Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa SOCHACZEW i okolice

Recommended Posts

Witam

Jestem na etapie wyboru poręczy i balustrad na schody wew. Potrzebuje namiarow na fachowców od balustrad nierdzewnych

witam co do balustrad nierdzewnych to chętnie sam bym się zajął :) ale niestety zmieniłem branże :p ale mam namiary na dwie osoby, nie wiem jakie aktualnie maja stawki i jak stoją z robotami, ale można zadzwonić i podpytać

Jarek 606483936

Mariusz 509343043

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, poszukuje kogoś kto może zrobić badania geotechniczne gruntu.

macie może kogoś do polecenia bo z tego co wiem to od 12 kwi.12 trzeba robic te badania obowiązkowo.

A gdzie to wycztałeś ?

Do jakiego etapu są potrzebne takie badania ? (do uzyskania Pozwolenia na Budowe, czy do rozpoczęcia budowy ).

"Zgodnie z Rozporządzenie Ministra Transportu, Budownictwa i Gospodarki Morskiej z dnia 25 kwietnia 2012 r. budynki jedno- lub dwukondygnacyjne należą do pierwszej kategorii geotechnicznej. Obejmuje ona niewielkie obiekty budowlane w prostych warunkach gruntowych - a dla nich wystarcza jakościowe określenie właściwości gruntów. Nie ma więc jednoznacznego przepisu, nakazującego inwestorowi przeprowadzenie badania gruntu, a niektóre urzędy wydające pozwolenie na budowę nie wymagają przedstawiania wraz z projektem budowlanym dokumentacji badań podłoża gruntowego."

A gdzie to wycztałeś ?

Do jakiego etapu są potrzebne takie badania ? (do uzyskania Pozwolenia na Budowe, czy do rozpoczęcia budowy ).

"Zgodnie z Rozporządzenie Ministra Transportu, Budownictwa i Gospodarki Morskiej z dnia 25 kwietnia 2012 r. budynki jedno- lub dwukondygnacyjne należą do pierwszej kategorii geotechnicznej. Obejmuje ona niewielkie obiekty budowlane w prostych warunkach gruntowych - a dla nich wystarcza jakościowe określenie właściwości gruntów. Nie ma więc jednoznacznego przepisu, nakazującego inwestorowi przeprowadzenie badania gruntu, a niektóre urzędy wydające pozwolenie na budowę nie wymagają przedstawiania wraz z projektem budowlanym dokumentacji badań podłoża gruntowego."

w świetle nowego prawa obowiązującego od 29 kwietnia 2012 dla obiektów wszystkich kategorii geotechnicznych (w tym domów jednorodzinnych) opracowuje się opinię geotechniczną.

tu to wyczytałem: http://www.geotest.pl/uslugi/badania_gruntu_dla_domow_jednorodzinnych

w świetle nowego prawa obowiązującego od 29 kwietnia 2012 dla obiektów wszystkich kategorii geotechnicznych (w tym domów jednorodzinnych) opracowuje się opinię geotechniczną.

tu to wyczytałem: http://www.geotest.pl/uslugi/badania_gruntu_dla_domow_jednorodzinnych

Przepisy są niejednoznaczne więc można napisać że są wymagane, ale też można napisać że nie są wymagane. Do puki nikt nie będzie od ciebie tego wymagał nie musisz ich robić. Chyba że chcesz zaspokoić ciekawość

• 3 weeks później...
Powiedzcie proszę z którego skąłdu zaopatrujecie sie w węgiel? jakie ma ceny i czy jest według Waszych opinii dobry?

Węglobud Rudnickich z Elżbietowa.

Ekoret fabrycznie pakowany w foliowe worki za 960 złotych tona (ekogroszek z dowozem). Duży, elegancki groch. Zero miału.

Tutaj trochę pisałem:

http://teresin.com.pl/viewtopic.php?t=191

• 2 weeks później...
witam co do balustrad nierdzewnych to chętnie sam bym się zajął :) ale niestety zmieniłem branże :p ale mam namiary na dwie osoby, nie wiem jakie aktualnie maja stawki i jak stoją z robotami, ale można zadzwonić i podpytać

Jarek 606483936

Mariusz 509343043

Witam

Ja juz wybrałem i moge zdecydowanie polecic osobę która wykonywała u mnie poręcze i balustrady.

Jeżeli ktros nadal szuka to polecam fachowe wykonanie i konkurenycjne ceny - Adrian z Radarowej z Sochaczewa - tel dam na priw

kupowałem w zeszłą zimę ( był najtańszy ) 2,8 brutto a sztukę w cenie był przywóz i rozładunek. Gdybym bral takie ilości jak Ty pewnie jeszcze bym z ceny urwał

Na razie rozesłałem kilka zapytań z allegro, najtańszą ofertę otrzymałem z cegielni w Słubicach(koło Płocka) 2,5 z dowozem. Czy ktoś z was brał z tego miejsca bloczki ?

Na razie rozesłałem kilka zapytań z allegro, najtańszą ofertę otrzymałem z cegielni w Słubicach(koło Płocka) 2,5 z dowozem. Czy ktoś z was brał z tego miejsca bloczki ?

2,5 to dobra cena.... pytanie o jakośc tego bloczka... jego równe wymiary itd.

teraz ceny masz naijkorzystniejszye... więc szukaj, oglądaj i targuj się

podłączając się pod temat poszukiwania ekip... wiecie może kto w naszych okolicach moze zrobić kabinę prysznicową na wymiar?

Odnosnie Kabiny szklanej i innych ozdób szlanych ( szkło pomiedzy szafkami kuchennymi ) firma ODOLUX z Zyradrowa sie tym zajmuje

Robił mi wycene ale nie robił jeszcze roboty

Odnosnie Kabiny szklanej i innych ozdób szlanych ( szkło pomiedzy szafkami kuchennymi ) firma ODOLUX z Zyradrowa sie tym zajmuje

Robił mi wycene ale nie robił jeszcze roboty

Ogólnie szkło pomiędzy szafkami to super sprawa....

kilka postów wczesniej pisąłeś też ze masz namiary na kogoś z sochaczewa kto robi balustrady - podeślesz namiary ba priv?

dzięki

Witam, dawno nie pisałam na forum, bo i budowa moja rozciągnęła się w czasie ...

Dom mój wreszcie nabiera wyglądu ale do konca jeszcze daleka droga...

Mam pytanie odnośnie wylewek do Atsyruta - czy masz to za sobą i czy poleciłbyś ekipę, o której pisałeś?

Poza tym mam pytanie do Wszystkich, którzy ogrzewają domy ekogroszkiem - jakie macie kotły i czy jestescie z nich zadowoleni ? Nie wiem zupełnie jaki wybrać, choć jakieś typy juz mam- a Wasza pomoc w tym temacie byłaby bezcenna... Zależy mi na jak najbardziej bezobsługowym.

Tak samo szukam usilnie niedrogiej a mało kłopotliwej oczyszczalni ścieków.

Niestety, nie doczekam się szybko kanalizacji, bo jej budowa może ruszy dopiero w przyszłym roku a znając życie- może jeszcze być dalszy poślizg.

Za wszystkie odpowiedzi będe bardzo wdzięczna.

Pozdrawiam