Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa SOCHACZEW i okolice

Recommended Posts

Witam na forum,

Razem z małżonką budujemy się na kozłowie biskupim.

Lada moment będziemy mieli stropy, a nadal nie mamy ekipy do dachu i więźby.

Jak macie jakąś sprawdzoną i polecaną ekipę to chętnie ich adoptujemy.

Dach kopertowy kryty dachówką ceramiczną. Około 283 metry^2.

Pozdrawiamy

Grzegorz i Małgorzata

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

(...) Różnica polega na tym, że jak robisz projekt w ramach opłaty przyłączeniowej, to ZE ma 2 lata na wykonanie przyłącza, .

Ja mam na umowie jeden rok.

Dzieki Martinezio za tak dokładne info z tymi przyłączami - ja jeszcze walczę to mi się przyda.

ps -Wasz dom w tym w avatarze wygląda jeszcze zgrabniej. :)

Ja mam na umowie jeden rok.

Pewnie kwestia umowy i ZE, lub umiejętności negocjacyjnych, których ja za bardzo nie mam :oops:

Dzieki Martinezio za tak dokładne info z tymi przyłączami - ja jeszcze walczę to mi się przyda.

ps -Wasz dom w tym w avatarze wygląda jeszcze zgrabniej. :)

Dzięki, dzięki.. ;) Dużo jeszcze Wam zostało z tą wodą? Macie już to uzgodnienie z melioracją?

Co do elektryki to u mnie było tak.

Na początku właścicielka działek od której je kupowałem naściemniała że prąd już się załatwia i wystarczy wniosek o podłączenie i po tygodniu jest skrzynka.

Jak się okazało w energetyce to nic takiego się nie toczyło.

Sam zleciłem wykonanie projektu linii energetycznej u pana Królika, potem wniosek o pozwolenie na budowę linii energetycznej w starostwie i po decyzji starostwa wizyta z kompletem dokumentów w Sochaczewskiej energetyce.

Podpisanie umowy o dostarczenie energii elektrycznej.

2tyś PLN do kasy.

Oczywiście straszyli że będzie to trwało koło roku, ale jak papiery złożyłem w październiku to w listopadzie stała skrzynka energetyczna.

Potem tylko wizyta u elektryka który wykona podłączenie potem znowu w energetyce po umowę założenia licznika i po tygodniu, jeśli ich pilnujesz, jest prąd.

Od razu uprzedzam że jak postawią wam już skrzynkę na działce i wyślą pismo o tym że można już podpisywać umowę to za każdy miesiąc zwłoki w podpisaniu umowy "o licznik" są karne odsetki koło 50PLN/miesiąc.

A co do wody to najlepiej sobie studnie wywiercić. Gdy wody tej potem używacie do podlewania to się studnia szybko zwraca. Jakby co to mam namiar na dobrego człowieka.

A czy ktoś zna jakiegoś dobrego cieśle i lub dekarza?

Ktoś ma może namiary na jakichś okolicznych kowali oraz stolarzy, którzy robią ładne i tanie :roll: barierki na schody? Najlepiej z okolic na wschód od Sochaczewa, ale w sumie nie pogardzę żadnymi namiarami...

Mi będzie robił schody koleś z Teresina - robił schody już u Kamionkala a teraz robi dla mojej najlepszej kumpeli. No ale z terminem może być kiepsko bo zamawiałam w styczniu na sierpień-wrzesień.

Telefon jutro wrzucę.

Ja mam tylko blachę i folię. Moi rodzice deski i blachę. Opinie są różne - co kto woli.

Kupowałam Balexmetal od Kowalczyka z Kampinosu. Polecam - bloacha nie najtańsza, ale sparawdzonej jakości a obsługa u Kowalczyka najlepsza, z jaką do tej pory się spotkałam.

Podnoszę pytanie - gdzie kupowaliście szambo?

My braliśmy materiały na dach w DachMax-ie w Paprotni. Na obsługę nie narzekam, a i materiały są ok :) Blachę mamy Pruszyńskiego, membranę Aquatec-a, rynny systemowe Bryza...

Deskowania nie robiliśmy - wg mnie to zbędny wydatek, zwłaszcza pod blachę - można myśleć o deskowaniu, gdy ktoś chce dachówkę.

Co do szamba, to my mamy POŚ-a, więc nie pomogę ;)

Podnoszę pytanie - gdzie kupowaliście szambo?

Już nie pamiętam dokładnie, szambo zwykłe betonowe, okolice Leszna, reklama była przy drodze z Żelazowej do W-wy.

Jeśli szukacie glazurnika, mam namiar na takiego, którego zdecydowanie NIE POLECAM!!! Wiesio M. z Sochaczewa. Więcej na pw.

Poszukuję glazurnika na już, który poprawi po partaczu...