Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa SOCHACZEW i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Eurydyka: no to gratulacje i oby Wam się darzyło w nowych kątach :)

My już też będziemy powoli udawać się w niskie progi starostwa i nadzoru z pokłonami o odebranie budowy :) Dziś odbieramy od kierbuda zamknięty dzienniczek. Wszelkie protokoły odbioru już mamy, certyfikat energetyczny jest, inwentarka jest...

Ile czasu trwała procedura odbioru? Jakieś koszta dodatkowe są? Jakich papierów wymagali w nadzorze, a jakich w starostwie?

Gratuluję Wam (zarówno Martinezio jak i Eurydyce) i życzę, aby Wam się dobrze mieszkało w nowiutkich domkach :D

Chciałabym być już na tym etapie co Wy, jednak u mnie inwestycja rozłożona w czasie :roll: chociaż też bardzo cieszy...

Alabaster79 o schodach drewnianych - wydaje mi się- ktoś pisał tu na forum wcześniej i chyba podawał jakieś namiary... Ja niestety Ci nie pomogę, bo jeszcze nie jestem na tym etapie i nie szukałam...

Pozdrawiam serdecznie

czy mozecie polecic jakiegos dobrego (rzetelnego) stolarza - chodzi o schody???

:)

pomozecie?

chodzi o zrobienie schodów drewnianych czy pokrycie betonowych drewnem?

jak napisano powyżej wystarczy cofnąć się parę stron wcześniej :x

Teresin, ul. Szymanowska - reklamę widać z drogi. Tel. 604 271 740.

Pan Szymański robił schody u mnie., robił u ninjacorps, ogólnie same pozytywy

czy mozecie polecic jakiegos dobrego (rzetelnego) stolarza - chodzi o schody???

:)

pomozecie?

chodzi o zrobienie schodów drewnianych czy pokrycie betonowych drewnem?

jak napisano powyżej wystarczy cofnąć się parę stron wcześniej :x

Teresin, ul. Szymanowska - reklamę widać z drogi. Tel. 604 271 740.

Pan Szymański robił schody u mnie., robił u ninjacorps, ogólnie same pozytywy

Dzieki, ten post rzeczywiscie widzialem, ale myslalem ze moze sa na forum osoby, ktore podpowiedza inna alternatywe. ale skoro jest az tylu zadowolonych klientow p Szymanskiego to rowniez sie do niego wybiore. nie ma chyba strony internetowej, wiec nie widze jego dziel, ale mam nadzieje, ze poradzi sobie z gietymi poreczami (mamy polokragla wneke na schody)

Eurydyka: no to gratulacje i oby Wam się darzyło w nowych kątach :)

My już też będziemy powoli udawać się w niskie progi starostwa i nadzoru z pokłonami o odebranie budowy :) Dziś odbieramy od kierbuda zamknięty dzienniczek. Wszelkie protokoły odbioru już mamy, certyfikat energetyczny jest, inwentarka jest...

Ile czasu trwała procedura odbioru? Jakieś koszta dodatkowe są? Jakich papierów wymagali w nadzorze, a jakich w starostwie?

wszystko zalatwialismy wylacznie w nadzorze, wczesniej wzielismy od nich tylko formularze ze spisem dokumentow

nie bylo juz kosztow dodatkowych i wszystko trwalo jakies 3 tyg od zlozenia

Na początek inwentaryzacja powykonawcza. Ile to u Was trwało i kosztowało?

mapka inwentaryzacyjna kosztowała mnie 500 pln, a czekałem chyba z 1,5 miesiąca...

Dzieki Kuba za pomoc :)

Hmm, pytanie moje, odpowiedź do mnie, a dziękuje ktoś inny :) . Też fajnie :) . Tak czy siak, dziękuję bardzo :) .

Nam krzyknął 550 pln, ma być w ciągu 5 tygodni.

Następne pytanie: świadectwo energetyczne. Ile trwa i ile kosztuje?

Dom spory, ponad 200 m2, dwie rodziny...

Widziałam namiary na panią od świadectw. Zadzwonię też i do niej :) .

wszystko zalatwialismy wylacznie w nadzorze, wczesniej wzielismy od nich tylko formularze ze spisem dokumentow

nie bylo juz kosztow dodatkowych i wszystko trwalo jakies 3 tyg od zlozenia

Dzięki za info :) Ja właśnie wczoraj nawiedziłem inspektorat i tam miła pani wszystko mi wyklarowała i zgodziła się nawet przyjąć papiery, które miałem przy sobie, pod warunkiem, że na dzisiaj dostarczę jej wniosek i kilka oświadczeń od kierbuda, których nie miałem przy sobie... Małżowinka pogna dziś z większością papierów w niskie progi i obaczym, co z tego wyjdzie... Brakuje nam tylko protokołu odbioru przyłącza wodnego :/ Dopiero dziś mam się spotkać z wykonawcą w tej sprawie, a jeszcze trzeba będzie drapnąć przedstawiciela GZGK :(

Mam tylko nadzieję, że nie będą się czepiać tego, że nie mamy zrobionego tarasu, który był w projekcie, oraz śmietnika - chcemy to wykonać później, gdy będzie czas i kasa...

No i będzie jakiś problem z oczyszczalnią, bo babka ni w ząb nie mogła pojąć, że nie mamy drenażu odprowadzającego oczyszczoną wodę w tradycyjnej postaci rur drenarskich ;)

No no no! A tylko chwilę tu nie zaglądałam!

Eurydyka, Martinezio - ale Wam dobrze! :lol: :lol: :lol: :lol:

Alabaster - jutro wkleję może zdjęcia moich schodów robionych przez Pana Szymańskiego - są jeszcze lepsze niż sobie wyobrażałam! :wink:

Wioleńka - ja za radą Eurydyki kupiłam drzwi DRE w firmie Supra z Sochaczewa. Zamontowane w piątek - bez najmniejszych problemów. I mam nadzieję, że tak zostanie :wink:

Mam prąd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ale na wodę wciąż czekam i czekam...... :evil:

Przypominając namiary (bo wielu ludzi odwiedza wątek po to by ich szukać) ze swojej budowy mogę polecić:

- stolarza od schodów

- ekipę od wykończeniówki (zabudowy kg, malowanie, poprawianie badziewia po kimś itd.)

- wylewkarzy

- tynkarzy, któzy robili u moich rodziców

- chłopaków od elewacji + inna ekipa od elewacji, któa robiłą u moich rodziców

- Pana koparkowego

- geodetę

- panów od przyłącza energetycznego

Dla zainteresowanych - telefony na PW.

Alabaster - jutro wkleję może zdjęcia moich schodów robionych przez Pana Szymańskiego - są jeszcze lepsze niż sobie wyobrażałam! :wink:

czekam z niecierpliwoscia :)

No dziś nie dałam rady. Ale Pan Szymański robi zdjęcia każdej swojej realizacji, więc pełen przegląd znajdziesz u niego na miejscu.