Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa SOCHACZEW i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, nadal poszukuje ekipy od bramy i ogrodzenia tylko takiej, która odrazu podłączyła by mi elektryke z siłownikami do bramy, może ktoś zna jakieś namiary ??

Paweł, pytałeś Laskowskiego?

Oni robią bramy i ogrodzenia, a także mają przedstawicielstwo Nice więc z montażem nie powinno być problemu...

Poszukuję dobrego szklarza z okolic Teresina, który wykonałby lustro na zamówienie. Czy ktoś z Was ma może jakieś namiary?

Niby jest w Paprotni jakiś zakład szklarski, ale żadnego telefonu, nic, a nikogo nie zastałem w domu :/

Numer do szklarza 605440337.Solidny fachowiec.Niejedno lustro mi zrobił.

Witam,

czy ktoś instalował do ogrzewania i c.w.u. pompę ciepła? Może macie jakieś sprawdzone opinie na ten temat. W necie i gazetkach o tematyce budowlanej same echy i achy z zachwytu, że tak wygodnie i później tanio w uzytkowaniu. Niestety nikt z moich znajonych się jeszcze na to nie zdecydował, nie mam więc odniesienia...

Witam,

moge prosić o konkrety dotyczące Pana Laskowskiego - jestem na etapie wyboru bramy garazowej.

Dzięki

Nie wiem czy Laskowski robi bramy garażowe, ale takie ogrodzeniowe to na bank.

http://www.zumi.pl/2373174,PPHU_Met_Las_S.C._Ryszard_Laskowski_Krzysztof_Laskowski,Paprotnia,firma.html

Odnośnie spawania wszelakich balustrad, barierek, ogrodzeń, bram i furtek i wiele innych mogę śmiało polecić Wojtka z Maszny.

Zrobił nam świetną barierkę, w rozsądnych pieniążkach i to jeszcze przed umówionym czasem.

Chłopak solidny, nie ma co!

http://www.mjm-wm.pl

• 2 weeks później...
Czy może komuś została po budowie stal ? chętnie odkupie - szczególnie drut fi 6 na strzemiona zbrojeniowe do ław fundamentowych....

a moze powiecie mi gdzie w okolicach Sochaczewa można kupić stal najkorzystniej?

bedę wdzięczny za informacje

Strzemiona już mam - teraz szukam drutu fi 12 i fi 16.

ma ktoś na sprzedaż?

UWAGA!!!

WYSTRZEGAJCIE SIĘ WSPÓŁPRACY Z FIRMĄ GIERBLIŃSKI JACEK. FIRMA REMONTOWO – WYKOŃCZENIOWA Z WARSZAWA RADOŚĆ ul. Średnia 5 tel. 607864472!

NIERZETELNY, NIEKOMPETENTNY NIETERMINOWY A JEGO ROBOTA TO KPINA MÓWI, ŻE ZAKOCZY PRACE W 2 TYGODNIE A TRWAJĄ 2 MIESIĄCE, BO ZNADUJE INNEGO KLIANTA I ROBI NA DWA FRONTY.

U MNIE POŁOŻYŁ FUGĘ NA PODŁODZE 80 M2 I ZJAWIŁ SIĘ PO TYGODNIU ŻEBY JĄ DOCIERAĆ, OCZYWIŚCIE JUŻ CAŁA WYSCHŁA, WŻARŁA SIĘ W PŁYTKĘ I TRZEBA BYŁO CZYŚCIĆ „SZOPEM” A I TAK NIE DAŁO RADY DOCZYŚCIĆ. PŁYTKI ZNISZCZONE DO POPRAWKI FUGA A ON MÓWI ŻE NIE UMAWIAŁ SIĘ NA FUGOWANIE TYLKO UKŁADANIE PŁYTEK.

JEGO STRONA

http://www.jacek-gierbinski.tupolecam.pl

Kompleksowe remonty i wykończenia wnętrz, a także serwis okien. Budowa domów pod klucz.

Zajmujemy się budowaniem domów oraz wykańczaniem wnętrz od A do Z. Oferujemy konkurencyjne ceny oraz fachowe wykonanie.

Oferujemy Państwu nasz zakres prac:

- budowa domu,

- elewacje,

- docieplenie poddaszy,

- ściany, ścianki działowe,

- gładzie gipsowe,

- sufity podwieszane,

- malowanie,

- tapetowanie,

- układanie terakoty oraz glazury,

- montaż paneli ściennych i podłogowych,

- montaż drzwi i okien,

- serwis okien,

inne prace wykończeniowe do ustalenia przez telefon.

Proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy.

609 298 920 [email protected]

Mam moze dziwne pytanie, ale Ci co robili i mieli taki sam problem mnie zrozumia ;)

Chciałabym w najblizszym czasie zrobic ogrodzenie. Niestety mieszkam jeszcze przy drodze polnej a w planach kiedys tam(moze za 5lat) jest budowa drogi. Czekac te 5 lat nie moge i nie chce. I moje pytanie, czy jest standardowa wielkosc zalewanego asfaltu (pewnie nie ma, co firma to inaczej leje :( ) Nie wiem jaka "luke" zostawiac pod brama i furtka by w przyszlosci po zrobieniu asfaltu, zrobieniu chodnika nie było dziury pod brama i furtka albo w druga strone, zebym nie musiala podwyzszac lub obcinac bramy bo za nisko ja zrobilismy... pewnie nie jeden z Was miał podobna sytuację i juz ma wylana droge i wie mniej wiecej jak to obejsc - jesli tak bardzo prosze o rady

Witajcie....

czas zebrac wszystko w jedno miejsce ;-)

Mam prośbę do forumowiczów Sochaczewa i okolic.

Napiszcie w jakim składzie budowlanym, tartaku, żwirowni, betoniarni braliscie swoje materiały bydowlane.... na pewno pomoże to nie tylko takim osobom jak ja. Oczywiscie ceny szybko się zmianiają więc bez sensu je podawac bo zrobią niepotrzebne zamieszanie - ale taka baza tanich i dobrych sklepów/ hurowni na pewno się wszystkim przyda.

Więc czekam na pierszwszy wpis ;-) przy okazji - każdy może doipisac co mu zostało po budowie - na pewno znajdzie się ktoś komu się to przyda a u Ciebie tylko zagraca działkę..

także czekamy na pierrwsze informacje

Materiały budowlane brałem przede wszystkim u Tarczyka, beton z Budokruszu ( wszyscy mnie ostrzegali przed Winnickim), a drzewo w tartaku w Zaździerzu koło Koszelówki,.

P.S. Poszukuję sporej ilości taniej lub darmowej ziemi, bez gliny, do podniesienia terenu

Jako że zacząłem temat - to i ja coś napiszę :wave:

stal do fundamentów brałem z sochaczewa ze składu na Gawłowskiej z firmy ALFAGRA.... na dzień dzisiejszy niskie ceny mają. teraz szukam BETONU B20

Każdy odradza Winnickiego - potwierdzam. Jak mi Pani powiedział że liczą za wyjazd każdego samomochodu - to zapytałem czy to nie pomyłka jest? Fakt beton przywiozą do 2 godzin - bo nie mają chcętnych....

Budokrusz - jest ok tylko liczy 2 godziny pompy na dojazd i powrót - czyli 440 zł netto :(

Ale w tej firmie ALFAGRA ( skład na Gawłowie) mają beton B20 po 260 netto - i tyle kosztuje jak bez faktury. generalnie ceny o około 6-8 zł niższe niż w Budokruszu....i dojazd pompu to godzina a nie dwie....

Pytanie czy ktoś mial do czynienia z betonem B20 od ALFAGRA ?