marniu79 20.05.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Czy ktoś z was wiercił studnię głębinową , jeśli tak to czy macie jakiś sprawdzony sklep z pompami ewentualnie jakiej firmy kupowaliście .. o jeszcze gdzie są jakieś rozsądne ceny okien w Sochaczewie bądż okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg_art 20.05.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Co do okien to BUD-AL targowa 2a Sochaczew.Sam od nich biorę wszystkie okna. Co do studni to zależy na jaką głębokość potrzebujesz.Najlepiej jak doradzi Ci ten kto Ci wierci studnie lub sam sklep.U mnie wiercił Pan Błaszczykowski z boryszewa.Studnia na 20m (to jeszcze nie głębinowa). Nie potrzeba pozwoleń.A pompa kupiona w omnigena w Ożarowie. 1000PLN.Wystarczająca aby wyciągnąć wodę w 17m i wrzucić ją na użytkowe poddasze.Pompa jednofazowa. Nie warto się bawić w siłowe ponieważ jak padnie ci jakaś faza w domu to jesteś bez wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareba 21.05.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 My wzięliśmy plastikowe okna 3-szybowe firmy MS. Oglądaliśmy je u przedstawiciela w Merkurym w Sochaczewie, ale ostatecznie dostarczył je nam przedstawiciel z Płońska (bo zrobił tańszą wycenę ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 22.05.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Czy ktoś z was wiercił studnię głębinową , jeśli tak to czy macie jakiś sprawdzony sklep z pompami ewentualnie jakiej firmy kupowaliście .. Ja mam pompę Grundfosa głębinową. Droga niestety, ale dobor pompy zależy od tego jaką masz studnię. Po pierwsze na jakiej głębokości lustro wody - nie ma znaczenie sama głębokość studni, bo rura może być wsadzona na 20 m (tam jest podziemne źródło wody), ale woda jest po ciśnieniem i "wybija" powyżej. Ja mam studnie na 23 m, ale lustro wody na 8 m. Po drugie im mniejsza średnica rury - tym tańsza studnia, ale za to droższa pompa - te tańsze są większe i się nie mieszczą - to naprawdę warto skalkulować wcześniej (ja tego nie wiedziałem niestety). Poza tym na czas budowy kup jakąś taniochę, bo coś drogiego może ci zniknąć. Ja miałem pompkę za około 100zł - na dom docelowo nie wystarczy, daje niewielkie ciśnienie i przepływ, ale całą budowę obsłużyła bez problemów. A sąsiad musiał kupić drugą drogą, bo mu pierwsza "wyszła". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsikZibi 22.05.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 poszukuję stempli - 200 szt. długość 2,90 nadal poszukuję 150 szt - 3m nadal poszukuję a co polecacie na dach? zastanawiamy się nad dachówką... są jakieś miejsca/składy budowlane, które polecilibyście (biorąc pod uwagę fachowość sprzedających i cenę)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsikZibi 22.05.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Witam na tym forum raz jeszcze.(wczesniej pod Nickiem RafałN) Jestem w trakcie remontu starego domu, zakupionego w tym roku. Mam pytyanie dotyczące zakupu w okolicach Sochaczewa Betonu .. Zastanawiam się czy w niedziele też można zam. transport.. Może powiecie jakie sa teraz koszta m3 np. B7,5 ( jeżeli jeszcze jest w ofecie , bo podobno został zastąpiony przez B12,5 ) i betonu B15.. pozdrawiam słabszy beton nie wiem ile kosztuje ale... w Budokruszu-213,20 netto za m3 B20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasmandevil 23.05.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Witam.Kiedy po tyle przywoziliście B-20?Ja w Budokruszu w środę płaciłem 230 netto z dowozem z GrodziskaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marniu79 23.05.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 B-20 z Budokruszu ze Skierniewic jakoś 267 brutto albo 276 jakoś tak , do tego transport , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsikZibi 24.05.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witam. Kiedy po tyle przywoziliście B-20? Ja w Budokruszu w środę płaciłem 230 netto z dowozem z Grodziska Pozdrawiam 2 tygodnie temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julinka 25.05.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Hej Witam wszystkich serdecznie Ponieważ poszlam na latwizne i kupilam gotowy domek , szukam teraz ekipy ktora by mi go dostosowala do moich potrzeb. Chodzi mi o wyburzenie jednej sciany, troche murarki no i gipsy. Czy mozecie polecic jakos ekipe i to najlepiej taka co w miare ma terminy. Dzieki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg_art 25.05.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 poszukuję stempli - 200 szt. długość 2,90 a co polecacie na dach? zastanawiamy się nad dachówką... są jakieś miejsca/składy budowlane, które polecilibyście (biorąc pod uwagę fachowość sprzedających i cenę)? deskowanie - papowanie - dachówka ceramiczna ruup ceramica (stosunek ceny do jakości najlepszy i ma barwienie w masie dla niektórych modeli). Dlaczego tak? Nie ma fachowca który by nie podziurawił folii. Pod blachą to nie przeszkadza bo blacha kryje szczelnie. W przypadku dachówek nawet zamkowych zawiewa wodę i śnieg pod dachówki. Z wodą nie ma problemu bo by spłynęła, ale w przypadku śniegu który zalega na folii przez nawet tygodnie to może zacząć pojawiać się problem. Para od spodu nie może uciec bo śnieg blokuje i skrapla się na folii od spodu. Wtedy może nastąpić efekt brezentu w namiocie. Czyli przeciekanie. Jak wełna ocieplenia dostanie wody to już jej nie odda. Ogólnie z małżonką wolimy nie ryzykować. Tylko trzeba pamiętać przy kryciu papą o tym żeby dobrze wykonać wentylacje pod deskowaniem. Każdy dekarz powinien wiedzieć o co chodzi i nie powinien wciskać inwestorowi wszelkich możliwych uszczelnień. Krokwie muszą oddychać. Przerwa wentylacyjna pod okapem i w kalenicy musi być. Duża wada tego rozwiązania to większe koszta dachu. Trzeba liczyć deski na deskowanie i robociznę. Sama folia nie różni się ceną od papy. Pozdrawiam, Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olyv 25.05.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 poszukuję stempli - 200 szt. długość 2,90 a co polecacie na dach? zastanawiamy się nad dachówką... są jakieś miejsca/składy budowlane, które polecilibyście (biorąc pod uwagę fachowość sprzedających i cenę)? deskowanie - papowanie - dachówka ceramiczna ruup ceramica (stosunek ceny do jakości najlepszy i ma barwienie w masie dla niektórych modeli). Dlaczego tak? Nie ma fachowca który by nie podziurawił folii. Pod blachą to nie przeszkadza bo blacha kryje szczelnie. W przypadku dachówek nawet zamkowych zawiewa wodę i śnieg pod dachówki. Z wodą nie ma problemu bo by spłynęła, ale w przypadku śniegu który zalega na folii przez nawet tygodnie to może zacząć pojawiać się problem. Para od spodu nie może uciec bo śnieg blokuje i skrapla się na folii od spodu. Wtedy może nastąpić efekt brezentu w namiocie. Czyli przeciekanie. Jak wełna ocieplenia dostanie wody to już jej nie odda. Ogólnie z małżonką wolimy nie ryzykować. Tylko trzeba pamiętać przy kryciu papą o tym żeby dobrze wykonać wentylacje pod deskowaniem. Każdy dekarz powinien wiedzieć o co chodzi i nie powinien wciskać inwestorowi wszelkich możliwych uszczelnień. Krokwie muszą oddychać. Przerwa wentylacyjna pod okapem i w kalenicy musi być. Duża wada tego rozwiązania to większe koszta dachu. Trzeba liczyć deski na deskowanie i robociznę. Sama folia nie różni się ceną od papy. Pozdrawiam, Grzegorz a do tego jeżeli ktoś (tak jak ja) robi strop lany z pełnym deskowaniem to nie poniesie zbyt dużych kosztów, wykorzysta dechy ze stropui już. Ja robię pełnie deskowanie (uwaga pod blachę !) bo: 1. nie mam zaufania do folii - jak długo są stosowane??? ile wytrzymają???Kto potwierdzi słowo producenta?? 2. deskowanie sprawdzone przez dziadów pradziadów - spełnia swoją rolę 3. dodatkowa izolacja cieplna - ważne przy domach enegrooszczędnych i z użytkowym poddaszem 4. Izolacja akustyczna - przy burzach, deszczach ważne w domach z sypialniami na poddaszu. Biorę dodatkowo pod uwagę, że mamy więcej anomalii pogodowych - bardzo gwałtowne burze, grady, wichury i trąby... A chcę spać spokojnie Ponadto mam zaufanie do znajomego dekarza, który powiedział - jak budujemy dom dla siebie to deskować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurydyka 25.05.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 mam do odsprzedania wychodek (wygodke), ktory nam niewiele sluzyl w czasie budowy a teraz stoi niewykorzystany, drewniany odbior wylacznie wlasny pod Teresinem kontakt na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 25.05.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Hej szukam teraz ekipy ktora by mi go dostosowala do moich potrzeb. Chodzi mi o wyburzenie jednej sciany, troche murarki no i gipsy. Czy mozecie polecic jakos ekipe i to najlepiej taka co w miare ma terminy. Dzieki Pozdrawiam zadzwoń do Daniela 513 083 973 Robią w średnim tempie, ale bardzo dokładnie.. Jak z terminami to nie wiem, pytaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurydyka 25.05.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 nam juz zostal z duzych prac taras drewniany i szukamy ekipy, ktora umie to dobrze zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaga 26.05.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 witam budujących w sochaczewie i okolicach jeśli ktoś robi strop teriva z budokruszu to oddam 16sztuk pustaków. zawalają mi działkę więc pomyślałam, że może komuś się przydadzą.zostało mi też pół palety bloczków betonowych i prawie nieuzywany ładny drewniany wychodek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 27.05.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 nam juz zostal z duzych prac taras drewniany i szukamy ekipy, ktora umie to dobrze zrobic Polecam - mi skończyli właśnie - firma super. Są z daleka, ale robią w szeroko pojętych okolicach W-wy: http://www.drewno-bud.pl/ Naprawdę są super. Powiedz, że namiar od Łukasza (Stare Babice). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 28.05.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Witam. Kiedy po tyle przywoziliście B-20? Ja w Budokruszu w środę płaciłem 230 netto z dowozem z Grodziska Pozdrawiam Z tego samego oddziału - do moich rodziców też w naszych okolicach, 27.05 - 220 (wystarczyło spytać ile opuszczą ) A u mnie naprawdę dobry, dokładny kafelkarz poszedł w tango i pije drugi tydzień. Oszaleję. Szukam innego - ale tylko poleconego. Dajcie namiary na swoich, jeśli jesteście z nich zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 29.05.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Ja bym polecił mojego tatę Układa ładnie, choć to nie jego fach... Niestety obecnie zatrudniony przy kafelkach u nas, więc i tak nie będzie miał czasu :> My kafelki sami układamy - żadna filoza Tylko ten czas... czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg_art 29.05.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 No i właśnie za ten czas się płaci glazurnikom.Pytanie czy chcesz swój czas spędzić nad płytkami czy jakoś inaczej i czy jest na to kasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts