meg_art 27.04.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witam na forum, Razem z małżonką budujemy się na kozłowie biskupim.Lada moment będziemy mieli stropy, a nadal nie mamy ekipy do dachu i więźby. Jak macie jakąś sprawdzoną i polecaną ekipę to chętnie ich adoptujemy. Dach kopertowy kryty dachówką ceramiczną. Około 283 metry^2. PozdrawiamyGrzegorz i Małgorzata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 27.04.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 (...) Różnica polega na tym, że jak robisz projekt w ramach opłaty przyłączeniowej, to ZE ma 2 lata na wykonanie przyłącza, . Ja mam na umowie jeden rok. Dzieki Martinezio za tak dokładne info z tymi przyłączami - ja jeszcze walczę to mi się przyda. ps -Wasz dom w tym w avatarze wygląda jeszcze zgrabniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 27.04.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Ja mam na umowie jeden rok. Pewnie kwestia umowy i ZE, lub umiejętności negocjacyjnych, których ja za bardzo nie mam Dzieki Martinezio za tak dokładne info z tymi przyłączami - ja jeszcze walczę to mi się przyda. ps -Wasz dom w tym w avatarze wygląda jeszcze zgrabniej. Dzięki, dzięki.. Dużo jeszcze Wam zostało z tą wodą? Macie już to uzgodnienie z melioracją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg_art 28.04.2009 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Co do elektryki to u mnie było tak.Na początku właścicielka działek od której je kupowałem naściemniała że prąd już się załatwia i wystarczy wniosek o podłączenie i po tygodniu jest skrzynka.Jak się okazało w energetyce to nic takiego się nie toczyło. Sam zleciłem wykonanie projektu linii energetycznej u pana Królika, potem wniosek o pozwolenie na budowę linii energetycznej w starostwie i po decyzji starostwa wizyta z kompletem dokumentów w Sochaczewskiej energetyce.Podpisanie umowy o dostarczenie energii elektrycznej.2tyś PLN do kasy.Oczywiście straszyli że będzie to trwało koło roku, ale jak papiery złożyłem w październiku to w listopadzie stała skrzynka energetyczna.Potem tylko wizyta u elektryka który wykona podłączenie potem znowu w energetyce po umowę założenia licznika i po tygodniu, jeśli ich pilnujesz, jest prąd. Od razu uprzedzam że jak postawią wam już skrzynkę na działce i wyślą pismo o tym że można już podpisywać umowę to za każdy miesiąc zwłoki w podpisaniu umowy "o licznik" są karne odsetki koło 50PLN/miesiąc. A co do wody to najlepiej sobie studnie wywiercić. Gdy wody tej potem używacie do podlewania to się studnia szybko zwraca. Jakby co to mam namiar na dobrego człowieka. A czy ktoś zna jakiegoś dobrego cieśle i lub dekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasmandevil 28.04.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 WitamPotrzebuję wykopać fundamenty i piwniczkę w okolicy Teresina. Czy ma ktoś namiary na tanią sprawdzoną firmę?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korek_kk 28.04.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Do robót ziemnych może p Leszek 502090126 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 28.04.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Ktoś ma może namiary na jakichś okolicznych kowali oraz stolarzy, którzy robią ładne i tanie barierki na schody? Najlepiej z okolic na wschód od Sochaczewa, ale w sumie nie pogardzę żadnymi namiarami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsikZibi 04.05.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 poszukuję stempli - 200 szt. długość 2,90 nadal poszukuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 04.05.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Ktoś ma może namiary na jakichś okolicznych kowali oraz stolarzy, którzy robią ładne i tanie barierki na schody? Najlepiej z okolic na wschód od Sochaczewa, ale w sumie nie pogardzę żadnymi namiarami... Mi będzie robił schody koleś z Teresina - robił schody już u Kamionkala a teraz robi dla mojej najlepszej kumpeli. No ale z terminem może być kiepsko bo zamawiałam w styczniu na sierpień-wrzesień. Telefon jutro wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg_art 05.05.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Jak macie jakiś namiar na tego kolesia to prośba o nie. A co do stempli to u mnie się około 280 zwolni za jakieś 3-4 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareba 05.05.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Mi schody robił pan z Teresina. Czekałam pół roku, ale schody miodzio , tradycyjne, dębowe. Ekipa sprawna, bez poganiania i poprawiania. Może to ten sam, co u Was? Teresin, ul. Szymanowska - reklamę widać z drogi. Tel. 604 271 740. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 05.05.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Mi schody robił pan z Teresina. Czekałam pół roku, ale schody miodzio , tradycyjne, dębowe. Ekipa sprawna, bez poganiania i poprawiania. Może to ten sam, co u Was? Teresin, ul. Szymanowska - reklamę widać z drogi. Tel. 604 271 740. to właśnie i "mój" stolarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olyv 05.05.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 HejJeżeli macie ziemi na zbyciu to chętnie przyjmę każde ilości. Muszę podnieć poziom całej działki. PS. Ktoś kupował blachę na dach? Polecacie jakiegoś taniego/dobrego dostawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsikZibi 06.05.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Jak macie jakiś namiar na tego kolesia to prośba o nie. A co do stempli to u mnie się około 280 zwolni za jakieś 3-4 tygodnie. no to może okaże się, że w dobrym dla nas czasie ale muszę porozmawiać z murarzami.... daj znać na PW za ile i skąd byłyby do odbioru...ponegocjujemy cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurydyka 06.05.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 terminy na schody juz sa na grudzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goraf 06.05.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 czy znacie Grzelaka Wiesława? wstepnie umowilismy sie z nim by kladl nam blachodachowke, ale chcialabym przed podpisaniem umowy poznac opinie o nim..takze edwarda Pawelca, ma klasc wiezbe czy deskowaliscie dach i obkladaliscie papa? jesli tak to dlaczego; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 07.05.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Ja mam tylko blachę i folię. Moi rodzice deski i blachę. Opinie są różne - co kto woli.Kupowałam Balexmetal od Kowalczyka z Kampinosu. Polecam - bloacha nie najtańsza, ale sparawdzonej jakości a obsługa u Kowalczyka najlepsza, z jaką do tej pory się spotkałam. Podnoszę pytanie - gdzie kupowaliście szambo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurydyka 07.05.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 my tez mamy tylko folie i blache Sare kupiona w Sochaczewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 07.05.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 My braliśmy materiały na dach w DachMax-ie w Paprotni. Na obsługę nie narzekam, a i materiały są ok Blachę mamy Pruszyńskiego, membranę Aquatec-a, rynny systemowe Bryza... Deskowania nie robiliśmy - wg mnie to zbędny wydatek, zwłaszcza pod blachę - można myśleć o deskowaniu, gdy ktoś chce dachówkę. Co do szamba, to my mamy POŚ-a, więc nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareba 08.05.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Podnoszę pytanie - gdzie kupowaliście szambo? Już nie pamiętam dokładnie, szambo zwykłe betonowe, okolice Leszna, reklama była przy drodze z Żelazowej do W-wy. Jeśli szukacie glazurnika, mam namiar na takiego, którego zdecydowanie NIE POLECAM!!! Wiesio M. z Sochaczewa. Więcej na pw. Poszukuję glazurnika na już, który poprawi po partaczu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts