paula8122 22.01.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Witam, jeśli potrzebujecie fachowca od wykończenia domów:glazurasufity podwieszaneścianki działowegładź gipsowamalowanietapetowanie 609 298 920 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 23.01.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 No i ja się przypominam Pilnie potrzebuję odkupić ok 25 szt suporexu 24 cm. Może ktoś chce się pozbyć pozostałości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szybcy 2009 24.01.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Poszukuję kominiarza do odbioru budynku - okolice Teresina, ew. Sochaczew. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_Stocki 27.01.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Witam forumowiczów.Ponieważ widzę, że wielu z was poszukuje sprawdzonych i polecanych ekip, chcę zaproponować dyskusje na temat sposobów realizacji procesu budowlanego. Jak wiadomo, większość planujących budowę własnego domu rozważa 2 warianty:1. Spróbuję wybudować go metodą gospodarczą, więc sam się wszystkim zajmę i w ten sposób obniżę koszty.2. Zlecę wykonanie całości prac jednej formie, licząc się z większymi kosztami, ale zajmą się tym fachowcy i udzielą mi gwarancji na wykonaną pracę.Czy rozważaliście 3 wariant pośredni? Nazywa się to Inwestor Zastępczy i jest mu blisko do metody gospodarczej z tym, że całościową organizację procesu budowlanego zajmuje się specjalista z branży budowlanej. Jak to działa?Inwestor podpisuje umowę z firmą świadczącą takie usługi na zrealizowanie całościowego (lub części) zadania inwestycyjnego w imieniu inwestora właściwego. Współpraca może się rozpocząć już na etapie wyboru projektu lub uzyskiwania pozwolenia na budowę. Inwestor Zastępczy zajmuje się zaplanowaniem całej inwestycji tzn.: przygotowuje niezbędne dokumenty, przygotowuje harmonogram budowy, doprowadza do podpisania umów na wykonanie poszczególnych prac budowlanych pomiędzy wykonawcami a inwestorem właściwym, wylicza i zamawia konieczne materiały budowlane, zamawia odpowiedni sprzęt budowlany, rozlicza wykonawców z powierzonych im zakresów prac, przygotowuje niezbędne dokumenty do uzyskania pozwolenia na użytkowanie. Cały zakres usługi inwestora zastępczego jest oczywiście kwestią indywidualną, uzależniona od potrzeb inwestora właściwego.Przy takim rozwiązaniu, wszelkie przepływy finansowe za materiały lub pracę ekip budowlanych reguluje osobiście inwestor właściwy.Z inwestorem zastępczym można się również umówić, że zadba on w okresie gwarancyjnym o usunięcie ewentualnych wad przez dostawców materiałów lub wykonawców prac.Wynagrodzenie, za jakie pracuje Inwestor Zastępczy zazwyczaj stanowi X procent od wartości inwestycji i jest rozliczane wg indywidualnych ustaleń.Co o tym sądzicie? PozdrawiamArtur Stocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsikZibi 04.02.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Poszukuję kominiarza do odbioru budynku - okolice Teresina, ew. Sochaczew. Z góry dziękuję za pomoc. 602-670-023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 08.02.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 A propos kominiarza, to czasami wystarczy chwilę poczekać - sam się zgłosi :> U mnie tak było. Oni doskonale wiedzą, gdzie co się buduje i starają się monitorować stan budowy i jak widzą stan przed odbiorem, to zaglądają z pytaniem, czy nie potrzeba kominiarza :> Ja miałem 3 wizyty w ciągu tygodnia. Oczywiście skorzystałem z jednego z nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 09.02.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Hej! opiszę Wam ciekawą historię Jakiś czas temu chwaliłem skład opału z Topołowej (koło szkółki z krzewami ozdobnymi). Kilka dni temu brat opowiadał mi, że nasz wujek zamówił w tamtym składzie 3t. ekogroszku. Ekogroszek przyjechał za dwa dni. Wszystko ładnie pięknie itp. Ale, że wujek jest człowiekiem tzw "starej daty" (w tym przypadku było to potrzebne) to wyciągnął z piwnicy starą wagę którą kiedyś ważył skrzynki z warzywami. Następnie każdy z worków z węglem wsadził na wagę, poważył, pododawał i wyszło mu, że zamiast 3 ton dostał 2,75 tony! Za telefon, dzwoni do gości i go opier....a, że brakuje 250 kg. Gość zaczął się mieszać w zeznaniach i następnego dnia dowiózł brakujące 250 kg. Wniosek jest jeden: zamawiamy tam węgiel i "asystujemy" przy ważeniu auta przed i po załadunku. Jeśli węgiel ma przyjechać za dwa dni to umawiamy się, żeby do nas gość zadzwonił jak będzie zamierzał ładować auto. A to przekręt z niego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 11.02.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Ja jednak wybieram węgiel oryginalnie pakowany w worki PCV w kopalni. Nie oszukują na kilogramach, ładnie się spala na sam pyłek... POLECAM Hej! opiszę Wam ciekawą historię Jakiś czas temu chwaliłem skład opału z Topołowej (koło szkółki z krzewami ozdobnymi). Kilka dni temu brat opowiadał mi, że nasz wujek zamówił w tamtym składzie 3t. ekogroszku. Ekogroszek przyjechał za dwa dni. Wszystko ładnie pięknie itp. Ale, że wujek jest człowiekiem tzw "starej daty" (w tym przypadku było to potrzebne) to wyciągnął z piwnicy starą wagę którą kiedyś ważył skrzynki z warzywami. Następnie każdy z worków z węglem wsadził na wagę, poważył, pododawał i wyszło mu, że zamiast 3 ton dostał 2,75 tony! Za telefon, dzwoni do gości i go opier....a, że brakuje 250 kg. Gość zaczął się mieszać w zeznaniach i następnego dnia dowiózł brakujące 250 kg. Wniosek jest jeden: zamawiamy tam węgiel i "asystujemy" przy ważeniu auta przed i po załadunku. Jeśli węgiel ma przyjechać za dwa dni to umawiamy się, żeby do nas gość zadzwonił jak będzie zamierzał ładować auto. A to przekręt z niego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bednarka 13.02.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Ja jednak wybieram węgiel oryginalnie pakowany w worki PCV w kopalni. Nie oszukują na kilogramach, ładnie się spala na sam pyłek... POLECAM A z jakiej kopalni preferujesz węgiel fabrycznie pakowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gocha59 13.02.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Witam serdecznieCzy ktoś z was ma może do odsprzedania używany garaż już niepotrzebny po zakończonej budowie ?proszę o info [email protected]pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster79 13.02.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Drodzy, mam prosbe o polecenie kogos solidnego i sprawdzonego do sprzatania domu 2-4 razy w miesiacu z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster79 13.02.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Witam mam SSO od wiosny chcę startować dalej, więc potrzebuję kilka namiarów: elektryk (chętnie taki który robi alarmy), tynkarz (tradycyjne cem-wap +piasek kwarcowy), projektant zjazdu - z tym jest problem kilka razy już pytałem ale brak odzewu, fachowiec do ocieplenia, i blachy na dach, hydraulika prawie mam, nie ukrywam że cena się liczy ale jest jakość najważniejsza Z góry dziękuję Pozdr kolo do dachow zdecydowanie polecam P Krzysztofa, tel 505 110 563, u mnie robil dachowke, u kilku znajomych kladl blache, jakosc bez zarzutu. nie jest najtanszy, ale robii bardzo dokladnie - stad pewnie wyzsza cena (ale dzieki temu rowniez swięty spokój) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo12 14.02.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Cytat Napisał kolo12 Witam mam SSO od wiosny chcę startować dalej, więc potrzebuję kilka namiarów: elektryk (chętnie taki który robi alarmy), tynkarz (tradycyjne cem-wap +piasek kwarcowy), projektant zjazdu - z tym jest problem kilka razy już pytałem ale brak odzewu, fachowiec do ocieplenia, i blachy na dach, hydraulika prawie mam, nie ukrywam że cena się liczy ale jest jakość najważniejsza Z góry dziękuję Pozdr kolo do dachow zdecydowanie polecam P Krzysztofa, tel 505 110 563, u mnie robil dachowke, u kilku znajomych kladl blache, jakosc bez zarzutu. nie jest najtanszy, ale robii bardzo dokladnie - stad pewnie wyzsza cena (ale dzieki temu rowniez swięty spokój) pozdr Dzięki wielkie, ale dekarza już mam właśnie dzisiaj zaczyna, troczę zimno ale są twardzi. ale jakby ktoś mógł polecić pozostałych fachowców to bardzo proszę. elektryka też mam pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goraf 14.02.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goraf 14.02.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Witamskromnie sie przypomne, ze mam do sprzedania kibelek na budowe; stan b. dobry 2 właściciel; Altanka kontakt 602 368-491 http://img30.imageshack.us/i/dsc00465dn.jpg/ oraz agregat, wiecej info na http://allegro.pl/agregat-pradotworczy-5-5kw-einhell-ste-5500-i1459008100.html Przepraszam, za dubel ale cos mi net wywala albo wogole nie zapisuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byku666 14.02.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Hej! opiszę Wam ciekawą historię Jakiś czas temu chwaliłem skład opału z Topołowej (koło szkółki z krzewami ozdobnymi). ............ Ja tam wziałem 1,5t i jakos niepali mi sie dobrze, wziąłem nastepny z Łowicza niestety kosztowało mnie to 30zł dowóz, ale jestem zadowolony ze spalania tego wegielku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszC 15.02.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witam, Mam pilną sprawę. Poszukuję osoby bądź firmy która podejmie się wykonania przyłącza wod.-kan. Posiadam projekt a wykonanie możliwe jak tylko warunki atmosferyczne na to pozwolą. Jeśli macie jakieś namiary to dajcie znać. Dostałem wycenę jednej osoby polecanej na tym forum jednak cena jest wyjatkowo kosmiczna... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszC 15.02.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Ponadto również jestem zainteresowany odkupieniem używanego garażu blaszanego po budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 16.02.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Polecam z kopalni "Juliusz", z kopalni "Kazimierz" niestety już tak dobrze się nie pali. A z jakiej kopalni preferujesz węgiel fabrycznie pakowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 16.02.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Polecam p. Wojtka ---> 600-062-178 Witam, Mam pilną sprawę. Poszukuję osoby bądź firmy która podejmie się wykonania przyłącza wod.-kan. Posiadam projekt a wykonanie możliwe jak tylko warunki atmosferyczne na to pozwolą. Jeśli macie jakieś namiary to dajcie znać. Dostałem wycenę jednej osoby polecanej na tym forum jednak cena jest wyjatkowo kosmiczna... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts