Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa SOCHACZEW i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

giro.

1. Co do piachu to polecam Tomek Buczek 608 530 836 generalnie wozi wszystko każdy rodzaj piachu, ziemi, i każdego kruszywa. - brat Tomka Marek Buczek 602

280 068 ma dużą i mała koparkę - jakbyś chciał coś kopać czy zasypywać :)

( możesz powołać się na Przemka z Kuznocina)

2. Sprawa materiałów budowlanych - proponuję zadzwonić do każdego składu w Sochaczewie i okolicy i umówić się na spotkanie z szefem. Poświęć dwa trzy dni na

to bo warto. Jak powiesz, że bierzesz z jednej hurtowni ( składu) wszystko na budowę to dostaniesz duże rabaty i oczywiście transport w cenie. Jka bierzesz

wszystko z jednego składu - to do mnie n aprzykład jechali specjalnie z paczką gwoździi bo murarzowi się skończyły :) i nikt nie mówił że "jutro" albo "przy

okazji".... Bloczki ja na przykład brałem z BUDOKRUSZU - równiutkie i super jakość - potem dzięki temu wytargowałem spory upust na beton i strop teriva.

3. Murarza dobrego mam - ale jest na prawdę dobry i na prawdę zarobiony :) ma robotę na jakiś rok, półtora do przodu ustawioną. Jak chcesz to zobacz może

ktoś zrezygnuje to się wciśniesz z listy rezerwowej 509 551 139 Heniek

4. Okna - podajesz sprzeczną informację (najtańsze i zarazem najlepsze) to tak jakbyś szukał "suchej wody" :) Ja brałem na Płockiej w firmie "krispol" super

doradztwo - względem finansów a nie naciąganie na najdroższe. Co do montażu - to ekipa jakie rzadko się spotyka - szybko i terminowo. Wszystko łącznie z

bramami garażowymi w jeden dzień zamontowane.

5. Mam też sprawdzoną i dobrą ekipę do krycia dachu, elektryka, wylewki podłóg, zabudowa poddasza.

6. Mam też ekipę od tynków - której popękane i nierówne tynki można zobaczyć u mnie - ale ich oczywiście nie polecam :bash: ( to ich praca

https://picasaweb.google.com/104291972191658430822/20130413?authkey=Gv1sRgCPvM7drD2YHxlQE#)

Jak będziesz na etapie tynków - proponuję brać z gotowych zapraw i z materiałem wykonawcy( są profesjonalne firmy w Sochaczewie wykonujące takie usługi)

7. Mogę polecić fachowca od obudowy kominków i kostki brukowej ( kostki jeszcze nie mam - ale na razie najniższa oferta...i z najdłuższą gwarancją)

8. Jakbyś coś jeszcze potrzebował pytaj :)

!!!!! przed rozpoczęciem budowy pamiętaj żeby nie umoczyć jak ja!!!!

bierz fachowców z polecenia i oglądaj ich robotę zawsze i bezwzględnie

Witam,

Nareszcie prace ruszyły pełną parą. W poniedziałek wbita pierwsza łopata i kopanie fundamentów, a w czwartek zalewanie. Jak by kogoś interesowało to beton B-20 najtaniej z dostawą i z pompą (miałem oferty od 5 producentów) oferowała Betronika ze Skierniewic. Bloczki i ceramikę mam już zamówione. Teraz poszukuję sprawdzonego hydraulika i elektryka oraz ekipy do posadzek i od wentylacji mechanicznej.

jaro422 napisał:
Witam,

Nareszcie prace ruszyły pełną parą. W poniedziałek wbita pierwsza łopata i kopanie fundamentów, a w czwartek zalewanie. Jak by kogoś interesowało to beton B-20 najtaniej z dostawą i z pompą (miałem oferty od 5 producentów) oferowała Betronika ze Skierniewic. Bloczki i ceramikę mam już zamówione. Teraz poszukuję sprawdzonego hydraulika i elektryka oraz ekipy do posadzek i od wentylacji mechanicznej.

no popatrz ja z Betroniki miałem najdroższą ofertę - najtaniej miałem z Budokruszu a potem dodatkowo dostałem rabat na bloczki, strop teriva i beton na strop...

Co do wylewek to mi robiła firm ELMAR BIS z Kuznocina. w dwa dni chłopaki oblecieli cały dom...

atsyrut napisał:
no popatrz ja z Betroniki miałem najdroższą ofertę - najtaniej miałem z Budokruszu a potem dodatkowo dostałem rabat na bloczki, strop teriva i beton na strop...

Co do wylewek to mi robiła firm ELMAR BIS z Kuznocina. w dwa dni chłopaki oblecieli cały dom...

Elektryka też mam dobrego...

Gdy będziesz na etapie tynków uważnie przeczytaj ten wątek.

jaro422 napisał:
Witam,

a uchylisz rąbka tajemnicy i napiszesz po ile ci wycenili beton i bloczki?

pozdrawiam

hugo-ml napisał:
a uchylisz rąbka tajemnicy i napiszesz po ile ci wycenili beton i bloczki?

pozdrawiam

Hugo-ml

Wszystko to kwestia ilości jakie bierzesz.... i przede wszystkim kiedy bierzesz.

ja na przykład bloczki brałem w lutym bo Budokrusz czyścił magazyny na nowy wyrób - płaciłem 2,8 brutto za sztukę - łącznie z transportem i rozładunkiem ( cena cena z 2012r. )

beton miałem po 264 zł brutto ma metr sześcienny ( do tego trzeba doliczyć pompę) ( cena z 2012 r)

giro napisał:
Witam.

poszukuje taniej i sprawdzonej hurtowni budowlanej na materiały scienne do budowy domu(bloczek fundamentowy, pustak H+H).Czy macie do polecenia jakiegoś sprawdzonego murarza w okolicy?

Polecam sprawdzoną hurtownię gdzie kupowałam bloczki H+H (bloczki na fundament też można kupić): hurtownia gazobetonu ATS Warszawa. Kupisz dużo taniej niż w Sochaczewie. Porównywałam ceny z kilku hurtowni w Sochaczewie, po doliczeniu transportu z Warszawy i tak łączna kwota wyszła mniejsza.

Poza tym, inne materiały kupuję u Tarczyka.

• 2 weeks później...

giro - ceny przybliżone gazobetonu masz tu:

http://www.gazobeton.pl/gazobeton_cennik_kompletny.htm

ale jak Artur-69 ma paletę na zbyciu to się nie zastanawiaj :) tym bardziej, że na miejscu i pewnie cena tez będzie niższa niż w składach budowlanych :) zawsze to paleta do przodu :) a oszczędności na budowie przydają się wszędzie...

podzwoń po składach budowlanych i popytaj o ceny np:

Tarczyk 862 88 32

Budomat 863 58 96

AlfaAgra 863 28 03

Artur-69

Jak masz jakieś pozostałości po budowie to śmiało pisz co Ci zostało - z tego co wiem to kolega z forum QWERTY budujący w Żelazowej Woli ( identyczny dom jak ja) często szukał i odbierał różnego rodzaju materiały budowlane....