Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa SOCHACZEW i okolice

Recommended Posts

Mam moze dziwne pytanie, ale Ci co robili i mieli taki sam problem mnie zrozumia ;)

Chciałabym w najblizszym czasie zrobic ogrodzenie. Niestety mieszkam jeszcze przy drodze polnej a w planach kiedys tam(moze za 5lat) jest budowa drogi. Czekac te 5 lat nie moge i nie chce. I moje pytanie, czy jest standardowa wielkosc zalewanego asfaltu (pewnie nie ma, co firma to inaczej leje :( ) Nie wiem jaka "luke" zostawiac pod brama i furtka by w przyszlosci po zrobieniu asfaltu, zrobieniu chodnika nie było dziury pod brama i furtka albo w druga strone, zebym nie musiala podwyzszac lub obcinac bramy bo za nisko ja zrobilismy... pewnie nie jeden z Was miał podobna sytuację i juz ma wylana droge i wie mniej wiecej jak to obejsc - jesli tak bardzo prosze o rady

Przede wszystkim wysokość drogi jest zależna od pomiarów geodezyjnych a nie "co firma to inaczej leje" - nie przeskoczysz. Rób po prostu wyżej niż aktualnie jest droga - potem zrobisz podjazd z kostki czy tłucznia pod takim kątem, jaki wypadnie. Najlepiej zrobić możliwie wyżej (zależy jaki masz teren). Np. ja mam budynek (i całą działkę zresztą) sporo podsypany, bo teren u nas gliniasty i jak w tym roku zrobili u nas drogę to mamy spadek do drogi a nie odwrotnie.

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jako że zacząłem temat - to i ja coś napiszę :wave:

stal do fundamentów brałem z sochaczewa ze składu na Gawłowskiej z firmy ALFAGRA.... na dzień dzisiejszy niskie ceny mają. teraz szukam BETONU B20

Każdy odradza Winnickiego - potwierdzam. Jak mi Pani powiedział że liczą za wyjazd każdego samomochodu - to zapytałem czy to nie pomyłka jest? Fakt beton przywiozą do 2 godzin - bo nie mają chcętnych....

Budokrusz - jest ok tylko liczy 2 godziny pompy na dojazd i powrót - czyli 440 zł netto :(

Ale w tej firmie ALFAGRA ( skład na Gawłowie) mają beton B20 po 260 netto - i tyle kosztuje jak bez faktury. generalnie ceny o około 6-8 zł niższe niż w Budokruszu....i dojazd pompu to godzina a nie dwie....

Pytanie czy ktoś mial do czynienia z betonem B20 od ALFAGRA ?

Ja brałem beton od winnickiego i uważam że w sumie sumarum wyszlo mi taniej niz z budokruszu i betroniki cena betonu to 220 za b20 w porównaniu do alfagra za 260 jezeli bierzesz dużą ilość betonu to upominaj sie o rabaty ja dostałem na całość 3% i wsumie wyszło taniej niz u konkurencji.

My braliśmy towar od Tarczyka i Kowalski & Synowie z Kozłowa. Zdecydowanie odradzam branie czegokolwiek od Leszczyńskiego z Kozłowa, krętacz jakich mało, nie było nas na budowie i w tym czasie przywiózł zamiast cegły I klasy jakąś pozaklasową i oczywiscie później umył ręce i kazał z producentem gadać. Na szczęście udało sie wszystko wyprostować i jeszcze dostaliśmy dobry rabat na resztę cegieł ale zdecydowanie ODRADZAM Leszczyńskiego. Przy okazji odradzam firmę MK Budownictwo Pana Kaczorowskiego... tragedia. Na początku było sprawnie, dokładnie i naprawdę fachowo, lecz później...byle szybciej, byle jak...

Beton bralismy z Budokruszu ( po negocjacji ceny z handlowcem wyszło o kilkaset zł taniej niz u Winnickiego - i to na każdym transporcie). U winnickiego nawet z tym śmiesznym 3% rabatem było dużo drożej niż dostałem cenę w Budokruszu, pomijając cenę dojazdu i pompy...

Blachodachówkę mamy Pruszyńskiego od Kowalskich.

poszukuję elektryka i hydraulika oraz ludzi do tynków i wylewek. chaciałbym sie jeszcze sie dowiedzieć jakie ceny tych usług obowiazuja na rynku sochaczewskim.prosze o sugestie i propozycje,

Zapraszam do mnie. Realizujemy tynki (gipsowe oraz cementowo-wapienne), elewacje, docieplenia. Mogę z czystym sumieniem polecić elektryków i hydraulików oraz ekipę od wylewek z którymi często współpracujemy. Nasze referencje na tym forum pod adresem:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?132483-Tynki-cem-wap-i-gipsowe-zobacz-referencje-url-www.sain.pl-url/

Zapraszam do obejrzenia naszych prac (obecnie tynkujemy kilka domów w Sochaczewie i okolicach).

Mój nr 509-499-922

Pozdrawiam

Hubert

Sporo rozbieżności w informacjach o Betonie... Winnicki, Budokrusz, Betronika.... wszystko zależy od targowania się z handlowcem..... na prawdę na metrze betonu można sporo utargować.... np w Budokruszu - z 230 na 217 netto w Betronice - z 230 na 225 netto.

W Sochaczewie jest jeszcze Alfa Gra na Gawłowskiej i tez ma B20.... Z Winnickiem jeszcze nie rozmawiałem. Ale jestem po rozmowach w BOSTA BETON w Skierniewickach ( niedaleko Betroniki) i odradzam zdecydowanie.... Sama jakość obsługi Klienta jest na tragicznym poziomie.... zero upustów, wysokie ceny....

Zgadzam się z atsyrut, wszystko zależy od zdolności negocjacyjnych :yes: Ostatnio znajomy brał na strop beton z Betroniki i wyszło go 280 zł brutto z pompą.

Betronika mi wyliczyła następująco: ( podaję ceny netto) należy doliczyć 23% vat

225 metr sześcienny betonu

200 netto godzina pracy pompy ( dodatkowo liczone jest 200 netto na dojazd i powrót pompy)

nadal negocjuję z Budokruszem ;-)

Betronika mi wyliczyła następująco: ( podaję ceny netto) należy doliczyć 23% vat

225 metr sześcienny betonu

200 netto godzina pracy pompy ( dodatkowo liczone jest 200 netto na dojazd i powrót pompy)

nadal negocjuję z Budokruszem ;-)

jeśli wolisz budokrusz to twoja sprawa ja za 19m3 b20 z pompą i wszystkimi dojazdami zapłaciłem 5100 pompa pracowała 3 godziny.

czy warto? ja uwazam że tak betronika i budokrusz chcieli wiecej.

jeśli wolisz budokrusz to twoja sprawa ja za 19m3 b20 z pompą i wszystkimi dojazdami zapłaciłem 5100 pompa pracowała 3 godziny.

czy warto? ja uwazam że tak betronika i budokrusz chcieli wiecej.

Nie powiedziałem ze wolę w Budokruszu tylko że nadal z nimi negocjuję :D

Wybiorę ofertę najtańszą ze wszystkich. Cy to będzie Winnicki, Budokrusz czy Betronika - nie wiem na chwilę obecną.

Tutaj cyfry będą mówiły same za siebie.

wojtek i agnieszka - macie rację- 5100 z pompą za 19 m 3 to na prawdę dobra cena - wychodzi 268 zł za metr z pompą....

pytanie czy macie fakturę na ten beton? czy dogadaliście się bez vatu? Jeśli z fakturą to ok - jeśli nie to co w przypadku popękania fundamentów? Oczywiscie nei życzę Wam tego - ale jednak gdyby się tak zdażyło? Winnicki nie weźmie na siebie odpowiedzialnosci - bo brak dowodu ze beton był od niego.

Nie zrozum mnie źle....

Nie mówię, że Winnicki jest złym dostawcą b 20 ( jakość i cena) ale poczytałem trochę na tym forum opinii na jego temat..... mnóstwo osób brało i odradzało..... rozmawiałem z moimi sąsiadami - i też zdania nie są idealne.... Sam fakt że liczy za wyjazd każdego samochodu - jest dla mnie conajmniej dziwne....

zobacz sam czas lania pompą - 3 godziny przy 19 metrach? moim zdaniem trochę dużo - może inni będa miali inne zdanie i napiszą ile pracowała pompa przy jakiej ilosci betonu....

pytałem w Budokruszu i Betronice. przy 25-28 metrów sześciennych betonu ( zakłądając że nic się nei obrywa i nie obsuwa ) 2 godziny jest wystarczające.....

Witam,

Posiadam z zeszłorocznej budowy ok 3 m3 desek. Większość o długości od 2 do 4 m (szer. kilkanaście cm) Deski są w dobrym lub bdb stanie.

Kilkadziesiąt stempli o długości ok 2 - 2,5 m. W dobrym lub bdb stanie.

Ceny (rozsądne) - do uzgodnienia. Miejsce: Marianów, koło Leszna. Zainteresowanych proszę wyłącznie o kontakt tel. 504 166 524.

Poza tym oddam ziemię(gliniastą) kilkadziesiąt ton.

Wojtek