Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa SOCHACZEW i okolice

Recommended Posts

Witaj qwerty.

budujemy ten sam dom i w tej samej okolicy :)

Jeśłi chciałbyś zobaczyć w realu jak wygląda daj znnać :)

co do geodety Paweł Papierz - wytyczął mi budynek na działce - dobry fachowiec :)

gdzie się budujesz? Jest też specjalna grupa budujacych Tymki Grupa tymowiczów z horyzontu. Mnóstwo informacji i wymiany doświadczeń - ponad 150 osób budujących ten domek.

pozdr,

Atsyrut

Witam, ja sie buduje w pieknej okolicy jaka jest Żelazowa WOla :) 200 m od parku :p

a Papierz załatwia mi narazie mapki bo z tym sie troche zchodzi ;/ niestety ciekawe czy w wakacje tego roku rusze w ogółe chociazby z fundamentami. a jak to było u was ?? ile czekaliscie na pozwolenia uzgodnienia itd ?? a propo musze zrobic zjazd z działki bo podobno w planach nie ma a od dawien dawna ojciec mój i jego wujo jakos wjezdzali na pole :p ale urzednik to urzednik

a co do forum horyzontu to mam tma nawet konto :p troche sie udzielałem ale teraz nie ma czasu praca praca budowa papiery zaganiany jestem

co do spotkania sie na budowie to bardzo dobry pomysł

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, ja sie buduje w pieknej okolicy jaka jest Żelazowa WOla :) 200 m od parku :p

a Papierz załatwia mi narazie mapki bo z tym sie troche zchodzi ;/ niestety ciekawe czy w wakacje tego roku rusze w ogółe chociazby z fundamentami. a jak to było u was ?? ile czekaliscie na pozwolenia uzgodnienia itd ?? a propo musze zrobic zjazd z działki bo podobno w planach nie ma a od dawien dawna ojciec mój i jego wujo jakos wjezdzali na pole :p ale urzednik to urzednik

a co do forum horyzontu to mam tma nawet konto :p troche sie udzielałem ale teraz nie ma czasu praca praca budowa papiery zaganiany jestem

co do spotkania sie na budowie to bardzo dobry pomysł

Ja buduję się w Kuznocinie - druga strona Sochaczewa :)

Co do papierkologii - to trochę się zeszło - jak dobrze pamiętam to było około dwóch miesięcy... Miałem o tyle dobrze że mapki, pozwolenia, przeróbki w projekcie itd załatwiał mi KIERBUD w ramach swojego wynagrodzenia. Ja tylko podpisy składałem :) Najwięcej zachodu było jednak przy formalnościach z podłaczeniem wody i prądu. Tam się zeszło troszkę :)

co do forum to nie mówię o forum horyzontu tylko o tym formu muratordom - ale grupa budująca tymowiczów :)

Paweelo: powiadasz ścinki g-k Cię interesują? A jakieś konkretne wymiary i ilość masz na myśli, czy tak ogólnie raczej? Bo małe ilości, to może bym u siebie znalazł (zachomikowałem trochę, bo mam kotłownię jeszcze nie wykończoną i muszę tam zabudowę rur uskutecznić, tylko nie mam kiedy się za to zabrać ;)).

hej

Potrzebuje obudowac murłate (grubośc to 4cm) aby potem połozyć tynk. Potrzebuję paski 25 - 30 cm.

Witam Ktoś na forum pytał o firma http://www.wybudujdom.com Oceniam tą firmę pozytywnie , w zeszlym roku wybudowałam z nimi dom .Dom jest cały , więc wspólpraca była owocna.Wiadomo , że na każdej budowie są jakieś problemy ,firma fachowo je rozwiązuje i doradza, daje możliwośći wyboru.Stan surowy wybudowany został w bardzo szybkim tępie bez żadnych zastrzeżeń , ekipa bardzo profesjonalna.Polecam ich kontakt 697 555 672

Witam Ktoś na forum pytał o firma http://www.wybudujdom.com Oceniam tą firmę pozytywnie , w zeszlym roku wybudowałam z nimi dom .Dom jest cały , więc wspólpraca była owocna.Wiadomo , że na każdej budowie są jakieś problemy ,firma fachowo je rozwiązuje i doradza, daje możliwośći wyboru.Stan surowy wybudowany został w bardzo szybkim tępie bez żadnych zastrzeżeń , ekipa bardzo profesjonalna.Polecam ich kontakt 697 555 672

Cześć

Ich strona wygląda profesjonalnie i nie wątpie że dobrze budują...

Najistotniejszą sprawą jest jednak cena. Ile wyniół Cię SSO i jaki domek wybudowałeś? wrzuć zdjecie.

Ja też polecam Budokrusz. Dobry beton, bezproblemowa dostawa, a cena wbrew pozorom wcale niewygórowana. Poza tym zawsze, jak u nich brałem zaliczkowo, to przy fakturze miałem zwrot ;) Raz wziąłem od innego, to jeszcze musiałem dopłacić, bo policzyli za postój gruchy w czasie rozładunku.

Paweelo: aha. Kurcze, takich ilości ścinków to nie mam :/ Mam parę takich raczej w kawałkach bardziej kwadratowych, nie długich. Z pasków to może został mi 1, 2 szt., ale to muszę sobie zweryfikować w chacie.

Witam w nowym Roku poszukuje solidnego kierownika budowy, mamy juz na dzialeczce Media wiec czas ruszyc z budowa :)

Kierbuda to raczej każdy Ci poleci - rzadko sa partacze... natomiast jak chcecie to mogę polecic ekipe murarzy... szybko, terminowo i czysto.... ceny też przystępne. Jak chcecie to zapraszam na obnejrzenie ich pracy u mnie.

Witam

Popatrz do grupy kampinoskiej, tam chyba miał ktoś jakieś deski. Leszno to nie koniec świata :no: a ja jestem po między Sochaczewem a Lesznem. Parę razy skorzystałam z pomocy sąsiedzkiej :rolleyes:

pozdrawiam

Już okolic Leszna 3 metry desek przywiozłem... oczywiście szukam w ościennych grupach budującuch sąsiadów :)

atsyrut, u nas dwa tygodnie temu wylany byl strop i za jakies 2 nastepne beda dostepne - stropu jest 120 m2. Bedzie rowniez do sprzedazy ok 300 stempli 3metrowych. Budowa w Bloniu.

Jesli jestes zainteresowany, to poprosze o kontakt 502-174-931.

Witaj,

stemple mam :) ale deski chętnie odkupię.... zdzwonimy się i pogadamy.