atsyrut 22.01.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 mam pytanie - gdzie w Sochaczewie lub okolicy można zakupić meble kuchenne na wymiar? możecie polecić jakąś firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belek12 23.01.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Sporo osób ma takie "ustrojstwa" jak to nazywasz i nei było problemu z odbiorem... Jak kupujesz zbiornik od producenta to dostajesz deklarację szczelności ( lub jak Ty to nazywasz atsest dopuszczenia wyrobu) - i ten dokument jest podstawą do odbioru. No właśnie, odbiór jako szamba szczelnego. Jako oczyszczalni nikt tego by nie odebrał, więc w papierach musi być jako szambo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 23.01.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 No właśnie, odbiór jako szamba szczelnego. Jako oczyszczalni nikt tego by nie odebrał, więc w papierach musi być jako szambo. jak jest w papierach nie potrafię powiedzieć - ale wiem ze kilka osób takowe ma ich zapytaj jak mają w papierach . Ja jeszcze się buduje i odbiór dopiero przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 23.01.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Oczyszczalnie kupiłem (przepłaciłem) w Budomacie Ten sam model widziałem w Bricomanie taniej nic tam nie wiercisz, zestaw jest kompletny gotowy do montażu. Choćbym naprawdę chciał, to naprawdę nie jest wstanie wyobrazić sobie jak taki Bidon może wypchnąć ziemia?? bakterie wsypuje do sedesu (1miarka/tydz) koszt takich bakterii to 50zł i starcza hmm... chyba dwa na rok http://images40.fotosik.pl/1921/cf3dff094479df8fm.jpg Co do pieca zgadzam się z Tobą, tak jak pisałem wcześniej dokładam płaszcz, zobaczymy po nowym sezonie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 24.01.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Oczyszczalnie kupiłem (przepłaciłem) w Budomacie Ten sam model widziałem w Bricomanie taniej nic tam nie wiercisz, zestaw jest kompletny gotowy do montażu. Choćbym naprawdę chciał, to naprawdę nie jest wstanie wyobrazić sobie jak taki Bidon może wypchnąć ziemia?? bakterie wsypuje do sedesu (1miarka/tydz) koszt takich bakterii to 50zł i starcza hmm... chyba dwa na rok http://images40.fotosik.pl/1921/cf3dff094479df8fm.jpg Co do pieca zgadzam się z Tobą, tak jak pisałem wcześniej dokładam płaszcz, zobaczymy po nowym sezonie ;D jedna uwaga "taki Bidon" nie wypycha ziemia tylko wody gruntowe... jeśli jest niski ich poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 24.01.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Ok U nas na osiedlu w 2010 mocno się podniosły wody gruntowe, sam w kanale miałem 1m wody Sąsiedzi którzy mają podpiwniczenie ... Bidon pozostał na miejscu No ale może zakończmy ten temat. Zna ktoś taniego producenta ogrodzeń betonowych ??? (mam tu namyśli wykonanie garażu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 25.01.2013 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 mam pytanie - gdzie w Sochaczewie lub okolicy można zakupić meble kuchenne na wymiar? możecie polecić jakąś firmę? Braliśmy z BIS'a z ulicy Żeromskiego. Jesteśmy zadowoleni. Co do pieca: posiadam kocioł Galmet na ekogroszek, 25 kW. Jak na razie to nie zauważyłem w nim wad. Zasobnik na opał całkiem spory: wchodzi do niego około 200 kg węgla. Do pieca chodzę co drugi dzień, ale z ciekawości Węgla dorzucam co jakieś 9-10 dni, przy okazji oczyszczam... Nie ma tragedii Jeśli miałbym dorzucać węgiel co 2 dni to widziałbym sensu posiadania takiego pieca Tona węgla zeszła mi w jakieś 6 tygodni, co daje zużycie na poziomie 24 kg dziennie. Temp. w domu w granicach 21,5 - 22,5 stopnia (dzień i noc). Tak jak było pisane parokrotnie: dobry węgiel + dobre ustawienia = sukces Ale z każdą dostawą węgla trzeba przećwiczyć ustawienia kotła, a na to trzeba poświęcić trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 30.01.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Przepraszam, że zamilkłam nagle, ale... zmogło mnie chorubsko,,, grypa... Dziekuję Wszystkim za nieocenione wpisy. Wiem juz, ze na pewno musze wystapic o zmianę o pozwolenia na budowę by zamontować szambo. I o to wystąpimy. Co do kotła, to samopoczucie nie pozwałało mi do tej pory na zajęcie sie tym tematem. Na razie powoli dochodze do zdrowia... I... coraz bardziej budowa mnie wykańcza, ale to może chwilowe?Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 31.01.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Przepraszam, że zamilkłam nagle, ale... zmogło mnie chorubsko,,, grypa... Dziekuję Wszystkim za nieocenione wpisy. Wiem juz, ze na pewno musze wystapic o zmianę o pozwolenia na budowę by zamontować szambo. I o to wystąpimy. Co do kotła, to samopoczucie nie pozwałało mi do tej pory na zajęcie sie tym tematem. Na razie powoli dochodze do zdrowia... I... coraz bardziej budowa mnie wykańcza, ale to może chwilowe? Pozdrawiam Wszystkich wracaj do zdrowia szybko budowa zawsze wykańcza zarówno zdrowie psychiczne fizyczne jak i portfele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniello654 31.01.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Witam, przede mną wykończenie domu (albo ja jego albo on mnie ruszam od marca, w tym instalacje. Macie Drodzy Forumowicze godnego polecenia hydraulika, zależy mi na tym, aby dobrze znał się na podłogówce, domek w okolicach Sochaczewa. Co do mebli czy kuchennych , czy np. do salonu, to polecam przejechać się na giełdę do Słomczyna. Wystawia się tam wielu producentów i można zamówić u nich wprost meble, bez pośredników. Np. znalazłem tam producenta mebli, które oferują m.in. w salonie meblowym w Kątach i ten sam zestaw do sypialni w porównaniu z ceną w salonie był u niego tańszy o około 3 tyś. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strix 31.01.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Witam, przede mną wykończenie domu (albo ja jego albo on mnie ruszam od marca, w tym instalacje. Macie Drodzy Forumowicze godnego polecenia hydraulika, zależy mi na tym, aby dobrze znał się na podłogówce, domek w okolicach Sochaczewa. Podlogowka - i wszystkie instalacje wod-can - Tomasz Zatorski chyba wlasnie z Sochaczewa jest - spora brygada, ci sami ludzie od lat, doswiadczeni, nie kombinuja, znaja sie na rzeczy - 602 749 729 - 3 sezon po jego robocie grzeje podlogowka, wszystkie instalacje lacznie z kanaliza w fundamentach - ani jednego problemu nie stwierdzilem w tej materii Wykonczeniowka w calym zakresie - ukladanie glazury i terakoty, sufity podwieszane, zabudowa karton gips, malowanie, gładzie gipsowe i wszystko co sobie mozna wyobrazic - szybko sprawnie kulturalnie - Lukasz Chmiel - kontakt na http://www.lukaszchmiel.pl Pozdrawiam strix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 31.01.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Podlogowka - i wszystkie instalacje wod-can - Tomasz Zatorski chyba wlasnie z Sochaczewa jest - spora brygada, ci sami ludzie od lat, doswiadczeni, nie kombinuja, znaja sie na rzeczy - 602 749 729 - 3 sezon po jego robocie grzeje podlogowka, wszystkie instalacje lacznie z kanaliza w fundamentach - ani jednego problemu nie stwierdzilem w tej materii Wykonczeniowka w calym zakresie - ukladanie glazury i terakoty, sufity podwieszane, zabudowa karton gips, malowanie, gładzie gipsowe i wszystko co sobie mozna wyobrazic - szybko sprawnie kulturalnie - Lukasz Chmiel - kontakt na http://www.lukaszchmiel.pl Pozdrawiam strix A jak cenowo Ci wyszło np ocieplenie poddasz? jeśli oczywiscie możesz się podzielić tą informacją na forum. Czy znacie i możecie polecić firmę która ociepli mi poddasze w naszych okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 31.01.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 A jak cenowo Ci wyszło np ocieplenie poddasz? jeśli oczywiscie możesz się podzielić tą informacją na forum. Czy znacie i możecie polecić firmę która ociepli mi poddasze w naszych okolicach? namiary do ekipy która robiła u mnie: 510 19 66 44 Ocieplenie, podwieszane sufity, gipsowanie... Z tego co wiem to kładą też panele, płytki, malują itp Ja jestem zadowolony z ich roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rybak 555 31.01.2013 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Ok U nas na osiedlu w 2010 mocno się podniosły wody gruntowe, sam w kanale miałem 1m wody Sąsiedzi którzy mają podpiwniczenie ... Bidon pozostał na miejscu No ale może zakończmy ten temat. Zna ktoś taniego producenta ogrodzeń betonowych ??? (mam tu namyśli wykonanie garażu) Witam, w okolicach Sochaczewa najtańsze ogrodzenia betonowe mają w miejscowości Jeziorko. Trudno tam trafić , ale warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 01.02.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Wczoraj podzwoniłem trochę po firmach i osobach robiących ocieplenie i zabudowy poddasza, ( wełna. stelaż, folia, płyta, gips, gruntowanie) Ceny bez maetiału od 33 do 55 zł za metr kwadratowy. jełśi ktoś chce na gotowo z materiałem firmy - 100- 140 metr w zależności od ilości i jakości wełny. to tak dla orientacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
N_G 02.02.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Witam wszystich Możecie polecić jakiś murarzy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 02.02.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Witam wszystich Możecie polecić jakiś murarzy ? u mnie stawiał Heniek Drężek . Zdecydowanie polecam - zero picia terminowo i fachowo. I przede wszystkim ceny ok. Najlepiej świadczy o jego fachowości to że nie ogłasza się i jet z polecenia.... ma roboty na rok do przodu - także an 2013 jak nikt nie zrezyzygnuje to nie znajdziesz terminu... po telefon zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty0714 02.02.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 u mnie stawiał Heniek Drężek . Zdecydowanie polecam - zero picia terminowo i fachowo. I przede wszystkim ceny ok. Najlepiej świadczy o jego fachowości to że nie ogłasza się i jet z polecenia.... ma roboty na rok do przodu - także an 2013 jak nikt nie zrezyzygnuje to nie znajdziesz terminu... po telefon zapraszam na priv. dokładnie tak jak atsyrut pisze Heniek to majster pierwsz aklasa w tym roku stawia u mnie i jak do tad ejstem zadowolony w 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamaar 03.02.2013 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 gdzie w okolicach Nowej Piasecznicy, kupię kręgi betonowe, ewentualnie płyty betonowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 04.02.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 gdzie w okolicach Nowej Piasecznicy, kupię kręgi betonowe, ewentualnie płyty betonowe? w każym składzie budowlanym kupisz kręgi betonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts