Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa SOCHACZEW i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie...

Powoli szukam ekipy do elewacji zewnętrznej domu styropianem... ( planuje pracę zacząć na przełomie września i października) Wiem, że ekipy wolą budować ze swojego materiału bo na tym zarabiają - ale materiał mam swój. Na razie kupiłem sam styropian - resztę dokupię jak wykonawca wyliczy mi ile będzie czego potrzebował. ( no chyba ze zaproponuje lepsze ceny to wezmę jego materiał)

możecie polecić jakąś firmę która jest dobra i ma konkurencyjne ceny i można obejrzeć ich pracę?

Od razu napisze - że najtańsza jaką znalazłem i gotowi są robić z mojego materiału na gotowo ( z pokryciem tynkiem silikonowym) to 35 zł za metr kwadratowy... Byli też tacy co krzyczeli 80 zł z moim materiałem - ale potraktowałem to jako żart :)

Podpowiedzcie mi proszę - czy znacie kogoś do wykonania takiej pracy ? może jakiś kontakt ? jeśli tak poproszę kontakt na priv)

będę wdzięczny za każdy namiar na fachowców :)

Witam

Proszę o opinie na temat firmy POL TYNK z sochaczewa - oferujaca ocieplenia i tynki zewnętrzne maszynowe Podobno oszczwdnośc na tynku 30% w porównaniu do zaciąganych recznie

i jak tam skorzystałeś z ich pracy? a moze wybrałeś kogoś innego? pytam bo powoli się rozglądam za ekipą do elewacji zewnętrznej...

Witamy w naszym skromnym gronie :)

Co do zakupu nowych materiałów budowlanych to reguły nie ma, przykłądowo ja kupilem stal z okolic góry kalwarii skład ZOMAR dużo taniej niż w okolicznych hurtowniach specjalnie sie nie targując. Najlepiej jest porozsyłąc zapytania ofertowe i czekac na ta najlepszą.

Polecam oferteo i oferie. Wysyła sie raz i oferty spływaja w duzej ilosci.

p.s. Jaki domek budujesz ?

Witam

Jestem tu nowy, własnie zaczynamy przygode z budowa domu.

Dom bedziemy budowac w Teresinie

Na początek pewnie standardowe pytanie gdzie w naszej okolicy

kupic najtańiej materiały budowlane, na pierwszy ogień

beton, bloczki i stal zbrojeniowa??

Czarosz.

Witam

Czarosz.

witam najlepiej porównywać ale z doświadczenia powiem że skład na wiśniowej w Teresinie jest jednym z lepszych jak nie najlepszym

pozdr

Witam

Czarosz.

jeśłi masz czas - to tak jak pisze qwerty - zlóż zapytanie i zbieraj najtańsze oferty....

Życie budowlane pokazuje, że czasami trzeba coś "na już".... Moim zdaniem weź projekt odwiedż kilka składów i powiedz że na taki dom potrzebujesz materiały i chcesz brać tylko od nich... czyli cement, cegły, stal, i wszystko co mają w ofercie....

W ten sposób uzyskasz duże rabaty, bezpłatny transport i płatności kiedy będzie wygodniej np raz w tygodniu itd.

może być tak że majster zadzwoni i powie - Zabrakło 2 kg drutu wiązałkowego.... dzwonisz do skłądu i towar za 10 zł przywiozą bezpłatnie :) a tak szukałbyś po innych składach i potem jechał po to itd... dzień straty za 10 z:)

wszystko kwestią dogadania....

Co do składu na Wiśniowej, to z tego, co widziałem jakieś 2 lata temu mają trochę mały asortyment ;) Składy z prawdziwego zdarzenia to skład k. młynów, oraz Kowalczyk w Kampinosie. Ten drugi ma tę zaletę, że cenę można negocjować z kierownikiem, a wynegocjowana cena zawiera w sobie już opłatę transportową. Zero problemów z obsługą i jakością materiałów. W Sochaczewie jest jeszcze też kilka. Mnóstwo składów jest na trasie Żyrardów-Grodzisk. Wystarczy pojeździć i popytać. Generalnie transport nie powinien być super-drogi, ale może się okazać, że ściąganie materiałów np. spod Łowicza wyjdzie taniej, niż ze stron podwarszawskich ;) Oferią bym się nie zajmował. Tam jest sporo oferentów, z którymi później są problemy z obsługą i jakością materiałów, gdyż ceny podawane często są dumpingowe, byle wygrać "przetarg".

Co do składu na Wiśniowej, to z tego, co widziałem jakieś 2 lata temu mają trochę mały asortyment ;) Składy z prawdziwego zdarzenia to skład k. młynów, oraz Kowalczyk w Kampinosie. Ten drugi ma tę zaletę, że cenę można negocjować z kierownikiem, a wynegocjowana cena zawiera w sobie już opłatę transportową. Zero problemów z obsługą i jakością materiałów. W Sochaczewie jest jeszcze też kilka. Mnóstwo składów jest na trasie Żyrardów-Grodzisk. Wystarczy pojeździć i popytać. Generalnie transport nie powinien być super-drogi, ale może się okazać, że ściąganie materiałów np. spod Łowicza wyjdzie taniej, niż ze stron podwarszawskich ;) Oferią bym się nie zajmował. Tam jest sporo oferentów, z którymi później są problemy z obsługą i jakością materiałów, gdyż ceny podawane często są dumpingowe, byle wygrać "przetarg".

jeśli chodzi o Sochaczew to TARCZYK, BUDOMAT, ALFA-AGRA, KIM

to wiodące skąłdy i tam warto sprawdzić... rzeczywiscie w oferty od nienzanych chyba nie warto się bawić

Witam

sporo współdziałałem ze składem na wiśniowej, brałem materiały z różnych składów np Adamex w Błoniu, Autopol w Błoniu, Big-Way z Sochaczewa, Tarczyk z Sochaczewa, faktycznie skład na wiśniowej jest nie największy, ale dobrze się z nim współpracuje - nie upieram się że jest najlepszy, dobrze w mojej ocenie też wypada BIG-WAY, z Większych składów w okolicy Sochaczewa dobrze wypada Tarczyk. Propozycja, że warto umówić się z jednym składem jest godna uwagi ale zawsze pytanie z którym???, a jeśli uda nam się wybrać to i tak należy kontrolować ceny, bo po kilku udanych dostawach nasza czujność trochę przysypia i.....

Witam

sporo współdziałałem ze składem na wiśniowej, brałem materiały z różnych składów np Adamex w Błoniu, Autopol w Błoniu, Big-Way z Sochaczewa, Tarczyk z Sochaczewa, faktycznie skład na wiśniowej jest nie największy, ale dobrze się z nim współpracuje - nie upieram się że jest najlepszy, dobrze w mojej ocenie też wypada BIG-WAY, z Większych składów w okolicy Sochaczewa dobrze wypada Tarczyk. Propozycja, że warto umówić się z jednym składem jest godna uwagi ale zawsze pytanie z którym???, a jeśli uda nam się wybrać to i tak należy kontrolować ceny, bo po kilku udanych dostawach nasza czujność trochę przysypia i.....

miałem taką sytuację... brąłem wszysko od Tarczyka a okazało się że w Alfa Agra na Gawłoskiej w Sochaczewie mieli tańszy cement...

Bez sprawdzania od razu zeszli z ceny....