Kogutos 06.02.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Współtowarzysze Co zrobiliście jak wam wianek wyrósł na dachu ??? Bo nie wiem jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 07.02.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Hmmm nikt nie miał wiechy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 07.02.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 nie do końca rozumiem chyba pytanie... proste jak drut - ekipa wywiesza wianek, inwestor na koniec roboty wyciąga wódkę o co dokladnie pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 07.02.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Ja tam słyszałem że w tradycji jest cała popijawa i wyżera a jak wy robiliście ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 08.02.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Witam Oj tam zaraz wyżera najlepiej grill i kiełbaski ale teraz to chyba kiepski pomysł. Powiem wam tylko tyle, ze mój małż nauczył się od naszych robotników pic wódke ze szkłanki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurydyka 08.02.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 a my szukamy miejsca gdzie mozna za rozsadna cene kupic 230m siatki ocynkowanej 1,5m wysokosci, podpowiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 09.02.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Słuchaj ja też miałem dylemat gdzie kupić siatkę ocynk w okolicy i powiem ci że ja Taniej nigdzie nie znalazłem niż w Castoramie w Skierniewicach :-/ Jest producent przy wyjeździe z socho do Skierniewic ale on tam bierze 16zł/m normalnie szok! Ostatnio szukałem sobie takich bzdur na ogrodzenie i znalazłem na Allegro całkiem ciekawe ceny co powiem że wcześniej ic nie było :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio2 09.02.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 ja kupowalem w dobrej cenie, po drodze do plonska. a tak nawiasem - jakie są ceny za "punkt" u elektryków w naszych okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 10.02.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Ja słyszałem o jakiś 40-60zł a nie możesz sobie położyć sam ??? elektryk tylko przyjdzie i sprawdzi czy masz wszystko ok. w projekcie powinieneś mieć schemat elektryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 10.02.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Witam Jeżeli chodzi o elektryka mogę dać namiar - sprawdzony, szybko i dobrze robi i jest z Teresina. Cena to chyba 20zł za punkt ale mogę przekłamać, z pamięcią u mnie coraz gorzej, zadużo na głowie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 10.02.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Ja słyszałem o jakiś 40-60zł a nie możesz sobie położyć sam ??? elektryk tylko przyjdzie i sprawdzi czy masz wszystko ok. w projekcie powinieneś mieć schemat elektryki Ło matko to wystarczył rok żeby ceny tak podskoczyły?60 zł to napewno nie płaciłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 10.02.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 No tak słyszałem ale to nic w wawie od 60! hmm chopinetka mówisz 20 zł za punkt miałem sam się w to bawić ale w sumie nie duży pieniądz więc może ... Może mi podać tel na prv ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 10.02.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 ...poszło...i mam nadzieję, że dotarło pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 10.02.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Dzięki dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 10.02.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Ale jak będzie więcej niż 20 zł, a z tego co widzę to tak - to nie biorę odpowiedzialności bo ja robiłam elektryke rok temu. Pana Sławka mogę polecić ze względu na fachowość pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaga 11.02.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 drodzy sąsiedziszukam dobrej ekipy do tynków cem-wapiennychmożecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 11.02.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witam Malaga spróbuj też w grupie Kampinoskiej tam jest więcej forumowiczów na tym etapie budowy. Ja już mam tynki, moja grupa była aż z Hrubieszowa. Z tego co wiem to w tej chwili są nieaktywni pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 13.02.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Nie pamietam czy już o to pytałem ale chyba nie Gdzie i za ile kupowaliście drewno ???? i czy mieliście jakieś zastrzeżenia ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio2 14.02.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 dzieki chopinetka za namiary nie skorzystalem - dogadalem sie z zawodowym elektrykiem, kuzynem mojej zony spod Żarnowa w kieleckiem 25zl/punkt to cena do przyjecia. robia we dwoch i po rodzinie wiec lepiej zeby bylo dobrze jak sie sprawdza to ich polece. sam nie zrobie elektryki - brak czasu. oszczedzam urlop na podlogowke i podlogi drewno bralem spod Ostrołęki - chyba cos kolo 800zl/m3 impregnowanego z transportem. to była dobra cena jesienią - skłądy w okolicy chcialy powyzej 900zl/m3. jak chcecie to na priva podam namiar do kolegi, ktory mi to zalatwial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaga 15.02.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Nie pamietam czy już o to pytałem ale chyba nie Gdzie i za ile kupowaliście drewno ???? i czy mieliście jakieś zastrzeżenia ??? Nie polecam usług tartaku z Dzięglewa. Dzień przed odbiorem właścicielka podniosła nam cenę i w dodatku nie zaimpegnowała drewna, tak jak umawialiśmy. Był to koniec października, cieśla prawie siedział na dachu, nie było możliwości samodzielnej impregnacji. Ostatecznie zamawiałam drewno z okolic Kozienic (Tartak Garbatka Długa). Wtedy była to cena 780zł/m3 z impregnacją i około 900zł/m3 za elementy dłuższe niż 10mb. Cieśla ocenił drewno jako piękne. Termin realizacji dwa tygodnie. Narazie elementy więźby się nie poskręcały mimo, że przyjechały prawie świezo wycięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts