ninjacorps 27.05.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Witam po długiej przerwie, ale nic się u mnie nie ruszało. W końcu jednak zaczynam! ogromna prośba - szukam: - jakiegoś pana "koparkowego", może być bez koparki, do humusu i wykopu fundamentówi - stempli - napmiarów na sprawdzoną firmę, która zajmuje się rekuperatorami Obiecuję, że teraz już częściej będę się odzywać na forum. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 27.05.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 malaga - dzięki za namiary - p. Sławek - bardzo miły facet - wprawdzie nie może on mi zdjąć tego humusu, ale dał mi namiary na inne osoby. Dzięki jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 28.05.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam serdecznie ! Wreszcie zaczyna się coś dziać. Prąd lada moment "popłynie kablem " w głąb działki. Nurtują mnie takie pytania: 1. czy kierownik budowy musi być codziennie na budowie czy tylko przy określonych pracach? 2. czy można zmienić kierownika budowy w trakcie prowadzenia prac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurydyka 28.05.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 to jak czesto bywa kierownik zalezy chyba najbardziej od Twojego zaufania do majstrow:) u nas bywa jak sa wazne kolejne fazy przechodzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 28.05.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 na razie nie mogę stwierdzić, czy mam zaufanie - choć facet je wzbudza na pierwszy rzut oka. Wyglada na sumiennego. Wydawało mi sie, że kierownik budowy powinien żywo interesować się budową a nie przy okazji kolejnych etapów prac. Ale jestem laik i może mam mylne wyobrażenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 28.05.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 kierbud to nie brygadzista, zeby codziennie batozyc Twoich wykonawcow moim zdaniem wystarczy zeby wpadal na tyle czesto by sprawdzic jakosc i zgodnosc wykonania waznych elementow budowy domu, np. strop, zbrojenia, etc. nie wiem ile placisz swojemu kerownikowi, ale gdyby mial on byc codziennie na kazdej nadzorowane budowie to chyba w gre wchodziliby troche wieksze pieniadze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 28.05.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Jeszcze nie płacę, bo nic do tej pory nie skontrolował. Ale pewne rzeczy już na wstępie mi się nie podobają. Nie wiem, czy współpraca będzie bez zgrzytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda2005 29.05.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Poratujcie Musieliśmy rozstać się z naszą ekipą od tynków cementowo-wapiennych, została do wykonania trzecia warstwa (gładź), na kilkunastu metrach kwadratowych jest tylko szpryca. Potrzebujemy pilnie nowej ekipy do dokończenia naszych tynków. Budowa stoi, a nas goni czas... z góry dzieki za pomoc, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 29.05.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Poratujcie Musieliśmy rozstać się z naszą ekipą od tynków cementowo-wapiennych, została do wykonania trzecia warstwa (gładź), na kilkunastu metrach kwadratowych jest tylko szpryca. Potrzebujemy pilnie nowej ekipy do dokończenia naszych tynków. Budowa stoi, a nas goni czas... z góry dzieki za pomoc, Ja niestety nie pomogę - nie ten etap Czy ktoś ma namiary na sprawdzoną firmę od rekuperatorów? Potrzebuję pilnie, bo wiem, że robią projekt już na etapie budowy murów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 01.06.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Witam Jak tam Euredyka idą prace, czy drzwi już kupiłaś? W sprawie ziemi to sie popytam wiem, że w Wiejcy jest gość co wozi ziemię ale nie znam dokładnego adresu. Może gdzieś bliżej kogoś znajdziesz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 02.06.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Poratujcie Musieliśmy rozstać się z naszą ekipą od tynków cementowo-wapiennych, została do wykonania trzecia warstwa (gładź), na kilkunastu metrach kwadratowych jest tylko szpryca. Potrzebujemy pilnie nowej ekipy do dokończenia naszych tynków. Budowa stoi, a nas goni czas... z góry dzieki za pomoc, wysłałem pare numerów tel na priv, ale wiesz pewnie ze dobre ekipy raczej maja terminy porezerwowane, wiec potrzebujesz troche szczescia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda2005 03.06.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 dziękuję bardzo może się uda coś załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola78 03.06.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam i ja Grupe Sochaczewską -własnie zaczynamy- murarze kopia fundamenty -Niezapopominjka całkiem blisko Ciebie bo we wsi Wola Pasikońska czyli jakies 6 km od Zelazowej woli w strone Warszawy.Widze ze forum to skarbnica wiedzy wiec napewno bede czesto tu zaglądac.Pozdrawiam Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurydyka 03.06.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam Jak tam Euredyka idą prace, czy drzwi już kupiłaś? W sprawie ziemi to sie popytam wiem, że w Wiejcy jest gość co wozi ziemię ale nie znam dokładnego adresu. Może gdzieś bliżej kogoś znajdziesz. pozdrawiam u nas poniekad maly przestoj bo pan od dachow nawala (jakis kosciol w okolicy naprawia i sie do nas spoznia), ale mamy juz 2 kominy i moze w koncu ten dach ruszy. bez dachu mi bank blokuje kolejna transze, wiec nie ma za co zamowic drzwi i okien, taki life jak widac, podobno przy budowach nalezy sie uzbroic w cierpliwosc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio2 03.06.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 podobno przy budowach nalezy sie uzbroic w cierpliwosc:) oj trzeba i to mocno sie uzbroic! nam zaczelo po poczatkowych klopotach z murarzami dopisywac szczescie i kolejne ekipy od kolejnych etapow spisuja sie jak marzenie. moge polecac: hydraulika, tynkarza z agregatem, ekipe do posadzek mixokretem, speca od odkurzaczy centralnych, ekipe od tynkow zewnetrznych, dekarza i firme od okien murarzy bynajmniej nie polece niestety rekuperatora nie robimy wiec tez nie mam tu nikogo. co do ziemi to jeszcze szukam piach mam - 400zl / 12t z dostawa za przesiewany 1,5 mm (taki akurat na posadzki) tynki mamy gipsowe wiec tradycyjnych nie polece koparke i koparkowego mam ze wsi Czyste (jak chcecie to dam na priva) - malo ma zebow i niewyraznie gada, ale mozna sie porozumiec - ostatnio (w marcu) sobie liczyl 60zl/h - ma Ostrowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 04.06.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 maciunio - znalazłam pana koparkowego - 100zł/h niestety - no ale w sumie tyle humusu mi ściągnął, że nie trzeba było kopać mechanicznie fundamentów- chłopaki podkopali jeszcze ze 25 cm, więc za całe wykopy zapłaciłam 500 zł. a piasek mam po 350 zł za 13 t z dostawą jakby kogoś interesowało. Baardzo proszę o namiary na Twoich wykonawców, których możesz polecić - będę baaardzo wdzięczna! eurydyka - też się martwię zastojem, tyle , że u mnie to bank zblokuje mi roboty, bo mam kredyt w Polbanku , a oni ostatnio nie wyrabiają się z obsługą transz i spóźniają się nawet miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 04.06.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witamninjacorps a jaki masz ten piasek bo ja potrzebuję bardzo drobniutki. Były z tym kłopoty przy tynkach cw, i nie zrobiłam gładzi a teraz się zastanawiam czy jeszcze bawić się w to. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurydyka 04.06.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 mnie w banku zabija ich bezczelnosc, ale w trakcie kredytu trudno sie gdzies przenosic, trzeba to scierpiec a ze nie lubie nieslownych wykonawcow, to chyba wszyscy takich nie lubimy i jak nam do piatku nie wejdzie na dach to bierzemy kogos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurydyka 04.06.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 mnie w banku zabija ich bezczelnosc, ale w trakcie kredytu trudno sie gdzies przenosic, trzeba to scierpiec a ze nie lubie nieslownych wykonawcow, to chyba wszyscy takich nie lubimy i jak nam do piatku nie wejdzie na dach to bierzemy kogos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 05.06.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 chopinetka - ja na razie brałam pospółkę i do murowania, ale mówił mi koleś, że mają różne rodzaje piasku. Wysyłam namiar na priva - chcesz to popytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts