Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa SOCHACZEW i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Szukam jakiegoś fajnego sklepu z meblami- interesują mnie narożniki- najlepiej polskiego producenta. Może ktoś widział lub słyszał o takim sklepie w Sochaczewie lub okolicach?

Ja kupowałam przez net: http://www.agpol.com/ - handlują na allegro. Przesłali mi próbki materiałów a kształt wybierałam z Allegro. Potem przywieżli, dwaj panowie wnieśli, złożyli, folie i resztę zabezpieczeń zabrali, podkleili nawet nóżki ... polecam, bo ceny naprawdę fajne (na Allegro) - za naprawdę duży narożnik, z dodatkową funkcją spania i dużą prostokątną pufą zapłaciłam z transportem coś niecałe 2500.

trochę mnie tu nie było... słuchajcie,pilnie potrzebuję namiary na posadzkarza. Kto z Was ma kominek? w jaki sposób poprowadziliście dopowietrzenie ? kto Wam podłączał kominek? będę wdzięczna za pomoc, pozdrowienia dla Forumowiczów :)

Dopowietrzenie było robione u nas pod posadzkami, jak kanaliza. Robił mi kumpel z Częstochowy, więc dalej nie pomogę.

Witam

Potrzebuję małej pomocy ;) Gdzie kupowaliscie paraperty wewnetrzne ( kamien lub konglomerat) ??

Parapety mam plastikowe, w okleinie jak okna - takie mi się podobały i nadal nie zdecydowałabym się na kamień. Tym bardziej, że nie mam firan, więc łądniej wg mnie wygląda okno - spójniej(mogę Ci przesłać zdjęcie).

Mam pytanko chyba ostatnie w tym roku :)

skąd braliście piach na podsypke ( pospółkę) będę wdzieczny za informacje

604 193 108 - mam zapisane jako "Piach Ninek " ? Polecam, cena była zawsze nieznacząco, ale jednak najlepsza no i szybkie dostawy, co na budowie ważne. Uczciwy chłopak - moi znajomi po kolei z niego korzystali.

Potwierdzam, skład Kowalczyka w Kampinosie jest dobry, aczkolwiek rozmawiać o cenach należy z kierownikiem ;) Często daje spore upusty, zwłaszcza jak kupowane jest coś więcej. Ceny zawierają od razu wliczone koszta transportu.

Potwierdzam - Pan Sylwek: 601 248 799

i kolejne pytanie...

dach będę kryszł blachodachówką... powiedzcie mi czy ktoś tym krył? jeśłi tak to z jakiej firmy braliście i ile fachowiec brał za położenie tego...

oczywiscie będę wdzieczny za namiary

Ja tez jestem na etapie wyboru blachodachówki - wybiore chyba blache firmy tyssengroup.

Co do cen fachowcy chca od 30 do 35 zł za m2 połozenia blachy z obróbkami

i kolejne pytanie...

dach będę kryszł blachodachówką... powiedzcie mi czy ktoś tym krył? jeśłi tak to z jakiej firmy braliście i ile fachowiec brał za położenie tego...

oczywiscie będę wdzieczny za namiary

Ja także brałem z Dach-Max z Paprotni (obecnie są w Sochaczewie, a to co jest na ich miejscu w Paprotni to taka nieudolna konkurencja...)

Blacha z płockiego BudMat'u model Sara, tłoczona na materiale SSAB, kolor czekoladowy brąz w jakiejś matowej powłoce.. Dach już leży dwa lata i wygląda super.

Ile brali za położenie to ciężko mi powiedzieć, bo brałem kompleksową usługę, tj. blacha, podbitka, okna dachowa + wyłaz, orynnowanie + montaż tego wszystkiego.

Ja także brałem z Dach-Max z Paprotni (obecnie są w Sochaczewie, a to co jest na ich miejscu w Paprotni to taka nieudolna konkurencja...)

Blacha z płockiego BudMat'u model Sara, tłoczona na materiale SSAB, kolor czekoladowy brąz w jakiejś matowej powłoce.. Dach już leży dwa lata i wygląda super.

Ile brali za położenie to ciężko mi powiedzieć, bo brałem kompleksową usługę, tj. blacha, podbitka, okna dachowa + wyłaz, orynnowanie + montaż tego wszystkiego.

Dzieki za info - rzeczywiscie teraz sa w Sochaczewie na Łowickiej. Byłem u nich i czekam na wycenę....

Producenci rzeczywisce prześcigają się w ofertach, technologiach itp. A faktycznie 80% trwaości dachu to kwestia jego położenia... Jeśłi jacyś partacze dostaną nawet najlepsza blachę i źle ją przytną, pogną czy podzirawią - to gwarancja producenta na 40 lat nic nie da bo za rok będzie nam ciekło na głowę....

Dzieki za info - rzeczywiscie teraz sa w Sochaczewie na Łowickiej. Byłem u nich i czekam na wycenę....

Producenci rzeczywisce prześcigają się w ofertach, technologiach itp. A faktycznie 80% trwaości dachu to kwestia jego położenia... Jeśłi jacyś partacze dostaną nawet najlepsza blachę i źle ją przytną, pogną czy podzirawią - to gwarancja producenta na 40 lat nic nie da bo za rok będzie nam ciekło na głowę....

Na Łowickiej to inna firma, Dach-Max masz na Al. 600-lecia między Pizzerią Rzym a Biedronką :-)

Sprzedam/oddam

Po zakończonej budowie:

Sprzedam kompletną skrzynkę elektryczną (stan - jak nowa) wraz ze słupem i pełnym okablowaniem po prowizorce budowlanej w cenie 600 zł - do negocjacji

Stemple ok 2-metrowe kilkadziesiąt sztuk w cenie 2 zł

Deski – szalunkowe o długościach 1,5 do 3 m – cena do negocjacji

Oddam ziemię – glina ok 7 wywrotek

Marianów gmina Leszno.

Zainteresowanych proszę o kontakt na numer 504166524

Wojtek