hubertsain 10.09.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Czy ktoś wie, gdzie w okolicy można kupić zmielony granit do posypania na geowłókninę w ogrodzie zamiast kory?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster79 11.09.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 czy mozecie polecic jakiegos dobrego (rzetelnego) stolarza - chodzi o schody??? pomozecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 11.09.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Eurydyka: no to gratulacje i oby Wam się darzyło w nowych kątach My już też będziemy powoli udawać się w niskie progi starostwa i nadzoru z pokłonami o odebranie budowy Dziś odbieramy od kierbuda zamknięty dzienniczek. Wszelkie protokoły odbioru już mamy, certyfikat energetyczny jest, inwentarka jest... Ile czasu trwała procedura odbioru? Jakieś koszta dodatkowe są? Jakich papierów wymagali w nadzorze, a jakich w starostwie? Gratuluję Wam (zarówno Martinezio jak i Eurydyce) i życzę, aby Wam się dobrze mieszkało w nowiutkich domkach Chciałabym być już na tym etapie co Wy, jednak u mnie inwestycja rozłożona w czasie chociaż też bardzo cieszy... Alabaster79 o schodach drewnianych - wydaje mi się- ktoś pisał tu na forum wcześniej i chyba podawał jakieś namiary... Ja niestety Ci nie pomogę, bo jeszcze nie jestem na tym etapie i nie szukałam... Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 11.09.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 czy mozecie polecic jakiegos dobrego (rzetelnego) stolarza - chodzi o schody??? pomozecie? Kilka podstron wcześniej ktoś polecał fachowca z Teresina.. Przejrzyj dokładnie wstecz temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 11.09.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 czy mozecie polecic jakiegos dobrego (rzetelnego) stolarza - chodzi o schody??? pomozecie? chodzi o zrobienie schodów drewnianych czy pokrycie betonowych drewnem? jak napisano powyżej wystarczy cofnąć się parę stron wcześniej Teresin, ul. Szymanowska - reklamę widać z drogi. Tel. 604 271 740. Pan Szymański robił schody u mnie., robił u ninjacorps, ogólnie same pozytywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareba 11.09.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 U mnie też robił. Polecam . A my właśnie przymierzamy się do "papierologii". Na początek inwentaryzacja powykonawcza. Ile to u Was trwało i kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 11.09.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Na początek inwentaryzacja powykonawcza. Ile to u Was trwało i kosztowało? mapka inwentaryzacyjna kosztowała mnie 500 pln, a czekałem chyba z 1,5 miesiąca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster79 11.09.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 czy mozecie polecic jakiegos dobrego (rzetelnego) stolarza - chodzi o schody??? pomozecie? chodzi o zrobienie schodów drewnianych czy pokrycie betonowych drewnem? jak napisano powyżej wystarczy cofnąć się parę stron wcześniej Teresin, ul. Szymanowska - reklamę widać z drogi. Tel. 604 271 740. Pan Szymański robił schody u mnie., robił u ninjacorps, ogólnie same pozytywy Dzieki, ten post rzeczywiscie widzialem, ale myslalem ze moze sa na forum osoby, ktore podpowiedza inna alternatywe. ale skoro jest az tylu zadowolonych klientow p Szymanskiego to rowniez sie do niego wybiore. nie ma chyba strony internetowej, wiec nie widze jego dziel, ale mam nadzieje, ze poradzi sobie z gietymi poreczami (mamy polokragla wneke na schody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byku666 12.09.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Na początek inwentaryzacja powykonawcza. Ile to u Was trwało i kosztowało? mapka inwentaryzacyjna kosztowała mnie 500 pln, a czekałem chyba z 1,5 miesiąca... Dzieki Kuba za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurydyka 12.09.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Eurydyka: no to gratulacje i oby Wam się darzyło w nowych kątach My już też będziemy powoli udawać się w niskie progi starostwa i nadzoru z pokłonami o odebranie budowy Dziś odbieramy od kierbuda zamknięty dzienniczek. Wszelkie protokoły odbioru już mamy, certyfikat energetyczny jest, inwentarka jest... Ile czasu trwała procedura odbioru? Jakieś koszta dodatkowe są? Jakich papierów wymagali w nadzorze, a jakich w starostwie? wszystko zalatwialismy wylacznie w nadzorze, wczesniej wzielismy od nich tylko formularze ze spisem dokumentow nie bylo juz kosztow dodatkowych i wszystko trwalo jakies 3 tyg od zlozenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 12.09.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Dzieki Kuba za pomoc polecam się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareba 14.09.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Na początek inwentaryzacja powykonawcza. Ile to u Was trwało i kosztowało? mapka inwentaryzacyjna kosztowała mnie 500 pln, a czekałem chyba z 1,5 miesiąca... Dzieki Kuba za pomoc Hmm, pytanie moje, odpowiedź do mnie, a dziękuje ktoś inny . Też fajnie . Tak czy siak, dziękuję bardzo . Nam krzyknął 550 pln, ma być w ciągu 5 tygodni. Następne pytanie: świadectwo energetyczne. Ile trwa i ile kosztuje? Dom spory, ponad 200 m2, dwie rodziny... Widziałam namiary na panią od świadectw. Zadzwonię też i do niej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIOLEŃKA 14.09.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Poszukuję solidnej i terminowej firmy sprzedającej i montującej drzwi wewnętrzne. Z kogo zrezygnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 15.09.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 wszystko zalatwialismy wylacznie w nadzorze, wczesniej wzielismy od nich tylko formularze ze spisem dokumentow nie bylo juz kosztow dodatkowych i wszystko trwalo jakies 3 tyg od zlozenia Dzięki za info Ja właśnie wczoraj nawiedziłem inspektorat i tam miła pani wszystko mi wyklarowała i zgodziła się nawet przyjąć papiery, które miałem przy sobie, pod warunkiem, że na dzisiaj dostarczę jej wniosek i kilka oświadczeń od kierbuda, których nie miałem przy sobie... Małżowinka pogna dziś z większością papierów w niskie progi i obaczym, co z tego wyjdzie... Brakuje nam tylko protokołu odbioru przyłącza wodnego :/ Dopiero dziś mam się spotkać z wykonawcą w tej sprawie, a jeszcze trzeba będzie drapnąć przedstawiciela GZGK Mam tylko nadzieję, że nie będą się czepiać tego, że nie mamy zrobionego tarasu, który był w projekcie, oraz śmietnika - chcemy to wykonać później, gdy będzie czas i kasa... No i będzie jakiś problem z oczyszczalnią, bo babka ni w ząb nie mogła pojąć, że nie mamy drenażu odprowadzającego oczyszczoną wodę w tradycyjnej postaci rur drenarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaikrzys1719505646 15.09.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Witamy! możecie polecić nam dobrego cieślę i dekarza? Jesteśmy na etapie papierologii ale już chcemy "zaklepać" sobie kilku wykonawców naszego "Elektrona" z góry dzięki za namiary. Asia i Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 15.09.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 No no no! A tylko chwilę tu nie zaglądałam! Eurydyka, Martinezio - ale Wam dobrze! Alabaster - jutro wkleję może zdjęcia moich schodów robionych przez Pana Szymańskiego - są jeszcze lepsze niż sobie wyobrażałam! Wioleńka - ja za radą Eurydyki kupiłam drzwi DRE w firmie Supra z Sochaczewa. Zamontowane w piątek - bez najmniejszych problemów. I mam nadzieję, że tak zostanie Mam prąd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale na wodę wciąż czekam i czekam...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 15.09.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Przypominając namiary (bo wielu ludzi odwiedza wątek po to by ich szukać) ze swojej budowy mogę polecić: - stolarza od schodów- ekipę od wykończeniówki (zabudowy kg, malowanie, poprawianie badziewia po kimś itd.)- wylewkarzy - tynkarzy, któzy robili u moich rodziców- chłopaków od elewacji + inna ekipa od elewacji, któa robiłą u moich rodziców- Pana koparkowego- geodetę- panów od przyłącza energetycznego Dla zainteresowanych - telefony na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurydyka 16.09.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Następne pytanie: świadectwo energetyczne. Ile trwa i ile kosztuje? Dom spory, ponad 200 m2, dwie rodziny... Widziałam namiary na panią od świadectw. Zadzwonię też i do niej . nas swiadectwo kosztowalo 600zl, 3 dni trwalo zrobienie tel 664722969 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster79 16.09.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Alabaster - jutro wkleję może zdjęcia moich schodów robionych przez Pana Szymańskiego - są jeszcze lepsze niż sobie wyobrażałam! czekam z niecierpliwoscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 16.09.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Alabaster - jutro wkleję może zdjęcia moich schodów robionych przez Pana Szymańskiego - są jeszcze lepsze niż sobie wyobrażałam! czekam z niecierpliwoscia No dziś nie dałam rady. Ale Pan Szymański robi zdjęcia każdej swojej realizacji, więc pełen przegląd znajdziesz u niego na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts