Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa SOCHACZEW i okolice

Recommended Posts

Poszukuję osoby/firmy która zajmuje się ogrodzeniami (jeszcze nie wiem czy klinker/czy normalna cegałą + potem będę czymś okładał) i jaieś dobrej no i oczywiście taniej ekpiy do kostki brukowej.

Z góry dziękuję za kontakty

Ponawiam pytanie, proszę o pomoc.

Ja Dach kupowałem w Dach-Max (na 600 lecia), można się tam domówić co do ceny, polecam.

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam Wszystkich!

My w tym roku zamierzamy kupić działkę Waszych okolicach. Mamy już nawet jedną upatrzoną w Teresinie.

Czy urzędnicy w gminie i w starostwie są przyjemnie nastawieni, czy raczej mamy się nastawiać na ciężki proces załatwienia papierologii? :) Plany mamy takie, żeby kupić teraz działkę, zacząć załatwiać pozwolenia itp., w przyszłym roku zacząć się budować,ale jakby wszystko poszło gładko, to chcielibysmy w tym roku zrobić stan zero. Optymistka ze mnie! Martinezio...piękny macie domek, obejrzałam całą galerią. Gratuluję samo zapału.

hej! kamaar

Co do załatwiania papierkowej roboty to jeśli będzie plan zagospodarowania przestrzennego na waszą działkę to bez większych problemów.

polecam pomoc pani Wandy J. podpisujecie upoważnienie i załatwia wszystkie formalności za mała opłata oczywiście, zrobi poprawki budynku i poleci nadzór.

pzdr powodzenia

Dzięki za odpowiedź. A czy składając wniosek o pozwolenie na budowę, muszę już mieć wybranego kierownika budowy,czy mogę już go później wybrać?

cholercia - ja nie pamiętam :)

najprościej zadzwonić du urzwedu gminy i tam się dowiesz...

Wydaje mi się ze kierownik już musi być bo składasz dziennik budowy - ale mogę się mylić

Małe sprostowanie - na Łowickiej jest DACH-MIX a nie DACH MAX jak pisałem. Hubert masz rację - dzieki za czujność :)

przepraszam za zamieszanie - za dużo tych fimr ostatnio objeździłem.

Firmy z Łowickiej nie polecam - minęło 3 lata, a nadal zgrzytam zębami jak przypomnę sobie o ich obsłudze (nie mogłam doczekać się wyceny ponad 2 tyg i facet tak mnie chamsko zbywał i przesuwał termin, że zrezygnowałam.)

Firmy z Łowickiej nie polecam - minęło 3 lata, a nadal zgrzytam zębami jak przypomnę sobie o ich obsłudze (nie mogłam doczekać się wyceny ponad 2 tyg i facet tak mnie chamsko zbywał i przesuwał termin, że zrezygnowałam.)

Powiem tak - masz rację co do jakości obsługi - natomiast ceny mają przyzwoite. Na nich jeszcze się nie zdecydowałem - cały czas mi spływają oferty.... wierz mi że spotkałem się z gorszą obsługą :)

Tak odbiegając trochę od tematyki budowlanej... bo nie tylko budową człowiek życje :)

Niebawem ogranizuję fajny i niedrogi wyjazd. Są jeszcze wolne miejsca chcętnie udzielę bliższych informacji na PRIV.

szczegóły znajdziecie na http://www.pm-sport.pl

wyjzd organizowany dla mieszkańców powiatu sochaczewskiego, i okolic.

pozdrawiam

Przemek

zapraszam :)

cholercia - ja nie pamiętam :)

najprościej zadzwonić du urzwedu gminy i tam się dowiesz...

Wydaje mi się ze kierownik już musi być bo składasz dziennik budowy - ale mogę się mylić

Wydaje mi się, że trochę mylicie pojęcia. Do gminy występuje się o warunki zabudowy. W tym momencie nie trzeba mieć kierbuda. Natomiast występując o pozwolenie na budowę, występuje się do starostwa powiatowego i wówczas trzeba mieć już wszystko: projekt, uzgodnienia, kierbuda...

Sprzedam przyczepę kempingową,

Przyczepka 3/4 osobowa idealna dla ekipy budowlanej. W pełni sprawna z działającymi lodówką, kuchenką.

Do obejrzenia w Marianowie koło Leszna.

Wojtek

504166524

Wojtek - podeślij prosze zdjecia tej przyczepki z zewnątrrz i wewnątrz.

[email protected].

nie zostały Tobie może budowie jakieś prowizoryczne drzwi wejsciowe do domu?