paula8122 02.09.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Witam, potrzebuję info gdzie i można zakupic piec na eko groszek w przystępnej cenie. kupowaliśmy piec na trasie pomiędzy Sochaczewem a Żyrardowem można wybrać w dość bogatej ofercie cena przystępna hydraulika od niego nie polecam ale piec jest oki można palić zarówno groszkiem jak i miałem (coś się tam obraca) i kosztował 5 tys działa w domu w starej instalacji stalowej Możesz podać nazwę piece oraz kontakt do sklepu. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 02.09.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Martinezio, ja zamówilem sobie 3 tony ekogrochu ze składu u p. Rudnickiego. To ten skład, o którym pisałeś, z ok. Elżbietowa? Kurna, jechałem tamtędy wczoraj i jakoś nie widziałem go, a chciałem wdepnąć Muszę sobie zapisać na kartce Twój opis, może uda się trafić w końcu Też nie polecam Szatkowskiego ze względu na ceny - kosmos. Ja brałem kocioł HEF-a 18kW od Tradeco z Sochaczewa. Montowała firma Vis-Sol (firma zaprzyjaźniona z Tradeco jako wykonawca). Zrobili mi całą kotłownię i jestem z niej bardzo zadowolony - wszystko działa, jak natura przykazała Zamontowali mi nowinkę - kocioł na paliwo stałe w układzie zamkniętym - na razie się sprawdza Jak kogoś interesi wykonanie, to zapraszam do oględzin Jeśli chodzi o koszta, to za całość kotłowni z montażem wyszło w ok. 20 tys. Nie wiem, czy to sporo (pewnie tak), ale sam kocioł, to prawie połowa tej kwoty Do tego zasobnik cwu na 300l... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 02.09.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Do tego zasobnik cwu na 300l... z czystej ciekawości - czemu zdecydowales się na tak duży zasobnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 02.09.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Żeby po mojej wizycie w łazience starczyło wody dla pozostałych domowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novodat 02.09.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Witam ,gdzie moza kupic betonowy płot w Sochaczewie lub okolicach ?? najlepiej od proucenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 02.09.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Witam ,gdzie moza kupic betonowy płot w Sochaczewie lub okolicach ?? najlepiej od proucenta Ja nigdy takowego nie kupowałem, ale widziałem, że producent jest na ulicy Kolejowej w Sochaczewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nil 02.09.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 mogę polecić - Antek Poparda- są to górale, u mnie robili - bardzo ładnie i szybko - 750m2 w tydzień średnio 100m2 dziennie, materiał mają swoj, tel 0694972569są mobilni, u mnie w Koczargach Starych robili, generalnie najwięcej działają po tej stronie warszawy, ale teraz mają robotę pod Modlinem, na jesieni mówili że wypadła im robota bo ludzie na gips sie zdecydowali, sprzątają po sobie, polecam z czystym sumeiniem, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsikZibi 03.09.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Witam zaczynam zbierac myslli przed zozpoczęciem budowy: poszukuje inspektora budowlanego,geodete i dobrego notariusza,a także dobrego murarza i cieśle;) z okolic Sochaczewa. Prosze o pomoc. czy lepiej budowac dom z cegły czy z Ytonga? Polecam: Geodeta - Marek Zatorski 509 044 102 niestety swojego kierbuda nie mogę polecić, ale nasz kolega, który budował przed nami polecał nam panią - Zofia Wachowska 691 863 271 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 03.09.2009 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 W razie gdyby ktoś potrzebował: kominiarza - Czesław Teofilak 602 334 282 lub 46 8627155 kier. bud. - Ziółkowski 602 783 954 świadectwo energetyczne - p. Aleksandra 787 413 614 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareba 06.09.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Do tego zasobnik cwu na 300l... z czystej ciekawości - czemu zdecydowales się na tak duży zasobnik? U nas też jest na 300 l, ale to na dwie rodziny (w zasadzie 2 pokolenia) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 07.09.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Witam po przerwie Wreszcie strop został wylany ! Dopięłam swego i mam monolityczny - uważam, że to był trafny wybór, choć poszło sporo stali i betonu... Teraz z niecierpliwością czekam na usunięcie stempli i odeskowania... Pozdrawiam Wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster79 08.09.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 czy mozecie polecic jakiegos dobrego (rzetelnego) stolarza - chodzi o schody??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweelo 08.09.2009 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Prosze o pomoc. Jestem na etapie układania stopu teriva. Wyczytałem ze gdy rozpiętość stropu jest większa niż 4 mb.to nalezy samodzielnie wykonać jakies żebro. Żebro powinno znajdować się w środkowej części stropu. Czy konieczne jet to żebro i co ono daje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 08.09.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Prosze o pomoc. Jestem na etapie układania stopu teriva. Wyczytałem ze gdy rozpiętość stropu jest większa niż 4 mb.to należy samodzielnie wykonać jakies żebro. Żebro powinno znajdować się w środkowej części stropu. Czy konieczne jet to żebro i co ono daje??? Chodzi zapewne o żebro rozdzielcze, zapobiega klawiszowaniu stropu ). Praktycznie chodzi o to żeby w środku zostawić pustą przestrzeń pomiędzy pustakami terivy i tam włożyć pręty zbrojeniowe, czyli wykonać coś jakby belkę poprzecznie do belek terivy. Tak żeby to wszystko lepiej związać i strop był sztywniejszy. Tak samo musisz zrobić pod każdą ścianą działową jeśli będzie murowana i ustawiona jest równolegle do belek terivy. Mam nadzieję że to chociaż trochę jest zrozumiałe No to tyle, ale przecież to powinno być w projekcie narysowane - nie jest? A kier.bud. jest? tu fajnie pokazane: http://www.pebek.pl/beton15.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olyv 09.09.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Witam, potrzebuję info gdzie i można zakupic piec na eko groszek w przystępnej cenie. kupowaliśmy piec na trasie pomiędzy Sochaczewem a Żyrardowem można wybrać w dość bogatej ofercie cena przystępna hydraulika od niego nie polecam ale piec jest oki można palić zarówno groszkiem jak i miałem (coś się tam obraca) i kosztował 5 tys działa w domu w starej instalacji stalowej Możesz podać nazwę piece oraz kontakt do sklepu. Dzięki. nazwy nie podam bo nie pamiętam moc to 11 KW a kupiony pomiędzy Bielicami a bolimowem po prawej stronie w takim domu jednorodzinnym piece są wystawione na drogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweelo 09.09.2009 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Chetnie odkupie 6 szt pustaka Terivy jezeli komuś zostało prosze o wiadomość na priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eurydyka 09.09.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 udalo nam sie dzis odebrac juz z nadzoru pozwolenie na uzytkowania czyli budowa zakonczona i mamy normalny domek:) w ogole fajny ten sochaczewski nadzor, bardzo sympatycznie sie wszystko zalatwialo, mielismy przeciez tez kontrole kotlowni przez jednego forumowicza hydraulika, ale tez sie okazalo, ze niczym nie uchybilismy przy zastosowanym rozwiazaniu, ktore ten forumowicz negowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 10.09.2009 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Eurydyka: no to gratulacje i oby Wam się darzyło w nowych kątach My już też będziemy powoli udawać się w niskie progi starostwa i nadzoru z pokłonami o odebranie budowy Dziś odbieramy od kierbuda zamknięty dzienniczek. Wszelkie protokoły odbioru już mamy, certyfikat energetyczny jest, inwentarka jest... Ile czasu trwała procedura odbioru? Jakieś koszta dodatkowe są? Jakich papierów wymagali w nadzorze, a jakich w starostwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olyv 10.09.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 udało mi się załatwić w bardzo dobrej cenie okna FAKRO. jeżeli ktoś by był zainteresowany to proszę o kontakt na PRV lun kom 661-922-039oczywiście pełna faktura itd.http://www.fhukacper.bho.pl/przyklady/o15.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 10.09.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Chetnie odkupie 6 szt pustaka Terivy jezeli komuś zostało prosze o wiadomość na priw Mi trochę zostało, zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts