cichyart 02.12.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Witam Jestem na etapie wyboru poręczy i balustrad na schody wew. Potrzebuje namiarow na fachowców od balustrad nierdzewnych witam co do balustrad nierdzewnych to chętnie sam bym się zajął ale niestety zmieniłem branże ale mam namiary na dwie osoby, nie wiem jakie aktualnie maja stawki i jak stoją z robotami, ale można zadzwonić i podpytać Jarek 606483936 Mariusz 509343043 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grot2 02.12.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Witam, poszukuje kogoś kto może zrobić badania geotechniczne gruntu. macie może kogoś do polecenia bo z tego co wiem to od 12 kwi.12 trzeba robic te badania obowiązkowo. A gdzie to wycztałeś ? Do jakiego etapu są potrzebne takie badania ? (do uzyskania Pozwolenia na Budowe, czy do rozpoczęcia budowy ). "Zgodnie z Rozporządzenie Ministra Transportu, Budownictwa i Gospodarki Morskiej z dnia 25 kwietnia 2012 r. budynki jedno- lub dwukondygnacyjne należą do pierwszej kategorii geotechnicznej. Obejmuje ona niewielkie obiekty budowlane w prostych warunkach gruntowych - a dla nich wystarcza jakościowe określenie właściwości gruntów. Nie ma więc jednoznacznego przepisu, nakazującego inwestorowi przeprowadzenie badania gruntu, a niektóre urzędy wydające pozwolenie na budowę nie wymagają przedstawiania wraz z projektem budowlanym dokumentacji badań podłoża gruntowego." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_i_Justyna 02.12.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 A gdzie to wycztałeś ? Do jakiego etapu są potrzebne takie badania ? (do uzyskania Pozwolenia na Budowe, czy do rozpoczęcia budowy ). "Zgodnie z Rozporządzenie Ministra Transportu, Budownictwa i Gospodarki Morskiej z dnia 25 kwietnia 2012 r. budynki jedno- lub dwukondygnacyjne należą do pierwszej kategorii geotechnicznej. Obejmuje ona niewielkie obiekty budowlane w prostych warunkach gruntowych - a dla nich wystarcza jakościowe określenie właściwości gruntów. Nie ma więc jednoznacznego przepisu, nakazującego inwestorowi przeprowadzenie badania gruntu, a niektóre urzędy wydające pozwolenie na budowę nie wymagają przedstawiania wraz z projektem budowlanym dokumentacji badań podłoża gruntowego." w świetle nowego prawa obowiązującego od 29 kwietnia 2012 dla obiektów wszystkich kategorii geotechnicznych (w tym domów jednorodzinnych) opracowuje się opinię geotechniczną. tu to wyczytałem: http://www.geotest.pl/uslugi/badania_gruntu_dla_domow_jednorodzinnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grot2 03.12.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 w świetle nowego prawa obowiązującego od 29 kwietnia 2012 dla obiektów wszystkich kategorii geotechnicznych (w tym domów jednorodzinnych) opracowuje się opinię geotechniczną. tu to wyczytałem: http://www.geotest.pl/uslugi/badania_gruntu_dla_domow_jednorodzinnych Przepisy są niejednoznaczne więc można napisać że są wymagane, ale też można napisać że nie są wymagane. Do puki nikt nie będzie od ciebie tego wymagał nie musisz ich robić. Chyba że chcesz zaspokoić ciekawość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 07.12.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Powiedzcie proszę z którego skąłdu zaopatrujecie sie w węgiel? jakie ma ceny i czy jest według Waszych opinii dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 07.12.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Witam, Jeśli ktoś ma jakieś odpady drewniane po budowie ( deski po szalunkach, ścinki, stare stemple bez względu na ich stan i długość) prosze o kontakt na priv - chętnie odbiorę lub odkupię za symboliczną opłatą... potrzeuje jako opał do pieca. pozdrawiamatsyrut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 23.12.2012 04:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Powiedzcie proszę z którego skąłdu zaopatrujecie sie w węgiel? jakie ma ceny i czy jest według Waszych opinii dobry? Węglobud Rudnickich z Elżbietowa. Ekoret fabrycznie pakowany w foliowe worki za 960 złotych tona (ekogroszek z dowozem). Duży, elegancki groch. Zero miału. Tutaj trochę pisałem: http://teresin.com.pl/viewtopic.php?t=191 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweelo 03.01.2013 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 witam co do balustrad nierdzewnych to chętnie sam bym się zajął ale niestety zmieniłem branże ale mam namiary na dwie osoby, nie wiem jakie aktualnie maja stawki i jak stoją z robotami, ale można zadzwonić i podpytać Jarek 606483936 Mariusz 509343043 Witam Ja juz wybrałem i moge zdecydowanie polecic osobę która wykonywała u mnie poręcze i balustrady. Jeżeli ktros nadal szuka to polecam fachowe wykonanie i konkurenycjne ceny - Adrian z Radarowej z Sochaczewa - tel dam na priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweelo 03.01.2013 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Prosze o pomoc w wybraniu firmy do szaf wnękowych i garderoby oraz firmy od montowania bramy przesuwnej wjazdowej. Najlepiej z sasiednich okolic Terersina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 05.01.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Prosze o pomoc w wybraniu firmy do szaf wnękowych i garderoby oraz firmy od montowania bramy przesuwnej wjazdowej. Najlepiej z sasiednich okolic Terersina podłączając się pod temat poszukiwania ekip... wiecie może kto w naszych okolicach moze zrobić kabinę prysznicową na wymiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grot2 06.01.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Cześć Potrzebuję kupić 30 palet bloczka betonowego czy znacie jakiegoś producenta w okolicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goraf 06.01.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 pozostało mi ok 4ton kamienia typowego do oczyszczalni przydomowych; cena do uzgodnienia; do obejrzenia/odebrania w Altance; tel 602368491 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 07.01.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Cześć Potrzebuję kupić 30 palet bloczka betonowego czy znacie jakiegoś producenta w okolicy ? Ja brałem bloczek w BUDOKRUSZU w Grodzisku... równy, dobry jakościowo... dowóz i rozładunek w cenie. przy takiej ilości na pewno spory rabat dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greku5 08.01.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Ja brałem bloczek w BUDOKRUSZU w Grodzisku... równy, dobry jakościowo... dowóz i rozładunek w cenie. przy takiej ilości na pewno spory rabat dostaniesz a kiedy kupowałeś i po ile? jeśli mógł byś zdradzić oczywiście.... pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 09.01.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 a kiedy kupowałeś i po ile? jeśli mógł byś zdradzić oczywiście.... pozdro. kupowałem w zeszłą zimę ( był najtańszy ) 2,8 brutto a sztukę w cenie był przywóz i rozładunek. Gdybym bral takie ilości jak Ty pewnie jeszcze bym z ceny urwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grot2 09.01.2013 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 kupowałem w zeszłą zimę ( był najtańszy ) 2,8 brutto a sztukę w cenie był przywóz i rozładunek. Gdybym bral takie ilości jak Ty pewnie jeszcze bym z ceny urwał Na razie rozesłałem kilka zapytań z allegro, najtańszą ofertę otrzymałem z cegielni w Słubicach(koło Płocka) 2,5 z dowozem. Czy ktoś z was brał z tego miejsca bloczki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 10.01.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Na razie rozesłałem kilka zapytań z allegro, najtańszą ofertę otrzymałem z cegielni w Słubicach(koło Płocka) 2,5 z dowozem. Czy ktoś z was brał z tego miejsca bloczki ? 2,5 to dobra cena.... pytanie o jakośc tego bloczka... jego równe wymiary itd. teraz ceny masz naijkorzystniejszye... więc szukaj, oglądaj i targuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweelo 10.01.2013 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 podłączając się pod temat poszukiwania ekip... wiecie może kto w naszych okolicach moze zrobić kabinę prysznicową na wymiar? Odnosnie Kabiny szklanej i innych ozdób szlanych ( szkło pomiedzy szafkami kuchennymi ) firma ODOLUX z Zyradrowa sie tym zajmuje Robił mi wycene ale nie robił jeszcze roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 11.01.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Odnosnie Kabiny szklanej i innych ozdób szlanych ( szkło pomiedzy szafkami kuchennymi ) firma ODOLUX z Zyradrowa sie tym zajmuje Robił mi wycene ale nie robił jeszcze roboty Ogólnie szkło pomiędzy szafkami to super sprawa.... kilka postów wczesniej pisąłeś też ze masz namiary na kogoś z sochaczewa kto robi balustrady - podeślesz namiary ba priv? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 13.01.2013 01:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Witam, dawno nie pisałam na forum, bo i budowa moja rozciągnęła się w czasie ... Dom mój wreszcie nabiera wyglądu ale do konca jeszcze daleka droga...Mam pytanie odnośnie wylewek do Atsyruta - czy masz to za sobą i czy poleciłbyś ekipę, o której pisałeś?Poza tym mam pytanie do Wszystkich, którzy ogrzewają domy ekogroszkiem - jakie macie kotły i czy jestescie z nich zadowoleni ? Nie wiem zupełnie jaki wybrać, choć jakieś typy juz mam- a Wasza pomoc w tym temacie byłaby bezcenna... Zależy mi na jak najbardziej bezobsługowym.Tak samo szukam usilnie niedrogiej a mało kłopotliwej oczyszczalni ścieków. Niestety, nie doczekam się szybko kanalizacji, bo jej budowa może ruszy dopiero w przyszłym roku a znając życie- może jeszcze być dalszy poślizg.Za wszystkie odpowiedzi będe bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts