Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa SOCHACZEW i okolice

Recommended Posts

Witam

Mam pytanie do członków tej grupy i nie tylko. Mianowicie chodzi mi o opinie o firmie DEKAR-LUX z Brwinowa ul Otrebuska 33A http://www.dekar-lux.pl/ .

Jest to firma oferujaca pokrycia dachowe oraz montaz. jakie macie zdanie na jej temat??

@ na priw

Dziekuje

Pawelo - wybrałeś już moze blachę?

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Poszukuję w naszych okolicach (kogoś sprawdzonego) kto zrobi bramę dwuskrzydłową i trzy furtki + panele ogrodzeniowe metalowe.... Możecie kogoś polecić?

Ja polecę p. Wojtka

http://www.mjm-wm.pl/kontakt.php

Robił u nas balustrady wew. i wyszły bardzo fajnie, terminowo i za bardzo przyjemną kwotę.

Szczerze polecam.

Dzis własie sprawdziłem osobiscie firmę DEKAR-LUX z Brwinowa i juz wiem ze u nich nei kupię ( firma dystrybucyjna) miesci sie w domu jednorodzinnym. Zadnych wystawek blach. Więc juz zdecydowałem i jutro biore w DAch-maxie

na jaką blachę się zdecydowałeś? i jak można wiedzieć ile będziesz płacił?

Takie pytanko: czy w okolicy Teresina funkcjonuje jakaś wypożyczalnia sprzętu ogrodniczego? Ew. czy ktoś z Was dysponuje może wertykulatorem i mógłby użyczyć? Muszę przemielić trochę swój zieleniak, a kupowanie urządzenia do 1-2 krotnego użytku to trochę dla mnie za dużo na teraz :/

Takie pytanko: czy w okolicy Teresina funkcjonuje jakaś wypożyczalnia sprzętu ogrodniczego? Ew. czy ktoś z Was dysponuje może wertykulatorem i mógłby użyczyć? Muszę przemielić trochę swój zieleniak, a kupowanie urządzenia do 1-2 krotnego użytku to trochę dla mnie za dużo na teraz :/

A na ul. skosnej w Paprotni pytałes??

Witam serdecznie po raz pierwszy na forum:))

Jesli dobrze zrozumiałam , to chcesz "przekopać" ziemię . Do tego musisz mieć glebogryzarkę.

Wertykulator służy do to renowacji trawnika.

Czyli nacinania darni :))

Paweelo: nie pytałem, ale kiedyś tam byłem i widziałem u nich tylko maszyny budowlane :/ Muszę się tam chyba jeszcze raz wybrać kiedyś.

Miranka: dzięki, ale właśnie chodzi mi o ponacinanie darni ;) Trawę już mam, ale urosła w kępki i muszę to teraz naprawić. Przy okazji nacinając wprowadzę do gleby trochę starej trawy, a przydało by mi się jeszcze trochę kompostu, który w momencie nacinania mógłby zostać wtłoczony w glebę ;) Poprawiło by mi to nieco strukturę tejże, bo mam dziadostwo do potęgi :/

Którą ze szkółek iglaków możecie polecić w naszych okolicach? musze kupić i posadzić wzdłuż płotu....

z góry dziękuję

Szkółka nie jest w Sochaczewie, ale warta polecenia. Mam wszystkie rośliny w ogrodzie od nich, wszystkie ładnie się przyjęły i są zdrowe ---> http://www.szymanowski.pl/

Powoli rozglądam się za "firmą ochrnoniarską" na naszym terenie... na płotach najwięcej tabliczek Agrus, potem Solid Seciurity, czasami Juventus i kilka Certus.

Macie może jakieś doświadczenia negatywne z którąś z firm? a może którąś polecilibyście i dlaczego?

Jakie są koszty miesieczne ?

z góry dziękuję

atsyrut

WITAM forumowiczó z Sochaczewa :)

Włąsnie ejstem na etapei papierologig otóż mam juz warunki zabudowy i czekma na mapke od geodety, geodeta z sochaczewa a nazywa sie PAPIERz :p dosć dziwnie :p ale moze opacznosć Boza nad nim spoczywa

Prosze o jakies namiary na ludiz którym zbywa towar na budowach, potrzebuje stali, cegły bloczkó stepli, itp. możliwy odbiór osobisty

a mój domek nazywa sie TYMEK wersja D podwyższona ścianka kolankowa i podwójny garaż :p 147 m2 pow

mam juz materiał na budowe a mianowicie pustak ścienny termoton p+w 24 cm oraz na działówki i czesciowo na nosne porotherm 25 P+W Wienerbewrgera dos tanio kupione od poprzedniego własciciela który zakonczył budowe i zostało mu kilka palet :p murarz sie przeliczył :p

Stal tez juz kupiłem co ciekawe ceny z okolicsą wygurowane a za transport sobei doliczaja, dostałem stal z okolic Góry Kalwarii w cenie o 800 zł niższej niz z Sochaczewa i okolic juz z transportem, wiec opłąca sie oferotwac :p

Pozdrawiam

Adam J.

WITAM forumowiczó z Sochaczewa :)

Włąsnie ejstem na etapei papierologig otóż mam juz warunki zabudowy i czekma na mapke od geodety, geodeta z sochaczewa a nazywa sie PAPIERz :p dosć dziwnie :p ale moze opacznosć Boza nad nim spoczywa

Prosze o jakies namiary na ludiz którym zbywa towar na budowach, potrzebuje stali, cegły bloczkó stepli, itp. możliwy odbiór osobisty

a mój domek nazywa sie TYMEK wersja D podwyższona ścianka kolankowa i podwójny garaż :p 147 m2 pow

mam juz materiał na budowe a mianowicie pustak ścienny termoton p+w 24 cm oraz na działówki i czesciowo na nosne porotherm 25 P+W Wienerbewrgera dos tanio kupione od poprzedniego własciciela który zakonczył budowe i zostało mu kilka palet :p murarz sie przeliczył :p

Stal tez juz kupiłem co ciekawe ceny z okolicsą wygurowane a za transport sobei doliczaja, dostałem stal z okolic Góry Kalwarii w cenie o 800 zł niższej niz z Sochaczewa i okolic juz z transportem, wiec opłąca sie oferotwac :p

Pozdrawiam

Adam J.

Witaj qwerty.

budujemy ten sam dom i w tej samej okolicy :)

Jeśłi chciałbyś zobaczyć w realu jak wygląda daj znnać :)

co do geodety Paweł Papierz - wytyczął mi budynek na działce - dobry fachowiec :)

gdzie się budujesz? Jest też specjalna grupa budujacych Tymki Grupa tymowiczów z horyzontu. Mnóstwo informacji i wymiany doświadczeń - ponad 150 osób budujących ten domek.

pozdr,

Atsyrut

Paweelo: powiadasz ścinki g-k Cię interesują? A jakieś konkretne wymiary i ilość masz na myśli, czy tak ogólnie raczej? Bo małe ilości, to może bym u siebie znalazł (zachomikowałem trochę, bo mam kotłownię jeszcze nie wykończoną i muszę tam zabudowę rur uskutecznić, tylko nie mam kiedy się za to zabrać ;)).