ŁukaszC 10.07.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 i na razie ostatnie pytanie - bo w tym roku tylko to mnie czeka - wylewanie fundamentów - będę miał wytycznone - ręcznie wykopać nie dam rady - bo teren jest bardzo kamienisty. Mozecie kogoś z polecić z koparką po rozsądnych cenach? Idąc dalej - beton B20 do funbametów - skąd braliście i jakie ceny były? pozdrawiam pozdrawiam Witam, U nas firma z tego co widziałem kopała część koparką - pod ściany fundamentowe, natomiast pod ławy to już kopali głębiej ręcznie, więc nie wiem ile koparka kosztuje. Co do betonu to braliśmy z BUDOKRUSZu. Na pewno nie bierz od Winnickiego bo ceny to ma z kosmosu. Np. metr w Budokruszu 215zł z dojazdem itp a u Winnickiego 220zł ale plus dojazd... Ja polecam Budokrusz, tym bardziej że dowozili z Grodziska i nie było z tym problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 11.07.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Dobra koparka to koszt ok. 120-150 zł netto za godzinę. Przy czym opłaca się wziąć nawet droższego, ale z nową koparką, bo starą będzie rzeźbił 2x dłużej od tego z nową i suma sumarum wyjdzie nawet drożej Swoją szosą, to kopanie koparką pod ławy to jak strzelać z armaty do komara To precyzyjna robota i musiałbyś mieć na prawdę dobrego koparkowego, żeby to zrobił ładnie i równo. Kopara na pewno do wybrania humusu i wyrównania zgrubnego terenu, a dalej to już ręcznie. Na pocieszenie - jeśli kopara Ci wydrze wierzchnią warstwę z kamieniami, to głębiej być może już będzie ładniej. Robiłeś badania gruntu ? Co do betonu, to też brałem z Budokruszu i bardzo byłem zadowolony. Sprawdzałem też ofertę Winnickiego, ale też jak koledze powyżej nie kalkulowało się. Budokrusz nie przycina nigdzie i liczą roboczogodziny na korzyść klienta. Wiem, bo brałem też beton z innej betoniarni - niby cena podobna, ale w efekcie wyszło drożej, bo doliczyli jeszcze za przestój gruchy w czasie rozładunku Oczywiście jak pytałem o koszta, to nikt nie wspominał, że rozładunek gruchy to dodatkowa kasa... Także warto dokładnie sprawdzić ofertę, żeby później nie było tego typu niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 11.07.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Poszukuję dobrego szklarza z okolic Teresina, który wykonałby lustro na zamówienie. Czy ktoś z Was ma może jakieś namiary?Niby jest w Paprotni jakiś zakład szklarski, ale żadnego telefonu, nic, a nikogo nie zastałem w domu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapsl 11.07.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 my też braliśmy z budokruszu i jesteśmy bardzo zadowoleni! bardzo solidna firma, naprawdę godna polecenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo12 12.07.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Poszukuję dobrego szklarza z okolic Teresina, który wykonałby lustro na zamówienie. Czy ktoś z Was ma może jakieś namiary? Niby jest w Paprotni jakiś zakład szklarski, ale żadnego telefonu, nic, a nikogo nie zastałem w domu :/ dzisiaj zamawiałem płytki w sochaczewie w jakuzzi oni maja lustra na wymiar (na zamówienie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 13.07.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Dobra koparka to koszt ok. 120-150 zł netto za godzinę. Przy czym opłaca się wziąć nawet droższego, ale z nową koparką, bo starą będzie rzeźbił 2x dłużej od tego z nową i suma sumarum wyjdzie nawet drożej Swoją szosą, to kopanie koparką pod ławy to jak strzelać z armaty do komara To precyzyjna robota i musiałbyś mieć na prawdę dobrego koparkowego, żeby to zrobił ładnie i równo. Kopara na pewno do wybrania humusu i wyrównania zgrubnego terenu, a dalej to już ręcznie. Na pocieszenie - jeśli kopara Ci wydrze wierzchnią warstwę z kamieniami, to głębiej być może już będzie ładniej. Robiłeś badania gruntu ? Co do betonu, to też brałem z Budokruszu i bardzo byłem zadowolony. Sprawdzałem też ofertę Winnickiego, ale też jak koledze powyżej nie kalkulowało się. Budokrusz nie przycina nigdzie i liczą roboczogodziny na korzyść klienta. Wiem, bo brałem też beton z innej betoniarni - niby cena podobna, ale w efekcie wyszło drożej, bo doliczyli jeszcze za przestój gruchy w czasie rozładunku Oczywiście jak pytałem o koszta, to nikt nie wspominał, że rozładunek gruchy to dodatkowa kasa... Także warto dokładnie sprawdzić ofertę, żeby później nie było tego typu niespodzianek. Dzięki za obszerną informację.... już nawiązałem kontakt z Budokruszem. Fundamenty chciałem kopać sam - ale grynt to piach i dżo kamieni.... jak kopałem dołek pod latrynkę to zeszło mi się sporo czasu...... na pewno pójde za Twoją radą i poszukam kogoś z koparką nową a nie starym sprzętem bo taniej parę groszy.... dodtakowo wystaje u mnei kilka głazów - i jak chciałem je łopatą "obkopać" dookoła żeby je wyjąć - to okazało się że mają około metra lub więcej średnicy - więc dobrze zeby korarka je wyciągnęła i mam nadzieję ze nie tarfię na nic takiego jak będę kopał fundamenty..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 13.07.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 kolo12: ok, dzięki spróbuję się dowiedzieć u nich. Gdyby jeszcze ktoś miał jakieś namiary na lustrzaków, to bardzo proszę o info. Z góry dzięki TurystaWspak: mówisz menhiry masz? Fajnie Wykop, ustaw w krąg i zrób sobie prywatne Stonehenge No, ale faktycznie ręcznie ciężko by to było wytargać nawet Pudzianowi... Taki kamyczek pewnie z tonę waży. Kopara i to spora do tego. Żaden ostrówek, czy inny zetor z łyżką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adziaj 20.07.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witam,poszukuję namiarów na jakąś firmę, która podłączyłaby mnie do wodociągu( w Mszczonowie), niestety muszę zrobić to przeciskiem pod ulicą. Za wszelkie kontakty z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snatali 20.07.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witam, Szukam dobrych i tanich murarzy, macie jakieś kontakty? Remont i budowa od A - do Z Spolka zo.o "WADYM" [email protected] 601-944-233 Wadim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justus 21.07.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Witam,Sprzedam folię kubełkową 1,5 x 20 m dwie rolki, rozdzielnicę budowlaną na dwa gniazda siłowe. Odbiór w Sochaczewie.http://img714.imageshack.us/img714/9561/dc100610004.jpg http://img833.imageshack.us/img833/7357/dc110718006.jpginfo na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokoz 21.07.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 polecam ekipę do wszelkich wykończeń Piotr Turski 607 372 087, ceny średnie, wykonawstwo z głową i solidnie, człowiek słowny, nie zawala terminów, nie oszukuje, coś zawsze podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManiekMalina 21.07.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Witam,Jestem na etapie czytania i zbierania opinii na temat okien, które chciałbym we wrześniu wstawić Czy możecie polecić mi jakąś firmę, salon z okolicy??? z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipsi 21.07.2011 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 dobrzy ludzie,szukam ekipy do położenia kawałka elewacji z drewna (nie egzotycznego) oraz podbitki drewnianej.czy ktoś z Was robił coś takiego i może swoich fachmanów polecić? i jeszcze: sprzedam deski. część nowych, część obczyszczonych dokładnie po szalunku - dwa metry sześcienne.odbiór na własną rękę z Błonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zibi_81 22.07.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Witam,A ja mam na odsprzedaż około 250 stempli 2,85-3,00m i ze 20x3,5m dokładnie ile ich jest nie liczyłem. Jasieniec/RybnoStemple były nowe u mnie pierwszy raz w użyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo12 22.07.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Witam, Jestem na etapie czytania i zbierania opinii na temat okien, które chciałbym we wrześniu wstawić Czy możecie polecić mi jakąś firmę, salon z okolicy??? z góry dzięki za pomoc Witam ja moge polecić okna na 15go sierpnia w Sochaczewie na przeciwko szkoły II brałem tam okna brame garazową, parapety, a teraz czekam na drzwi wejsciowe, całkiem niezłe ceny i właścicie naprawdę rzeczowy pozdr Kolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBRH 27.07.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Witam, szukam osoby do uszczelnienia komina i obrobki blacharskiej komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byku666 29.07.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Poszukuję dobrego szklarza z okolic Teresina, który wykonałby lustro na zamówienie. Czy ktoś z Was ma może jakieś namiary? Niby jest w Paprotni jakiś zakład szklarski, ale żadnego telefonu, nic, a nikogo nie zastałem w domu :/ Czesc, ja lustro na zamowienie robiłem u gościa, który ma zakład w Sochaczewie , dokładnie nie wiem jak sie nazywa , ale wiem ze na drugich światłach w prawo koło policji i zaraz po lewej stronie w bramie. Przywiózł mi do domu lustro nawet dał takie scinki szkła do podklejenia, lustro fajne zfrazowane, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byku666 29.07.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Witam, nadal poszukuje ekipy od bramy i ogrodzenia tylko takiej, która odrazu podłączyła by mi elektryke z siłownikami do bramy, może ktoś zna jakieś namiary ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 03.08.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Witajcie. Kupię w rozsądnej cenie starą siatkę ogrodzeniową - potrzebuję 35 metrów. Jeśłi ktoś ma - proszę o info na priv. dziękuję i pozdrawiamPrzemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 03.08.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Witaj, mieszkania do wynajęcia to ciężka sprawa szczególnie na tak krótki okres czasu. proponuję sprawdzić następujące portale: http://www.e-sochaczew.pl http://www.sochaczewianin.pl ewentualnie kupić lokalne gazety: Ziemia Sochaczewska Echo Powiatu Ekspress Sochaczewski często też na słupach są wywieszane ogłoszeni odnośnie wynajmu - najwięcej ich wisi zawsze w okolicach stacji PKP. szukam mieszkania lub domku do wynajęcia na ok 4 miesiące, jeśli macie na kogoś jakieś namiary będę wdzięczna za odp na prv. poza tym mam pytania do Pana Saina - jakie są rodzaje tynków i czym się one różnią? gdzie można obejrzeć efekty Waszej pracy? zaczynam poszukiwania tynkarzy, będę więc wdzięczna za wszelką pomoc i informacje, bowiem kompletnie się na tym nie znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts