AsikZibi 15.11.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 a propos mebli kuchennych, macie jakieś doświadczenia z tą firmą z Kozłowa? Miałabym do nich bardzo blisko... http://afcmeble.pl/ zamówiliśmy od nich meble do kuchni, mają być zamontowane do końca listopada (pod warunkiem, że my zdążymy z glazurą i terakotą...) widziałam ich realizację -stąd taki wybór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_a 16.11.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Dziękuję za odpowiedź! Teraz dostałam ofertę na robociznę: wełna+folia+stelaż+karton gips+malowanie "na gotowo": 45zł/m2. Jak uważacie? Pozdrawiam Wszystkich! Hubert ta ziemia jeszcze aktualna , tą do ogródka to bym przytulił gdzie to można zobaczyć , jakieś namiary na ciebie 509 499 922 Witam, ile płaciliście za m2 robocizny za ocieplenie dachu? Pozdr. 40 pln/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukmaster 17.11.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Sprzedam gazobeton szary o wym.24x24x59-pozostałośc po budowie.Ilośc pustaka-122szt.Miejsce odbioru Kuznocin.Zainteresowanych prosze o emaila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aortyl 18.11.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Sprzedam tanio 6 pełnych oryginalnie zapakowanych palet betonu komórkowego Solbet D600 36 cm PiW. Odbiór własny Powązki koło Leszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byku666 18.11.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Daj mi namiar do tych co ci robią ocieplenie poddasza za 45zł , chciałem z nimi pogadać, chyab że ktoś ma jakis innych sprawdzonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_a 18.11.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 byku666 - rozumiem, że mnie pytasz o namiary do ekipy od ocieplenia. Na razie dostałam ofertę (zresztą z FM, niejaki yaco181), ocieplenie będą robić (jeśli się na nich zdecyduję) na wiosnę. Chcę jechać i sprawdzić jak pracują (aktualnie w okolicach s babic). Więc na razie się nie wypowiem na ich temat. No własnie, a może Ktoś z Was korzystał z usług yaco181? Pozdrawiam Wszystkich! Daj mi namiar do tych co ci robią ocieplenie poddasza za 45zł , chciałem z nimi pogadać, chyab że ktoś ma jakis innych sprawdzonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_a 18.11.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Mam też inną ofertę na ocieplenie poddasza (55zł/m2), droższą ale od za to od ZADOWOLONEGO INWESTORA;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster79 19.11.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Czy mozecie polecic jakas solidna ekipe od ukladania kostki granitowej? z góry serdeczne dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_a 20.11.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Witam, zostało mi po budowie SSZ, odsprzedam taniej: POROTHERM 25 cm – 126 szt. (w tym 1 paleta nierozpakowana). Pustak wentylacyjny LEIER, 3 komory – 12 szt. Pustak wentylacyjny LEIER, 2 komory – 8 szt. Pustaki Teriva (styrobeton) – 5szt. Stemple – dł. 2,8 - 3m – nieokreślona ilość (jutro policzę Odbiór własny w okolicach Leszna pod W-wą. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 23.11.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Szukam ekipy do wykonania ogrodzenia z siatki na podmurówce prefabrykowanej (wykopanie dołków pod słupki, zabetonowanie słupków, naciągnięcie siatki). Możecie kogoś polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PITTREK 25.11.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Witam serdecznie, Poszukuję prętów zbrojeniowych na budowę. Czy macie może jakieś namiary na stal zbrojeniową z okolic Sochaczewa (oczywiście w rozsądnych cenach), lub kogoś z dala kto by dowiózł ją do Socho. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiusz 25.11.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Poszukuje Tadeusza Bukowca- firma Selena. Pracował u mnie jakiś czas temu i ślad po nim zaginął Działał w tych okolicach więc może znajdzie sie ktoś kto wie gdzie teraz pracuje. Bardzo prosiłabym o wiadomość na priva. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukmaster 25.11.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Sprzedam pozostałe pustaki po budowie(gazobeton szary o wym-24-24-59)W ilości 123szt oraz stemple budowlane o długości 2,8 w ilości 230szt.Cena do uzgodnienia.Odbiur własny z Kuznocina! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 25.11.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Witam serdecznie, Poszukuję prętów zbrojeniowych na budowę. Czy macie może jakieś namiary na stal zbrojeniową z okolic Sochaczewa (oczywiście w rozsądnych cenach), lub kogoś z dala kto by dowiózł ją do Socho. Pozdrawiam Ja polecam girls-bud w Macierzyszu, praktycznie przez całą budowę zaopatrywałem się u nich. Miło, transport na czas, zawsze można zwrócić, stali klienci - zamówienie przez telefon a potem rozliczenie na miejscu np. raz w tygodniu, tel.kom. 0 693 400 702 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweelo 25.11.2009 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Witammoze kogos zainteresuja pustaki leszowe ( połwki i "9" ) odstąpie ok 600szt.Są to stare pustaki - cena też niewygórowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phans 01.12.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Tak przeglądałem wasz wątek i mam kilka uwag: Oczywiście, że nie takie proste - 100 na 1 m, to szacunkowe obliczenie: Zapotrzebowanie 100 W/m2 dawało się kiedyś a teraz ok. połowy tego np. 50-60 W/m2 ale to jest zależne od wielu czynników bo może być pokoj z 40W/m2 i salon z 80W/m2 bo ma duże przeszklenia (wart. są liczone dla temp. pomieszczeń 20st C a dla łazienki 24st.C trzeba dać więcej). Jeżeli macie projekty gotowe to przecież jest tam rysunek instalacji co i dla każdego z pomieszczeń o określonym metrażu macie podane zapotrzebowanie w Watach. Jeżeli macie projekty indywidualne te tańsze to faktycznie nie wiecie ile i musicie zaokrąglać ale 100W to lekka przesada. Tak samo zapotrzebowanie domu 150-180m2 na ciepło to przeważnie 10-12 KW więc wystarczy kociołek który ma 14KW z jak najmniejszą modulacją minimalną np. 3-4KW. Tu się nie zgodzę - przykręcenie większych grzejników, niż wynika z zapotrzebowania ma racjonalne uzasadnienie - zapotrzebowanie jest liczone dla temperatury zewnętrznej 0 stopni (średnia całoroczna), oraz przyjmuje się, że grzejnik będzie musiał nagrzać pomieszczenie do +20 stopni. Zapotrzebowanie na ciepło jest liczone dla określonej strefy klimatycznej zimowej np. Sochaczew jest w 3 strefie dla której przyjmuje się temp. minus 20st C! (Szczecin to -16st.C a Suwałki aż -24st.C). Te 100W/m2 podawane przez niby fachowców jest dla tych b. niskich temp. które jak bywają to max. przez kilkanaście dni w roku. Przez większość dni zimą gdzie jest powyżej zera st. C zapotrzebowanie na ciepło jest o wiele mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 02.12.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Zapotrzebowanie na ciepło jest liczone dla określonej strefy klimatycznej zimowej np. Sochaczew jest w 3 strefie dla której przyjmuje się temp. minus 20st C! (Szczecin to -16st.C a Suwałki aż -24st.C). Te 100W/m2 podawane przez niby fachowców jest dla tych b. niskich temp. które jak bywają to max. przez kilkanaście dni w roku. Przez większość dni zimą gdzie jest powyżej zera st. C zapotrzebowanie na ciepło jest o wiele mniejsze. Nie to, że będę tu udowadniać swoje, bo nie znam się na jakiś tam dokładnych przeliczeniach, ale jak dop..przy kiedyś przez 2 tygodnie -20 st. to wolę mieć jednak większe grzejniki i je przykręcać jak temperatura będzie wyższa... A wogóle to odezwijcie się jak tam postępy! Naprawdę tak już wszyscy mieszkają z każdą listwą przypodłogową, z pomalowanym garażem, skończonym ogrodzeniem itd????? (no dobra Monika - Ciebie nie liczę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 03.12.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Postępy, jak postępy Zawsze coś do przodu, raczej nie do tyłu... U nas jeszcze sporo brakuje: górna łazienka to składzik budowlany, garderoba to składzik bambetli (oba pomieszczenia nie mają jeszcze drzwi), w części pomieszczeń wciąż wiszą żarówki zamiast lamp kulturalnych... Robota teraz została przeniesiona na dół i robimy saloon Kuchnia przygotowana na meble (mają być za 2 tyg), ja majstruję przy obudowie kominka, a oz szykuje ściany do malowania... No i tak codziennie po kawałeczku wieczorkami A jak u Was? Macie już tę wodę nieszczęsną? A propos, kiedy się zgadacie z sąsiadami i wystąpicie do gminy o zrobienie porządnej drogi, co? Już raz zmieniałem zawieszenie w moim puntolocie wrc pędząc na stację porankiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 03.12.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Wodę mamy! Za 2 tygodnie "wprowadzka"!!!! A z wodą to dłuuuuga historia - okazało się, że nam JEDNAK jej nie przyłączą - wodociąg skończyli przed rowem - 5 metrów przed naszą działką, bo pani w gminie "się pomyliła" i nie wystąpiła o zezwolenie przejścia wodociągu przez rów" (na co mi co miesiąc oczywiscie odpowiadała, że pozwolenie jest w toku)... No ręce opadają... Ale, że mam dobrych sąsiadów, to przeszliśmy wodą przez ich działkę! A droga nie będzie zrobiona - sprawa była już nawet w sądzie ale przegrana- to teren kolejowy, gmina chciała go przejąć, by zrobić drogę ale PKP się nie zgodziło Pooolska, mieszkam w Poooolsce... A ja tymi ręcami sama skręciłam 2 garderoby (ofkors krzywo pocięłam płyty jak cholera hahaahahaha). Meble do kuchni będą we wtorek! Choinka w tym roku stanie w salonie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 04.12.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Wodę mamy! Za 2 tygodnie "wprowadzka"!!!! No i ql Kolejna historia budowy zakonczona sukcesem A z wodą to dłuuuuga historia ... No ręce opadają... Ale, że mam dobrych sąsiadów, to przeszliśmy wodą przez ich działkę! Zawsze są alternatywne drogi Choć z drugiej strony zawsze warto spróbować najpierw tej prostej... W sumie, gdyby babka od wody była kompetentna, to już mielibyście ją dawno temu... Cóż, jak napisałaś ciutkę niżej - w Polsce mieszkamy... Tu nic nie jest normalne A droga nie będzie zrobiona - sprawa była już nawet w sądzie ale przegrana- to teren kolejowy, gmina chciała go przejąć, by zrobić drogę ale PKP się nie zgodziło Pooolska, mieszkam w Poooolsce... O popatrz, a byłem przekonany, że to gminne... To, że kolej nie odda, to rozumiem, bo to jest dla nich margines bezpieczeństwa... W takim przypadku to gmina powinna się poczuć i zrobić Wam drogę z drugiej strony zabudowań... Bo kolej tę drogę może kiedyś zaorać i położyć tam szyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts