Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa SOCHACZEW i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam poszukuję ekipy do postawienia domu, jeśli możecie polecić jakiegoś solidnego i nie za drogiego murarza to będę wdzięczny

właśnie niedawno też miałam z tym problem, naszczęście znalazłam....

jednak z przykrością stwierdzam, że Panowie są zarobieni "po pachi". No a z drugiej strony nie mogę polecić bo nie barzdo wiem jak wykonają swoją pracę :-?

Okaże się już niebawem.

Szukaj a znajdziesz, pojeździj po okolicznych budowach i pogadaj z tamtymi murarzami.

powodzenia

co ile planujecie ladowanie tego pieca w zimie?

bo ja chce taki co sie raz na conajmniej 4 dni w bardzo zimne dni uzupelnia

Galmet 25kW który u mnie stoi ma zasobnik o pojemności 250 litrów.

Elektromet o tej samej mocy ma zasobnik o pojemności 180 litrów :)

Więc zasobnik spory, do tego sterownik pokojowy, zeby piec grzał tylko w okreslonych godzinach i mam nadzieję, że będę ładował go rzadziej niż co 4 dni :)

Dom ma 165m2 - razem z grażem. A zasypywać chciałabym oczywiście jak najrzadziej. Co 4 dni byłoby ok. :D

powierzchnię masz taką jak mój domek...

Przy tej powierzchni podobno wystarcza 19kW, ale jeśli nie będziesz piecem podgrzewał C.W.U.

Ja będę podgrzewał i dlatego wybrałem 25kW.

świnto prawda!

:)

Witam wszystkich

mam pytanie odnosnie cegiel budowlanych wyprodukowanych przez cegielnie Różewo z Radzymina.Maja bardzo dobre ceny ale nie mam pojecia jaka jest jakosc ich produktow?

Czy ktos moze ma dom z materialow tej cegielni.

Z gory dzieki za pomoc pozdrawiam daro

Czy naprawde nikt z Was nie buduje z materialow tej cegielni????????? :evil:

Witam wszystkich

mam pytanie odnosnie cegiel budowlanych wyprodukowanych przez cegielnie Różewo z Radzymina.Maja bardzo dobre ceny ale nie mam pojecia jaka jest jakosc ich produktow?

Co nazywasz "dobrą ceną" i za jakie materiały? Masz namiary na jakiś folder ofertowy?

Ja planuję budować z pustaków Leier-a (25 P+W), na które dostałem ofertę po 6,03/szt :). Producent sprawdzony przez wielu i jakoś złych opinii nie słyszałem. Co prawda to nie Wienerberger, ale też uznana marka.

zobacz na allgro

:D :D :D

Witam wszystkich

Co nazywasz "dobrą ceną" i za jakie materiały? Masz namiary na jakiś folder ofertowy?

Ja planuję budować z pustaków Leier-a (25 P+W), na które dostałem ofertę po 6,03/szt :). Producent sprawdzony przez wielu i jakoś złych opinii nie słyszałem. Co prawda to nie Wienerberger, ale też uznana marka.

Witam

Jak dobrze pojdzie za 2-3 tygodnie odbiorę pozwolenie na bud.

Jeżeli ktoś może sie podzielić informacjami o namiarach na tania koparkę ( poniżej 100zl /h), piach do wylania fundamentów oraz gdzie zaopatrywaliście sie w cement. Bedę wdzięczny

paweelo a gdzie będziesz się budował ??

zobacz na allgro

:D :D :D

Ty też popatrz dobrze: "podana cena loco Tarnów" np., albo "Podana cena dotyczy odbioru osobistego".

Myślisz, że jak Ci dowalą koszta transportu powiedzmy 2000 szt, to nie wyjdzie na to samo? :wink: Pod pachę sobie tego nie wezmę, a z Tarnowa, czy Rybnika do stolicy kawałek jest...

Owszem, jak masz blisko do producenta, to się opłaca.