Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa SOCHACZEW i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam.

własnie będziemy zaczynali naszą przygodę z budowaniem wymarzonego domku,część papierkową mamy już na ukończeniu, czekamy na pozwolenie na budowę, powoli przygotowujemy się do szacowania i szukania firm betoniarskich w okolicach, może ktoś przechodził to niedawno i może zna aktualne cenniki betonu na fundamenty.

witam.

własnie będziemy zaczynali naszą przygodę z budowaniem wymarzonego domku,część papierkową mamy już na ukończeniu, czekamy na pozwolenie na budowę, powoli przygotowujemy się do szacowania i szukania firm betoniarskich w okolicach, może ktoś przechodził to niedawno i może zna aktualne cenniki betonu na fundamenty.

Pochwal się gdzie się budujesz? i jaki projekt :)

Co do cen betonu na fundamenty - wszystko zależy z której firmy bierzesz... u nas na rynku jest trochę tego. Ja brałem z BUDOKRUSZU i płaciłem 215 netto za metr sześcienny.

Z każdym mozesz się targować - nie ma czegoś takiego jak stałe ceny.

Pochwal się gdzie się budujesz? i jaki projekt :)

Co do cen betonu na fundamenty - wszystko zależy z której firmy bierzesz... u nas na rynku jest trochę tego. Ja brałem z BUDOKRUSZU i płaciłem 215 netto za metr sześcienny.

Z każdym mozesz się targować - nie ma czegoś takiego jak stałe ceny.

czytając trochę forum tez zastanawiam się własnie nad "budokruszem" opinie dobre wynikły z lektury, aczkolwiek na pewno podzwonię i popytam jakie są różnice aktualnie jak będę zamawiał.a jeszcze chwile to potrwa,zacząć trzeba od kręcenia zbrojenia :). No i tu właśnie muszę przysiąść i obliczyć ilości stali mi potrzebnej.

A budynek powstanie jakieś 7km od Sochaczewa, a projekt jaki wybraliśmy po długich przeglądaniach katalogów różnych firm,ze aż czasem mieliśmy już dosyć wszystkiego :p, to Archonu "W KOKOSACH".

czytając trochę forum tez zastanawiam się własnie nad "budokruszem" opinie dobre wynikły z lektury, aczkolwiek na pewno podzwonię i popytam jakie są różnice aktualnie jak będę zamawiał.a jeszcze chwile to potrwa,zacząć trzeba od kręcenia zbrojenia :). No i tu właśnie muszę przysiąść i obliczyć ilości stali mi potrzebnej.

A budynek powstanie jakieś 7km od Sochaczewa, a projekt jaki wybraliśmy po długich przeglądaniach katalogów różnych firm,ze aż czasem mieliśmy już dosyć wszystkiego :p, to Archonu "W KOKOSACH".

Dom ładny :) tylko jak patrze na strukturę dachu - to nie zazdroszczę - ładnych parę złotych pójdzie :)

Witam,

Sprzedam używane stemple budowlane o długosci 2,75 m - szt. około 150 za cenę 4,20 zł za sztukę oraz o długosci 2,50 m - 2,60 m - szt. ok. 40 za cenę 3,80 zł za sztukę. Sprzedaję tylko całość. Podana ilość stempli jest orientacyjna. Posiadam również kilkanaście sztuk stempli o długości 4 m. Cena 10 zł za sztukę. Stemple znajdują się w miejscowości Rozlazłów gm. Sochaczew. Odbiór osobisty.

Kontakt: Daniel 785 909 344

Mam do sprzedania skrzynke na prąd tymczasowy (RB-tka). Przed zimą będe miał też kibelek :rolleyes:

mam przyczepkę więc w granicach Sochaczewa i okolicach mogę dowieźć...

Jeśli jest ktoś chcętny - zapraszam na priw,

Korzystając z okazji - jeśłi komuś zalegają na budowie jakieć materiały ( np cegła pełna, klinkierowa, wkłady kominowe, pustaki wentylacyjne, deski itp. ) prosze o kontakt na priv... Chcę się zabrac za budowę grilo- wędzarni z altaną....

Witam, z chęcia kupie deski po budowie, stemple, cegłe pełna, bloczek betonowy, drut stalowy zbrojeniowy, klinkier , pustaki wentylacyjne wkład ceramiczny do komina itp

Prosze o informacje pod numerem 665 588 750 badz meil [email protected]

P.S. mam możliwosc transportu

Jak tam idzie budowa? ruszysz w tym roku?

Jak tam idzie budowa? ruszysz w tym roku?

ruszyłem juz 10 lipca :p do 15 mialem juz zalany fundament w ziemi a po 15 do 20 wymurowane ścianki z bloczka :p nie wiem jak sie wstawia zdjecia bo bym wstawił :p

moge sie jeszcze pochwalic ze zrobione mam juz izolacje w środku i na zewnątrz tzn. w srodku dwie warstwy dysperbitu po zewnatrz 3 razy dysperbit plus aquastyr 10 cm EPS 150 Styrman klejony na Styrbit 2000 :p na to folia kubełkowa i zasypane ziemia po zewnątrz tzn podsypem i od środka też w sumei 8 wywrotek ;/

troche mnei to wszystko kosztowało ale na fundamencie nie nalezy oszczedzać

I to tyle na ten rok by było

ciąg dalszy wiosna przyszlego roku :)

ruszyłem juz 10 lipca :p do 15 mialem juz zalany fundament w ziemi a po 15 do 20 wymurowane ścianki z bloczka :p nie wiem jak sie wstawia zdjecia bo bym wstawił :p

moge sie jeszcze pochwalic ze zrobione mam juz izolacje w środku i na zewnątrz tzn. w srodku dwie warstwy dysperbitu po zewnatrz 3 razy dysperbit plus aquastyr 10 cm EPS 150 Styrman klejony na Styrbit 2000 :p na to folia kubełkowa i zasypane ziemia po zewnątrz tzn podsypem i od środka też w sumei 8 wywrotek ;/

troche mnei to wszystko kosztowało ale na fundamencie nie nalezy oszczedzać

I to tyle na ten rok by było

ciąg dalszy wiosna przyszlego roku :)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?51245-Jak-dodać-zdjęcia-żeby-były-widoczne-na-forum

Pod tym linkiem jest dosyć szeroka dyskusja i wskazówki jak wklejać zdjecia na forum....

no to gratulacje - budowa ruszyła :)

• 2 weeks później...