belek12 22.08.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Witam wszystkich budujących. Mam do sprzedania stemple drewniane po budowie, równo cięte w stanie idealnym.Długości 2,90 m - ok. 120 szt; 2,70 m - 75 szt.; 2,40 m - 25 szt. Cena do uzgodnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 22.08.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 jakby ktoś szukał, albo ktoś z Waszych znajomych pieca olejowego razem ze zbiornikami i pompkami to polecam: http://allegro.pl/piec-olejowy-scheer-zbiorniki-3x1000-tanio-i2581259452.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 23.08.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Witajcie... Powoli szukam ekipy do elewacji zewnętrznej domu styropianem... ( planuje pracę zacząć na przełomie września i października) Wiem, że ekipy wolą budować ze swojego materiału bo na tym zarabiają - ale materiał mam swój. Na razie kupiłem sam styropian - resztę dokupię jak wykonawca wyliczy mi ile będzie czego potrzebował. ( no chyba ze zaproponuje lepsze ceny to wezmę jego materiał) możecie polecić jakąś firmę która jest dobra i ma konkurencyjne ceny i można obejrzeć ich pracę? Od razu napisze - że najtańsza jaką znalazłem i gotowi są robić z mojego materiału na gotowo ( z pokryciem tynkiem silikonowym) to 35 zł za metr kwadratowy... Byli też tacy co krzyczeli 80 zł z moim materiałem - ale potraktowałem to jako żart Podpowiedzcie mi proszę - czy znacie kogoś do wykonania takiej pracy ? może jakiś kontakt ? jeśli tak poproszę kontakt na priv) będę wdzięczny za każdy namiar na fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 23.08.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Witam Proszę o opinie na temat firmy POL TYNK z sochaczewa - oferujaca ocieplenia i tynki zewnętrzne maszynowe Podobno oszczwdnośc na tynku 30% w porównaniu do zaciąganych recznie i jak tam skorzystałeś z ich pracy? a moze wybrałeś kogoś innego? pytam bo powoli się rozglądam za ekipą do elewacji zewnętrznej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarosz 27.08.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 WitamJestem tu nowy, własnie zaczynamy przygode z budowa domu.Dom bedziemy budowac w TeresinieNa początek pewnie standardowe pytanie gdzie w naszej okolicy kupic najtańiej materiały budowlane, na pierwszy ogień beton, bloczki i stal zbrojeniowa?? Czarosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty0714 28.08.2012 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Witamy w naszym skromnym gronie Co do zakupu nowych materiałów budowlanych to reguły nie ma, przykłądowo ja kupilem stal z okolic góry kalwarii skład ZOMAR dużo taniej niż w okolicznych hurtowniach specjalnie sie nie targując. Najlepiej jest porozsyłąc zapytania ofertowe i czekac na ta najlepszą. Polecam oferteo i oferie. Wysyła sie raz i oferty spływaja w duzej ilosci. p.s. Jaki domek budujesz ? Witam Jestem tu nowy, własnie zaczynamy przygode z budowa domu. Dom bedziemy budowac w Teresinie Na początek pewnie standardowe pytanie gdzie w naszej okolicy kupic najtańiej materiały budowlane, na pierwszy ogień beton, bloczki i stal zbrojeniowa?? Czarosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo12 28.08.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Witam Jestem tu nowy, własnie zaczynamy przygode z budowa domu. Dom bedziemy budowac w Teresinie Na początek pewnie standardowe pytanie gdzie w naszej okolicy kupic najtańiej materiały budowlane, na pierwszy ogień beton, bloczki i stal zbrojeniowa?? Czarosz. witam najlepiej porównywać ale z doświadczenia powiem że skład na wiśniowej w Teresinie jest jednym z lepszych jak nie najlepszym pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 28.08.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Witam Jestem tu nowy, własnie zaczynamy przygode z budowa domu. Dom bedziemy budowac w Teresinie Na początek pewnie standardowe pytanie gdzie w naszej okolicy kupic najtańiej materiały budowlane, na pierwszy ogień beton, bloczki i stal zbrojeniowa?? Czarosz. jeśłi masz czas - to tak jak pisze qwerty - zlóż zapytanie i zbieraj najtańsze oferty.... Życie budowlane pokazuje, że czasami trzeba coś "na już".... Moim zdaniem weź projekt odwiedż kilka składów i powiedz że na taki dom potrzebujesz materiały i chcesz brać tylko od nich... czyli cement, cegły, stal, i wszystko co mają w ofercie.... W ten sposób uzyskasz duże rabaty, bezpłatny transport i płatności kiedy będzie wygodniej np raz w tygodniu itd. może być tak że majster zadzwoni i powie - Zabrakło 2 kg drutu wiązałkowego.... dzwonisz do skłądu i towar za 10 zł przywiozą bezpłatnie a tak szukałbyś po innych składach i potem jechał po to itd... dzień straty za 10 z:) wszystko kwestią dogadania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarosz 28.08.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Witamy w naszym skromnym gronie p.s. Jaki domek budujesz ? Dom nazywa się Cukiereczek i znalazłem tylko jednego goscia co taki buduje ale gdzieś pod Wrocławiem, a może gdzieś w okolicy ktos buduje taki cukierczek ??) Czarosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarosz 28.08.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 witam najlepiej porównywać ale z doświadczenia powiem że skład na wiśniowej w Teresinie jest jednym z lepszych jak nie najlepszym pozdr O kurka skład na Wiśniowej przecież do rzut beretem a ja myślałem że tam tylko węgiel mają ))) Czarosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 29.08.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 O kurka skład na Wiśniowej przecież do rzut beretem a ja myślałem że tam tylko węgiel mają ))) Czarosz Nie zawsze blisko znaczy taniej póki nie zacząłeś bdowy - sprawdzaj, sprawdzaj i jeszcze raz sprawdzaj.... potem nie będzie na to czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 29.08.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 WYLEWKI - WYLEWKI - WYLEWKI Szukam ekipy, która zrobi mi wylewki.... możecie kogoś polecić? jakie ceny były u Was takiej usługi? z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 30.08.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Co do składu na Wiśniowej, to z tego, co widziałem jakieś 2 lata temu mają trochę mały asortyment Składy z prawdziwego zdarzenia to skład k. młynów, oraz Kowalczyk w Kampinosie. Ten drugi ma tę zaletę, że cenę można negocjować z kierownikiem, a wynegocjowana cena zawiera w sobie już opłatę transportową. Zero problemów z obsługą i jakością materiałów. W Sochaczewie jest jeszcze też kilka. Mnóstwo składów jest na trasie Żyrardów-Grodzisk. Wystarczy pojeździć i popytać. Generalnie transport nie powinien być super-drogi, ale może się okazać, że ściąganie materiałów np. spod Łowicza wyjdzie taniej, niż ze stron podwarszawskich Oferią bym się nie zajmował. Tam jest sporo oferentów, z którymi później są problemy z obsługą i jakością materiałów, gdyż ceny podawane często są dumpingowe, byle wygrać "przetarg". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 30.08.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Co do składu na Wiśniowej, to z tego, co widziałem jakieś 2 lata temu mają trochę mały asortyment Składy z prawdziwego zdarzenia to skład k. młynów, oraz Kowalczyk w Kampinosie. Ten drugi ma tę zaletę, że cenę można negocjować z kierownikiem, a wynegocjowana cena zawiera w sobie już opłatę transportową. Zero problemów z obsługą i jakością materiałów. W Sochaczewie jest jeszcze też kilka. Mnóstwo składów jest na trasie Żyrardów-Grodzisk. Wystarczy pojeździć i popytać. Generalnie transport nie powinien być super-drogi, ale może się okazać, że ściąganie materiałów np. spod Łowicza wyjdzie taniej, niż ze stron podwarszawskich Oferią bym się nie zajmował. Tam jest sporo oferentów, z którymi później są problemy z obsługą i jakością materiałów, gdyż ceny podawane często są dumpingowe, byle wygrać "przetarg". jeśli chodzi o Sochaczew to TARCZYK, BUDOMAT, ALFA-AGRA, KIM to wiodące skąłdy i tam warto sprawdzić... rzeczywiscie w oferty od nienzanych chyba nie warto się bawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 30.08.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 WitamJa cały dom wybudowałam z Kowalczykiem z Kampinosu. Ale to było parę lat temu. Byłam zadowolona, jak jest teraz nie wiem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 31.08.2012 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Witam Ja cały dom wybudowałam z Kowalczykiem z Kampinosu. Ale to było parę lat temu. Byłam zadowolona, jak jest teraz nie wiem. pozdrawiam zdecydowanie najlepiej dogadac się z jednym skałdem... to ułatwia życie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo12 31.08.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Co do składu na Wiśniowej, to z tego, co widziałem jakieś 2 lata temu mają trochę mały asortyment Składy z prawdziwego zdarzenia to skład k. młynów, oraz Kowalczyk w Kampinosie. Ten drugi ma tę zaletę, że cenę można negocjować z kierownikiem, a wynegocjowana cena zawiera w sobie już opłatę transportową. Zero problemów z obsługą i jakością materiałów. W Sochaczewie jest jeszcze też kilka. Mnóstwo składów jest na trasie Żyrardów-Grodzisk. Wystarczy pojeździć i popytać. Generalnie transport nie powinien być super-drogi, ale może się okazać, że ściąganie materiałów np. spod Łowicza wyjdzie taniej, niż ze stron podwarszawskich Oferią bym się nie zajmował. Tam jest sporo oferentów, z którymi później są problemy z obsługą i jakością materiałów, gdyż ceny podawane często są dumpingowe, byle wygrać "przetarg". Witam sporo współdziałałem ze składem na wiśniowej, brałem materiały z różnych składów np Adamex w Błoniu, Autopol w Błoniu, Big-Way z Sochaczewa, Tarczyk z Sochaczewa, faktycznie skład na wiśniowej jest nie największy, ale dobrze się z nim współpracuje - nie upieram się że jest najlepszy, dobrze w mojej ocenie też wypada BIG-WAY, z Większych składów w okolicy Sochaczewa dobrze wypada Tarczyk. Propozycja, że warto umówić się z jednym składem jest godna uwagi ale zawsze pytanie z którym???, a jeśli uda nam się wybrać to i tak należy kontrolować ceny, bo po kilku udanych dostawach nasza czujność trochę przysypia i..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 31.08.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Witam sporo współdziałałem ze składem na wiśniowej, brałem materiały z różnych składów np Adamex w Błoniu, Autopol w Błoniu, Big-Way z Sochaczewa, Tarczyk z Sochaczewa, faktycznie skład na wiśniowej jest nie największy, ale dobrze się z nim współpracuje - nie upieram się że jest najlepszy, dobrze w mojej ocenie też wypada BIG-WAY, z Większych składów w okolicy Sochaczewa dobrze wypada Tarczyk. Propozycja, że warto umówić się z jednym składem jest godna uwagi ale zawsze pytanie z którym???, a jeśli uda nam się wybrać to i tak należy kontrolować ceny, bo po kilku udanych dostawach nasza czujność trochę przysypia i..... miałem taką sytuację... brąłem wszysko od Tarczyka a okazało się że w Alfa Agra na Gawłoskiej w Sochaczewie mieli tańszy cement... Bez sprawdzania od razu zeszli z ceny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweelo 04.09.2012 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 i jak tam skorzystałeś z ich pracy? a moze wybrałeś kogoś innego? pytam bo powoli się rozglądam za ekipą do elewacji zewnętrznej... Tak wziołem ich i przyznam ze tynk tak połozony bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 05.09.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Tak wziołem ich i przyznam ze tynk tak połozony bardzo mi sie podoba można wiedzieć ile z metra Cię policzyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts