Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa SOCHACZEW i okolice

Recommended Posts

Jeżeli ktoś potrzebuje okna dachowe to z chęcią odsprzedamy swoje gdyż zakupiliśmy lecz niestety zrezygnowaliśmy z nich.

Okna są firmy FAKRO więc zdecydowanego lidera. Do tych okien posiadamy również kołnierze do pokryć falistych.

wymiary okna: 78x140

oznaczenie: FTS-V U2

ilość: 3 szt.

do tego kołnierze również firmy FAKRO

oznaczenie: EZV-A - do pokryć falistych

wymiary 78x140

Cena katalogowa okna: 1127,12zł/szt.

cena kataogowa kołnierza: 281,67zł/szt.

Cena za jaką kupiliśmy te okna i kołnierze to:

cena okna: 764,90zł/szt.

cena kołnierza: 203zł/szt.

I po tych cenach chcemy odsprzedać (nie doliczając nawet części za przesyłkę). Więc jeżeli ktos potrzebuje to proszę o kontakt pod numerem tel: 692-854-916 - Łukasz

Ceny zakupu możemy potwierdzić fakturą.

Okna i kołnierze są nowe i nieotwierane, w oryginalnych opakowaniach.

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bez materiału? sama robocizna. Jeżeli jesteś zadowolony duszku, to może jakiś telefon? Poszukuję pilnie tynkarza

Niestety z materiałów mieszanych na budowie trudno uzyskać taką jakość jak z gotowych mieszanek. Gotowe tynki na których pracujemy nie mają tendencji do spękania, mają jednolitą strukturę na całej powierzchni i wykonuje się je o 50% szybciej niż metodą ręczną. Dajemy gwarancję na nasze prace (jesteśmy autoryzowanym wykonawcą kilku producentów), realizujemy zlecenie kompleksowo (klient udostępnia nam tylko prąd i wodę, reszta należy do nas), rozliczamy się po skończonej pracy (nie bierzemy zaliczek na materiały itp. itd.). Zapraszam do obejrzenia naszych prac i porównania ich z innymi wykonawcami ;)

Pozdrawiam

Hubert

szukam mieszkania lub domku do wynajęcia na ok 4 miesiące, jeśli macie na kogoś jakieś namiary będę wdzięczna za odp na prv.

poza tym mam pytania do Pana Saina - jakie są rodzaje tynków i czym się one różnią? gdzie można obejrzeć efekty Waszej pracy? zaczynam poszukiwania tynkarzy, będę więc wdzięczna za wszelką pomoc i informacje, bowiem kompletnie się na tym nie znam...

szukam mieszkania lub domku do wynajęcia na ok 4 miesiące, jeśli macie na kogoś jakieś namiary będę wdzięczna za odp na prv.

poza tym mam pytania do Pana Saina - jakie są rodzaje tynków i czym się one różnią? gdzie można obejrzeć efekty Waszej pracy? zaczynam poszukiwania tynkarzy, będę więc wdzięczna za wszelką pomoc i informacje, bowiem kompletnie się na tym nie znam...

Co do mieszkania/domku to niestety nie pomogę, możesz poszukać w ogłoszeniach np. na e-sochaczew.pl

Jeżeli chodzi o tynki to najczęściej wykonuje się cementowo-wapienne lub gipsowe. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi które są lepsze, są zwolennicy zarówno jednych jak i drugich. Co do cementowo-wapiennych to istnieją także różne metody ich wykonania, różne metody ich wykończenia i w efekcie ich jakość może być różna, dlatego też zalecam obejrzeć tynki wykonawcy na którego się decydujemy.

O tynkach możesz poczytać na mojej stronie:

- gipsowe: http://sain.pl/?mode=tynki2

- cementowo-wapienne: http://sain.pl/?mode=tynki3

W razie pytań służę pomocą. Zapraszam także na moje budowy w celu obejrzenia naszych prac (pracujemy obecnie także w Sochaczewie).

u nas za przył. wodociagowe z zestawem wodomierzowym wyszło za 54mb - 3500zł.

Za kanał wyszło duzo więcej ale to ze względu na trudny teren i konieczność robienia 2 studzienek...

Mi za 18mb wyszlo 4350 :o:o:o Szok

700 podpiecie pod siec

1800 studnia wodomierz.

przecisk 800 8mb

wykop 500 10 mb

gedeta 350

kran 150

Czy to normalne ceny czy zbyt wysokie

Witam,

Szukam dobrych i tanich :) murarzy, macie jakieś kontakty?

Witaj,

Dobrych i tanich raczej nie ma. dobrych trzeba rezerwować z roczym wyprzedzeniem.... jełsi znajdziesz kogoś w gazecie i powie że ma wolny termin bo mu "robota wyopadła" to zanim go weźmiesz - poproś żeby pojeździł z Tobą i pokazał co ostatnio budował.... jak bedzie solidny to pojeżdzi po budowach z Tobą a właściciel domu go poleci albo przepędzi ;-) Wtedy sie dowiesz czy warto czy nie.

Jeśli od razy zacznie kręcić - to lepiej go odpuścić.... krzywe ściany to duże koszty przy tynkowaniu i innych pracach.

Witajcie budowniczowie domków w okolicach Sochaczewa.

Będe się budował w tym roku w KUZNIOCINIE, dom jaki wybrałem to TYMEK B ( z podwójnych garażem) .

Jest może ktoś z Was kto buduje podobny dom, lub buduje się w Kuznocinie?

i dalszy ciąg pytań ;-)

jestem na razie na etapie ogradzania działki - planuję trdycyjną siatke ocynkowaną oczka 5,5 x 5,5 cm i grubość drutu minuimum 3 mm. Możecie powiedziec gdzie kupię po dobrej cenie taką siatkę w naszej okolicy? Potrzebuję też kupić starą siatkę do prowizorycznego ogrodzenia od strony ulicy - jakies 40m - jeśłi ktomuś z Was została taka siatka - chętnie odkupię......

i na razie ostatnie pytanie - bo w tym roku tylko to mnie czeka - wylewanie fundamentów - będę miał wytycznone - ręcznie wykopać nie dam rady - bo teren jest bardzo kamienisty. Mozecie kogoś z polecić z koparką po rozsądnych cenach?

Idąc dalej - beton B20 do funbametów - skąd braliście i jakie ceny były?

pozdrawiam

pozdrawiam