postępem prac będę informował na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 08.09.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Czy ktoś z Was Szanowni Forumowicze korzysta z pompy ciepła? Czy ktoś mógłby mi doradzić: gdzie pytać, o co pytać z czym to się je itd, itp. I ja dołączam do pytania powyżej. To jak to jest z tymi pompami ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MTBTREK 09.09.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Czy ktoś z Was Szanowni Forumowicze korzysta z pompy ciepła? Czy ktoś mógłby mi doradzić: gdzie pytać, o co pytać z czym to się je itd, itp. I ja dołączam do pytania powyżej. To jak to jest z tymi pompami ciepła? Polecam: http://forum.muratordom.pl/pompa-ciepla-spostrzezenia-uwagi,t66186.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarook 09.09.2008 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 MTBTREK serdeczne dzięki za wskazanie linku. Chciałbym uzyskać coś konkretnego od mieszkańców Szczecina i okolic a nie całego kraju i jeszcze wywody o napięciu i czegoś tam jeszcze. Suche fakty mi są potrzebne. Niestety nie mam czasu na przeglądanie całych 82 stron bo po kilku już mi się mózg lasuje. Chodzi o poleconą firmę w naszym mieście i jaki sprzęt wybrać no i czy te zabawki dają radę.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.09.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witam Ktos pamieta co trzeba zrobic aby otrzymac pozwolenie na wlaczenie do sieci wodociagowej ? Mam warunki + projekt podlaczenia + pozwolenie na budowe. Podobno z tymi dwoma rzeczami musze gdzies pojechac (gdzie ? podlaczam w Dobrej) i od reki wydadza mi pozwolenie na podlaczenie do wodociagow ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 12.09.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Jesli ktos jest mysli o uzywaniu deszczowki np do podlewania ogrodu, to mam do oddania za symboliczna kwote 6 zbiornikow po 750 litrow kazdy Zbiorniki po oleju opalowym, trzeba je wyplukac i mozna uzywac Odbior wlasny Pytanie niezalezne : gdzie sei budujesz, ze masz taki projekcik ? Ze nie bylo wymagan co do kata dachu ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 12.09.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Witam Ktos pamieta co trzeba zrobic aby otrzymac pozwolenie na wlaczenie do sieci wodociagowej ? Mam warunki + projekt podlaczenia + pozwolenie na budowe. Podobno z tymi dwoma rzeczami musze gdzies pojechac (gdzie ? podlaczam w Dobrej) i od reki wydadza mi pozwolenie na podlaczenie do wodociagow ? Fantom Jedziesz z papierami do Wodociągów do Goleniowa, składasz papiery, płacisz chyba 84 zł i czekasz na odpowiedź. Gdy przyjdzie, to wszystko będzie tam napisane co i jak robić dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 13.09.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Witam Ktos pamieta co trzeba zrobic aby otrzymac pozwolenie na wlaczenie do sieci wodociagowej ? Mam warunki + projekt podlaczenia + pozwolenie na budowe. Podobno z tymi dwoma rzeczami musze gdzies pojechac (gdzie ? podlaczam w Dobrej) i od reki wydadza mi pozwolenie na podlaczenie do wodociagow ? Fantom Jedziesz z papierami do Wodociągów do Goleniowa, składasz papiery, płacisz chyba 84 zł i czekasz na odpowiedź. Gdy przyjdzie, to wszystko będzie tam napisane co i jak robić dalej Ale ja taki papier juz mam. Tweraz podobno potzrebuje jeszcze kolejengo: "Zgody na wlaczenia na tych warunkach co juz mam" Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 13.09.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Witam Ktos pamieta co trzeba zrobic aby otrzymac pozwolenie na wlaczenie do sieci wodociagowej ? Mam warunki + projekt podlaczenia + pozwolenie na budowe. Podobno z tymi dwoma rzeczami musze gdzies pojechac (gdzie ? podlaczam w Dobrej) i od reki wydadza mi pozwolenie na podlaczenie do wodociagow ? Fantom Jedziesz z papierami do Wodociągów do Goleniowa, składasz papiery, płacisz chyba 84 zł i czekasz na odpowiedź. Gdy przyjdzie, to wszystko będzie tam napisane co i jak robić dalej Ale ja taki papier juz mam. Tweraz podobno potzrebuje jeszcze kolejengo: "Zgody na wlaczenia na tych warunkach co juz mam" Fantom Taką zgodę wydaje Urząd Gminy w Dobrej. Piszesz podanko i czekasz ok. 7 dni. Jak masz taką zgodę składasz papiery do Wodociągów. Najpierw zrobią ci wycenę. Jesli skorzystasz z ich usług to z nią nie płacisz, jesli nie to wycena kosztuje 180zł. Nam robił fachowiec nie z wodociągów. Wyszło ok. 2tys mniej. Pozałatwaił wszystko, byliśmy tylko na odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts