ninjacorps 02.09.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Mam moze dziwne pytanie, ale Ci co robili i mieli taki sam problem mnie zrozumia Chciałabym w najblizszym czasie zrobic ogrodzenie. Niestety mieszkam jeszcze przy drodze polnej a w planach kiedys tam(moze za 5lat) jest budowa drogi. Czekac te 5 lat nie moge i nie chce. I moje pytanie, czy jest standardowa wielkosc zalewanego asfaltu (pewnie nie ma, co firma to inaczej leje ) Nie wiem jaka "luke" zostawiac pod brama i furtka by w przyszlosci po zrobieniu asfaltu, zrobieniu chodnika nie było dziury pod brama i furtka albo w druga strone, zebym nie musiala podwyzszac lub obcinac bramy bo za nisko ja zrobilismy... pewnie nie jeden z Was miał podobna sytuację i juz ma wylana droge i wie mniej wiecej jak to obejsc - jesli tak bardzo prosze o rady Przede wszystkim wysokość drogi jest zależna od pomiarów geodezyjnych a nie "co firma to inaczej leje" - nie przeskoczysz. Rób po prostu wyżej niż aktualnie jest droga - potem zrobisz podjazd z kostki czy tłucznia pod takim kątem, jaki wypadnie. Najlepiej zrobić możliwie wyżej (zależy jaki masz teren). Np. ja mam budynek (i całą działkę zresztą) sporo podsypany, bo teren u nas gliniasty i jak w tym roku zrobili u nas drogę to mamy spadek do drogi a nie odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek i agnieszka 04.09.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Jako że zacząłem temat - to i ja coś napiszę stal do fundamentów brałem z sochaczewa ze składu na Gawłowskiej z firmy ALFAGRA.... na dzień dzisiejszy niskie ceny mają. teraz szukam BETONU B20 Każdy odradza Winnickiego - potwierdzam. Jak mi Pani powiedział że liczą za wyjazd każdego samomochodu - to zapytałem czy to nie pomyłka jest? Fakt beton przywiozą do 2 godzin - bo nie mają chcętnych.... Budokrusz - jest ok tylko liczy 2 godziny pompy na dojazd i powrót - czyli 440 zł netto Ale w tej firmie ALFAGRA ( skład na Gawłowie) mają beton B20 po 260 netto - i tyle kosztuje jak bez faktury. generalnie ceny o około 6-8 zł niższe niż w Budokruszu....i dojazd pompu to godzina a nie dwie.... Pytanie czy ktoś mial do czynienia z betonem B20 od ALFAGRA ? Ja brałem beton od winnickiego i uważam że w sumie sumarum wyszlo mi taniej niz z budokruszu i betroniki cena betonu to 220 za b20 w porównaniu do alfagra za 260 jezeli bierzesz dużą ilość betonu to upominaj sie o rabaty ja dostałem na całość 3% i wsumie wyszło taniej niz u konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek i agnieszka 04.09.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Witajcie - poszukiwań ciąg dalszy... chętnie przyjmę/kupię gruz... oczywiscie sam go odbieram może komuś zawadza na działce? chętnie odstapie gruz. 691691717 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek i agnieszka 04.09.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 poszukuję elektryka i hydraulika oraz ludzi do tynków i wylewek. chaciałbym sie jeszcze sie dowiedzieć jakie ceny tych usług obowiazuja na rynku sochaczewskim.prosze o sugestie i propozycje, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justus 05.09.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Witam,Jaką blachodachówkę i gdzie polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszC 05.09.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 My braliśmy towar od Tarczyka i Kowalski & Synowie z Kozłowa. Zdecydowanie odradzam branie czegokolwiek od Leszczyńskiego z Kozłowa, krętacz jakich mało, nie było nas na budowie i w tym czasie przywiózł zamiast cegły I klasy jakąś pozaklasową i oczywiscie później umył ręce i kazał z producentem gadać. Na szczęście udało sie wszystko wyprostować i jeszcze dostaliśmy dobry rabat na resztę cegieł ale zdecydowanie ODRADZAM Leszczyńskiego. Przy okazji odradzam firmę MK Budownictwo Pana Kaczorowskiego... tragedia. Na początku było sprawnie, dokładnie i naprawdę fachowo, lecz później...byle szybciej, byle jak... Beton bralismy z Budokruszu ( po negocjacji ceny z handlowcem wyszło o kilkaset zł taniej niz u Winnickiego - i to na każdym transporcie). U winnickiego nawet z tym śmiesznym 3% rabatem było dużo drożej niż dostałem cenę w Budokruszu, pomijając cenę dojazdu i pompy... Blachodachówkę mamy Pruszyńskiego od Kowalskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 05.09.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 poszukuję elektryka i hydraulika oraz ludzi do tynków i wylewek. chaciałbym sie jeszcze sie dowiedzieć jakie ceny tych usług obowiazuja na rynku sochaczewskim.prosze o sugestie i propozycje, Zapraszam do mnie. Realizujemy tynki (gipsowe oraz cementowo-wapienne), elewacje, docieplenia. Mogę z czystym sumieniem polecić elektryków i hydraulików oraz ekipę od wylewek z którymi często współpracujemy. Nasze referencje na tym forum pod adresem: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?132483-Tynki-cem-wap-i-gipsowe-zobacz-referencje-url-www.sain.pl-url/ Zapraszam do obejrzenia naszych prac (obecnie tynkujemy kilka domów w Sochaczewie i okolicach). Mój nr 509-499-922 Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 06.09.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Sporo rozbieżności w informacjach o Betonie... Winnicki, Budokrusz, Betronika.... wszystko zależy od targowania się z handlowcem..... na prawdę na metrze betonu można sporo utargować.... np w Budokruszu - z 230 na 217 netto w Betronice - z 230 na 225 netto. W Sochaczewie jest jeszcze Alfa Gra na Gawłowskiej i tez ma B20.... Z Winnickiem jeszcze nie rozmawiałem. Ale jestem po rozmowach w BOSTA BETON w Skierniewickach ( niedaleko Betroniki) i odradzam zdecydowanie.... Sama jakość obsługi Klienta jest na tragicznym poziomie.... zero upustów, wysokie ceny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniello654 06.09.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Zgadzam się z atsyrut, wszystko zależy od zdolności negocjacyjnych Ostatnio znajomy brał na strop beton z Betroniki i wyszło go 280 zł brutto z pompą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 07.09.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Zgadzam się z atsyrut, wszystko zależy od zdolności negocjacyjnych Ostatnio znajomy brał na strop beton z Betroniki i wyszło go 280 zł brutto z pompą. Betronika mi wyliczyła następująco: ( podaję ceny netto) należy doliczyć 23% vat 225 metr sześcienny betonu 200 netto godzina pracy pompy ( dodatkowo liczone jest 200 netto na dojazd i powrót pompy) nadal negocjuję z Budokruszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek i agnieszka 07.09.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Betronika mi wyliczyła następująco: ( podaję ceny netto) należy doliczyć 23% vat 225 metr sześcienny betonu 200 netto godzina pracy pompy ( dodatkowo liczone jest 200 netto na dojazd i powrót pompy) nadal negocjuję z Budokruszem jeśli wolisz budokrusz to twoja sprawa ja za 19m3 b20 z pompą i wszystkimi dojazdami zapłaciłem 5100 pompa pracowała 3 godziny. czy warto? ja uwazam że tak betronika i budokrusz chcieli wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 08.09.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 jeśli wolisz budokrusz to twoja sprawa ja za 19m3 b20 z pompą i wszystkimi dojazdami zapłaciłem 5100 pompa pracowała 3 godziny. czy warto? ja uwazam że tak betronika i budokrusz chcieli wiecej. Nie powiedziałem ze wolę w Budokruszu tylko że nadal z nimi negocjuję Wybiorę ofertę najtańszą ze wszystkich. Cy to będzie Winnicki, Budokrusz czy Betronika - nie wiem na chwilę obecną. Tutaj cyfry będą mówiły same za siebie. wojtek i agnieszka - macie rację- 5100 z pompą za 19 m 3 to na prawdę dobra cena - wychodzi 268 zł za metr z pompą.... pytanie czy macie fakturę na ten beton? czy dogadaliście się bez vatu? Jeśli z fakturą to ok - jeśli nie to co w przypadku popękania fundamentów? Oczywiscie nei życzę Wam tego - ale jednak gdyby się tak zdażyło? Winnicki nie weźmie na siebie odpowiedzialnosci - bo brak dowodu ze beton był od niego. Nie zrozum mnie źle.... Nie mówię, że Winnicki jest złym dostawcą b 20 ( jakość i cena) ale poczytałem trochę na tym forum opinii na jego temat..... mnóstwo osób brało i odradzało..... rozmawiałem z moimi sąsiadami - i też zdania nie są idealne.... Sam fakt że liczy za wyjazd każdego samochodu - jest dla mnie conajmniej dziwne.... zobacz sam czas lania pompą - 3 godziny przy 19 metrach? moim zdaniem trochę dużo - może inni będa miali inne zdanie i napiszą ile pracowała pompa przy jakiej ilosci betonu.... pytałem w Budokruszu i Betronice. przy 25-28 metrów sześciennych betonu ( zakłądając że nic się nei obrywa i nie obsuwa ) 2 godziny jest wystarczające..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 08.09.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Jeśli ktoś ma zbyt dużo ziemii to chętnie przyjmę - potrzebuję na wyrównanie działki . prosze o info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek2011 12.09.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witam, Posiadam z zeszłorocznej budowy ok 3 m3 desek. Większość o długości od 2 do 4 m (szer. kilkanaście cm) Deski są w dobrym lub bdb stanie.Kilkadziesiąt stempli o długości ok 2 - 2,5 m. W dobrym lub bdb stanie. Ceny (rozsądne) - do uzgodnienia. Miejsce: Marianów, koło Leszna. Zainteresowanych proszę wyłącznie o kontakt tel. 504 166 524. Poza tym oddam ziemię(gliniastą) kilkadziesiąt ton. Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweelo 14.09.2011 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Może ma ktoś odstąpic lub sprzedać stare używane drzwi zewnętrzne prawe 90cm. Potrzebuje pilnie. Prosze o kontakt na priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipsi 14.09.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 paweelo ja będę miała. chyba to 90. lada chwila będę demontować swoje.na kiedy potrzebujesz?gdybyś był zainteresowany pisz pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 18.09.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Potrzebuję około 40 metrów starej siatki ogrodzeniowej na prowizoryczne ogrodzenie.... Czy moze komuś zostało po budowie? chętnie przyjmę lub odkupię za symboliczną cenę.... Jak ktoś ma mniej - też się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi_w 18.09.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Sprzedam 150szt strzemiąnczek 30x30 fi6 żebrowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 20.09.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Poszukuję koparki do wykopania fundamentów. Może ktoś polecic niedrogiego i solidnego "koparkowego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi_w 20.09.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Darek 606-489-959u mnie kopał fundament i robił przyłącze wody bardzo polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts