Martinezio 31.08.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Witam Prosze o podpowiedz: Jaki beton B-15 czy B-20 używaliscie na wylanie stropu??. Dodam ze mam strop terive U nas jest B-20, ale strop monolit. Im wyższy nr betonu, tym jest on mocniejszy - sam sobie odpowiedz, czy cze parę PLN więcej nie da Ci większego spokoju Gadają, że teriva lubi pękać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaminio 31.08.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Ja mam strop teriva i jak narazie wszystko z nim jest OK. Nic nie popękało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 31.08.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 też mam terivę i jest OK. Martinezio, gadają też, że świeży chleb jest niezdrowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 31.08.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Ok, ok, nie twierdzę, że te gadania mają sens życiowy przecież Piszę tylko, że gadają ;P Oby nigdy Wam nic nie pękało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 31.08.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 A ja tak z innej beczki... Jestem na kupnie wyngla sortu eko-groch i zainteresowałem się fiszką wiszącą na słupie k. dworca w Teresinie.Ktoś z Brwinowa sprzedaje ekogroch. Zadzwoniłem i powiedziano mi, że to czeski jest w cenie 470 zł/t (dowóz 3zł za km, liczą w jedną stronę tylko). Zarzekali się, że to kamienny, a nie brunatny. Parametry podali mi 26 MJ przy 18% wilgotności.Czy ktoś może ma doświadczenie z tym węglem? Brał z tego składu cokolwiek? Ryzykować, czy lepiej szarpnąć się na polski za 800 /t sprawdzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 31.08.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 A ja tak z innej beczki... Jestem na kupnie wyngla sortu eko-groch i zainteresowałem się fiszką wiszącą na słupie k. dworca w Teresinie. Ktoś z Brwinowa sprzedaje ekogroch. Zadzwoniłem i powiedziano mi, że to czeski jest w cenie 470 zł/t (dowóz 3zł za km, liczą w jedną stronę tylko). Zarzekali się, że to kamienny, a nie brunatny. Parametry podali mi 26 MJ przy 18% wilgotności. Czy ktoś może ma doświadczenie z tym węglem? Brał z tego składu cokolwiek? Ryzykować, czy lepiej szarpnąć się na polski za 800 /t sprawdzony? Jakby był dobry i tani to by sprzedawali za 600 i wtedy byłaby to cena zajebista. Jak sprzedają za 470 to jak dla mnie zwyczajna ściema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olyv 31.08.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Witam wszystkich. Zauważyłem, że większość z Was jest już na etapach końcowych budowy, dlatego może mi pomożecie. Poszukuję firmy, która by mi wybudowała dom ISKIERKA z HB Studio http://www.wybieramydom.pl/projekty_domow/92-iskierka.html . Z budową chce ruszyć na początku przyszłego roku i chciałby by firma postawiła mi do w stanie deweloperskim. Bardzo proszę o kontakt do jakiś sprawdzonych przez Was firm. Mój numer to 504-171-535 - Tomek. chciałbym by firma ta budowała ze "swoich" materiałów. Ściany zewnętrzne wykonane będą z YTONG-a 40 cm, wewnętrzne zwykły gazobeton, pokrycie dachu - blachodachówka. Sprawa jest o tyle pilna, ze budowa będzie finansowane w znacznej części z pieniędzy pochodzących ze sprzedaży mieszkania, więc potrzebuje podpisać umowę stosunkowo wcześniej. 100% polecam mojego murarza (ekipa do - mury ocielenie, kominy, schody,itp dalej zobaczymy ) Jarek Jędras 600854894 powoływać się na budowę w Konarach k/Sochaczewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olyv 31.08.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 nam brame montowala (wraz z napedem) fajna ekipa z firmy z Komorowa (droga z Kampinosu do Zelazowej, firma z bramami po prawej) napędy do bram firmy faac mam w bardzo dobej cenie zapraszam do kontaktu 661922039 lub na e-mail [email protected] w internecie nie można sprzedawać taniej niz 15 % od cennika ( ale poza internetem można sie dogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 31.08.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 A ja tak z innej beczki... Jestem na kupnie wyngla sortu eko-groch i zainteresowałem się fiszką wiszącą na słupie k. dworca w Teresinie. Ktoś z Brwinowa sprzedaje ekogroch. Zadzwoniłem i powiedziano mi, że to czeski jest w cenie 470 zł/t (dowóz 3zł za km, liczą w jedną stronę tylko). Zarzekali się, że to kamienny, a nie brunatny. Parametry podali mi 26 MJ przy 18% wilgotności. Czy ktoś może ma doświadczenie z tym węglem? Brał z tego składu cokolwiek? Ryzykować, czy lepiej szarpnąć się na polski za 800 /t sprawdzony? Jakby był dobry i tani to by sprzedawali za 600 i wtedy byłaby to cena zajebista. Jak sprzedają za 470 to jak dla mnie zwyczajna ściema. No tego się obawiam, że próbują kantować. Kurcze, najlepiej było by wziąć od nich z wora jakiego i spróbować go wypalić... Tylko nie wiem, czy będę miał tyle czasu :/ Jeździć po worek węgla nie za bardzo mi się uśmiecha ale ta cena kusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novodat 31.08.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Witam zaczynam zbierac myslli przed zozpoczęciem budowy: poszukuje inspektora budowlanego,geodete i dobrego notariusza,a także dobrego murarza i cieśle;) z okolic Sochaczewa. Prosze o pomoc. czy lepiej budowac dom z cegły czy z Ytonga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaminio 01.09.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Jesli chodzi o eko-groszek to zdecydowanie moge polecic sklad na Czerwonce (trasa na Żyrardow). Nie wiem jak to wyglada cenowo ale jakosc groszku jest OK dobrze sie wypala i nie trzeba kombinowac za duzo z parametrami. Czy ktos z Was ma moze kociolek KP 20 z Zebca??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula8122 01.09.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Witam, potrzebuję info gdzie i można zakupic piec na eko groszek w przystępnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaminio 01.09.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 To zalezy jaki piec chcesz kupic i w jakiej cenie. Ja swoj piec kupowalem w Teresinie u Szatkowskiego. Osobiscie nie polecam piecow z marketow typu Castorama poniewaz mimo ludzaco podobnego wygladu i atrakcyjnej ceny znacznie roznia sie wykonaniem i uzytymi materialami. Jak do tej pory piec nie sprawil zadnych problemow.U mnie pracuje KP 20 Zebiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nil 01.09.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 mogę wam polecić tynki cementowo wapienne ręcznie nakładane, teraz najlepsze, u mnie robili - na prawdę wyglądają rewelacyjnie, zacierane piaskiem kwarcowym, jak wyschną to ściany są białe no i zdrowe, tynk mocny, gips jest w odwodzie, naciąga wilgocią, ekipa sprawdzona - kładą średnio 100m2 na dzień, Antek Poparda ze swoimi góralami są świetni, jak ktoś chce to mogę podać namiar, ja budowałam koło Borzęcina, ale robią jak trzeba w całej Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 01.09.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 To zalezy jaki piec chcesz kupic i w jakiej cenie. (...). Osobiscie nie polecam piecow z marketow typu Castorama poniewaz mimo ludzaco podobnego wygladu i atrakcyjnej ceny znacznie roznia sie wykonaniem i uzytymi materialami. Podpisuję się pod tym jako były branżowiec U mnie pracuje HEF 25KW kupiony w Sochaczewie od Darmar z Sochaczewa (ma go też Martinezio i też jest zadowolony). No ale zbyt tani to on nie jest.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula8122 01.09.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 To zalezy jaki piec chcesz kupic i w jakiej cenie. Ja swoj piec kupowalem w Teresinie u Szatkowskiego. Osobiscie nie polecam piecow z marketow typu Castorama poniewaz mimo ludzaco podobnego wygladu i atrakcyjnej ceny znacznie roznia sie wykonaniem i uzytymi materialami. Jak do tej pory piec nie sprawil zadnych problemow. U mnie pracuje KP 20 Zebiec Słyszałam o piecach w Teresinie u Szatkowskiego. Nie nalezą do tanich ale podobno są to dobre piece. Mam małą kotłownię i dom ok 100m2. WIdziałam tam piec odpowiedni dla mnie. Koszt chyba 7200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 01.09.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Słyszałam o piecach w Teresinie u Szatkowskiego. Nie nalezą do tanich ale podobno są to dobre piece. Mam małą kotłownię i dom ok 100m2. WIdziałam tam piec odpowiedni dla mnie. Koszt chyba 7200. Ja swój kupiłam 600 zł taniej niż był u Szatkowskiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweelo 01.09.2009 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 odsprzedam 500 kg drutu fi 12 - cena 1400zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olyv 01.09.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Witam, potrzebuję info gdzie i można zakupic piec na eko groszek w przystępnej cenie. kupowaliśmy piec na trasie pomiędzy Sochaczewem a Żyrardowem można wybrać w dość bogatej ofercie cena przystępna hydraulika od niego nie polecam ale piec jest oki można palić zarówno groszkiem jak i miałem (coś się tam obraca) i kosztował 5 tys działa w domu w starej instalacji stalowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 02.09.2009 02:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Martinezio, ja zamówilem sobie 3 tony ekogrochu ze składu u p. Rudnickiego. cena 800 za tonę poworkowanego w ich worki, ewentualnie 820 za tonę poworkowanego już w kopalni...No i za dostawę liczą tylko 20 pln za kurs, a nie za każdą tonę osobno (jak spotkałem się w firmie Ben-Bud u p. Dzikowskich) a piec kupowałem u p. Michalczyka w Paprotni: Michalczyk H. ZUH. Kotlarstwo i ślusarstwo96-515 Paprotnia, Perłowa 26tel: 0 46 861 34 41 sporo modeli potrafi załatwić w dobrej cenieJa z mojego Galmeta jestem bardzo zadowolony. Niestety nie polecam kupować pieca u Szatkowskich, bo mają ceny wywindowane w kosmos, później podczas negocjacji wspaniałomyślnie cenę obniżają, a w końcu i tak płaci się więcej niż u innych sprzedawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts