Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa SOCHACZEW i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Dostałem kosztorys od ekipy budowlanej na 13000 zł za robociznę fundament+chudziak na podłodze.

Dom o wymiarach 15x13m.

Chyba ciut przydużo?

Podzielcie się kosztami jakie ponieśliście na tym etapie.

Pozdrawiam

Witam

aby cos powiedzieć o cenie trzeba by coś więcej wiedzieć ale wydaje mi się, że tanio to nie jest

najlepiej poprosić kogoś o dodatkową wycenę,

podaje namiar do fachowca z którym mi się dobrze współpracowało 502090126 (u mnie robili wykopy i zasypkę)

z moich doświadczeń wynika, że nie jest dobrze brać różnych fachowców do kolejnych etapów bo następny wchodzi i narzeka na poprzedniego (że on zrobił źle bo po tym poprzednim to już lepiej się nie dało.....)

Pozdr kolo12

Witam

Dostałem kosztorys od ekipy budowlanej na 13000 zł za robociznę fundament+chudziak na podłodze.

Dom o wymiarach 15x13m.

Chyba ciut przydużo?

Podzielcie się kosztami jakie ponieśliście na tym etapie.

Pozdrawiam

zadzwoń do kilku ekip i będziesz miał porównanie.... pytanie jak głębokie fundamenty,chudziak robią sami czy z betoniarni itp...

Jeśli to tylko robocizna to moim zdaniem sporo....

Możecie polecić kogoś do zrobienia wlewki z naszych okolic,

buduję dom w Teresinie, do zrobienia ok 250m2 ?

Jakie są teraz ceny wylewki z materiałem wykonawcy ??

Czarosz

Mi wylewki robiła firma Elmar-Bis z Kuznocina.

nie wiem ile z materiałem - bo miałem swój - ale za wylewki trzeba liczyć około 10 zł z metra plus materiał.

Szanowni Forumowicze.

Poszukuję kontaktu do:

- osób prywatnych,

- firm,

- instytucji,

które korzystały, lub korzystają z usług

firmy http://WWW.JANBUD.INFO

tel. 666 27 27 27

wykonujących usługi tynków wewnętrzych cementowo - wapiennych z kwarcem gotowych pod malowanie, oraz ociepleń elewacji. Firma działa na terenie Sochaczew i okolic

z góry dziękuję za każdy kontakt

[email protected]

Potrzebuję informacji na dwa tematy :)

1. Przymierzam się do budowy ogrodzenia od strony drogi - możecie mi kogoś sprawdzonego polecić? chodzi o wymurowanie słupków zamontowanie furtki i

bramy.

2. Kostka brukowa... chciałbym przed domem wyłożyć sobie kostkę, Sporo firm się ogłasza - ale nauczony doświadczeniem wolałbym kogoś z polecenia niż z ogłoszenia :rolleyes: może macie ekipę godną polecenia ?

z góry dzięki za każdy namiar

Ruszyłes moze juz z robota albo moze wybrałes juz ekipe do ogrodzenia lub bramy

Mozesz sie podzielic moze być na priv

Możecie polecić kogoś do zrobienia wlewki z naszych okolic,

buduję dom w Teresinie, do zrobienia ok 250m2 ?

Jakie są teraz ceny wylewki z materiałem wykonawcy ??

Czarosz

nie bierz nikogo od wylewek z jego materialem.najpierw wylewkarz ma byc u Ciebie na budowie z niwelatorem sprawdzic jaka jest roznica poziomow na stropie ,chudziaku,posprawdzac wysokosci drzwi balkonowych,tarasowych do drzwi wejsciowych itp.nie koniecznie wszedzie polozysz styropian taki jaki planowales,byc moze gdzies bedzie trzeba ujac a gdzies dolozyc,zakladajac srednia wylewke 5,5-6cm.wazne co polozysz pozniej na posadzki,czy nie bedzie to parkiet klejony gdzie miesza sie kruszywo od 2-8mm z piaskiem 0-2mm pod wytrzymalosci na zrywanie drewwna.przy podlogowce masz mniejsze straty ciepla na kruszywie.cementu szukaj ze znaczkiem na worku PC pewny cement np ozarow,cemex niebieski,lafarge popularny,lafarge standard.cement ktory nie posiada tego oznaczenia na worku to zaden cement(do 63% zanieczyszczen)

Mi wylewki robiła firma Elmar-Bis z Kuznocina.

nie wiem ile z materiałem - bo miałem swój - ale za wylewki trzeba liczyć około 10 zł z metra plus materiał.

U mnie niestety dała plamę :/

Po robocie koniecznie przez zapłatą sprawdź łatą nie mniejszą jak 2m w każdym kierunku!!

Wszystko ładnie wyglądało do momentu położenia paneli

PS.

Nie ma ktoś na zbyciu kamienia polnego ??

U mnie niestety dała plamę :/

Po robocie koniecznie przez zapłatą sprawdź łatą nie mniejszą jak 2m w każdym kierunku!!

Wszystko ładnie wyglądało do momentu położenia paneli

PS.

Nie ma ktoś na zbyciu kamienia polnego ??

u mnie na prawdę było równo... choć paneli jeszcze nie mam :)

ale masz rację - najlepsza formą zaufania jest kontrola :)